Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 8.026.160
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
lol
Vidio jutros onog kralja sto je bio na vijestima. TRAKTOR,nema kabinu...stariji klasik,zizi crveno lakiran kao ferarri. Vuce kamp kucicu. Njemacke tanlice. Na mjestu gdje je prikljucak za plug,povise kuke, prikacen skuter.

Strahovito urnebesna pojava.
http://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Siskin
16 godina
odjavljen
bed kaže...
(s)izgoreo kaže...
bitno je izgraditi sustav solidarnosti koji će biti bar približno OK za ljude niže i niske platežne moći...

A kao model uzeti zdravstvo Kube..

LOL

15 godina
Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
13 godina
neaktivan

Amerikanci su nacija koja vjeruje u boga, oni ne podnose ove super heroje i sl. i misle da je to hereza. Ovo se samo čekalo.

Znaš li šta se desilo u moskovskom teatru prije mnogo godina?

13 godina
neaktivan
rambox kaže...

Treba se malo sjetit kaj su Izraelci izveli,{#} u 5 mjesecu 2010 godine kad su ubili deset civila u napadu na Turski brod sa humanitarcima i to u međunarodnim vodama.{#}{#}

Izraelska vojska je bila dovoljno glupa da počne spuštati vojnike na brodove bez da su sve onesvijestili plinom. Ljudi su branili svoj život.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

LOL

što je toliko smiješno? podijeli da se i mi koji ne znamo smijemo

Spiridon Kopicl
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 12:59 ((s)izgoreo).
17 godina
(s)izgoreo kaže...
Tonči kaže...

LOL

Zar ti stvarno mislis da je kubansko zdravstvo na nivou?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Ti stvarno izazivaš vraga. Imaš sreću što je Drago vjerojatno na GO-u.

Ko da se Drago ne logira kad je godišnjem?! Moš' mislit! I ja sam ,pa sam tu svako malo!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 13:06 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

zašto bih ja išta mislio imaš brale internet pa vidi, najlakše je gajiti predrasude, za početak wikipedia, a kasnije se sam snađi...

Spiridon Kopicl
17 godina
tnakir kaže...
(s)izgoreo kaže...
Tonči kaže...

LOL

A di si ti bil do sad jel fučkaj ga,{#} uglavnom ovu dole vijest nisi mogel vidjet u Americi nit u jednom TV mediju razlog je poznat fučkaj ga.Uz sve to Američki klasni stručnjaci, su na ovo imali svašta za reč ali ništ dobro ko obično bože sačuvaj sramote da crveni Kubanci naprave nekaj puno bolje od njih itd.{#}{#}

http://medicalxpress.com/news/2011-09-cuba-world-lung-cancer-vaccine.html

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
16 godina
odjavljen

Vi bi kapitalizam i privatno vlasništvo, samostalnost i suverenost, kapitalistički Internet, računala, televizije, automobile, odjeću... ali ne bi kapitalističke škole, bolnice itd. Ma da? Pa kako to? Sad svi žale za socijalizmom i socijalističkim modelima jednakosti, a dok ga je bilo, svi su bježali u Trst po brazilsku kavu, američki Levi's, njemački Addidas, američki Nike. Sad bi i revoluciju, ali iz fotelje.

Čudni ljudi.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Vi bi kapitalizam i privatno vlasništvo, samostalnost i suverenost, kapitalistički Internet, računala, televizije, automobile, odjeću... ali ne bi kapitalističke škole, bolnice itd. Ma da? Pa kako to? Sad svi žale za socijalizmom i socijalističkim modelima jednakosti, a dok ga je bilo, svi su bježali u Trst po brazilsku kavu, američki Levi's, njemački Addidas, američki Nike. Sad bi i revoluciju, ali iz fotelje.

Čudni ljudi.

LOL

Spiridon Kopicl
13 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

...za početak wikipedia, a kasnije se sam snađi...

A Wikipedija je kao relevantan izvor podataka?

17 godina
(s)izgoreo kaže...
tnakir kaže...

zašto bih ja išta mislio imaš brale internet pa vidi, najlakše je gajiti predrasude, za početak wikipedia, a kasnije se sam snađi...

A daj me nemoj zaebavat, pa vamo pisu o kubanskom zdravsvenom sustavu do 1971 godine, a od 1971 je medicina napredovala ono... 

Kuba je tehnoloski ostala u proslom stoljecu. O cemu ti pricas. Imaju srece pa ne zive zapadnjackim nacinom zivota (nemaju stres ni junk food) pa mozda zbog toga imaju nesto dulji zivotni vijek, ali ja se ne bi dao njihovom doktoru u ruke.ž

@Rambox - Pliva je u proslom desetljecu razvila Sumamed, onda najbolji antibiotik sirokog spektra (mislim da je jos medju najboljima). Jel to znaci da Hrvati imaju vrhunski zdravstveni sustav!?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 13:45 (tnakir).
17 godina
neaktivan
El gato negro kaže...

uuuu first day, willkommen,

za početak... not bad, kasnije se sam snađi, jel, to jedini izvor? nije... u svakom slučaju bolji od cenzuriranog US izvora

tnakir kaže...

A daj me nemoj zaebavat, pa vamo pisu o kubanskom zdravsvenom sustavu do 1971 godine, a od 1971 je medicina napredovala ono... 

Kuba je tehnoloski ostala u proslom stoljecu. O cemu ti pricas. Imaju srece pa ne zive zapadnjackim nacinom zivota (nemaju stres ni junk food) pa mozda zbog toga imaju nesto dulji zivotni vijek, ali ja se ne bi dao njihovom doktoru u ruke.ž

@Rambox - Pliva je u proslom desetljecu razvila Sumamed, onda najbolji antibiotik sirokog spektra (mislim da je jos medju najboljima). Jel to znaci da Hrvati imaju vrhunski zdravstveni sustav!?

a zašto se sam ne snađeš nego opet piydiš napamet, google, dođi s podacima pa kakaj nenapamet

Spiridon Kopicl
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 13:50 ((s)izgoreo).
13 godina
Hah, jel nekakva juzina u djiru pa ste malo neurozni? Jesmo li vec toliko uznapredovali u ovoj temi da nam je vikica bljak? /trol mode off
Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
(s)izgoreo kaže...

a zašto se sam ne snađeš nego opet piydiš napamet, google, dođi s podacima pa kakaj nenapamet

Mogao si i sutjeti:

http://www.nationalcenter.org/NPA557_Cuban_Health_Care.html

17 godina
El gato negro kaže...
(s)izgoreo kaže...

...za početak wikipedia, a kasnije se sam snađi...

Da, jer cenzurirani i nepismeni kubanci, zaostali u prošlom stoljeću, vise po nerelevantnom izvoru podataka, gdje sami sebi pišu hvalospjeve o svom zdravstvenom sustavu... WTF?! {#}

Gledam te!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Da ,naravno - najbolji na svijetu! Kaj ti uopće sumnjaš?!

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 14:08 (kizo2703).
17 godina
tnakir kaže...
(s)izgoreo kaže...
tnakir kaže...

A ko je rekel da Hrvati imaju vrhunsko zdravstvo,{#} ja to nis napisal nemaju nit Kubanci sve savršeno kaj ne.No od kad su stali na svoje noge, imaju puno bolje složeno(pravednije) zdravstvo od mnogih drugih zemalja.Uglavnom ovo je glavni problem danas, ko obično jel djelit ovak nekaj badave izgleda nebuloza prve klase u večini današnjih zemalja.{#}{#}

"The researchers have performed clinical studies and trials in more than 1,000 lung cancer patients in Cuba, where the vaccine is now distributed free of charge. Due in part to Cuba’s large smoking population, lung cancer is the leading cause of death in 12 of the country’s 15 provinces."

17 godina
rambox kaže...

"The researchers have performed clinical studies and trials in more than 1,000 lung cancer patients in Cuba, where the vaccine is now distributed free of charge. Due in part to Cuba’s large smoking population, lung cancer is the leading cause of death in 12 of the country’s 15 provinces."

Jupiiii... dobivaju free cjepivo protiv tumora, ali zato nemaju sto za jest.

17 godina
tnakir kaže...

Kad fakin' commies zaslužuju ekonomske sankcije. Uostalom, kakve to ima veze sa sustavom zdravstva? Ne znam, valjda je bolje nemati što za jesti i nemati free cjepivo protiv tumora...

Gledam te!
13 godina
neaktivan

Na Kubi vlada siromaštvo na svakom koraku kao i Sj. Koreji a svi se prave da su veseli i sretni. Možeš ti imat neznam kakvo zdravstvo ali činjenica je da ti je narod gladan.

17 godina
neaktivan

a zašto bih šutio?

by Ryan Balis

who da fck iz Ryan Balis?

i zašto se cijelo vrijeme pozivaš na sicko, imaš institucije kao svjetska zdravstvena organizacija pa gledaj statistike i hvalu

Spiridon Kopicl
17 godina
tnakir kaže...
rambox kaže...

Normalno da kod njih nije idealno,{#} ali to smo več znali od prije da osudjevaju u nekim stvarima a onaj tvoj link koji si dal tj ovo dole pa nisi mogel dat goru stranicu.{#}Normalno da Ameri moraju pokušat obranit(ali uzalud), svoj nakaradni sistem zdravstva a na toj stranici ima 80% američkih izvještaja nešto prebjega s Kube hm pa Kuba nije Sjeverna Koreja fučkaj ga niti blizu.{#}

http://www.nationalcenter.org/NPA557_Cuban_Health_Care.html

Uglavnom Moore nije ništ lagal niti pričal nebuloze u Sicko, situacija je poznata odavno usporedi Britansko zdravstvo(da nije i to fejk u Sicko jel) pa onda Američko. Činjenica da Ameri/Zdravstvo pokušavaju sebe opravdat, ne drži vodu niti nikad neče to sigurno mogu oni laprdat kaj oče u svoju obranu no uzalud kaj drugo.{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 14:40 (rambox).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Jupiiii... dobivaju free cjepivo protiv tumora, usprkos tome što su pod US embargom

fixed, btw. nemaju što za jesti, jel se zato kod njih živi kako kažeš opušteno i bez stresa... ono uopće nemaju izgladnjeli snage čak ni za stres...

Spiridon Kopicl
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 14:41 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

ali ne bi kapitalističke bolnice ..

Kapitalistička bolnica i hipokratova zakletva mi nekako ne idu ruku pod ruku..

U času kada stupam među članove liječničke profesije, svečano obećajem da ću svoj život staviti u službu humanosti.

Vidiš, ne kažu da će staviti život u službu kapitala. (bez mokraćnih kamenaca molim u nastavku)

Evo, još malo;

Niti pod prijetnjom neću dopustiti da se iskoriste moja medicinska znanja suprotno zakonima humanosti. Ovo obećajem svečano, slobodno, pozivajući se na svoju čast.

Edit; najvažniji dio;

U vršenju dužnosti prema bolesniku neće na mene utjecati nikakvi obziri vjere, nacionalnosti, rase, političke ili klasne pripadnosti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 14:42 (bed).
13 godina
(s)izgoreo kaže...
tnakir kaže...

Jupiiii... dobivaju free cjepivo protiv tumora, usprkos tome što su pod US embargom

fixed

Hmm, da mi je znati kako su se doveli do tog embarga? Da nisu možda prijetili nuklearnim oružjem, pitam se?

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
16 godina
neaktivan
bed kaže...

U času kada stupam među članove liječničke profesije, svečano obećajem da ću svoj život staviti u službu humanosti.

Vidiš, ne kažu da će staviti život u službu kapitala. (bez mokraćnih kamenaca molim u nastavku)

Evo, još malo;

Niti pod prijetnjom neću dopustiti da se iskoriste moja medicinska znanja suprotno zakonima humanosti. Ovo obećajem svečano, slobodno, pozivajući se na svoju čast.

A gle ,i Mengele je položil tu istu zakletvu ,a znamo kaj je sve radil s ljudima .....

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 15:10 (kizo2703).
17 godina
Veliki Brat kaže...

Kad fakin' commies zaslužuju ekonomske sankcije. Uostalom, kakve to ima veze sa sustavom zdravstva? Ne znam, valjda je bolje nemati što za jesti i nemati free cjepivo protiv tumora...

Ja ne ulazim u to zasto je to tako. Cinjenica je da je zemlja siromasna i da su se tek nedavno poceli otvarati. Ako nemaju love za jesti, onda nemaju love ni za vrhunsku medicinsku opremu.

El gato negro kaže...

Na Kubi vlada siromaštvo na svakom koraku kao i Sj. Koreji a svi se prave da su veseli i sretni. Možeš ti imat neznam kakvo zdravstvo ali činjenica je da ti je narod gladan.

Upravo tako.

(s)izgoreo kaže...

a zašto bih šutio?

by Ryan Balis

who da fck iz Ryan Balis?

i zašto se cijelo vrijeme pozivaš na sicko, imaš institucije kao svjetska zdravstvena organizacija pa gledaj statistike i hvalu

Sta bi me tu trebalo impresionirati? http://www.who.int/countries/cub/en/

(s)izgoreo kaže...

fixed, btw. nemaju što za jesti, jel se zato kod njih živi kako kažeš opušteno i bez stresa... ono uopće nemaju izgladnjeli snage čak ni za stres...

Nisu bas toliko gladni, znas o cemu pricam... :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice