Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 8.017.323
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pardon sto ulijecem k'o padobranac, ne zelim pokvariti temu, vec samo podijeliti podosta dobar film koji sam jucer pogledao: "In Time".

Opis sam ostavio u drugoj temi

Pisem ovdje u temu gdje ne spada, jer je film in-your-face komentar na moderno kapitalisticko drustvo i njegov slom! Zalosno je samo sto cijeli koncept nije iskoristen do kraja, tj. vidi se da je neki od masnih debelih producenata upetljao svoje masne prste i naredio "Stavi jurnjavu autima, ljudi vole jurnjave autima!!!" i film se pomalo pretvori u debilan akcijski film.... kako je poceo, mislio sam da cu gledati novi Fight Club.

Uglavnom, probajte odvojiti vremena za film, stvarno vrijedi...

Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping and masturbation. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive.
17 godina
neaktivan

{#}

autori koje ignoriram: Sinatra, Ezio, alen-c, Viator, Talalej, epos
17 godina
moderator

Zna se kaj treba napraviti - vjeronauk van iz škola (dakle, izbacivanje jednog važnog homofobnog utjecaja) i adekvatna obrada seksualnosti (i hetero, i homo, i bi, i a) na satovima biologije, prirode i društva, sociologije ili čega već - od prvog razreda osnovne škole. I homofobija će kroz neko vrijeme trajno nestati iz društva, tj. posve će se marginalizirati i neće homoseksualci biti "oni drugačiji", nego homofobi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 12:19 (mbaksa).
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?

Dok imamo ovakve spodobe u politici ,zaboravi!

KLIK

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 12:32 (kizo2703).
17 godina
moderator
kizo2703 kaže...

Dok imamo ovakve spodobe u politici ,zaboravi!

KLIK

Ako HSS ne prođe izborni prag za mjesec dana - jedan problem manje. {#}

16 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Zna se kaj treba napraviti - vjeronauk van iz škola (dakle, izbacivanje jednog važnog homofobnog utjecaja) i adekvatna obrada seksualnosti (i hetero, i homo, i bi, i a) na satovima biologije, prirode i društva, sociologije ili čega već - od prvog razreda osnovne škole. I homofobija će kroz neko vrijeme trajno nestati iz društva, tj. posve će se marginalizirati i neće homoseksualci biti "oni drugačiji", nego homofobi.

Zar homoseksualci nisu drugaciji?

Nema problema ako su jednaki nama.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
17 godina
moderator
Mentalist kaže...
mbaksa kaže...

Zar homoseksualci nisu drugaciji?

Nema problema ako su jednaki nama.

Ako moraš pitati, onda znači da nisi uočio da su drugačiji. {#} Dakle, sam si si odgovorio na pitanje.

16 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Ako moraš pitati, onda znači da nisi uočio da su drugačiji. {#} Dakle, sam si si odgovorio na pitanje.

Svi mi imamo male porive i cudne navike, ali to ne zasluzuje da budemo omalovazavani.

U nas se u knjigama cak uci sto su homoseksualci, ja bi izbacio te dvije rijeci iz rijecnika, tako da se o njima ne moze ni misliti.

&lt;3 <3
&lt;3&lt;3&lt;3 <3<3<3
And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 12:55 (Mentalist).
16 godina
mbaksa kaže...

Slažem se da vjeronauk nema što raditi u školama, ali nije vjeronauk problem.

Uvijek me uspiju iznenaditi neki ljudi, jer ne očekuješ od inteligentnih ljudi, koji uz to nisu vjernici, da prosipaju fraze poput "to sve treba u logore" ili "treba ih pobiti".

Zadnji put me tako iznenadila ženska koju znam već godinama. Nevjerojatno pametno biće i onda mi izgovori ovu drugu rečenicu.

Rijetko ostajem zbunjen, ali u tom trenutnku nisam mogao vjerovat' što je rekla.

Moj nekakav dojam je da ljudi ipak, velikim dijelom, sami biraju mrziti, ali ne zbog utjecaja okoline ili vjere.

(s)izgoreo kaže...

{#}

Super, ali potpuno beskorisno, u smislu da će se sada zbog tog videa neki ljudi opametiti i shvatiti kako su u krivu.

Baš me fascinira da se u 21. stoljeću još uvijek "natežemo" sa ljudima koji iskaču "iz okvira".

Ne govorim tu samo o gayevima ili ateistima...pokušaj biti tetovirani bankar ili odvjetnik, pa da vidiš što je show {#}

Mentalist kaže...
...slike...

Ja podupirem raznolikost, ali ne i "ljubitelje djece" {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 12:57 (eevek).
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ako HSS ne prođe izborni prag za mjesec dana - jedan problem manje. {#}

Da ,samo ,na žalost ,ima puno više takvih koji se ne deklariraju ovako javno ,a vjerojatno imaju isti mentalni sklop!

Mentalist kaže...
..........

Imamo i tebe (i tebi slične) ,pa te toleriramo!

eevek kaže...

Homoseksualnost nije bolest ,pedofilija jest!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 13:07 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Jedina bitna razlika koju primjećujem i koju želim naglasiti je ona između tolerantnih i netolerantnih osoba... inače ako niste primjetili svi smo različiti

eevek kaže...
Super, ali potpuno beskorisno, u smislu da će se sada zbog tog videa neki ljudi opametiti i shvatiti kako su u krivu.

Baš me fascinira da se u 21. stoljeću još uvijek "natežemo" sa ljudima koji iskaču "iz okvira".

Ne govorim tu samo o gayevima ili ateistima...pokušaj biti tetovirani bankar ili odvjetnik, pa da vidiš što je show {#}

jedna kampanja neće, mnoge hoće, računam na kumulativan učinak... ponavljanje je majka znanja {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 13:06 ((s)izgoreo).
16 godina
16 godina
protjeran
eevek kaže...

Podupires njihovo postojanje, ali ne i njihovo djelovanje?

Slike pokazuju stanje u skolama i prihvacenost razlicitih tipova odjevanja. Meni je neki "dress code" potpuni idiotluk, svatko ima pravo da se oblaci kako hoce, raznolikost mora postojati.

Kada bi netko dosao gol u skolu, smatrali bi ga ludim, a on je samo napredan.

Ovakav u skoli, 100% prihvaceno Ovakav u skoli, 100% prihvaceno
Ovakav, donekle prihvaceno Ovakav, donekle prihvaceno
Ovakav, skoro ne prihvaceno Ovakav, skoro ne prihvaceno
Ovakav, posalju te kuci Ovakav, posalju te kuci
Ovakav, posalju te kuci i nazovu roditelje Ovakav, posalju te kuci i nazovu roditelje
Ovakav, posalju te na eutanaziju Ovakav, posalju te na eutanaziju
13 godina
odjavljen

Kad smo već kod ovih drukčijih evo i u filmu su bolesnici! {#}

Inače super filmić. {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 13:10 (Diplomat).
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Podupires njihovo postojanje, ali ne i njihovo djelovanje?

Slike pokazuju stanje u skolama i prihvacenost razlicitih tipova odjevanja. Meni je neki "dress code" potpuni idiotluk, svatko ima pravo da se oblaci kako hoce, raznolikost mora postojati.

Kada bi netko dosao gol u skolu, smatrali bi ga ludim, a on je samo napredan.

a međusobno buliziranje djece jer neka nemaju ajfon a druga neku drugu popularnu marku? u školu treba dolaziti sa radnim odjelom propisanim za sve i bez nepotrebnih modnih detalja i ostalih sranja...

14 godina
najbolje da skole daju uniforme jbga.nismo mi takvo drustvo.
Ne mogu se nis sjetit!!!
16 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...

a međusobno buliziranje djece jer neka nemaju ajfon a druga neku drugu popularnu marku? u školu treba dolaziti sa radnim odjelom propisanim za sve i bez nepotrebnih modnih detalja i ostalih sranja...

Tako samo podupiremo te sto buliziraju.

Djeca se moraju naviknuti da su svi razliciti, pa tako ima i onih koji su nasilnici, to nije razlog da budu marginalizirani.

17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Djeca se moraju naviknuti da su svi razliciti, pa tako ima i onih koji su nasilnici, to nije razlog da budu marginalizirani.

čini što hoćeš dok god tvoji postupci ne ugrožavaju druge, tvoj trolež ugrožava mentalnu stabilnost ljudi na forumu IMO

16 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...
Mentalist kaže...

čini što hoćeš dok god tvoji postupci ne ugrožavaju druge, tvoj trolež ugrožava mentalnu stabilnost ljudi na forumu IMO

Sama vidljivost utjece na druge, ali to ne bi trebalo utjecati na te neke drustvene norme.

Npr. ti vidis mene kako mlatim nekog na ulici. Fizicki nemam nikakvog utjecaja na tebe, ali imam psihickog jer me vidis. Isto tako kad vidis nekog starca da se ljubi s djevojcicom, ili zenu sa zenom, ili muskarca sa muskarcem, ili nudistu kako prelazi cestu... Necemo ih zato sklanjati iz drustva, treba postovati razlike.

17 godina
moderator
Mentalist kaže...
U nas se u knjigama cak uci sto su homoseksualci, ja bi izbacio te dvije rijeci iz rijecnika, tako da se o njima ne moze ni misliti.

Crkva i zadrti ljudi u priču uvode homoseksualnost, tako da se od tog ne može pobjeći - barem ne još neko vrijeme. Oni od toga rade frku i dokle god je tako, ljude treba educirati da je homoseksualnost normalna.

eevek kaže...
Slažem se da vjeronauk nema što raditi u školama, ali nije vjeronauk problem.

Uvijek me uspiju iznenaditi neki ljudi, jer ne očekuješ od inteligentnih ljudi, koji uz to nisu vjernici, da prosipaju fraze poput "to sve treba u logore" ili "treba ih pobiti".

Zadnji put me tako iznenadila ženska koju znam već godinama. Nevjerojatno pametno biće i onda mi izgovori ovu drugu rečenicu.

Rijetko ostajem zbunjen, ali u tom trenutnku nisam mogao vjerovat' što je rekla.

Ljudi nisu izolirani od društva, a mi smo još uvijek nekakvo kršćansko društvu (srećom, sve manje i manje), bar na papiru. Pravi Hrvat = kršćan katolik. Razlikuj religiju i vjeru. {#} To što ona nije vjernik, ne znači da svoje stavove i vrijednosti nije dobila od svoje religiozne okoline. To što ona nije vjernik, ne znači da je automatski sekularni humanist ili štoveć.

eevek kaže...
Moj nekakav dojam je da ljudi ipak, velikim dijelom, sami biraju mrziti, ali ne zbog utjecaja okoline ili vjere.

Ne bira se voljeti ili mrziti.

eevek kaže...

Poanta videa nije opamećivanje homofoba, nego jednostavno jačati svijest "gej iz OK". Što više osoba javno to prihvaća, za očekivati je da će se i društvo kretati u tom smjeru. Mislim, koji je glavni problem s homofobima (i onima malo zbunjenima)? Taj što oni nisu svjesni da je u redu prihvatiti da je homoseksualnost normalna. Pazi - takvi ljudi nerjetko komuniciraju s istomišljenicima, kojima su "pederi" najveće zlo svijeta, pa je i za očekivati da će im biti teško homoseksulanost prihvatiti kao nešto normalno, kao nešto što ne treba osuđivati, kad im u biti okolina to ne dopušta.

Da takav homofob prekine druženje s drugim homofobima i da se nađe u tolerantnoj sredini (recimo da ode nekamo studirat), pogotovo ako u toj sredini ima javno deklariranih homoseksualaca, koje drugi doživljavjau sasvim normalno (kao ljude, a ne kao homseksualce ili nedajbože "pedere"), vjerujem da bi ublažio svoje stavove, a možda ih i napustio. To bi mu prirodno došlo, jer bi u suprotnom on bio crna ovca, on bi bio taj kojemu tu nije mjesto, uljez, on bi bio taj kojega ljudi ogovaraju i kojeg se klone.

16 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Crkva

Neshvatljivo i ludo mi je da toliko zagovaras ranolikost, tolerantnost i ljubav, a osporavas ljubav prema Hristu, Allahu ili Jahveu.

Sramota.

17 godina
moderator
Mentalist kaže...
mbaksa kaže...

Crkva

Neshvatljivo i ludo mi je da toliko zagovaras ranolikost, tolerantnost i ljubav, a osporavas ljubav prema Hristu, Allahu ili Jahveu.

Sramota.

Ne kužim. Što ti to znači da ja osporavam "ljubav prema Hristu, Allahu ili Jahveu."? Ne osporavam to, kao ni ljubav prema Djedu Mrazu.

13 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
Mentalist kaže...

Crkva i zadrti ljudi u priču uvode homoseksualnost, tako da se od tog ne može pobjeći - barem ne još neko vrijeme. Oni od toga rade frku i dokle god je tako, ljude treba educirati da je homoseksualnost normalna.

Slažem se da je normalna, da smo svi homoseksualci za 100 godina bi na bilo puno, puno više ljudi na kugli zemaljskoj! {#}
16 godina
protjeran
mbaksa kaže...
Mentalist kaže...
mbaksa kaže...

Crkva

Sramota.

Ne kužim. Što ti to znači da ja osporavam "ljubav prema Hristu, Allahu ili Jahveu."? Ne osporavam to, kao ni ljubav prema Djedu Mrazu.

Ne postujes njihov nacin zivota i omalovazavas ga i konstantno srozavas kao sto smo to nekada cinili s homoseksualcima.

Moras biti tolerantniji (nadam se da ti odgovara sto te ne persiram, prije jesam, ali bilo je nekih prica da se to ne radi, pa sam odustao, vecina tvojih tekstova u BUG-u je do sad bila super).

17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Sama vidljivost utjece na druge, ali to ne bi trebalo utjecati na te neke drustvene norme.

Npr. ti vidis mene kako mlatim nekog na ulici. Fizicki nemam nikakvog utjecaja na tebe, ali imam psihickog jer me vidis. Isto tako kad vidis nekog starca da se ljubi s djevojcicom, ili zenu sa zenom, ili muskarca sa muskarcem, ili nudistu kako prelazi cestu... Necemo ih zato sklanjati iz drustva, treba postovati razlike.

zašto trolaš? dao si potpuno oprečne primjere, nekakvu relativizaciju na objekt-subjekt relaciji, vodi se onom što sam gore napisao i sve će biti u redu, nema objekta svi smo subjekt uključi empatiju pa ćeš shvatiti , nasilje nije tolerantan način, već netolerantan, strah od svoje seksualnosti nije prihvatljiv način valorizacije tuđe seksualnosti, nikoga ne treba sklanjati iz društva već educirati ili/i ukoliko je opasan (netolerantan) privremeno skloniti iz društva... društvene norme treba mijenjati u skladu s logikom koja je bazirana na toleranciji, pa bih za koju godinu bio sretan vidjeti gole ljude kako šetaju ulicom

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 13:57 ((s)izgoreo).
16 godina
protjeran
Diplomat kaže...

Slažem se da je normalna, da smo svi homoseksualci za 100 godina bi na bilo puno, puno više ljudi na kugli zemaljskoj! {#}

Ne smijes na taj nacin razmisljati. Normalno je imati rak testisa, pa kad bi svi imali rak testisa, ne bi bilo djece. I homoseksualnost je nesto takvo, ne mozes se protiv toga boriti.

P.S.

Osim jakim zracenjem.

P.P.S.

Salim se, nisam se mogao suzdrzati.

13 godina
odjavljen
Mentalist ti uspoređuješ bolest sa nečim kaj je po vašem normalno?
17 godina
moderator
Mentalist kaže...
mbaksa kaže...

Ne postujes njihov nacin zivota i omalovazavas ga i konstantno srozavas kao sto smo to nekada cinili s homoseksualcima.

Dakle, nije istina da osporavam ljubav prema Hristu, Allahu ili Jahveu. Ja iskreno vjerujem da postoje ljudi koji vjeruju i vole izmišljene figure, to su dakle idolopoklonici. Ne kužim što ti sad hoćeš od mene? Dobre stvari ću podržavati, loše stvari ću ismijavati i omalovažavati. Posve je u redu ismijavati gluposti. Ako ne ismijavaš gluposti, kako će oni koji rade te gluposti, a nisu svjesni da su to gluposti, znati da su to gluposti?

BTW kad me optužuješ da nešto ismijavam i omalovažavam budi malo konkretniji. Meni je jasno zašto su vjernici - vjernici. I ja ih ne ismijavam kao takve ili zbog toga što su vjernici. Ja ismijavam stavove poput onog da je Biblija "božja riječ", ismijavam postavljanje Biblije kao moralnog autoriteta, omalovažavam homofobiju, pedofiliju, indoktrinaciju.

Mentalist kaže...
Moras biti tolerantniji

Na ljudsku glupost se ne smije biti tolerantan ili se može biti tolerantan tek do nekih granica (do kad ta ljudska glupost ne šteti ljudima i društvu).

16 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Dakle, nije istina da osporavam ljubav prema Hristu, Allahu ili Jahveu. Ja iskreno vjerujem da postoje ljudi koji vjeruju i vole izmišljene figure, to su dakle idolopoklonici. Ne kužim što ti sad hoćeš od mene? Dobre stvari ću podržavati, loše stvari ću ismijavati i omalovažavati. Posve je u redu ismijavati gluposti. Ako ne ismijavaš gluposti, kako će oni koji rade te gluposti, a nisu svjesni da su to gluposti, znati da su to gluposti?

Samo to mi je trebalo i samo to sam cekao.

Biti peder je glupo, oni stavljaju penis u anus, tralalala. Je li lijepo ovo ismijavanje?

Na tebi je da odlucujes sta je glupo? Onda je i na meni.

P.S.

Da se nisi usudio kartonirat me zbog ovoga!

17 godina
moderator
Diplomat kaže...
mbaksa kaže...

Slažem se da je normalna, da smo svi homoseksualci za 100 godina bi na bilo puno, puno više ljudi na kugli zemaljskoj! {#}

To što je homoseksualnost normalna ne znači da je heteroseksualnost abnormalna. {#} Po kojoj logici jedno isključuje drugo? Tim više što nas je na Zemlji zaista previše, tako da bi u ovom trenutku homoseksualnost bila zapravo - prirodnija - bar dok ne spadnemo tamo ispod milijarde ljudi.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice