Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.566.320
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
(s)izgoreo kaže...

heh, evo vam splićani još jedne neprocjenjivosti koju će vam kerum ostaviti u amanet:

VEĆI OD KIPA IZ RIO DE JANEIRA

Kerum će na Marjanu sagraditi najvećeg Isusa na svijetu!

.

bolje da napravi tuđmanov kip visok 39 metara,to bi bila svjetska atrakcija
a i dobra zayebancija..o svom trošku naravno

16 godina
protjeran
nije to na njegov trošak nego na trošak njegovih robova (radnica u kerumu).
HDZ = SDP
16 godina
neaktivan
Cemetary gates
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

katolička većina trpi nasilje od strane ateističke manjine ?

ili katolici uopće nisu većina nego manjina ?

ili je to opet don Miklenić ?

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
18 godina
neaktivan
magicmist kaže...
thedream kaže...

katolička većina trpi nasilje od strane ateističke manjine ?

ili katolici uopće nisu većina nego manjina ?

ili je to opet don Miklenić ?

da, johnny to pise vjerojatno iz svoje udobne, izolirane sobice bez prozorcica, koja se nalazi u jednoj ustanovi.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
18 godina
neaktivan

LOL, sad se i Crkva uključila... Jbt, moram zgasit i TV i radio i Internet, seru sa svih strana...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Bosančina u Golfu GTi trici.

To je nama naša borba dala..

Nije u redu ni jedno od ovo dvoje što si napisao pogotovo što se predstavljaš kao jaaaako obrazovana osoba.

16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Oduzme prednost, jednu osobu usmrti, drugima ne pomogne, pobjegne s mjesta nesreće = Bosančina u Golfu GTi trici.

http://www.jutarnji.hr/stravicni-sudar-u-kastel-sucurcu/957442/?foto=4

nije bosančina nego dilerčina.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/142686/Default.aspx

Get Busy Living... or Get Busy Dying.
16 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...
thedream kaže...

Bosančina u Golfu GTi trici.

Nije u redu ni jedno od ovo dvoje što si napisao pogotovo što se predstavljaš kao jaaaako obrazovana osoba.

Stupanj obrazovanja nema veze sa mojim neukusom i težinom karaktera. A znam zašto to pišem, jer sam imao obiteljsku tragediju koju je skrivio upravo ovako jedan drogirani isprdak, i živa slučajnost, u Golfu trici GTi. Isti auto.Možda da mi je stari tu noć ostavio glavu na smokvi u Obrovcu, možda bi redovitim odlaskom na misu i zavolio ovakve đikane-samoubice.

Inače izašlo je na portalima, jedan nema vozačku, drugi je bio mrtav pijan. Što ne isključuje da je i prvi bio mrtav pijan ili drogiran. Uglavnom 29g, nema vozačku, 80tak prijava, policija ga halta svako malo, i šta bi trebao? Pokazati sažaljenje?

To nije domaći dalmatinski čovjek, i zato - to je nama naša borba dala. Okot bosanaca i hercegovaca nakon ratnih migracija. I neću krenuti sa onom, nemam predrasude, jer ih imam. Kao ni sa onom, imam frendove Bosance, jer imam i njih zaista.

Ali znaju što mislim o njima, kao i oni o meni. Zato se i družimo, jer u jednu blesavu ruku respektiramo vlastita totalno suprotna mišljenja. Seljačine su, i točka. A ja imam prema njima stereotipe i predrasude iz tragedije koja je mog starog sa nepunih 46g mogla koštati sprovoda i uništiti mi obitelj.

Nemam sentimenta prema takvima. Da li je bosanac, pa možda i nije..ali ni ne zanima me. Ograničen sam i glup.

I ne predstavljam se kao, ja sam svoju školu završio, nisam ju platio - osim školarine i tone knjiga. Ja to jesam.

Cemetary gates
15 godina
neaktivan

svi mi smo razlog svega šta se dešava, previše mržnje na nivou nacionalnosti, orijentacije, pogleda, ne tolerancije, samo bi prigovarali a nebi k.. makli, čekamo da netko drugi napravi sve umisto naše malenkosti i onda svi su drugi krivi... ni kerum nebi bia di je da nije onih šta su ga izabrali. Lova nas iskvarila, izgubili smo iskonski način življenja samo smo navikli zabavljati se opijatima, alkoholom, škart hranom, duvanom, pc igrama to je ono šta nam je dostupno pa zaboravimo di smo i šta smo...

16 godina
neaktivan

Imam pik na bosance, starog mi skoro ubio - bosanac, staru na moru opljačkao i ulovili ga u Brelima - bosanac, krali nam materijal i alat u gradnji vikendice - bosanci.

Šta da ja radim osim da oženim bosanku..{#}

Cemetary gates
18 godina
thedream kaže...

Imam pik na bosance, starog mi skoro ubio - bosanac, staru na moru opljačkao i ulovili ga u Brelima - bosanac, krali nam materijal i alat u gradnji vikendice - bosanci.

Pa vidimo da imaš pik na Bosance, ali, ono, nije u redu. Kakve veze ima tko je Bosančina, Švicarčina, Hrvatčina ili Srpčina s tim što radi?

Ekipa iz Nadrealista svi "Bosančine", a ja se skoro zapišam od smijeha na njihove fore "tvornica za izradu Ničega" i "trljati u smjeru kazaljke na zidu" i još 500 drugih.

S druge strane Kerum, Grdović, Duje Marasović, Kalmeta, Branko Bačić, dva Šeparovića, Svaguša (nastavi niz...) sve Dalmatinci, bilo morlačke ili primorske varijante, pa opet, meni simpatičniji ovi gore "Bosančine"...

This space for rent!
18 godina
neaktivan
thedream kaže...
Ograničen sam i glup...

...i stav ti se uopće ne razlikuje od stava kilavaca koji se drže za vrhove kukuruza, dapače isti je, prodaješ nacizam pod izlikom osobne tragedije, trebalo bi te zato biti sram a ti se s time miriš i ostavljaš da raste

Turbo cattolico
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

To mi se čini jedan stav, jako nedozrelog čovjeka.

Na osnovu 3 pljačkaša/nemarna vozača zaključuješ da su svi bosanci takvi? Generalizacija, i to primjerak iz knjiga.

Što više, to se čini arijevski, ne daj Bože da tvoju dalmatinsku čistu krv uprljaju ti lopovasti Bosanci, koji su ratnim zbivanjima došli u neposredan kontakt s tobom.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
18 godina
(s)izgoreo kaže...

...i stav ti se uopće ne razlikuje od stava kilavaca koji se drže za vrhove kukuruza, dapače isti je, prodaješ nacizam pod izlikom osobne tragedije, trebalo bi te zato biti sram a ti se s time miriš i ostavljaš da raste

Moram reći da se dalmatinski šovinizam ipak ne može uspoređvati s fašizmom bilo koje vrste. Prije se radi o izolacionizmu i stavu "svi ostali odyebite i ostavite nas na miru".

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Drago kaže...

Moram reći da se dalmatinski šovinizam ipak ne može uspoređvati s fašizmom bilo koje vrste. Prije se radi o izolacionizmu i stavu "svi ostali odyebite i ostavite nas na miru".

ne bih rekao... okot bosanaca i hercegovaca pa onda nije ga opljačkalo mučko đubre npr. nego bosanac, daje za zaključiti da je promatrao njihovu nacionalnu pripadnost i da osuđuje ljude po tom ključu a ne kao pojedince, dakle svi su bosanci takvi i na kraju i sam priznaje predrasudu i glupost protiv koje nema ništa, s njom se hvali a to su sve vrline jednog nacista, po naški četnika i ustaše i ostalih domaćih izdajnika

Turbo cattolico
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
thedream kaže...

Pa vidimo da imaš pik na Bosance, ali, ono, nije u redu. Kakve veze ima tko je Bosančina, Švicarčina, Hrvatčina ili Srpčina s tim što radi?

Ekipa iz Nadrealista svi "Bosančine", a ja se skoro zapišam od smijeha na njihove fore "tvornica za izradu Ničega" i "trljati u smjeru kazaljke na zidu" i još 500 drugih.

S druge strane Kerum, Grdović, Duje Marasović, Kalmeta, Branko Bačić, dva Šeparovića, Svaguša (nastavi niz...) sve Dalmatinci, bilo morlačke ili primorske varijante, pa opet, meni simpatičniji ovi gore "Bosančine"...

Uspoređuješ posprdni serijal i stand-up, estradu i ostale baljezgarije sa životnim situacijama, buđenjem iz kome, pokušajem pljačke, pa na kraju krajeva i materijalnom štetom, a i psihičkom. Pa svaka ti čast.

(s)izgoreo kaže...
thedream kaže...
Ograničen sam i glup...

Ma nemoj mi reći? Trebao bi ih svu trojicu pogladiti po kosici?

Smooth Operator kaže...
thedream kaže...

To mi se čini jedan stav, jako nedozrelog čovjeka.

Na osnovu 3 pljačkaša/nemarna vozača zaključuješ da su svi bosanci takvi? Generalizacija, i to primjerak iz knjiga.

Što više, to se čini arijevski, ne daj Bože da tvoju dalmatinsku čistu krv uprljaju ti lopovasti Bosanci, koji su ratnim zbivanjima došli u neposredan kontakt s tobom.

Tri bilo koja, i baš sva tri - u moju obitelj? E neće moći.

To je kao da ideš ubjediti dijete Srebrenice, u jednom, ne daj sad Bože, sad zaista griješim dušu jer su moji svi na broju, ali slikovito - kao da ideš ubjediti dijete Srebrenice kojem su pobili cijelu obitelj i selo, da su Srbi ustvari dobri. I da je potrebno oprostiti i graditi suživot jer - nisu svi Srbi isti, i nisu svi ti zločesti > četniki, koji su nas napali.

Pa evo ti gore pitanje kao i kolegi, tj. opaska. Ma nemoj? A postotak Miloševićeve dominacije i glasača za vrijeme rata odnosno još bolje u vrijeme raspada Jugoslavije je bio identičan onome za našu samostalnost, dakle 90% ljudi ga je u Srbiji podržavalo.

Nisu svi isti? Ok - nisu. Ja to znam da nisu - ali 90% onda bilo je, tih istih.

Tako je i sa Bosancima moje priče. Meni je jasno da čovjek nije ono što mu piše u osobnoj karti ili gdje je rođen, dapače nije ni ono čemu pripada, pa to konkretno sad bio on ili Eskim svejedno. Čovjek je đubar, ili nije đubar.

Konkretno u mojoj pričici su sva tri đubra - bosanci, i baš sva tri - na moju lozu. Pa šta bi ja trebao, ostati sam sa pokopanim starim, i izbodenom valjda starom jer mu nije dala nakit i sat? Da postanem Batman ili što već, i pokorim Gotham city? Pa nije ovo film, ovo je realnost.

Naravno da ja ne mrzim Bosance, ali tri đubra igrom slučaja baš na mene i moje, pa sigurno da ih neću voljeti - oprosti. Imam problema s njima, i ako ništa nije me sram to priznati. Naravno da djeci neću reći, e mali, Duje,Šime, Jure, Gimli, kako će se već zvati, gle tamo - ono ti je Bosanac, hraćni ga, to je bad guy.

Ali svoju priču s njima imam. I to je točka.

Drago kaže...
(s)izgoreo kaže...

Hvala ti Bože, bez imalo primisli da me opravdavaš, ali netko tko bar 10% razumije. Uostalom vjerujem kao prvo da si stariji od mene, a vjerujem još više da znaš kako je Dalmacija izgledala prije rata, a kako izgleda danas. I kada je bilo u njoj ljepše živjeti.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 16:11 (thedream).
17 godina
neaktivan

Ja sam nedavno renovirao kat na kući, 3 zidara su bila Bosanci.

Zaključak:

Svi Bosanci su bauštelci.

The End.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Malo više se druži sa bosancima pa buš videl da su ljudi ko i mi,uostalom zna se da je svaki drugi hrvat porijeklom iz Bosne.

Skoro svi imamo neke predrasude u nekom periodu svog života pa mogu reći da sam i ja nekad razmišljao slično kao i ti.

15 godina
Smooth Operator kaže...

Ja sam nedavno renovirao kat na kući, 3 zidara su bila Bosanci.

Zaključak:

Svi Bosanci su bauštelci.

The End.

Jeli ovo jedan od njih{#}

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Bogme, nisu ni Istrijani puno razlicitiji...

Gdje god odes, pitat ce te "Ma cigov si ti?" (prijevod: kako se prezivas).

Puno puta sam u Puli, ujutro na kavici kod merkata, cuo "politicke argumentacije" ljudi koji prodaju svoje povrce na obliznjim standovima.

Redovito su ljudi kategorizirani na "domaci covik" i "furest", i kad nesto ne valja onda "sve fureste u kurijeru i otpeljat priko Ucke".

Nekad sam od zivaca namjerno izmisljao prezimena alla "Jovanovic" i slicno, a nekad se okoristio svojim (Rijeckim) prezimenom ili prezimenom svoje bivse zene (Istrijanskim)... uvijek dobijes preko reda ili se nabrzaka rijesi bilo koji papir...

I know I can't hold the hate inside Jack's mind, 'cause what consumes his thoughts controls my life...
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
Drago kaže...

ne bih rekao... okot bosanaca i hercegovaca pa onda nije ga opljačkalo mučko đubre npr. nego bosanac, daje za zaključiti da je promatrao njihovu nacionalnu pripadnost i da osuđuje ljude po tom ključu a ne kao pojedince, dakle svi su bosanci takvi i na kraju i sam priznaje predrasudu i glupost protiv koje nema ništa, s njom se hvali a to su sve vrline jednog nacista, po naški četnika i ustaše i ostalih domaćih izdajnika

A ti si mi nešto silno pametan (p)ostao? To su odlike nacista?

A odgovori mi na jedno pitanje, otići ću sad - iako si to rijetko po forumima dozvoljavam, otići ću u qrc. Pitam te, šta da mi je stari poginuo u sudaru, staru da mi je pljačkaš ubio, i šta da su odnijeli sve živo i mrtvo da ih navrijeme nismo osujetili, pri gradnji kuće, i prijavili policiji?

Šta onda? Di je nacist tu, kad stvari postanu osobne i kad forumska priča postane obiteljska tragedija?

Usudiš mi se reći da sam nacist, pa na to ne da ću se nasmijati, nego neću uopće odgovoriti iz poštovanja prema ljudima iz svoje bliže i dalje obitelji koji su kosti ostavili još na Sutjesci. Prema tome nema nikakve potrebe etiketirati me falšim notama, moje političko opredjeljenje je više puta vrlo jasno ovdje s moje strane izneseno.

No, nije ovo tema o meni, koliko god mi je drago što razgovaramo. Odgovori na pitanje, da se radi o tvojoj obitelji..možeš i s tim krenuti, pa odi u moju onda krajnost, i meni odgovori. To je nacizam onda?

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Puno puta sam u Puli, ujutro na kavici kod merkata, cuo "politicke argumentacije" ljudi koji prodaju svoje povrce na obliznjim standovima.

Redovito su ljudi kategorizirani na "domaci covik" i "furest", i kad nesto ne valja onda "sve fureste u kurijeru i otpeljat priko Ucke".

Nekad sam od zivaca namjerno izmisljao prezimena alla "Jovanovic" i slicno, a nekad se okoristio svojim (Rijeckim) prezimenom ili prezimenom svoje bivse zene (Istrijanskim)... uvijek dobijes preko reda ili se nabrzaka rijesi bilo koji papir...

nemoj mi u istru, istra ti materina

Turbo cattolico
18 godina
(s)izgoreo kaže...

Hercegovac i Bosanac (i Dalmatinac) -- nisu nacionalne odrednice već geografske. Dakle, pada teorija o nacionalizmu.

Prosječnog dalmatinskog šovinistu (u koje i sam povremeno spadam, ali se pravim da nisam {#}) boli briga da li je taj neki Hercegovac ili Bosanac Srbin, Hrvat ili Musliman/Bošnjak. Njemu/meni (kad sam u tom modu operiranja) su "svi oni isti". 

Dakle, svijet po tom ključu dijelimo na Dalmaciju i Ostatak - There Layeth Dragons zemlje... {#}

K tome, nacifašizam je suprotnost izolacionizmu - pretpostavlja rasne kategorije i teritorijalni ekspanzionizam. Dalmacija je miješalište naroda i rasa - od izvornih Ilira, Etruščana i Romana, kojih se ostaci vide i sada po prezimenima i kasnijih Slavena i još kasnijih Maora i Afrikanaca. Plavi Dalmatinac nema nikakvog problema s negroidnim Dalmatincem.

Isto tako, Dalmatincima ekspanzija nije ni na kraj pameti - tko bi želio Dalmaciju do Iloka? Ako išta, dalmatinski šovinizam je prije sklon redukcionizmu - smatramo da je bolje manje, ali kvalitetnije.... {#}

thedream kaže...

Hvala ti Bože, bez imalo primisli da me opravdavaš, ali netko tko bar 10% razumije. Uostalom vjerujem kao prvo da si stariji od mene, a vjerujem još više da znaš kako je Dalmacija izgledala prije rata, a kako izgleda danas. I kada je bilo u njoj ljepše živjeti.

Dobro, ali to nema veze s Bosancima. Evo ti tekst jednog "Bosančine" (zapravo Hercegovca) Marinka Čulića na Tportalu koji izvrsno sumira problem: 

http://www.tportal.hr/komentari/komentatori/137018/Vlak-bez-voznog-reda.html

Ne bi ni Dalmatinac bolje napisao! {#}

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 16:42 (Drago).
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
nemoj mi u istru, istra ti materina

Ma idi mrsi jaja sotto voce, kad bi tribalo drugacije nikako.... (kad ti je vec legenda avatar ;-) :-D :-D :-D

I know I can't hold the hate inside Jack's mind, 'cause what consumes his thoughts controls my life...
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 16:24 (Deus ex machina).
18 godina
neaktivan
thedream kaže...
Pitam te, šta da mi je stari poginuo u sudaru, staru da mi je pljačkaš ubio, i šta da su odnijeli sve živo i mrtvo da ih navrijeme nismo osujetili, pri gradnji kuće, i prijavili policiji?

pa koj kua s time imaju bosanci?

eto napao bih bosnu napalmom i okrivio neleta i đuru što mi je neki idijot provalio i razhebao kuću, koj ti je moj više ostavi se generaliziranja

Turbo cattolico
18 godina
Deus ex machina kaže...

Ima u Splitu izreka "Pusti zeca, ubij vlaja!".

Zanimljivo je kako brzo propagira kroz populaciju, s obzirom da je većina Splićana sada uglavnom porijeklom iz "Vlaške", ali zahvaljujući jakom asimilacijskom imperativu imaš klince koji se igraju "u dvoru" čiji su roditelji vlaji ili Bosanci i Hercegovci, a koji se jedan drugome rugaju "Vlaju!" i "Bosančino!"...

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 16:30 (Drago).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
thedream kaže...
Pitam te, šta da mi je stari poginuo u sudaru, staru da mi je pljačkaš ubio, i šta da su odnijeli sve živo i mrtvo da ih navrijeme nismo osujetili, pri gradnji kuće, i prijavili policiji?

pa koj kua s time imaju bosanci?

eto napao bih bosnu napalmom i okrivio neleta i đuru što mi je neki idijot provalio i razhebao kuću, koj ti je moj više ostavi se generaliziranja

Živjet ću u nadi da će mi iduću nepravdu ili neko zlodjelo napraviti Hercegovac, pa kad sam već tamo, kako si ti krenuo s pričom, možda da i njih sredim. Zašto obaviti napola posao pa riješiti samo B, ili B i I, kad će H ostati?

Uporno on mene trpa u nešto što njemu paše. A slobodno, mislim. Na kraju se priča nije svela na to kako sam u životu nabasao na tri idiota i redikula - bosanca, koji su mi taj isti život uz malo nesreće više mogli zagorčati do ibera, nego se cijela zavrzlama svela na to kako je d drim nacist. Pa to je jbena lolčina na m3.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Živjet ću u nadi da će mi iduću nepravdu ili neko zlodjelo napraviti Hercegovac, pa kad sam već tamo, kako si ti krenuo s pričom, možda da i njih sredim. Zašto obaviti napola posao pa riješiti samo B, ili B i I, kad će H ostati?

Slušaj, Sanader i ekipa su pokrali 4 milijuna ljudi. I tebe, i ćaću ti. O materi da ne pričam.

Zašto ne mrziš sve Dalmatince/Splićane? To su onda lopovi. Moraš generalizirati, ipak je cifra 4 milijuna.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 16:36 (Smooth Operator).
18 godina
Smooth Operator kaže...

Slušaj, Sanader i ekipa su pokrali 4 milijuna ljudi. I tebe, i ćaću ti. O materi da ne pričam.

Zašto ne mrziš sve Dalmatince/Splićane? To su onda lopovi. Moraš generalizirati, ipak je cifra 4 milijuna.

Još se to ne zna dok ne kaže sud! Osobno, mislim da mu to kontinentalci podmeću... {#}

This space for rent!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice