Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.541.991
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Sir_Henry_Dale kaže...
  • crkva zeli dobrobit ljudi.gdje ide svijet kada pederi nemogu stvart djecu?

Jel onda crkva ima isti stav prema neplodnim ljudima?

U ostalom, popi su se zavjetovali na celibat. Ni oni ne "mogu" stvarati djecu. Da i njih odj_ebemo?

Do kada vi to meni mislite tolerirat?
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 15:27 (tnakir).
15 godina
tnakir kaže...

U ostalom, popi su se zavjetovali na celibat. Ni oni ne "mogu" stvarati djecu. Da i njih odj_ebemo?

svecenici su se zavjetovali na celibat da bi se mogli u potpunosti posvetiti svome pozivu

http://www.slike.com/slike/screenkfk.jpg
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 15:33 (Sir_Henry_Dale).
16 godina
Sir_Henry_Dale kaže...

svecenici su se zavjetovali na celibat da bi se mogli u potpunosti zavjetovati svome pozivu

A to bi značilo?

Peace means I'm reloading my gun.
18 godina
Sir_Henry_Dale kaže...
tnakir kaže...

svecenici su se zavjetovali na celibat da bi se mogli u potpunosti posvetiti svome pozivu

Sam si rekao da nije u redu ako se ne reproduciras. Svecenici se ne reproduciraju (pusenje kuyca od strane male djece nije reprodukcija :P)

Do kada vi to meni mislite tolerirat?
15 godina
tnakir kaže...

Sam si rekao da nije u redu ako se ne reproduciras. Svecenici se ne reproduciraju 

dok svecenik ne ode u celibat,on moze stosta napravit u zivotu

16 godina
Sir_Henry_Dale kaže...
tnakir kaže...

Sam si rekao da nije u redu ako se ne reproduciras. Svecenici se ne reproduciraju 

dok svecenik ne ode u celibat,on moze stosta napravit u zivotu

A ako si homoseksualac i imaš djecu?

Peace means I'm reloading my gun.
15 godina
sirka666 kaže...

A ako si homoseksualac i imaš djecu?

bubni kombinaciju pa cu ti reci

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 15:47 (Sir_Henry_Dale).
18 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

moj osjećaj ogavnosti je vezan za crkvenu prevaru, licemjerstvo klera itd.  ne za vjernike, za vjernike imam drugačije a i blaže osjećaje..

Ovo sto imas "blaze" osjecaje znaci da i dalje gajis, ajmo reci, "negativne" stavove prema ljudima koji vjeruju u Boga?

(s)izgoreo kaže...

dakle, posvećena hostija je pravo tijelo isusovo a vino i par kapi vode je stvarna   krv isusova,

Lupetas i nemas pojma. I da! Nisam te bukvalno shvatio sa ovim u vezi krvi, vina, hleba i tijela. Ako se zelis i dalje inatiti za ljudima i vredati njihove osjecaje odokolo  "kao kisa oko Sahare"  onda samo napred.

Kao sto ti ne volis da ljudi imaju predrasude oko homoseksualaca tako ni ljudi ne vole da im netko vrijeda vijeru.

(s)izgoreo kaže...

EDIT:

što je bilo prije crkvenog raskola 1054? ili što je bilo u sedmom vijeku? ne znam na što ciljaš, ne shvaćam na što me upućuješ

Upucujem te na to da proucis kakve kanone je imala crkva (prije raskola). Sada sam vidio da sam napisao 7 vijek a trebao sam napisati 7 Vaseljenski Sabor

Relation to the original topic decreases with every single post
18 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
(s)izgoreo kaže...

moj osjećaj ogavnosti je vezan za crkvenu prevaru, licemjerstvo klera itd. ne za vjernike, za vjernike imam drugačije a i blaže osjećaje..

Ovo sto imas "blaze" osjecaje znaci da i dalje gajis, ajmo reci, "negativne" stavove prema ljudima koji vjeruju u Boga?

prema čovjeku koji osuđuje homoseksualizam, dakle moju ljubav prema mome dragom, moju svetinju a što mu nalaže crkva, bi trebao imati kakve osjećaje? pune poštovanja možda

Lazarus Long kaže...

Lupetas i nemas pojma. I da! Nisam te bukvalno shvatio sa ovim u vezi krvi, vina, hleba i tijela. Ako se zelis i dalje inatiti za ljudima i vredati njihove osjecaje odokolo "kao kisa oko Sahare" onda samo napred.

Kao sto ti ne volis da ljudi imaju predrasude oko homoseksualaca tako ni ljudi ne vole da im netko vrijeda vijeru.

molim da prestaneš sa trolizmom u svojim postovima, jer to što čitam je troling, izvoli iznijeti argumente protiv onoga s čim se ne slažeš i za što me optužuješ u napisanom te prestaneš sa ad hominem napadima

Lazarus Long kaže...

Upucujem te na to da proucis kakve kanone je imala crkva (prije raskola). Sada sam vidio da sam napisao 7 vijek a trebao sam napisati 7 Vaseljenski Sabor

molim, izvoli iznijeti zaključke na koje želiš ukazati, jer se ovo uistinu može protumačiti obilaskom kiše oko sahare

Whatever kaže...
Nema više "ovih naših prostora" (izbaci to jednom iz glave) {#}

Mladenović je iz Srbije i to je činjenica.

Inače, svaka čast EKV, vrhunski band.

Mladenović se rodio u Zagrebu dijete je mame Hrvatice i oca Srbina živo je u Sarajevu te u Beogradu u kojem je i umro, snimao je i za Hrvatske izdavačke kuće , obraćam se ljudima na forumu koji dolaze iz Srbije, Hrvatske, Makedonije etc. dakle pošto sam forumaš a naša forumaška zajednica multinacionalna tada su i prostori sa kojih dolazimo naši a ne njihovi sa nekog drugog foruma na kojem se okupljaju etnički čiste skupine

Sir_Henry_Dale kaže...

kao ti znas sto je krivo a sto je ispravno?

sve što hoće osuđivati na temelju nebuloze smatram neispravnim

Sir_Henry_Dale kaže...

ako ti misliš da nema homoseksualaca u brakovima sa osobama suprotnog spola sa kojima imaju djecu grdno se varaš

homoseksualnost je u svojoj osnovi želja koja se može ali i nemora ostvariti

Turbo cattolico
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 17:36 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
Sir_Henry_Dale kaže...

Djevica Marija.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina
neaktivan
Sir_Henry_Dale kaže...
tnakir kaže...

Svećenicima je rkc nametnula celibat da bi materijalna dobra (lova) ostajala rkc a ne svećenikovoj djeci.
Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
18 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

prema čovjeku koji osuđuje homoseksualizam, dakle moju ljubav prema mome dragom, moju svetinju a što mu nalaže crkva, bi trebao imati kakve osjećaje? pune poštovanja možda

Ja osudujem homoseksualce

(s)izgoreo kaže...

molim da prestaneš sa trolizmom u svojim postovima, jer to što čitam je troling, izvoli iznijeti argumente protiv onoga s čim se ne slažeš i za što me optužuješ u napisanom te prestaneš sa ad hominem napadima

Kada nemas nista pametno reci onda za tebe je sve trolanje. Daj se saberi! Ja tebi da argumentiram? Da argumentiram sto? Da se ne slazem s tobom ili sa homoseksualcima?

(s)izgoreo kaže...

molim, izvoli iznijeti zaključke na koje želiš ukazati, jer se ovo uistinu može protumačiti obilaskom kiše oko sahare

Molim ne pravi se mutav. Molim pravac Wikipedia i molim pocni vec jednom da citas. Nemoj samo bahato iznositi copy/paste citate iz kanonskih pravila Crkve

(s)izgoreo kaže...

homoseksualnost je u svojoj osnovi želja koja se može ali i nemora ostvariti

Homoseksualnost je u svojoj osnovi neosnovan. U stvari, homoseksualnost je nenormalna. Heteroseksualnost je normalna. *bes ga ...tako su stvari postavljene!

15 godina
Dinče kaže...

Mene iskreno zaboli za pedere,al da mi je sin peder ubio bi i njega i onog njegovog trpoguza...

I ja bi homofobima (poput tebe) zabranio bilo kakvo izražavanje mišljenja o homoseksualcima.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
18 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Zašto?

Ako osuđuješ homoseksualce odakle tebi pravo da preispituješ njegovo osuđivanje vjere i vjernika?

Lazarus Long kaže...
 Homoseksualnost je u svojoj osnovi neosnovan. U stvari, homoseksualnost je nenormalna. Heteroseksualnost je normalna. *bes ga ...tako su stvari postavljene!

Po kojim standardima? Nekim koje si ti izmislio ili?

Gore kažeš da on vrijeđa ljude i buniš se protiv toga, a svojim označavanjem homoseksualaca nenormalnima zapravo radiš isto to. Dvostruki standardi?

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 18:54 (Danny_HR).
18 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Zašto?

Ako osuđuješ homoseksualce odakle tebi pravo da preispituješ njegovo osuđivanje vjere i vjernika?

Zato sto se ponasaju kao da su svete krave a nisu.

Pitas: "Po kojim standardima? Nekim koje si ti izmislio ili?"

Po ovozemaljskim. Nisam ja nista izmislio. Heteroseksualci su ipak ...vecina.

[edit]

Pa i on ima li-la standarde za vjernike

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 18:58 (Lazarus Long).
15 godina

Ako je nešto većina u prirodi, to ne znači da je ovo drugo ne-normalno.

U hrvatskoj predvladava većina rimokatoličke vjeroispovjesti. Znači li da su sad svi ovi drugi ne normalni?

I po kojim kriterijima kažeš da homoseksualnost nije normalna? U medicini (psihijatrij) je isto ne dokazana kao bilo kakav oblik bolesti, poremecaja, itdl.

(s)izgoreo je ovako jedan dosta ne shvaćen momak po mom mišljenju, ima dosta oštar riječnik (i ja sam s njim ulazio u sukobe), ali je vrlo karakteran i brani svoje stavove što je sasvim u redu za njega.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
18 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Gore kažeš da on vrijeđa ljude i buniš se protiv toga, a svojim označavanjem homoseksualaca nenormalnima zapravo radiš isto to. Dvostruki standardi?

okay..

krenimo redom

Lik je ateista i to prihvatam ali ne prihvatam to sto vrijeda ostale ljude koji vjeruju u Boga ili bilo kojim visim silama. Lik je [on tako tvrdi] homoseksualac i to prihvatam ali njegova teska verbalna artilerija upotrebljena protiv vjernika i ljude koji su hetero jednostavno me navodi da i ja malo otcepim i kazem istinu.

Ustvari homoseksualci imaju sva prava kao i hetero. To sto njemu smeta sto crkva osuduje homoseksualnost je stvar crkve. Bitno je da li ljudi osuduju homoseksualnost.

Da li ateista moze biti homofob?

18 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...
Danny_HR kaže...

Zašto?

Zato sto se ponasaju kao da su svete krave a nisu.

Pitas: "Po kojim standardima? Nekim koje si ti izmislio ili?"

[edit]

Gle, već smo iznosili neke činjenice, nije u redu da se opet vraćamo na isto - ono što ti iznosiš je statistički princip normalnosti, taj princip je jednostavan - normalno je ono što je većinski prisutno, to je princip koji može funkcionirati u nekim slučajevima, no jako je bitno poznavati njegova ograničenja (evo ti primjer vezan uz raspravu, ljudi koji nisu vjernici su manjina na svijetu, statistički princip dakle nalaže da nisu normalni i da ih se treba osuđivati).

Nobody expects the Spanish inquisition!
18 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

[edit]

Aha, dakle - većina ljudi na svijetu ima crnu boju kose. Osobe plave boje kose nisu normalne.

Većina ljudi na svijetu su dešnjaci - osobe koje su lijevaci nisu normalni.

Većina ljudi na svijetu... mogao bih tako u nedogled.

Međutim, većina ne određuje što je normalno a što ne, niti je to glavni kriterij. To što je tvoje konzervativno i prije svega netolerantno društvo od tebe stvorilo čovjeka koji će za sve što se razlikuje od njega samoga ustvrditi da je nenormalno je sasvim drugi par rukava.

Ne želim sad gubiti vrijeme na objašnjavanje koliko si i zašto u krivu, jer sve to možeš naći nekoliko stranica unazad na temi. A čak i kada bih ti išao pisati ili kada bi ti pročitao što je pisano, sumnjam da bi to napravilo neku razliku. Uvjerenja koja su godinama u tebe ugrađivali članovi tvog društva, puni prijezira prema svemu što malo odskače od šablone koju su sami zamislili, teško se miijenjaju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 19:08 (Danny_HR).
15 godina
Lazarus Long kaže...

Ustvari homoseksualci imaju sva prava kao i hetero.

Ni blizu. Od pravnih prava, pa nadalje. Zato su i tolike parade, jer traže prava. Oni žele:

Pravne zakone; Da mogu posvajati djecu, da se mogu vjenčati, da se mogu pravno potpisati u slučaju da jedan suprug ({#}) umre pa da recimo da na ovoga pređe njegova ostavština (zemlja, ili šta ja ti ga znam već), itd.

A heteroseksualci imaju sve to.

18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Kako to?

Ranko Kukumar kaže...  

U hrvatskoj predvladava većina rimokatoličke vjeroispovjesti. Znači li da su sad svi ovi drugi ne normalni?

Jedni za druge kazu da "nisu normalni" a ateisti kazu da svi nisu normalni :))

Ranko Kukumar kaže...

U medicini (psihijatrij) je isto ne dokazana kao bilo kakav oblik bolesti, poremecaja, itdl.

Pa super onda. Zasto su onda vecina ljudi hetero?

16 godina
protjeran
Što se događa s našim društvom?

link - lazarus, tebi za podršku...

Vele i meni da sam homofob, al je poanta kaj se ne bojim homoseksualaca,samo mi se gade...

WP
15 godina

Lazarus Long kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Kako to?

Vrlo jednostavno. Znači li da su crnci (kojih je recimo manje nego bijelaca) ne-normalniji ljudi od bijelaca? 100 primjera, ne dami se sada pisati ih još.

Lazarus Long kaže...
Ranko Kukumar kaže...

U medicini (psihijatrij) je isto ne dokazana kao bilo kakav oblik bolesti, poremecaja, itdl.

Pa super onda. Zasto su onda vecina ljudi hetero?

Zbog straha. Ljudi se rađaju sa nekim nagonom. Ljudi mjenjaju svoju orijentaciju tijekom života ili ulaska u pubertet. Dogodi se da te počmu privlačiti istospolni ljudi (mene nikada nisu niti će, ali imam par frendova koje recimo privlače istospolni ljudi).

Puno ljudi je cijeli život to krilo. Imam par primjera u mome gradu, čovjek je se oženio, imao 3 djece, ali je se saznalo kasnije da je ustvari homoseksualac i da je imao "afere". Čitav život je to krio zbog straha da ga drugi ne odbace, da ga ne istuku na ulici, itd. A sve to zbog ljudi ovakvih koji pod svaku žele prebiti svaku kost u onome tko je drugačiji od njih.

18 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

na temelju čega? to je stav tvoje crkve koji si prihvatio ili što? ako je ovo ironija nije uvjerljiva, ukoliko je pitanje fali upitnik

Lazarus Long kaže...
Kada nemas nista pametno reci onda za tebe je sve trolanje. Daj se saberi! Ja tebi da argumentiram? Da argumentiram sto? Da se ne slazem s tobom ili sa homoseksualcima?

pa normalno, iznesi razloge zbog kojih se ne slažeš i ideš adhominem, s kim se ti ne slažeš a pogotovo zašto se ne može isčitati iz tvojih adhominem postova, ukoliko ne izneseš nemam što drugo ustvriditi nego da su ti postovi trolerski

Lazarus Long kaže...
Molim ne pravi se mutav. Molim pravac Wikipedia i molim pocni vec jednom da citas. Nemoj samo bahato iznositi copy/paste citate iz kanonskih pravila Crkve

ja sam ono što kako ti kažeš bahato copy/pastao obrazložio svojim riječima, ti niti si copy/pastao niti si išta obrazložio, tko je ovdje bahat?

Lazarus Long kaže...

ne, normalna je i homoseksualnost i heteroseksualnost, kada bi homoseksualnost bila nenormalna bila bi se na listi bolesti svjetske zdravstvene organizacije te UN nebi donio rezoluciju o pravima homoseksualaca, jedino što nije normalno je tvrdnja u tvom postu, i tvrdnje katoličkih i inih vjeroučitelja i dušebrižnika

Turbo cattolico
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 19:27 ((s)izgoreo).
16 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

Lazarus Long kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Kako to?

Vrlo jednostavno. Znači li da su crnci (kojih je recimo manje nego bijelaca) ne-normalniji ljudi od bijelaca? 100 primjera, ne dami se sada pisati ih još.

Može brojke? Zanima me to :D

WP
15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
Lazarus Long kaže...

Ustvari homoseksualci imaju sva prava kao i hetero.

Ni blizu. Od pravnih prava, pa nadalje. Zato su i tolike parade, jer traže prava. Oni žele:

Pravne zakone; Da mogu posvajati djecu, da se mogu vjenčati, da se mogu pravno potpisati u slučaju da jedan suprug ({#}) umre pa da recimo da na ovoga pređe njegova ostavština (zemlja, ili šta ja ti ga znam već), itd.

A heteroseksualci imaju sve to.

ali daj shvati (ne znam kako mislis) da posvajanje djece u homeseksualnim parovima nije zdravo. djete ce npr posvojit 2 muskarca, a kad djete malo sazrije vidjet ce da svi imaju i mamu, a ne dvojicu tate. kako ce mu to objasnit? i takoder, djete sve sto nauci nauci od roditelja, a tom ce djetetu roditelji biti homoseksualci. stoga je vrlo vjerojatno da ce i djete postati homoseksualac. zato po meni nebi trebali imati nikakva prava. nemaju se oni sta zeniti tj vjencat jer nisu musko i zensko nego musko i musko ili zensko i zensko. kako nas je majka priroda stvorila, muskarac + zena, znas kako spolovila izgledaju, logicki zakljucis. a sad da spojis 2 ista spola nemaju kaj raditi zajedno, osim to raditi rukama. shvacas? ako im je to lijepo, neka. ja im to ne branim, ali neka onda ne pokusavaju unistit nekom djetetu zivot. znam, oni mu sigurno zele najbolje, ali nije i oni to ne mogu shvatit. zvat ce nekog tata, koji da se sad okrene? jednostavno nismo takvi dosli na svijet. suprotnosti se privlace.

zato bi im po meni sva prava trebalo zabranit, nikakva posvajanja i vjencanja. ako zele biti takvi, neka to budu doma, a ne da zateknes 2 lika kako se zvale nasred ceste, omfg

sad da ne ispadne da odobravam zenske brakove, npr kako se nama gade gay muskarci, tako se zenama gade lezbe.

zamislite da ste odrasli uz 2 oca, bez ikakve zenske osobe. ja bih se {#}

Gle ko je iza tebe!
15 godina

@netko, netković: Preskočio si ključnu riječ u mojoj rečenici - "recimo".{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 19:17 (Ranko Kukumar).
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
Rečenice poput "Ja osuđujem homoseksualce.", "Homoseksualnost je u svojoj osnovi neosnovana.", "Homoseksualnost je nenormalna.", itd. možeš ostaviti za kućnu upotrebu. 

Samo sam htio da prouzrocim njegovu reakciju na moje pisanje. Ali koliko vidim ti sav zajapuren....

M_dipl. kaže...
Ništa se ne može reći u korist teze da homoseksualnost nije normalna a da to ne proizlazi iz nekog religijskog učenja, 

Pa lijepo sam pitao da li ima ateista koji su homofobi. To mene interesuje..

M_dipl. kaže...
To što svi vi ovdje "vjernici" radite nije ništa doli hegemonija, i kao takvi niste ni vrijedni daljnjeg komentara.
Ako se želi ploviti valja znati vezati mornarske čvorove, vi "vjernici" biste plovili u ovoj temi a ne znate si ni vezice svezati.

Mene u crkvi ne uce da mrzim homoseksualce ili da ih osudujem. U stvari ja licno ne mrzim homoseksualce. Komotno moje prijasne postove mozes smatrati za cistu provokaciju

M_dipl. kaže...
Kažem "vjernici" jer po mom mišljenju postoje ideje prisutne u evanđelju koje debelo nadmašuju tu "osudu" homoseksualizma, a ovdje su posve zaboravljene. Tolerancija je jedna od njih.

Ovo je samo tvoje subjektivno mislenje. Zar nije?

M_dipl. kaže...
P.P.S.
Lazarus Long, možeš si slobodno stisnuti jedan žuti karton jer vrijeđaš (s)izgorea na osobnoj razini u nekim postovima ovdje, netko je već spomenuo ad hominem.

Tako misli (s)izgoreo. Gdje ja to vrijedam njega? Molim link!

18 godina
neaktivan
minikdo5 kaže...

ali daj shvati (ne znam kako mislis) da posvajanje djece u homeseksualnim parovima nije zdravo.

Jel bolje tom djetetu u domu za nezbrinutu djecu od kuda će morati otići sa 18 godina?

minikdo5 kaže...

i takoder, djete sve sto nauci nauci od roditelja, a tom ce djetetu roditelji biti homoseksualci. stoga je vrlo vjerojatno da ce i djete postati homoseksualac.

Ovo je nevjerojatna glupost. Homoseksualnost se ne može naučiti.

minikdo5 kaže...

zato po meni nebi trebali imati nikakva prava. nemaju se oni sta zeniti tj vjencat jer nisu musko i zensko nego musko i musko ili zensko i zensko.

Ti po meni ne bi trebao ni postojati, ni bilo tko poput tebe, pa šta ja sad tu mogu.

minikdo5 kaže...
zamislite da ste odrasli uz 2 oca, bez ikakve zenske osobe. ja bih se {#}

Znači rađe bi odrastao u domu, bez ijednog roditelja, nego da odrasteš s dva roditelja istog spola?

Lazarus Long kaže...
  Mene u crkvi ne uce da mrzim homoseksualce ili da ih osudujem. U stvari ja licno ne mrzim homoseksualce. Komotno moje prijasne postove mozes smatrati za cistu provokaciju

Dakle trolanje, kao što je (s)izgoreo rekao. Zašto si se onda pobunio kad je to rekao?

A vrijeđaš ga u svakom postu u kojem kažeš da homoseksualnost nije prirodna, normalna ili štoveć.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 19:22 (Danny_HR).
18 godina
Lazarus Long kaže...
Zasto su onda vecina ljudi hetero?

Zato što je to potrebno za razmnožavanje, kakvo je to pitanje? Mislim da smo kao društvo, a i kao pojedinci već odavno prošli točku branja bobica i zadovoljavanja osnovnih životnih potreba (a i tada je vjerojatno bilo geyeva).

Posebno mi je to simpatično u kontekstu 'normalnosti' većine, jer imaš npr. pčele (sasvim prirodna stvorenja, dapače, vjerojatno ključna za općeniti opstanak života na Zemlji), čija su velika većina jedinki radilice, koje mogu polagati jajašca samo u nedostatku matice, ali iz njih se kasnije mogu izlagati samo trutovi. Bez matice (koja je očito nenormalna, obzirom da je u debeloj manjini) ne bi bilo pčela, pa posljedično niti života na Zemlji. Pazi ti tu kombinaciju - radilice se ne razmnožavaju, trutovi oplođuju jajašca matice, ali svaki od njih ima potpuno odvojenu ulogu (zapravo su pčele radilice najkorisnije) i savršeno su - normalni.

Gledam te!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice