Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.533.985
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?

Tebi nije baš jasno ili sam ja tebe pogrešno shvatio? Nisi popio lijekove? (ne mislim uvredljivo, nego mi ovo s lijekovima nije potpuno jasno)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 13:40 (Tonči).
17 godina
neaktivan
Whatever kaže...

D`Hondt se ne bi složio s tim obrazloženjem.

i_rambo_plache kaže...

Ja ću prekrižiti svoj listić ukoliko mi se nijedna stranka neće sviđati. Možda samo previše ozbiljno shvaćam izbore, ali ja ne želim birati manje zlo.

Eto koji je recept hdz-ovske pobjede. Oni imaju vrlo disciplinirano glasačko tijelo, poput Whatthefuck (tako nekako), koji troše svoje vrijeme navijajući za hdz po forumima i čiji je glas neupitan kad dođu izbori. Čak su i upućeniji u problematiku nego ostatak biračkog tijela, možda ima veze što ta opcija bira uvjete koji im pašu..

Nasuprot tome je neorganizirano glasačko tijelo koje je ionako protivnik bilo kakve stege, a pogotovo stranačke. Idem radije na pivo, tko će baš danas ići na glasanje još moram i osobnu tražiti, nemam vremena, svi su oni isti, svejedno mi je tko je na vlasti i te fore. I eto opet sranja..

Rambo, na taj način birati ćeš veće zlo. A da ne kažem da se svi glasovi za one koji nisu prešli izborni prag, kao i ove prekrižene i sl. dodijeljuju u vidu mandata po gore spomenutoj metodi onome tko ima više glasova. Problem je što desni to znaju, dok ostatak radije prekriži list i ode na pivu..

18 godina

ne kaze se, disciplinirano glasacko tijelo, vec izdresirano. {#}

po losim vremenskim uvjetima, imaju velike sanse za pobjedu. to se vec pokazivalo na lokalnoj razini.  dok normalan puk, na prvom mjestu drzi do svoje ugodne slobodne nedjelje i izaci ce na glasacko mjesto ako mu vremenski uvjeti nece stvarati glavobolje, druga strana, nakon sto izmoli misu za domovinu ,odmah u 7.00 se nacrta ispred kartonske kutije, bez obzira jeli cunami ili katrina.

takodjer sve svoje ukucane alarmira o pripravnosti i tajmingu kretanja prema glasackom mjestu...te dijeli naputke,kako nebi doslo do zabune na listicu...ponavlja se redni broj kandidata u intervalima sve dok ne parkiraju svog limenog ljubimca ispred biralista.

nadalje, jos laksi put prepoznavanja glasaca izdresirane strane je ...uvid u rekvizite okicene po retrovizorima..uglavnom nemackih kola.

16 godina
protjeran

Sad će Jaca opet donjeti kobasice "našima" i pokupit glasove..Jednom je bio slučaj di je jedan došao (bio je nepismen) i pitao onu žensku što tamo pazi di je HDZ na listi da može zaokružit..LOL..

WP
17 godina
odjavljen

Navodno imaš situacije gdje starim ljudima zaokružuju osobe na biralištima i to bez pitanja. Neki su dolazili (navodno) na birališta gdje bi ih dočekalo da su već glasovali.

15 godina
neaktivan
Sve to je smiksao HDZ lopine . Bas me zanimaju izbori, biti ce cirkus!
http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-by-monopol/107035.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 13:50 (Monopol).
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

ne kaze se, disciplinirano glasacko tijelo, vec izdresirano. {#}

po losim vremenskim uvjetima, imaju velike sanse za pobjedu. to se vec pokazivalo na lokalnoj razini.  dok normalan puk, na prvom mjestu drzi do svoje ugodne slobodne nedjelje i izaci ce na glasacko mjesto ako mu vremenski uvjeti nece stvarati glavobolje, druga strana, nakon sto izmoli misu za domovinu ,odmah u 7.00 se nacrta ispred kartonske kutije, bez obzira jeli cunami ili katrina.

takodjer sve svoje ukucane alarmira o pripravnosti i tajmingu kretanja prema glasackom mjestu...te dijeli naputke,kako nebi doslo do zabune na listicu...ponavlja se redni broj kandidata u intervalima sve dok ne parkiraju svog limenog ljubimca ispred biralista.

nadalje, jos laksi put prepoznavanja glasaca izdresirane strane je ...uvid u rekvizite okicene po retrovizorima..uglavnom nemackih kola.

sve je to točno.

a nakon glasanja zayebavaju ove što rade izlazne ankete i muljaju da su glasali za sdp.

vođa opozicije, naravno, pripremi ražanj, neznajući jadan da je zec u šumi i da ga nikad neće uhvatiti.

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
18 godina
Tonči kaže...

Navodno imaš situacije gdje starim ljudima zaokružuju osobe na biralištima i to bez pitanja. Neki su dolazili (navodno) na birališta gdje bi ih dočekalo da su već glasovali.

a to je spektakl svoje vrste. neupitno je takodjer,da zapadna hercegovina gravitira priobalju od imo"c"kog, vrgorca pa do dubrovnika, ekonomski, prometno i turisticki.

e sada, zakon je omogucio dvojna drzavljanstva i prijavu mjesta boravka,gdje ti padne na pamet.  sad ja rodjo imam stan u dubrovniku cca 80 kvadrata.

prijavim tocno 23 covjeka iz ercegovine sa mjestom boravka kod sebe u taj velebni stan.

oni su:

- prijavljeni na zdrastvenom i mirovinskom ovdje

- prijavljeni na berzi rada

- primaju naknade za nezaposlenost

- dodju se porodit u opcu bolnicu

- glasaju na izborima

rade sve radnje kao da su tu 24/7/365, a u stvari jedan dan u mjesecu nalete preko granice da lupnu pecat na berzi ili pokupe 800kn.

sve im to omogucuje zakon. ili sve domace ljude diskriminira isti zakon, jer imas manje sanse dobiti zaposlenje, jer uticu na lokalnim izborima na konacni rezultat,a nemaju veze sa programom koji potice lokalni puk (komunalije, infrastruktura, elektrifikacija,igralista,blabla)....e al oni odlucuju koliko ce sutra kostati vrtic, premda svoje mladunce cuvaju tete u capljiniskom vrticu.

neda mi se dalje...a more je tih paradoksa....i?  pa tko nebi bio domoljub do jaja,kada bi mi to neka susjedna zemlja omogucila?

17 godina
neaktivan

baš sam pročitao solidan članak o izborima...

...kaos...
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

- glasaju na izborima

Iako je ovo probably točno, ne vidim kome se da hebat cijelo vrijeme s tim prijavama samo da bi glasao jednom u 4 godine. A i realno nema nikakve koristi od tog glasovanja.

Kužiš šta mislim? Jel bi se tebi dalo s time zafrkavat samo zbog izbora? I šta ima baš TOLIKO ljudi kojima se da zahebavat s time samo zbog izbora?

Svaka čast hrvatima u inostranstvu, nazivajte se vi i dalje hrvatima bili vi u bosni ili dojčlandu ili argentini, ali shvatite već jednom da hrvatska NEMA nikakve veze s vama. Dođi tu, kupi zemljište, plati komunalije, pa porez, i sve što treba dat državi pa se nazivaj Hrvatom i busaj se u prsa kolko oš. Dvojno državljanstvo? Plati i dupli porez onda.

U hrvatskoj fali jedno 2-3 miljona ljudi, Vukovar je prazan, pola sela uz granicu su prazna, uvijek treba dobrih domoljuba koji će s ljubavlju plaćat porez.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
neaktivan
bed kaže...
i_rambo_plache kaže...

Ja ću prekrižiti svoj listić ukoliko mi se nijedna stranka neće sviđati. Možda samo previše ozbiljno shvaćam izbore, ali ja ne želim birati manje zlo.

Eto koji je recept hdz-ovske pobjede. Oni imaju vrlo disciplinirano glasačko tijelo, poput Whatthefuck (tako nekako), koji troše svoje vrijeme navijajući za hdz po forumima i čiji je glas neupitan kad dođu izbori. Čak su i upućeniji u problematiku nego ostatak biračkog tijela, možda ima veze što ta opcija bira uvjete koji im pašu..

Nasuprot tome je neorganizirano glasačko tijelo koje je ionako protivnik bilo kakve stege, a pogotovo stranačke. Idem radije na pivo, tko će baš danas ići na glasanje još moram i osobnu tražiti, nemam vremena, svi su oni isti, svejedno mi je tko je na vlasti i te fore. I eto opet sranja..

Rambo, na taj način birati ćeš veće zlo. A da ne kažem da se svi glasovi za one koji nisu prešli izborni prag, kao i ove prekrižene i sl. dodijeljuju u vidu mandata po gore spomenutoj metodi onome tko ima više glasova. Problem je što desni to znaju, dok ostatak radije prekriži list i ode na pivu..

Mene iskreno, lagano zaboli s tim kalkuliranjem i teoretiziranjem za koga glasovati. I dalje stojim iza toga da ću glasovati za neku stranku ako procijenim da bi mogla donijeti poboljšanje i da ima dobar program. Uostalom, ja se još ne uzdržavam sam, a kad ću se sam uzdržavati, ukoliko se stanje neće promijeniti nabolje, ja odj*bajem odavde. Ne treba ići daleko - za prvu ruku je i Slovenija super. Tamo je milina živjeti i raditi, ima posla, država je prosperitetna, a i nije daleko.

Ne želim davati glas, recimo SDP-u, u slučaju da će im se kampanja sastojati od blaćenja HDZ-a i predstavljanja SDP-a kao mesija koji će spasiti Hrvatsku. Još se negdje duboko nadam da će se izroditi neka stranka kojoj prioritet neće biti spin, nego plan za bolje sutra.

Isto kao što tebi nije razumljivo zašto bi ja tako rezignirano reagirao i prepustio pobjedu lošoj stranci, tako ni meni nije jasno zašto 90% ljudi u Hrvatskoj još prije izbora zna za koga (ne)će glasovati. Općenito ne volim mentalitet da ne ideš na izbore da glasaš za onog koji ti se čini dobar, nego da glasaš protiv onog koji ti se čini loš.

P.S. - ionako su parlamentarni izbori u Hrvatskoj smijurija, ne znam uopće tko se sjetio takvog sustava. Čak i ako glasujem za nekoga, a protiv sam HDZ-a, ta stranka za koju sam glasovao može koalirati s HDZ-om i pomoći im u dobivanju mandata. Nažalost, mislim da za Hrvatsku nema drugog rješenja od bankrota, a promjena mentaliteta stranaka će se dogoditi tek kad narod bude gladan radio nerede na ulicama. Hrvatska još nije spremna za demokraciju.

When my time comes, I want to be buried face down. So that anyone who doesn't like me, can kiss my ass.
18 godina
ivan dragi kaže...
torrente kaže...

- glasaju na izborima

Iako je ovo probably točno, ne vidim kome se da hebat cijelo vrijeme s tim prijavama samo da bi glasao jednom u 4 godine. A i realno nema nikakve koristi od tog glasovanja.

nee. pa nitko se ne prijavljuje zbog glasanja. prijavljuju se zbog obilja olaksica i koristi. u tockama je sve navedeno,a izlazak na izbore je samo jedna od stvari. 

i sve navedeno je tocno, do najmanjeg detalja...ako hocete, dodjite na parking rodilista pa gledajte tablice. kad si prijavljen,imas zdrastveno, odmah i zenu ovdje porodis, te tatin sin odmah dobija sve potrebne papire i privilegije kao moj sin.

17 godina
neaktivan
torrente kaže...

nee. pa nitko se ne prijavljuje zbog glasanja. prijavljuju se zbog obilja olaksica i koristi. u tockama je sve navedeno,a izlazak na izbore je samo jedna od stvari. 

i sve navedeno je tocno, do najmanjeg detalja...ako hocete, dodjite na parking rodilista pa gledajte tablice. kad si prijavljen,imas zdrastveno, odmah i zenu ovdje porodis, te tatin sin odmah dobija sve potrebne papire i privilegije kao moj sin.

Ja sam iz Hercegovine, i mogu potvrditi ove navode. Doduše, ovo oko tablica, je malo diskutabilno, nedavno je bio neki zakon da ne možeš imati BiH tablice i Hrvatsko i BiH državljanstvo, neki zakon, bla-bla.

Ovo oko porodiljnih naknada je 100% točno. Doduše, ne rade svi to, ali sigurno polovica obitelji radi.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
18 godina

hvala na potvrdi. jest, to sa automobilima je malo izmjenjeno.  vise je stvar tehnicke naravi i zakona o prometalima.

sve u svemu, debelo velika masa svijeta koristi drzavni aparat,a ne obitava na tom podrucju. to sve netko placa {#}.

16 godina
neaktivan
torrente kaže...
 to sve netko placa...

Ja. Onaj osjećaj kada vidiš platnu listu i nije ti jasno onih 10 stavki na kojima piše neki iznos kojeg dobijem al ga nikad ne vidim. Eto kome to ide.

18 godina
ivan dragi kaže...
torrente kaže...
 to sve netko placa...

Ja. Onaj osjećaj kada vidiš platnu listu i nije ti jasno onih 10 stavki na kojima piše neki iznos kojeg dobijem al ga nikad ne vidim. Eto kome to ide.

pa ako u šporko napravimo kalkulaciju u kojoj godisnje crkvi proracun dava 260-280 milijuna kuna... dnevno cca 800 000kn... podijelis sa brojem uposlenih...a tih je nekih 900k... a cuj...dnevno ostavis kunu za crkvu...pa sad zbrajaj ostale elemnte koji su na grbaci proracuna.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 15:10 (torrente).
18 godina

(s)izgoreo - jel se sjecas onog "lepog" sta sam ti ga bio spominjao... E pa:

Lepi Lepi
 On i Simonica su tu negdje na intelektualnoj skali :)

I jos malo o placama privatnog i javnog sektora: 

http://danas.net.hr/novac/page/2011/07/18/0546006.html?pos=n0

Do kada vi to meni mislite tolerirat?
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 15:30 (tnakir).
16 godina
neaktivan

Nema u Hrvatskoj puno filozofije.

Pobijediti može HDZ ili SDP(oba s koalicijskim partnerima). Ne zanosite se da bi nekakvu pobjedu mogao odnijeti Lesar, Grubišić i sl. kakavgod program imali.

Dakle ostaje: tko misli da nam je dobro HDZ, tko misli da nije SDP.

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
18 godina
magicmist kaže...

Nema u Hrvatskoj puno filozofije.

Pobijediti može HDZ ili SDP(oba s koalicijskim partnerima). Ne zanosite se da bi nekakvu pobjedu mogao odnijeti Lesar, Grubišić i sl. kakavgod program imali.

Dakle ostaje: tko misli da nam je dobro HDZ, tko misli da nije SDP.

Da Hrvati nisu izgubili povjerenje u politicare (i jedne i druge, zbog neispostivanja predizbornih obecanja, afera i slicno) onda bi i neke druge stranke imale sansu. Ovako, nazalost da, samo HDZ i SDP imaju sanse.

Iako, Hrvatska je zemlja sa najvise politickih stranaka. 

18 godina
neaktivan
Treba se pod hitno ukinut koaliranje i zaboravit da je ikad postojalo. Onda možemo dalje.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Treba se pod hitno ukinut koaliranje i zaboravit da je ikad postojalo. Onda možemo dalje.

Možeš ti koaliranje zakonom zabraniti, ali u praksi ga ne možeš spriječiti.

18 godina
Danny_HR kaže...

Po meni treba postroziti uvjete za registraciju nove stranke. Kaznjavati stranke koje su nasrale pusta obecanja koja nisu ispunili kao sto to danasnja vlada nije ispunila:http://pollitika.com/kratak-pregled-lazi-laznih-obecanja-sanadera-hdz-a 

18 godina
neaktivan

Strip je napravljen za americki sustav, ali jednadzba vrijedi za bilo koji politicki sustav koji ima dvije velike stranke.

Relation to the original topic decreases with every single post
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 16:04 (Lazarus Long).
16 godina
protjeran

Sanaderov reket:

http://www.jutarnji.hr/izrucenje-ive-sanadera---filip-sundov--cekat-cu-sanadera-ispred-zatvora--duzan-mi-je-350-000-eura/959968/

Bas me zanima jel su ovako temeljito i precizno izmjerili onaj kucerak ministra(nta) Milinovica....

Brutal Truth \m/
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 17:08 (Tallahasee).
15 godina
neaktivan
Taj Sanader je bahat i pohlepan, nadam se da ce ostati bez svih kuna i eura.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 17:12 (Monopol).
15 godina
neaktivan
Monopol kaže...
Taj Sanader je bahat i pohlepan, nadam se da ce istati bez svih kuna i eura.

ispravak. cijela vlada je takva.

Gle ko je iza tebe!
16 godina
neaktivan
minikdo5 kaže...
Monopol kaže...
Taj Sanader je bahat i pohlepan, nadam se da ce istati bez svih kuna i eura.

ispravak. cijela vlada je takva.

A tko nije? Počevši od čistaćice koja uzima sredstva za čišćenje, ili surfanje na račun firme, ili od poznanika stara, koja radi u ministrastvu si uzme papira za printanje koliko joj treba dok on sebi printa skripte kod nje u uredu na račun države..I onda još mene pita ej oš da ti ja to kod stare isprintam (ili ću to u skriptarnici platit 70 kuna).

Svako gleda svoju korist i krade čim stigne (ili čim niko ne gleda). OK nije to skroz za usporedit, al tu je to negdje.

15 godina
neaktivan
Sada mi je neugodno, pa i ja kradem. :) Ali bar od države a ne od građana. LooL
15 godina
ivan dragi kaže...
minikdo5 kaže...
Monopol kaže...

A tko nije? Počevši od čistaćice koja uzima sredstva za čišćenje, ili surfanje na račun firme, ili od poznanika stara, koja radi u ministrastvu si uzme papira za printanje koliko joj treba dok on sebi printa skripte kod nje u uredu na račun države..I onda još mene pita ej oš da ti ja to kod stare isprintam (ili ću to u skriptarnici platit 70 kuna).

Svako gleda svoju korist i krade čim stigne (ili čim niko ne gleda). OK nije to skroz za usporedit, al tu je to negdje.

U mojem primjeru su najkorumpiranije kuharice, de tek kod njih vidite belaja {#}!!!!

ATJ Lučko
16 godina
neaktivan
Monopol kaže...
Sada mi je neugodno, pa i ja kradem. :) Ali bar od države građana a ne od građana. LooL

There i fix.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice