Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.283.035
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?

Ne razumijem, ljudi se rode glupi, tesko da ih mozes zatupiti.

Ovakvi potezi me najvise cude i nisam uspio naci rjesenje cenzure (osim da bude tajna, ali to je pretesko u doba tehnologije).

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
17 godina
odjavljen

Kinezi samo sprječavaju kulturalni genocid. I mi bi trebali.

Moj broj mobitela- 091 172 6697
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Ovakvi potezi me najvise cude i nisam uspio naci rjesenje cenzure (osim da bude tajna, ali to je pretesko u doba tehnologije).

Daleko od toga, možeš se ti roditi i pametan, al' odrastati u lošim, ograničenim uvjetima koji ti prikazuju samo dio svega, čime postaješ neprilagođen ostatku, za kojeg ni neznaš, znaš samo za ono što su gazde odredile, ono što im paše...

Možeš biti jako pametan, al' nemožeš zamisliti a da nisi svjestan postojanja istoga.

@Wex, kako ga to sprečavaju, nedavšti mogućnosti izbora narodu, kidanju potencijala istoga u određenim granama.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 0:38 (thuglife).
18 godina
neaktivan

Pamet i inteligencija su dvije različite stvari. Pretpostavljam da vi implicirate na inteligenciju. Inteligencija ovisi o mnogo faktora, kako bioloških (tj. genetičkih) tako i od okoline. Jedna vrlo kompleksna tema.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Pamet i inteligencija su dvije različite stvari. Pretpostavljam da vi implicirate na inteligenciju. Inteligencija ovisi o mnogo faktora, kako bioloških (tj. genetičkih) tako i od okoline. Jedna vrlo kompleksna tema.

Da li se sad tu pamet mijesa sa znanjem?

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Ideje su opasne. A glupi ionako nemaju svoje ideje, dakle potrebno je cenzurirati ideje za mase. To je poanta ovakvih poteza..

18 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Da li se sad tu pamet mijesa sa znanjem?

Ne postoji neka opće prihvaćenja definicija toga što je znanje, jedna od njih je da su to činjenice, informacije i vještine stečene iskustvom ili obrazovanjem, druga je da je to pouzdano razumijevanje nekog predmeta, ima ih još. Tak da, nisam ti kompetentan odgovoriti na tvoje pitanje, koje mi je nekak malo glupo postavljeno. Što je to pamet i što bi značilo da se pamet miješa sa znanjem?

EDIT: Sad mi je palo na pamet (:D) da bi se pamet mogla nazvati intelektom. No, ne znam, nisam previše kompetentan glede psihologije, davno sam ju imao u školi.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 0:59 (1domagoj1).
18 godina
neaktivan
ulinsky kaže...

Što se tiče Jugoslavije, i stanja danas, postoji jedna bitna razlika. Danas možda imamo "državu"   (veoma upitno, ali eto..) i neku samostalnost, ali šta nam to znači kada nemamo prosperitetnu zemlju?

Oni pajvančići iz EU nas zezaju na svakom koraku, maksimalno nas potcjenjuju, 1. uništavaju naše poljoprivrednike, obećali su da će nam 2. "pomoći" u tranziciji, a pomažu tako što 3. grade kladionice, banke i tržne centre.

U Jugoslaviji se znao red, oni iz partije su imali malo veća prava, ali je tako i seljak iz neke zabiti ako je uporan vrlo lako mogao završiti fakultet. Jugoslavija možda nije bila savršena (a nije, pogotovo po ovu gamad od ekstremnih 4. desničara/ljevičara (anarhista) ).

promasio si ceo fudbal

1. osim sto smo 90'ih godina prihvatili "demokraciju" ({#}) istovremeno smo prihvatili prijelaz sa planskog gospodarstva na trzisno (ponuda-potraznja). + naciju je vise briga tko je danas puknuo onu kravu u BB nego kada ce se razminiravati poljoprivredne povrsine (http://www.netmba.com/econ/micro/supply-demand/; http://en.wikipedia.org/wiki/Supply_and_demand, uzmi u obzir i isplativosti proizvodnje kod veceg i kod manjeg obima iliti kolicine). 

2. pristupni fondovi? (http://www.eutrainingsite.com/eu_funds.php?gclid=CMfTpOjF66oCFRcx3wodYy2xQQ)

3. sami to gradimo (tj. "domaci poduzetnici" sumnjivoga pocetnog kapitala, samo uvozimo strane marke posto domace robe.. a hebiga.. niti nemamo ili je jednostavno preskupa LoL)

4. molio bih da to dvoje odvajas i necim vise od "/" iako nas smatras gamadi

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina
neaktivan

" Na listi pjesama zabranjenih na mreži cenzuriranoj u Kini nalaze se i naslovi Backstreet Boysa, Beyonce, skupina Simple Plan i Take That."

ok. to bih i ja zabranio {#}

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
17 godina
odjavljen
thuglife kaže...

@Wex, kako ga to sprečavaju, nedavšti mogućnosti izbora narodu, kidanju potencijala istoga u određenim granama.

Po meni je Gaga nakaza koja zatupljuje ljude svojim degutantnim pjesmama. Čuvaju im mozgove. XD

Moj broj mobitela- 091 172 6697
16 godina
protjeran
vexx5555 kaže...
thuglife kaže...

Po meni je Gaga nakaza koja zatupljuje ljude  svojim degutantnim pjesmama. Čuvaju im mozgove. XD

Nazalost nije nicije da to odlucuje, a Gaga sigurno ne moze nekog zatupiti.

15 godina
protjeran
Ja bi kod nas zabranio kojekakve Rozge, Magazine i slicno. Zaglupljuju ljude. Znam da svrha glazbe ni nije da te intelektualno uzvisi ali ono sto danjasnja mladez slusa ke srot nad srotovima.
15 godina
Tawals kaže...
Ja bi kod nas zabranio kojekakve Rozge, Magazine i slicno. Zaglupljuju ljude. Znam da svrha glazbe ni nije da te intelektualno uzvisi ali ono sto danjasnja mladez slusa ke srot nad srotovima.

Moj drug iz razreda je državni viceprvak iz matematike i sluca cajke žešće.

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
17 godina
neaktivan

A Obama ima Waynea na svom mp3 playeru (true story):

16 godina
neaktivan

Mislim da nije baš ok generalizirati ljude na temelju glazbe, iliti muzike. Osobno imam jednu curu, nije nešto ružna ajd, Bože moj, dalo bi se, nekakvih 6/10 kad se sredi, 6.5, tako, cura ima 2 diplome i sad je na PDS-u na jednom od tih fakseva šta je paralelno gurala, uz to je i na državnoj stipendiji, vjerojatno prosjek, što li, pa joj dali. A sad ću nešto reći, ja s njom 2 riječi ne mogu progovoriti jer je nekakvom životnom, glupo ću se izraziti - svakodnevnom inteligencijom - na razini amebe. Ta cura je toliko glupa, sa 28g zatire taj prokleti News Feed na fejsbuku svojim sranjima, statusima, pjesmuljcima Joleta, Magazina, Rozge itd. a od stranih ovako voli - cajke. {#} Za nekoga tko ima 28g, da se ponaša kao da ima 10, meni to nije jasno, objaviti svaku emociju, javno se smijati druge sekunde, pa opet pred svima plakati, mislim da su to poremećenjaci.

Tako da eto znate, ni fakultet a ni dva, nisu nikakvo mjerilo normale i nekakve uravnoteženosti. Dodaš li tome glazbu koju sam naveo, iako se kosi sa mojom prvom rečenicom, možemo govoriti o zatupljivanju polako.

Ja ne znam kako to objasniti, pa to je moja generacija 27,28g, te cure, pa njima čovječe nekakva familija, materinjstvo, nije im to u guzici, sve će stare cure ostati jadne ti li su. Pojma nemaju tko im glavu nosi, a sve obrazovane, sve rade, ali ne - vikend je za cajke, 3,4 tjedna svake godine je opći kurvarluk po Vodicama i Makarskoj itd itd.

Možda ja pričam gluposti, možda stigmatiziram ljude i skupine bezveze, ali nekako hm, pa ne mogu se oteti dojmu da te ipak glazba, ovisno o pojedincu naravno, može poglupiti. Sigurno da te ne uzdigne kad čuje kava,tulum, subota - još se ne bi udala, stih.. Ne znam, glup sam.

Cemetary gates
18 godina
Smrt kapitalizmu. Sloboda narodu.
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

u matici,dijaspora kuži :))

15 godina
neaktivan

ma kuži narod, samo što se ekipa sa markovog trga pravi grbava {#}

za šukera mi ovak i onak ne čudi.. lik mi je oduvijek izgledao ko stvoren za njivu i motiku.

15 godina
neaktivan

evo rješenja koje svi tražimo..

http://www.index.hr/vijesti/clanak/nesposobni-japanski-premijer-naoto-kan-najavio-ostavku/568356.aspx

uvesti par nesposobnih japanaca, sigurno su 300% kompetentniji od naše bagre {#}

18 godina
neaktivan
nine kaže...

evo rješenja koje svi tražimo..

http://www.index.hr/vijesti/clanak/nesposobni-japanski-premijer-naoto-kan-najavio-ostavku/568356.aspx

uvesti par nesposobnih japanaca, sigurno su 300% kompetentniji od naše bagre {#}

jesi ti normalan?????? {#}

pa da naša uprava počne raditi?

zamisli srahote trebaš građevinsku dozvolu i dobiješ je za pol sata - pa od čega bi živjeli advokati, a kafići u kojima se ispija na litre kave na sastancima oko dozvola, pa propala bi cijela ekonomija u RH. {#}

zamisli da oni jadnici u državnoj upravi moraju nešto i raditi, a ne cijeli dan biti na faceboku i piti kave

zamisli strahote da čak i zarade svoju veliku plaću i regres....

mislim da tebe treba zbog komunističkih misli odma na goli otok {#}

16 godina
Tawals kaže...

Iskreno to ništa ne znači.

Bilo je nekakvo iztraživanje o muzici koja te čini pametnijim, i uglavnom je klasika bila pri vrhu. Ispod nje beatlesi itd... Ali to ima toliko mali utjecaj na ljudski mozak i zaglupljivanje da je zanemarivo.

Bitno je više koliko će ljudi reagirat na muziku koju slušaju, hoće li se ponašat u skladu rozge i sličnih... Tu oni sami odlučuju. Isto tako i reperi mogu ubijat, silovat, pljačkat itd...

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
16 godina
neaktivan

Užas : http://www.jutarnji.hr/meksiko--narkokartel-zapalio-kockarnicu---53-ljudi-poginulo-u-pozaru/968751/ .

Sorry ako baš vijest nije vezana uz naše društvo.

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
16 godina
neaktivan

Kod njih je strava tarapana, nema tu mrdanja majci, zamjeriš se i raznesu ti kvart skupa s tobom. Policiji se gaće tresu a vojska im surađuje sa narkokartelima često.

Cemetary gates
18 godina
Jurra kaže...

...ja ne zavidim svome ocu koji je u jugi sa višom školom morao raditi posao kv radnika...

Sada bi s višom školom bio na burzi s ostalih 300 keka ljudi...

This space for rent!
16 godina
protjeran
sirka666 kaže...

Iskreno to ništa ne znači.

Bilo je nekakvo iztraživanje o muzici koja te čini pametnijim, i uglavnom je klasika bila pri vrhu. Ispod nje beatlesi itd... Ali to ima toliko mali utjecaj na ljudski mozak i zaglupljivanje da je zanemarivo.

Bitno je više koliko će ljudi reagirat na muziku koju slušaju, hoće li se ponašat u skladu rozge i sličnih... Tu oni sami odlučuju. Isto tako i reperi mogu ubijat, silovat, pljačkat itd...

Reci ne sumnjivim istrazivanjima.

Beatles i dobra muzika, kao nebo i Zemlja.

16 godina
neaktivan

Ajd popljuj Doorse, Casha i Stonese još, plizzzz {#}.

Cemetary gates
18 godina
Tawals kaže...
Ja sam svoju percepciju o bivsoj drzavi dobio sam YouTuba, pricama starijih i nitko se nije zalio. Mozda je to zbog mladosti, sada su stariji i sve im je teze.

Ja sam primijetio da ja s vremenom o toj državi mislim bolje nego sm mislio dok sam živio u njoj. Rekao je Igor Mandić da ga je tuđmanizam "izliječio" od antikomunizma u jednoj svojoj knjizi ("Sebi pod kožu"). {#} Točnije, imao sam veća očekivanja od ove države, a koja je u mnogočemu ispala lošija od prethodne. 

Istina je da je socijalna sigurnost bila na neusporedivo višoj razini i "znao se red", što moji starci kažu. A to "znao se red" ide od svega - od toga tko može biti "seleb" (dakle, teško da bi Red Carpet i njihovi "junaci" ikada dobili prostor "na televizoru") do toga da se ide u zatvor kada se opljačka društvo (primjer Ante Todorića o kojem smo pričali: partijca, direktora, "funkcionera", a koji je završio u bajbukani samo tako...).

S druge strane, istina je da si mogao "fasovati" zbog toga što si pričao, ali nije istina da su ljudi "išli u zatvor samo zato jer su rekli da su Hrvati!" - to je laž i tko to govori ili je balavac koji nema pojma o čemu priča ili ne neki ustašoid koji je pjevao "Juru i Bobana", pa sada to tumači kako je "samo rekao da je Hrvat". 

Inače, ja ne mislim ni da bi se zbog revanja ustaških koračnica trebalo ići u zatvor, ali nije isto reći "ja sam Hrvat" i promicati ustaštvo. 

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Drago kaže...
Jurra kaže...

...ja ne zavidim svome ocu koji je u jugi sa višom školom morao raditi posao kv radnika...

Sada bi s višom školom bio na burzi s ostalih 300 keka ljudi...

To ja već evo, treći put velim.

18 godina
thedream kaže...

Ajd popljuj Doorse, Casha i Stonese još, plizzzz {#}.

Mrzim Stonese. {#}

Doorsi su mi dragi, iako sam odrastao na britanskom punku s povremenim izletima u kalifornijski lite punk koji su furali Ramonesi. 

This space for rent!
16 godina
neaktivan

Urbani jugosloven, znao sam.

Cemetary gates
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice