Umaci su svi meh....
Možda jedino neki za grill pa da su ljuti, ali i to nema smisla.
Najbolje je nareckati si zrelog trinidada i po malo žvakati.
Samo pazit da ne dirate oči kad suze krenu, jer instinktivno onda trljate, pa
Umak bi zapravo trebao biti radi poboljšanja okusa, a ne radi ljutine, ljutina se zasebno dozira, a zalijevanje jela ljutim umakom je bezvezarija, besmisleno.
Ne bi se složio, pravi umak je dopuna jelu, a često i povezuje namirnice.
Ovi kupovni su uglavnom meh, ali u kućnoj radinosti se mogu napraviti super umaci.
Umak koji je samo ljut nije dobar.
Osobno su mi najdraži umaci sa curry začinom ili garam masalom koja mi je u početku bila stinky, a sad je obožavam.
Hvala.
Ukucao na Google-u naziv sosa i dolje mi izbacilo moguće štetnosti. A i raspitao sam se malo okolo i rekli su da ga ne treba trošiti kao kečap.
Nemaju sve isti sastav, recimo ova koju imaš u kauflandu je puna pojačivača okusa i glukozno fruktoznog sirupa (https://ljekarnanatura.hr/blog/glukozno-fruktozni-sirup-34/).
U manjim količinama ti neće ništa biti, ali ne bi preporučio svakodnevnu konzumaciju.
Ne bi ni kečap trebalo prečesto koristiti, ako paziš na zdravlje i liniju.
Original Sriracha je Huy Fong iz Tajlanda.
Mene je Volim ljuto razočarao. Ljuto volim, ali ne smijem pretjerati, u jednom periodu sam bio naviknut na ljuće, sad mi paše blaže jer sam smanjio pa se odvikao. Od njihovih ljutih umaka nisam našao ništa što ima ikakav okus osim ljutine. Od blažih ima i nešto da valja, ali ih i dalje Jalapeno iz Lidla jede za doručak.
Blaži umaci su im solidni, ima onaj jedan srednji mislim po jačini koji ima dobru ljutinu i okus, ovi jači samo raz*ebu jezik. Sredio sam cijeli komplet relativno brzo, znam da mi je onaj žuti najjači bio brutala, utrne jezik od njega.
Jesi li probao Pašmanero? Odličan umak bez pizdarija u sastavu.
https://www.facebook.com/676208139114908/photos/pa%C5%A1manero-ljuti-umak-od-raznih-vrsta-%C4%8Dili-papri%C4%8Dica-i-vinskog-octa-50-ml-30-kn/1270399143029135/