Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.533.815
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
minikdo5 kaže...

e ljudi znam da sad ovo nema veze s ovim o cem se razgovarate, al mene je oduvijek zanimalo da li je za ulazak u EU bilo kakvo glasovanje ili nesto? mislim ja se ne sjecam niceg...

REFERENDUM?

šipak {#}

Tko če nas pitati majke ti oćemo li mi tamo ili ne,pa i da naprave referendum ući ćemo u EU,bez obzira kakvi rezultati bili (lako je to lazirat)

Vidite da se to vec godinama usklađuje prema EU,diplome papirologija i slicno,a i EU financira brojne projekte u HR...

prema tome,nevrijedi referendum nista,nas male ljude nitko nista ne pita...

18 godina
moderator
Monopol kaže...
Želim da pobjedi najslabiji iako je to nemoguce i to je znak da ne podrzavam sadašnju stranku.

To bi bio znak da ne podržavaš sadašnju stranku kad bi postojala realna šansa da će stranka za koju glasaš osvojiti koji mandat. Ovako se ti samo možeš zavaravati da ne podržavaš sadašnju stranku, no u praksi tvoj glas koči promjenu vlasti. Znači, možda "u teoriji" ne podržavaš vladajuće, ali ih u praksi podržavaš, jer tvoj glas je mogao biti iskorišten za promjene - a ovako neće biti iskorišten za promjene.

15 godina
neaktivan
Želim promjenu kako ne? A to kaj moja stranka nece pobjediti nisam ja kriv, to ne znaci da necu promjenu!
http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-by-monopol/107035.aspx
15 godina
neaktivan
A kada je referendum?
15 godina
muhaqeri kaže...
ATJLučko kaže...

a poznajem 1 takvog, SAMO JEDNOG {#}, na žalost, ako nema putra na glavi, ruke umočene do ramena, stoplala mu samo vire iz nečije stražnjice, "zdrava kralježnica", čist kod organa gonjenja i pravosuđa, e tek onda možemo razgovarati o odabiru {#}!!

Jedan čovac ne znači puno,hehe,a ko ti je taj da vidimo jel lopina ili nije{#}

Gledaj ovamo, to je dečko, čovjek od kojih 30 godina i pokrenuuo je jedan projekt koji je na opću dobrobit građana grada Karlovca, naime radi se o pontonskom mostu koji je ujedno i turistički lijep detalj.

Da se razumojemo, i da bude jasno, IMAO {#}  je toliko prepreka od svih koji su ga mogli kočiti, ali se nije dao slomiti i uspio je, projekt je izgonio do kraja, i građani grada Karlovca imaju jednu lijpu destinaciju za šetnju.

A da ima i negativan primjer, ne znam autora projekta, ali sigurno nije onaj kojeg ja znam, je projekt nove željezničke postaje, PROPUHAONE, koju jadni bidni nisu u stanju napraviti već preko 2,5 godine. A da stvar bude gora, tvrtka koja je trebala napraviti projekt, te nema novaca, te opet počinje raditi, ne plaćaju se penali za probijene rokove, ma mućka do bola, a tko plaća sramotu u gradu, HDZ je od 1990 na vlasti, pa ti misli {#}!!!!

ATJ Lučko
18 godina
moderator
Monopol kaže...
Želim promjenu kako ne? A to kaj moja stranka nece pobjediti nisam ja kriv, to ne znaci da necu promjenu!

Gle - ti možeš oprati ruke od toga, ali je činjenica da tvoj glas neće biti iskorišten za promjene. Razumiješ li u čemu je stvar? Dakle, u praksi ispada da ti zapravo nije bitno hoće li postojeća stranka/koalicija ostati na vlasti ili ne. Ti možda smatraš da si ti moralno čist - ko fol si pokušao glasati za promjene, ali činjenica da znaš (ili da je vrlo visoka vjerojatnost) da stranka za koju glasaš neće proći izborni prag govori da nisi glasao za promjene. Ti svoju odgovornost za ostajanje postojeće garniture na vlasti prebacuješ na stranku za koju znaš da neće sudjelovati u vlasti.

Politika (i etika) je zeznuta stvar. Razmisli malo bolje o cijeloj situaciji i nemoj sam sebe zavaravati. {#}

17 godina
mbaksa kaže...
Monopol kaže...
Ako smatram da prve 3-4 stranke nisu dobre onda je bolje da glasam zadnje kako mi kompanija nebi ukrala glas.

Da, tad ti nitko neće moći ukrasti glas, ali s tim si takoreći izjavio da ti odgovara postojeće stanje, iako formalno nisi glasao za stranku na vlasti. {#}

ima i jedna dilema u vezi tog.

-izlaskom na izbore daje se legitimitet vlasti, bez obzira tko pobjedi. Pošto se ovdje govori o gubitnicima, indirektno to jača one koji pobjede.

-nasuprot, ako se ne izađe na izbore u značajnijem broju, pa sve do tog da su izbori nevažeći...

-kockanje je rizično, u ovom slučaju je ''lose-lose'' situacija. Eksperiment s Kerumom pokazuje posljedice takvog izbora.

Nemam rješenje, u delirijumu ponekad bi čak izabrao Jacu (kad već kapetan nije na raspolaganju), u očaju se rade katastrofalne greške... ruka zadrhti, ipak je to važan trenutak u životu sitnozubih.

Bar za dišpet, samo koga? Lesija? ... pa nije da nezna brbljat, ali dok je trebap brbljat, šutio je. Sad bi htio mandat pa brblja, ... kad ga dobije kao i svaki političar promjeni ploču.

Čehok, za kojeg bi rekao da je jedan od poštenijih.. u Remetincu. Čačić? Radije Niko Puljić, bar negazi ljude, a bilo bi nezgodno da nam premijer (drugi za redom) ode van na odsluženje kazne.. itd. itd.

Rohhhaatttinskkki? - to bi tek bila neugoda, bar za pregovarački tim. Ovako nas Jaca sramoti lingvistički, dovoljno je to.

Sto junaka nikom ponikoše.. ili od 144 zastupnika, pronalazak jednog postane sizifizam. Pronalazak povjedničke većine je tad samo stvar kompromisa..

Kompromisi ili koalicije, tad kao logičnu posljedicu imaju ''sađenje tikve s vragom'', na sve se pristaje samo da se dograbi mandat.

I tad smo opet na početku, samo moramo izdržati još četiri godine. Rekao bi kao Egipatskih 7....

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Hoću, po vašoj teoriji nejdemo dalje od HDZ/SDP = dno dna/propast.
15 godina
neaktivan
bole_vk kaže...
minikdo5 kaže...

e ljudi znam da sad ovo nema veze s ovim o cem se razgovarate, al mene je oduvijek zanimalo da li je za ulazak u EU bilo kakvo glasovanje ili nesto? mislim ja se ne sjecam niceg...

REFERENDUM?

šipak {#}

Tko če nas pitati majke ti oćemo li mi tamo ili ne,pa i da naprave referendum ući ćemo u EU,bez obzira kakvi rezultati bili (lako je to lazirat)

Vidite da se to vec godinama usklađuje prema EU,diplome papirologija i slicno,a i EU financira brojne projekte u HR...

prema tome,nevrijedi referendum nista,nas male ljude nitko nista ne pita...

da zato i pitam... ali ne mogu tako, moraju pitat narod sto zeli. onda se tako mozemo fino opet spojit svi u neku novu jugoslaviju ako se to premijerki svida (jer EU je meni potpuno ista ko juga, samo je malo veci standard, al opet cijene idu gore). a narod ko j*be. mislim ko da smo u 20. stoljeću, sad će nama neki hitler (u ovom slučaju premijerka) fino reći da mi idemo u EU. tako je hitler rekao da se idu ubijat židovi pa svi bili za njega jer su mislili, ako je već vođa, onda sigurno dobro razmišlja. upravo taj način vladanja je kod nas. bakice će si mislit ako premijerka tako kaže da je to i najbolje. j*bem ti sustav, da se bar moze glasati od 16-e godine, nebi bilo nikakve EU, pedevea od dvajstri posto i nikakve druge điđe miđe, maknuli bi us*anog predjednika jer i ovako ništa ne radi i stavili nekog korisnog, premijerka nebi imala nikakvog prava, predsjednik bi odlučivao, ko obama. znam da ni amerima nije super, ali su daleko razvijeniji od nas. znam da tako imaju problema sa zdravstvom i svi tim stvarima, al imamo i mi kad malo bolje pogledate. mirovine su premale, plaće također... ah nema uopće smisla komentirat jer me ionako neće nitko ozbiljno shvatit pošto nisam punoljetan...

edit: cemu ovaj TD?

Gle ko je iza tebe!
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 23:24 (minikdo5).
18 godina
minikdo5 kaže...

j*bem ti sustav, da se bar moze glasati od 16-e godine, nebi bilo nikakve EU, pedevea od dvajstri posto i nikakve druge điđe miđe, maknuli bi us*anog predjednika jer i ovako ništa ne radi i stavili nekog korisnog, premijerka nebi imala nikakvog prava, predsjednik bi odlučivao, ko obama. znam da ni amerima nije super, ali su daleko razvijeniji od nas. znam da tako imaju problema sa zdravstvom i svi tim stvarima, al imamo i mi kad malo bolje pogledate. mirovine su premale, plaće također... ah nema uopće smisla komentirat jer me ionako neće nitko ozbiljno shvatit pošto nisam punoljetan...

LOL, nitko te neće ozbiljno shvatit jer ne razumiješ o čemu pričaš - naš sustav nije predsjednički kao u Amerike, ali nema veze. (sva sreća pa 16-godišnjaci nemaju pravo glasa :)

U svakom slučaju, vezano na referendum o ulasku u EU - da, po Ustavu (čl. 141) bi se trebao raspisati, ali tko zna što naši vrli političari još mogu smisliti.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 23:25 (Veliki Brat).
15 godina
mbaksa kaže...
Monopol kaže...

Gle - ti možeš oprati ruke od toga, ali je činjenica da tvoj glas neće biti iskorišten za promjene. Razumiješ li u čemu je stvar? Dakle, u praksi ispada da ti zapravo nije bitno hoće li postojeća stranka/koalicija ostati na vlasti ili ne. Ti možda smatraš da si ti moralno čist - ko fol si pokušao glasati za promjene, ali činjenica da znaš (ili da je vrlo visoka vjerojatnost) da stranka za koju glasaš neće proći izborni prag govori da nisi glasao za promjene. Ti svoju odgovornost za ostajanje postojeće garniture na vlasti prebacuješ na stranku za koju znaš da neće sudjelovati u vlasti.

Politika (i etika) je zeznuta stvar. Razmisli malo bolje o cijeloj situaciji i nemoj sam sebe zavaravati. {#}

Kada bih ja stvarao zakon o izborima, i ako bi bilo 21 izborna jedinica, ovako bi izgledao taj zakon;

1 Iz svake jedinice bi se birao 1, SAMO jedan predstavnik;

2 izabranih 21 predstavnika bi to radilo pro bono, plaćale bi ih njihove stranke,

3 ako bi jedna stranka imala 12 predstavnika, to je nad polovično, dovoljno;

4 za neke zakone gdje trena 2/3 većina, morali bi biti suglasni barem njih znači 15;

5 izborni prag da sudjeluješ uopće u izborima od 10% minimalno do 25% biračkih listića;

6 ima ih još koji bi važili, ovi su mi prvi pali na pamet.

Prijedsjednik Hrvatskog Sabora bi bila ili profesionalna nestranačka osoba (kao što su karijerni diplomati), ili osoba određena od predsjednika države, ili premijera, ali profesionalac 127%!!

ATJ Lučko
18 godina
neaktivan

@ ATJLučko

To što Istra i sjever Hrvatske nisu toliko pogođeni ratom, ne znači da su ta područja manje vrijedna. Mislim, ok je da kažeš da si uočio korelaciju između razvijenosti područja i pogođenosti ratom, ali umanjivati razvijenost neke županije samo zato što nije bila pogođena ratom je bahato.

@ bole_vk

Dakle, ne odobravaš IDS, ali odobravaš čovjeka koji s politikom do ovih parlamentarnih izbora nije imao ništa? Ne moraš se truditi odgovarati mi pošto tvoje postove više ne čitam s ozbiljnošću.

@ mbaksa

Ne slažem se da treba dati glas nekome za koga mislimo da bi mogao donijeti promjene samo zato što nemamo za koga drugog glasovati, isto tako kao što ne mislim da je davanje glasova "slabim" strankama dobro rješenje. Ja ću prekrižiti svoj listić ukoliko mi se nijedna stranka neće sviđati. Možda samo previše ozbiljno shvaćam izbore, ali ja ne želim birati manje zlo. Ako ću već stati iza neke stranke, onda ću je barem podržavati u radu.

When my time comes, I want to be buried face down. So that anyone who doesn't like me, can kiss my ass.
15 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
minikdo5 kaže...

j*bem ti sustav, da se bar moze glasati od 16-e godine, nebi bilo nikakve EU, pedevea od dvajstri posto i nikakve druge điđe miđe, maknuli bi us*anog predjednika jer i ovako ništa ne radi i stavili nekog korisnog, premijerka nebi imala nikakvog prava, predsjednik bi odlučivao, ko obama. znam da ni amerima nije super, ali su daleko razvijeniji od nas. znam da tako imaju problema sa zdravstvom i svi tim stvarima, al imamo i mi kad malo bolje pogledate. mirovine su premale, plaće također... ah nema uopće smisla komentirat jer me ionako neće nitko ozbiljno shvatit pošto nisam punoljetan...

LOL, nitko te neće ozbiljno shvatit jer ne razumiješ o čemu pričaš - naš sustav nije predsjednički kao u Amerike, ali nema veze. (sva sreća pa 16-godišnjaci nemaju pravo glasa :)

U svakom slučaju, vezano na referendum o ulasku u EU - da, po Ustavu (čl. 141) bi se trebao raspisati, ali tko zna što naši vrli političari još mogu smisliti.

razumijem o cemu pricam jako dobro, i rekao sam da nije ni u americi bajno. nisam rekao da je nas sustav isti kao u americi nego da bi trebao biti barem slican jer ovako nas predsjednik nista ne radi (sad mi samo nemoj reci da hoda na nekakve sastanke bla bla, to moze svaka budala) :)

Gle ko je iza tebe!
18 godina
moderator
i_rambo_plache kaže...
Ne slažem se da treba dati glas nekome za koga mislimo da bi mogao donijeti promjene samo zato što nemamo za koga drugog glasovati, isto tako kao što ne mislim da je davanje glasova "slabim" strankama dobro rješenje. Ja ću prekrižiti svoj listić ukoliko mi se nijedna stranka neće sviđati. Možda samo previše ozbiljno shvaćam izbore, ali ja ne želim birati manje zlo. Ako ću već stati iza neke stranke, onda ću je barem podržavati u radu.

Onda se nemaš pravo žaliti na postojeću garnituru ako ostane na vlasti, jer svoj glas nisi iskoristio za promjene. {#}

15 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...

@ ATJLučko

To što Istra i sjever Hrvatske nisu toliko pogođeni ratom, ne znači da su ta područja manje vrijedna. Mislim, ok je da kažeš da si uočio korelaciju između razvijenosti područja i pogođenosti ratom, ali umanjivati razvijenost neke županije samo zato što nije bila pogođena ratom je bahato.

@ bole_vk

Dakle, ne odobravaš IDS, ali odobravaš čovjeka koji s politikom do ovih parlamentarnih izbora nije imao ništa? Ne moraš se truditi odgovarati mi pošto tvoje postove više ne čitam s ozbiljnošću.

@ mbaksa

Bar je spušten na zemlju ,ja sam snjime pričao skroz normalno,uopče se ne drži visoko.I mislim da osoba koja je za Hrvatsku odležala 30 godina i kojoj nije žao zbog tog ,mogla nešto uradit za nas.Čovjek voli svoj narod i mislim da kad bi on došao na vlast da ne bi bilo krađa i slično.Sta ima veze sto s politikom dosad nije imao veze,pa kako ce i imat kad je bio toliko u zatvoru? 

18 godina
neaktivan
minikdo5 kaže...

da zato i pitam... ali ne mogu tako, moraju pitat narod sto zeli. onda se tako mozemo fino opet spojit svi u neku novu jugoslaviju ako se to premijerki svida (jer EU je meni potpuno ista ko juga, samo je malo veci standard, al opet cijene idu gore). a narod ko j*be. mislim ko da smo u 20. stoljeću, sad će nama neki hitler (u ovom slučaju premijerka) fino reći da mi idemo u EU. tako je hitler rekao da se idu ubijat židovi pa svi bili za njega jer su mislili, ako je već vođa, onda sigurno dobro razmišlja. upravo taj način vladanja je kod nas. bakice će si mislit ako premijerka tako kaže da je to i najbolje. j*bem ti sustav, da se bar moze glasati od 16-e godine, nebi bilo nikakve EU, pedevea od dvajstri posto i nikakve druge điđe miđe, maknuli bi us*anog predjednika jer i ovako ništa ne radi i stavili nekog korisnog, premijerka nebi imala nikakvog prava, predsjednik bi odlučivao, ko obama. znam da ni amerima nije super, ali su daleko razvijeniji od nas. znam da tako imaju problema sa zdravstvom i svi tim stvarima, al imamo i mi kad malo bolje pogledate. mirovine su premale, plaće također... ah nema uopće smisla komentirat jer me ionako neće nitko ozbiljno shvatit pošto nisam punoljetan...

edit: cemu ovaj TD?

Dečko, ja se s 19 pitam jesam li dovoljno zreo za glasovanje, a ti bi od 16-te? Nije sve tako jednostavno kao što ti se sad čini...

Filozofi antičke Grčke su, po meni, imali najbolji primjer savršene države. Demokracija je savršena za manipulaciju neobrazovanima. Vladanje državom nikad nije bilo za neobrazovane. Zato je aristokracija IMO, najbolje rješenje.

Ali đabe to tebi pričati, tek u 4. razredu dobivaš filozofiju. Tak da probaj shvatiti da nisi još zreo za punopravnu političku raspravu. Vjerojatno nisam ni ja.

EDIT:

@ mbaksa

Upravo to sam i ja mislio. ;)

When my time comes, I want to be buried face down. So that anyone who doesn't like me, can kiss my ass.
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 23:46 (i_rambo_plache).
17 godina
minikdo5 kaže...
..

ah nema uopće smisla komentirat jer me ionako neće nitko ozbiljno shvatit pošto nisam punoljetan...

-varaš se, što se tiče punoljetnosti i shvaćanja.

Pa malo povijesti, imali smo pristojno zdravstvo, školstvo, rekao bi i standard...

... pa je došao rat.

Čak je HR bila recimo vodeća po 2Gbit linku prema USA, vrlo dobra infrastruktura (koju smo poklonili 'inferiornim' njemcima).

U svim tim godinama, normalne zemlje su išle pomalo naprijed (vidi Poljsku, Češku, Slovačku, Litvu .. i Slovenci), dok su za to vrijeme naši ''izabranici'' uništavali koliko su mogli.

Uništavali, jer ni sama krađa nije tako katastrofalna naspram njihovog rada. Uništili su polovicu firmi, privatizacija je užas. I sve to zbog ponekog milijunćića-milijarde...

Kao da im je važan Rolex ili Maybach... uništili su sto puta više nego što su pokrali. Uništili su državu i gurnuli ljude u kolonijalni odnos.

Da nas je zveknula bomba ko japance, nebi takva šteta bila. Svaka šteta se da nadoknaditi, ali ako izgubiš vlasništvo nad 'srebreninom' tad više nemaš čime dalje...

Malo je nedostajalo, prije par mjeseci, da porodaju vode i šume... spasilo nas 'proviđenje' u zadnji tren.

EU nije bauk, EU je dobra (samo zato) jer će natjerati politiku na poštivanje pravila.

Za ostalo, mogi bi kao švicarci (van EU), ali oni nisu pokradeni, oni su akumulirali pokradeno. To je razlika. Mi nemamo taj luksuz birati, nismo Švica, nit imamo banke... da ne spominjem čokoladice i kuku-satove.

Problem nije u 23%PDVa, problem je što lopinama više tih 23% nije dovoljno. Treba im još. Po računici političara ako može i preko 100%, ako ne može onda bar 90%... tu je problem.

Tako nije poslovao ni AlCapone (bio je jeftiniji .. i da, nije platio PDV).

A to za predsjednika... fikus ko fikus. Samo da je lijep. Obama je obojan, afro-amer, to mu je glavni adut. Dobitnik nagrade za mir, ma k'o Majka Terezija, samo s Marincima.

Po nekim nemjerljivim kriterijima, čak sam zadovoljan s aktualnim predsjednikom, prestao je komentirati nogometaše i smijati se mesićevim vicevima... Bolje on neko tko zna ko. Pa makar i bio fikus.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran
Znate meni je najgore kada naši političari kažu:
NEKA INSTITUCIJE ODRADE SVOJ POSAO

???????????????????????????

eto zasto mi njih placamo...ljigavci...
16 godina
protjeran

Ma nesposobni su...Imaju vlast, imaju policiju koja ih štiti.I šta im više treba? Uživaju i boli ih k*rac za male građane...Dužni smo zato jer konstantno posuđujemo neke pare, a oni sebi nedaj Bog da snize plače..Zaboravili su da bi oni ustvari trebali raditi za interese naroda,umjesto da narod radi za interese njih..A mi kao ovce, sve to ljepo slušamo,a da pravo i kažem - ja trenutno ne vidim neke zamjene za trenutnu vlast.Svi mi se čine isto nesposobni i glupi da nešto odrade...Kao i na sljedećim izborima- opet će biti nekolicina kandidata a nijedan u kojeg bi bili pouzdani...

WP
15 godina
i_rambo_plache kaže...

@ ATJLučko

@ bole_vk

@ mbaksa

Rambo, krivo si me doživio, totalno, uopće nisam zadirao u nešto tipa više ili manje vrijedno, ne {#}!

Činjenica da Istra kao jedna cjelina sa svim gradovima ima skorom u jedan dan više nego Vukovar i cijela županjija cijele godine, a zašto, zbog ratnih razaranja i teškoća pri obnovi i obnavljanju proizvodnih procesa, tvornica, gradova, sela, cesta, milijun nečega. I to opet ne znači da niti Vukovar i cijela županija nisu manje vrijedni, naprotiv. Jedna exclusiva, jednom sam prilikom imao čast i zadovoljstvo upoznati Grofa Eltza, što misliš, što je taj čovjek izgubio u ratu, kada samo pomislim da se dvorac Eltz nalazio na naličju ako se na varam 10 DEM-a, jer je bio tako lijep, kao i cijela Slavonija, ali, to tek pokazuje koliko su i vrijedni ili lijepi i nakon rata u ovim teškim trenutcima.

Ove dvije županije trebaju biti zamašnjaci razvoja hrvatskog gospodarstva, a ostatak ekipe treba poraditi na ubrzanom razvoju, s dobrim projektima, čitaj kvalitetnim {#}!

ATJ Lučko
18 godina
i_rambo_plache kaže...

Filozofi antičke Grčke su, po meni, imali najbolji primjer savršene države. Demokracija je savršena za manipulaciju neobrazovanima. Vladanje državom nikad nije bilo za neobrazovane. Zato je aristokracija IMO, najbolje rješenje.

Grci su prvi uveli demokraciju u Ateni. To je bila njihova ideja. {#}

- Psiho246
15 godina

Zadnjih 6 stranica, započeli o politici i ne možemo se razvezati od politike..{#}
Inače, što ima na Jadranu? {#} Tulumari li tko po Zrću, Vodicama?  

Stvar koja me opisuje: http://www.youtube.com/watch?v=EExdBDd0rcA
18 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Zadnjih 6 stranica, započeli o politici i ne možemo se razvezati od politike..{#}

Ja jos cekam da thedream stavi slike curica *sigh*{#}

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 0:42 (AA-d00d).
18 godina

Evo nudi im se svjedok za hrvatsku hobotnicu, sto USKOK ceka: 

Do kada vi to meni mislite tolerirat?
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
i_rambo_plache kaže...

Grci su prvi uveli demokraciju u Ateni. To je bila njihova ideja. {#}

Nepotpuno sam se izrazio. Dakle, slažem se s mišljenjem filozofa antropološkog razdoblja o politici. U kozmološkom se je ionako težište stavljalo više na ontologiju nego na politiku.

Inače sam jako liberalan, ali kad je u pitanju odlučivanje o državi, ne vidim pozitivne stvari u posrednoj (a kamoli neposrednoj) demokraciji. Ja ne volim kad o mojoj dobrobiti odlučuje osoba koja nema pojma što odabire...

17 godina
odjavljen

Mislim da nam predstoji jedna velika opasnost i da HDZ na to cilja.

Iduća "vladajuća" garnitura trebat će obaviti velike, oštre i bolne rezove i reforme. Pravilno izvršavanje potrebnog spustit će opći standard življenja i mnoge privremeno dovesti na rub siromaštva (one koji sada žive kao srednji sloj). To će razbjesniti mnoge, posebno umirovljenike i branitelje - najviše one lažne koje bi zapravo trebalo identificirati, locirati i uhititi s ukidanjem povlastica - ali i one prave čija će bolno zarađena primanja drastično pasti. Zatim će se povećati nezaposlenost otpuštanjem viškova iz državnih službi.

Sve će to stvoriti atmosferu kako je nova vlast utopila državu, a zapravo se radi o saniranju štete. Na tim ogromnim bodovima (kod javnosti koja ne razumije ekonomiju, a to je većina) HDZ će se opet izdignuti iz pepela i moguće čak srušiti novu vladu i prije kraja mandata.

Druga solucija je da nova vlast ne napravi ništa nužno i da sve nastavi kliziti po inerciji u polaganu, ali potpunu propast. S obzirom da je ovo izglednije, možda bi bilo dobro glasati za HDZ da ostanu na vlasti dovoljno dugo da - ili sami provedu bolno i time se dokrajče, ili se raspadnu i implodiraju unutarnjim sukobima te nestanu kao stranka.

Svakako nam se ne smiješe bolja vremena.

16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
sudy_freak kaže...

Ja jos cekam da thedream stavi slike curica *sigh*{#}

{#}{#}{#} ukradi mi mozak, imam terabajte storagea unutra, USB 3.0 kabel u uho i čupaj sve van..bio sam i sinoć u Vodicama, mislim nedjelja nije to ništa extra kako zna biti čet,pet,sub ali ima solidno ljudi.

Što se pipica tiče fino je to, ono što me fascinira je da ljeto svakoj popravi ocjenu bar za 2, dakle rezimirajmo, treba je 5/10 realno, ništa posebno, ali litra graševine ili 5-6 pivica već smo na 6/10, a i ljeto čini svoje pa je to već 7/10 {#}{#}{#} ..

Dosta stranaca ima, jučer nas je neki Danac častio haha, frajer je imao snop novčanica od 200kn, valjda ih je 50 bilo,i samo šalta, muške,ženske,sve časti. A ljeto, šta da kažem..otišao sam vani sa 50kn i ubio se ko majka ni kriv ni dužan..{#}

Cemetary gates
18 godina
Tonči kaže...

Mislim da nam predstoji jedna velika opasnost i da HDZ na to cilja.

Iduća "vladajuća" garnitura trebat će obaviti velike, oštre i bolne rezove i reforme. Pravilno izvršavanje potrebnog spustit će opći standard življenja i mnoge privremeno dovesti na rub siromaštva (one koji sada žive kao srednji sloj). To će razbjesniti mnoge, posebno umirovljenike i branitelje - najviše one lažne koje bi zapravo trebalo identificirati, locirati i uhititi s ukidanjem povlastica - ali i one prave čija će bolno zarađena primanja drastično pasti. Zatim će se povećati nezaposlenost otpuštanjem viškova iz državnih službi.

Sve će to stvoriti atmosferu kako je nova vlast utopila državu, a zapravo se radi o saniranju štete. Na tim ogromnim bodovima (kod javnosti koja ne razumije ekonomiju, a to je većina) HDZ će se opet izdignuti iz pepela i moguće čak srušiti novu vladu i prije kraja mandata.

Druga solucija je da nova vlast ne napravi ništa nužno i da sve nastavi kliziti po inerciji u polaganu, ali potpunu propast. S obzirom da je ovo izglednije, možda bi bilo dobro glasati za HDZ da ostanu na vlasti dovoljno dugo da - ili sami provedu bolno i time se dokrajče, ili se raspadnu i implodiraju unutarnjim sukobima te nestanu kao stranka.

Svakako nam se ne smiješe bolja vremena.

Ja sam spreman na takve rizike takvih poteza ako ce to znaciti gospodarski rast i prosperitet za koju godinu. Bolje sada stegnit kais nego se za koju godinu o isti taj kais obisit.

Do kada vi to meni mislite tolerirat?
18 godina

krasno...dokle seze retardacija, sad je zanimljiv i terorista sa pedigreom "arafat lajt". 

18 godina
neaktivan
torrente kaže...

krasno...dokle seze retardacija, sad je zanimljiv i terorista sa pedigreom "arafat lajt". 

"drastic times call for drastic measures". {#}

sala. torrente, slazem se.

@tonci

volim takve stavove oko rezanja, smanjivanja prava, racionalizacije.. etc. {#}

malo ljekica da sakrijemo simptome; i to namjerno, usmjereno ljecenje na krivu skupinu organa, huh?

a prava bolest je nesto drugo, te za tu vrijedi:

"A stronge disease requyreth a stronge medicine." 

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice