Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.280.969
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
thedream kaže...

Nije se moglo dogoditi kao danas da Todorić svoje dobavljače ne plati po godinu dana i za nagradu dobije 10,20 ili 50 milijuna kuna iz proračuna što olakšica što poticaja.

Ur kiddin'? Pogledaj ovdje - http://danas.net.hr/novac/page/2011/07/22/0317006.html - samo iz poticaja 153 milijuna kuna, ne računajući ostalo prihode od države...

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
thedream kaže...

Nije se moglo dogoditi kao danas da Todorić svoje dobavljače ne plati po godinu dana i za nagradu dobije 10,20 ili 50 milijuna kuna iz proračuna što olakšica što poticaja.

Ur kiddin'? Pogledaj ovdje - http://danas.net.hr/novac/page/2011/07/22/0317006.html - samo iz poticaja 153 milijuna kuna, ne računajući ostalo prihode od države...

Ma nisam ni gledao na razini godine, gledao sam očito kako mi se omililo, u naletima, malo 20, malo 50, skupi se {#}.

Cemetary gates
16 godina
protjeran
thedream kaže...

Ajd popljuj Doorse, Casha i Stonese još, plizzzz {#}.

Cash-a ne slusam, Doors-i su super, a Mick mi je prijatelj jos otkako smo se druzili u Beogradu.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
18 godina

Da Todoric nije bio slizan sa drzavom nebi ovako uspio. Cak sam svojedobno imao informacije da Todoric zeli kupiti Slobodnu i njene sestre uz malu pomoc sa vrha u svrhu monopola nad medijima i pristranog izvjestavanja.

Smrt kapitalizmu. Sloboda narodu.
15 godina
tnakir kaže...

Da Todoric nije bio slizan sa drzavom nebi ovako uspio. Cak sam svojedobno imao informacije da Todoric zeli kupiti Slobodnu i njene sestre uz malu pomoc sa vrha u svrhu monopola nad medijima i pristranog izvjestavanja.

Ma nebi on to napravio nikad. On je sigurno jedan vrlo vrijedan čovjek, mora biti kad mu država daje toliko novca. Sigurno bolje gospodari s njim od državne riznice.

Što će mu novine kad kontrolira distribuciju.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
18 godina
mario.L_hr kaže...

Što će mu novine kad kontrolira distribuciju.

Distribucija ne diktira sto ce pisati u novinama.

18 godina
tnakir kaže...

A kakvu bi on još pomoć u medijima trebao? Pa svi mu glade jajca samo tako. 

BTW - rula ti avatar... {#}

This space for rent!
18 godina
Drago kaže...

A kakvu bi on još pomoć u medijima trebao? Pa svi mu glade jajca samo tako. 

Ne pomoc Todoricu, nego pomoc HDZ-u.

18 godina
neaktivan
Drago kaže...
...neki ustašoid koji je pjevao "Juru i Bobana", pa sada to tumači kako je "samo rekao da je Hrvat".

To me podsjeća na mnoge "domoljube" koji su na forumu kartone dobili samo jer su domoljubi i ništa više. ;-)

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Drago kaže...
Jurra kaže...

...ja ne zavidim svome ocu koji je u jugi sa višom školom morao raditi posao kv radnika...

Sada bi s višom školom bio na burzi s ostalih 300 keka ljudi...

To ja već evo, treći put velim.

...a gdje sam se to ja pozitivno ili negativno odredio prema današnjem vremenu...govorio sam o

bivšoj jugi gdje je većina rukovodećog kadra, početkom sedamdesetih, imala četiri razreda osnovne

plus tečaj i partijskuknjižicu...i ne moraš mi stalno otkrivati toplu vodu i govoriti kako je danas, jer to

ni na bilo koji način ne opravdava stvari koje su se u onoj državi događale...{#}

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 11:08 (Jurra).
15 godina
tnakir kaže...

Distribucija ne diktira sto ce pisati u novinama.

Jesi li siguran u ovu tvrdnju? Distributer pomoću njega utječe na puno stvari, zato o njemu i njegovima pišu u Gloriji i inim tiskovinama.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
Drago kaže...
Tawals kaže...
Ja sam svoju percepciju o bivsoj drzavi dobio sam YouTuba, pricama starijih i nitko se nije zalio. Mozda je to zbog mladosti, sada su stariji i sve im je teze.

Ja sam primijetio da ja s vremenom o toj državi mislim bolje nego sm mislio dok sam živio u njoj. Rekao je Igor Mandić da ga je tuđmanizam "izliječio" od antikomunizma u jednoj svojoj knjizi ("Sebi pod kožu"). {#} Točnije, imao sam veća očekivanja od ove države, a koja je u mnogočemu ispala lošija od prethodne. 

Istina je da je socijalna sigurnost bila na neusporedivo višoj razini i "znao se red", što moji starci kažu. A to "znao se red" ide od svega - od toga tko može biti "seleb" (dakle, teško da bi Red Carpet i njihovi "junaci" ikada dobili prostor "na televizoru") do toga da se ide u zatvor kada se opljačka društvo (primjer Ante Todorića o kojem smo pričali: partijca, direktora, "funkcionera", a koji je završio u bajbukani samo tako...).

S druge strane, istina je da si mogao "fasovati" zbog toga što si pričao, ali nije istina da su ljudi "išli u zatvor samo zato jer su rekli da su Hrvati!" - to je laž i tko to govori ili je balavac koji nema pojma o čemu priča ili ne neki ustašoid koji je pjevao "Juru i Bobana", pa sada to tumači kako je "samo rekao da je Hrvat". 

Inače, ja ne mislim ni da bi se zbog revanja ustaških koračnica trebalo ići u zatvor, ali nije isto reći "ja sam Hrvat" i promicati ustaštvo

- uvjek su 'stara dobra vremena' bolja od današnjice. Uvijek i najteže/najgore, nakog nekog vremena nije tako ružno.. - nategnut ću do krajnjih granica, i u Auschwitzu se (pre)živjelo (i u ostalim logorima, kao i gulagu ili kambođiji..). Uz parole rad oslobađa, kao red, rad i disciplina. Te rečenice mi nekako kontekstualno 'pašu' u gornju (podvučenu). Tako gledajući naravno da je prije bilo bolje. Složio bi se s tim, u dijelu socijalne sigurnosti, ali se zaboravlja da je tako bilo manje-više svugdje (i vani, zapad..). NeoLiberalniKapitalizam je sve to promijenio... i imamo todoriće uz parstotina tajkunćića i pevec se vraća. Nasuprot jedinom (pozitivnom) primjeru DM (možda i Lidl) sve ostalo je u rangu kmetova.

Kao mala usporedba, 'ponos hrvatske'.

- druga crtica, Thompson, (posljednji odlomak) ... no bez komentara. Možda samo ponoviti ''nije isto reči.. ''. Slažem se. (..tako misle i ameri). i Mesić je bio poznat izvođač spomenute pjesme.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 15:30 (ihush).
18 godina

Edit: Odgovor Jurri

Ali jednostavno nije tako.

Ne znam koje si godište i što si proživio u Jugi (meni se čini da si mlađi i da se uglavnom referenciraš na kućne priče i "legende"), ali u bivšoj Jugi je jedan od direktora, primjerice, bio Ivo Sanader - direktor izdavačke kuće Logos. Vjernik, nepartijac, s doktoratom iz Austrije. 

Te priče o "direktorima s četiri osnovne" su se malo izlizale. Odnosno, mi smo u novoj državi imali predsjednika koji je, usprkos tituli "doktora povijesti", zapravo imao samo osmogodišnju školu i doktorat koji mu je na zadarskom Sveučilištu dao njegov prijatelj Pavletić - govorim o Tuđmanu. Možda se zato toliko i divio Titu jer su po naobrazbi bili tu negdje{#}, (iako se Tito doškolovao u Rusiji).

Ja se ne sjećam niti jednoga političara ili ministra u bivšoj državi koji bi bio "kalibar" jednoga Ivice "Jubito" Kirina, primjerice.

Probaj se malo informirati, po tvojim komentarima mi se čini da imaš kapaciteta i volje za to, ali nosiš neke predrasude (kao i svi mi) koje si pokupio iz kuće kroz odgoj. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 11:11 (Drago).
18 godina
neaktivan
Jurra kaže...
1domagoj1 kaže...
Drago kaže...
Jurra kaže...

...ja ne zavidim svome ocu koji je u jugi sa višom školom morao raditi posao kv radnika...

Sada bi s višom školom bio na burzi s ostalih 300 keka ljudi...

To ja već evo, treći put velim.

...a gdje sam se to ja pozitivno ili negativno odredio prema današnjem vremenu...govorio sam o

bivšoj jugi gdje je većina rukovodećog kadra imala četiri razreda osnovne plus tečaj i partijsku

knjižicu...i ne moraš mi stalno otkrivati toplu vodu i govoriti kako je danas, jer to ni na bilo koji

način ne opravdava stvari koje su se u onoj državi događale...{#}

da li nam je prije bilo bolje ?

nije

1. ja se sjećam da sam stajao u redu za deterđent i kavu, i kad sam stajao u redu došao je šef dućana i rekao dobio sam 20 paketa i počeo brojiti po redu, kad je došao do zadnjeg, reko mu je za vas više nema.... (1980 najesen)
  2. sjećam se da nije bilo benzina pa se vozilo na bonove, otac je pola godine skupljao bonove da bi mogli na more
  3. krajem 80-ih vozili smo jugića i otac je sanjao da će možda za par godina imati yugo floridu

sad pogledajte kakve se aute vozi danas

Zašto onda svi kukaju da nam je lošije?

1. prekomjerna potrošnja - svi bi sve kupovali a nemaju čime
  2. koliko sam puta čuo kod uzimanja kredita (radio sam na kreditnom odjelu IT firme) - "bumo nekako vratili"
  3. koliko puta su mi kamatari doveli mamu i sina koji je jučer dobio prvu plaću i odma je na MC zabe otišao 40K kuna u kredit (alo prva plaća !!!!!!!!!!!!!! a vratiti će kroz 5 godina više od 46K kuna zbog kamata)
  4. glupavi političari su samo obećavali brda i doline i uvjeraju ljude da se sve može na lijepe oči - bez imalo ideje tko će i kako vratiti

Nekoće je bilo drugačije, standard je bio manji, bili smo siromašni

sad su se svi razbahatili i misle da imaju više love od karingtona (ako ne znate tko je on, pa očito niste dovoljo stari da pričate o prošlosti)

no sve prije ili kasnije dolazi na naplatu

no prije je sve bilo bolje samo u jednome

sve su firme bile društvene

ako je direktor kupio vilu, jahtu ili auto kad je otišao sa te pozicije njegov nasljednik je sve to naslijedio

a direktor je dobio sat za penziju

sad direktor državne firme sa našim novcima opet kupi jahtu, vilu i auto i kad ode iz firme otkupi to za 1 kunu i sve je njegovo

a onda novi ponovi priču

a tu smo puno lošiji nego je bilo prije.

16 godina
protjeran
Drago kaže...

Možda se zato toliko i divio Titu jer su po naobrazbi bili tu negdje{#}, (iako se Tito doškolovao u Rusiji).

"Cestitam doktore", "Hvala majstore".

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 11:25 (Mentalist).
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Edit: Odgovor Jurri

Ali jednostavno nije tako.

Ne znam koje si godište i što si proživio u Jugi (meni se čini da si mlađi i da se uglavnom referenciraš na kućne priče i "legende"), ali u bivšoj Jugi je jedan od direktora, primjerice, bio Ivo Sanader - direktor izdavačke kuće Logos. Vjernik, nepartijac, s doktoratom iz Austrije. 

Te priče o "direktorima s četiri osnovne" su se malo izlizale. Odnosno, mi smo u novoj državi imali predsjednika koji je, usprkos tituli "doktora povijesti", zapravo imao samo osmogodišnju školu i doktorat koji mu je na zadarskom Sveučilištu dao njegov prijatelj Pavletić - govorim o Tuđmanu. Možda se zato toliko i divio Titu jer su po naobrazbi bili tu negdje{#}, (iako se Tito doškolovao u Rusiji).

Ja se ne sjećam niti jednoga političara ili ministra u bivšoj državi koji bi bio "kalibar" jednoga Ivice "Jubito" Kirina, primjerice.

Probaj se malo informirati, po tvojim komentarima mi se čini da imaš kapaciteta i volje za to, ali nosiš neke predrasude (kao i svi mi) koje si pokupio iz kuće kroz odgoj. 

Preduvijet za bilo koji položaj je bila stranačka pripadnost , posebno za vrijeme Tita, kasnije se je to malo "omekšalo" .

Nažalost i danas je to slično i nije se baš promjenilo, ergo sporo ili nikako ne učimo kao društvo, a kolektivna svijest tj. njezini horizonti izmagljuju se na obroncima lažnih obečanja, nacionalizma i hedonizma.

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
16 godina
neaktivan

Prijatelju bolje se pitaj tko vozi takve - aute, danas, je li, i tko danas bolje živi. Ne moraš ni toliko daleko ići da sebe pitaš, pitaj žene iz Kamenskog, i još jedno 1500 Kamenskih u zadnjih 10g šta su propali.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 11:30 (thedream).
16 godina
neaktivan
Darky kaže...

nije

1. ja se sjećam da sam stajao u redu za deterđent i kavu, i kad sam stajao u redu došao je šef dućana i rekao dobio sam 20 paketa i počeo brojiti po redu, kad je došao do zadnjeg, reko mu je za vas više nema.... (1980 najesen)
  2. sjećam se da nije bilo benzina pa se vozilo na bonove, otac je pola godine skupljao bonove da bi mogli na more
  3. krajem 80-ih vozili smo jugića i otac je sanjao da će možda za par godina imati yugo floridu

sad pogledajte kakve se aute vozi danas

Zašto onda svi kukaju da nam je lošije?

1. prekomjerna potrošnja - svi bi sve kupovali a nemaju čime
  2. koliko sam puta čuo kod uzimanja kredita (radio sam na kreditnom odjelu IT firme) - "bumo nekako vratili"
  3. koliko puta su mi kamatari doveli mamu i sina koji je jučer dobio prvu plaću i odma je na MC zabe otišao 40K kuna u kredit (alo prva plaća !!!!!!!!!!!!!! a vratiti će kroz 5 godina više od 46K kuna zbog kamata)
  4. glupavi političari su samo obećavali brda i doline i uvjeraju ljude da se sve može na lijepe oči - bez imalo ideje tko će i kako vratiti

Nekoće je bilo drugačije, standard je bio manji, bili smo siromašni

sad su se svi razbahatili i misle da imaju više love od karingtona (ako ne znate tko je on, pa očito niste dovoljo stari da pričate o prošlosti)

no sve prije ili kasnije dolazi na naplatu

no prije je sve bilo bolje samo u jednome

sve su firme bile društvene

ako je direktor kupio vilu, jahtu ili auto kad je otišao sa te pozicije njegov nasljednik je sve to naslijedio

a direktor je dobio sat za penziju

sad direktor državne firme sa našim novcima opet kupi jahtu, vilu i auto i kad ode iz firme otkupi to za 1 kunu i sve je njegovo

a onda novi ponovi priču

a tu smo puno lošiji nego je bilo prije.

Ovo je najbolji post u ovoj temi.

Iskreno svaka čast .

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
18 godina
Darky kaže...

nije

Mnogo logičkih pogrešaka u tvom postu - htio sam te uputiti na M_Diplove upute za kvalitetno diskutiranje, ali, iako mu je to struka, ovu konkretnu logičku grešku ne navodi.

Ukratko - zove se "pogreška prividne općenitosti" ili "pogreška prebrze generalizacije" (fallacia fictae universalitatis). 

O čemu se radi - izdvajaš izuzetne slučajeve (bonovi i par-nepar za benzin, odnosno nestašice ulja, kave, banana, deterdženata) koji su iznimni, a ne općeniti i stalni događaji i dižeš ih na razinu općenite, generalne pojave koja je stalno vladala, te na osnovu toga praviš usporedbu. 

To je kao da uzmeš neki drugi pojedinačan događaj (plaće od 2000+ tadašnjih DEM u vrijeme Ante Markovića krajem 80-tih) i onda to usporediš s plaćama manjim od 200 DEM s početka 90-tih u Hrvatskoj i onda i jedno i drugo uzmeš kao generalno pravilo "kako se živilo tada i sada". 

To, naravno, nije tako. Nestašica je bilo, ali nisu cijele 80-te (ili 70-te, ili 60-te...) bile obilježene nestašicama, kao što je bilo i nestašica benzina i racionalizacije potrošnje, ali radi se o slučajevima koji su trajali (u slučaju benge) manje od godine dana, a isto je i ovo s uljem, kavom i deterdžentima. 

Međutim - također valja imati na umu da tada među "narodom" to nije bilo tako loše primljeno. Tada je na razini čitave Jugoslavije vanjski dug bio ispod 10 milijardi dolara (znam - sada se to čini smiješno), unutrašnjeg duga nije bilo (danas je oko 40 milijardi kuna), a ove restrikcije su bile dio "stabilizacije" - nećemo trošiti devizne rezerve na uvoz onoga što nam nije nužno neophodno kako bismo se riješili duga.

Meni se to i sada čini OK pristup problemu i rado bih pristao na nestašice mobitela, AirWicka i ostale robe iz kategorije "luksuza" ako bi to sada pomoglo da smanjimo vanjski dug (ne bi, jer nam je čitava privreda bazirana na trgovini, točnije uvozu izvana).

Ukratko - ovaj dio usporedbe ti je loš.

This space for rent!
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Prijatelju bolje se pitaj tko vozi takve - aute, danas, je li, i tko danas bolje živi.

gle, moj otac je dipl.ing fizike radio je u Ini cijeli radni vijek

vozio je jugića, sanjao o floridi

od kad smo samostalni zamijenio je jugića sa

hyundai poni

hyundai accent

i sad kad je u penziji vozi hyundai tucsona

vidi koliko mu se povečao standard u 20 godina?

ja sam od svoje plaće u 8 godina zaslužio renault clio, i opel astru classic II

brat mi se služio mojim cliom i sad si je kupio od svoga rada renault megane

za juge je to bilo ko da pričamo o naučnoj fantastici.

evo ja ovog ljeta nisam bio na moru, nisam si to mogao priuštiti jer mi firma slabo radijer je u IT mrtva sezona

moj brat se bavi poljoprivredom i šljaka ko konj, neke dane i po 16 sati, ali on je ove godine od mene zaradio 50x više novaca i da ne kažem da je bio 2 tjedna na moru u kolovozu

ja imam toliko ponosa da nemam obraza tražiti od njega novac da idem na more.

I da ne libim se primiti posla kad me zove u pomoć da mu treba šljaker za poljoprivredne radove

18 godina
woodgamesfx kaže...

Preduvijet za bilo koji položaj je bila stranačka pripadnost , posebno za vrijeme Tita, kasnije se je to malo "omekšalo" .

Nažalost i danas je to slično i nije se baš promjenilo, ergo sporo ili nikako ne učimo kao društvo, a kolektivna svijest tj. njezini horizonti izmagljuju se na obroncima lažnih obečanja, nacionalizma i hedonizma.

Ja ti dam primjer koji govori suprotno, a onda ti bez ikakvog primjera i iz svoje perspektive klinca koji je "bio u jajima" ili tu negdje krajem 80-tih meni koji sam živio u toj državi objašnjavaš kako je bilo. Argumentiraj post ili ne spamaj. 

This space for rent!
16 godina
neaktivan

Nećete razbojnici jedni, i dok jede - Vladimir Nazor vas gleda na Sutjesci.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ja ti dam primjer koji govori suprotno, a onda ti bez ikakvog primjera i iz svoje perspektive klinca koji je "bio u jajima" ili tu negdje krajem 80-tih meni koji sam živio u toj državi objašnjavaš kako je bilo. Argumentiraj post ili ne spamaj. 

Ne vrijeđaj OK, imaš dovoljno godina da se normalno razgovaraš.

Inaće moj ujak ( od bake brat ) je trebao bit voditelj proizvodnje u jednoj firmi za vrijeme Yuge, inaće marljiv i školovan čovjek imao je sve predizspozicije , ali nedostajalo je samo jedno, učlanjenje u partiju , na što ih je doslovno poslao u kura*, spakirao kofere i otišao u Njemačku.

To je jedna priča, hoćete još ili ćete se ispričat.

16 godina
neaktivan
Darky kaže...
thedream kaže...

Prijatelju bolje se pitaj tko vozi takve - aute, danas, je li, i tko danas bolje živi.

hyundai poni

hyundai accent

vidi koliko mu se povečao standard u 20 godina?

ja sam od svoje plaće u 8 godina zaslužio renault clio, i opel astru classic II

brat mi se služio mojim cliom i sad si je kupio od svoga rada renault megane

za juge je to bilo ko da pričamo o naučnoj fantastici.

evo ja ovog ljeta nisam bio na moru, nisam si to mogao priuštiti jer mi firma slabo radijer je u IT mrtva sezona

moj brat se bavi poljoprivredom i šljaka ko konj, neke dane i po 16 sati, ali on je ove godine od mene zaradio 50x više novaca i da ne kažem da je bio 2 tjedna na moru u kolovozu

ja imam toliko ponosa da nemam obraza tražiti od njega novac da idem na more.

I da ne libim se primiti posla kad me zove u pomoć da mu treba šljaker za poljoprivredne radove

Tim više je gore sada jer ti je otac obrazovan pa si to nije 20,30g mogao priuštiti, a danas svaki tajkunski dripac ima arsenal automobila od cca. 300ks minimalno svaki. Samo sam ti u tom pravcu otišao, ništa naravno posprdno, moj je vozio Ladu koju je dobio na korištenje od mog dide, a živio je kod stare u domu, tj. švercala ga je da se hrani tamo, jer je izgubio pravo na dom pošto je ljosnuo godinu, ili mu je netko upao na mjesto preko veze, tako je nešto bilo u igri.

Nije Yugo sramota, nije ni Hyundai, tvoj otac je to stekao i kupio, bi li se bolje osjećao kvragu da je vozio S klasu i paradirao Zagrebom 80-tih a da znaš da je taj novac otuđen, ili da je nekako nezakonito stečen? Pa nisi na to spao.

Bolje Yugo i poštenje nego biti Todorićev sin, vjeruj mi. Tako se ne čini ali ja u to iskreno vjerujem.

Cemetary gates
16 godina
protjeran
Darky kaže...

hyundai poni

hyundai accent

Uh razlike, sa Yugo-e na Hyundai-a...

Moj tata je magistar gradjevine, pa sam se vozao u Asconi pola zivota (koja nije bila u dobrom stanju), a onda u krnjavoj i hrdzavoj 190-tki sve do prije par godina otkad se vozam u pravom Mercedes-u.

U Jugoslaviji je imao Dijanu.

Osobno ne vidim potrebu izrazavanja statusa kroz auto, ali njemu je promidzba kad radi s nekim facama  vile, zgrade i mostove...

Vjerovatno ste mnogo sretniji sad kad imate bolje auto.

18 godina
woodgamesfx kaže...

Inaće moj ujak ( od bake brat ) je trebao bit voditelj proizvodnje u jednoj firmi za vrijeme Yuge, inaće marljiv i školovan čovjek imao je sve predizspozicije , ali nedostajalo je samo jedno, učlanjenje u partiju , na što ih je doslovno poslao u kura*, spakirao kofere i otišao u Njemačku.

Prvo - tko te vrijeđa? Klinac si koji govori o tome što je čuo iz druge ruke i NEMAŠ POJMA kako se živilo. To te vrijeđa? Live with it.

Dao sam ti primjer - vjernik, nepartijac, bivši šef HDZ-a Ivo Sanader - direktor Logosa. 

Ti meni izvučeš primjer nekog tobožnjeg neimenovanog  barbe koji je navodno bio materijal za voditelja proizvodnje - ali nije dobio mjesto jer "nije bio partijac". 

Prvo - taj tvoj "primjer"je doslovce ništa. Ja mogu isto tako izvući "primjer" mog tobožnjeg barbe koji nije bio partijac i bio je direktor "jedne firme za vrijeme Yuge". 

Post ti je čisti spam. 

Drugo, podsjeća me na onaj vic o mucavcu koji kaže da ga nisu primili za spikera "...jjjjjjjer nnnnnisam u pppppppartiji...". {#}

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Drago kaže...

Mnogo logičkih pogrešaka u tvom postu - htio sam te uputiti na M_Diplove upute za kvalitetno diskutiranje, ali, iako mu je to struka, ovu konkretnu logičku grešku ne navodi.

Ukratko - zove se "pogreška prividne općenitosti" ili "pogreška prebrze generalizacije" (fallacia fictae universalitatis). 

O čemu se radi - izdvajaš izuzetne slučajeve (bonovi i par-nepar za benzin, odnosno nestašice ulja, kave, banana, deterdženata) koji su iznimni, a ne općeniti i stalni događaji i dižeš ih na razinu općenite, generalne pojave koja je stalno vladala, te na osnovu toga praviš usporedbu. 

.......

Ukratko - ovaj dio usporedbe ti je loš.

gle, ja sam sad bez love i sa 200 kuna u džepu i neznam kako ću platiti račune idući mjesec (ali ipak još imam auto tako da nije toliko crno)

ali ako imaš novaca danas si kupiš što god hoćeš

nekoć nije bilo tako

danas odeš u bauhaus, konzum, pevec, arenu i imaš sve

prije se išlo u trst za bilo što bolje i ekskluzivnije

Prije je bilo lošije, danas je bolje.

ja sam bio faca u školi kad sam za rođendan dobio stazu sa formulama koje su išle na struju (donio otac iz amerike)

to si kod nas samo mogao sanjati

no ja mislim da se tvoj i moj pogled razlikuju na način na koji to gledamo

ja gledam sa čisto ekonomskog faktora

dok ti gledaš na to sa socijalnog aspekta.

možda bi pravilno bilo reči da nam je jednako loše kao i prije

samo sad imamo viši standard i više dugova.

ali ja se ne bih htio vratiti u početak 80ih, kad sam dobio 20 dinara i odem u dućan i nemam na kaj potrošiti :(

nisam siguran da li me razumiješ što pokušavam reči

16 godina
neaktivan

Ajme 190tka, ouch.

Što se tiče tko je veća faca od koga mislim da se možeš sakriti sa tim bući bući Formulicama jer sam ja imao Hasbrove đi-aj-đo original figurice i oklopna vozila kao i oriđiđi by Mattel : Skeletora i He-Mana sa zelenom mačketinom. Eto ti sad kad provociraš, pokrij se.

Formulice, pussy. {#}

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 12:00 (thedream).
16 godina
protjeran
thedream kaže...

Ajme 190tka, ouch.

Iako sam i dan danas ljubitelj tog auta, ova je bila bijela i pripadala je "D" seriji.

Darky kaže...

ja sam bio faca u školi kad sam za rođendan dobio stazu sa formulama koje su išle na struju (donio otac iz amerike)

Zar nije razlog sto to nisi smio imati upravo da bi se sprijecilo ovo?

Wrong on so many levels.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 11:58 (Mentalist).
18 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Moj stari, inače potpuno van politike i nikad nije bio član nikoje stranke, za vrijeme juge bio je voditelj proizvodnje a kasnije direktor u TEP-u.

Nije bio član partije, bio je vjernik... to je jedna priča.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 11:58 (Danny_HR).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice