..zadnjih par dana ,odnosno tijekom noćnih sati mi ulaze šišmiši u stan,zna ih ući po tri komada
ulaze kroz prozor i ne žele izaći,u početku je bilo dosta neugodno,no sad sam već oguglao pa zajedno gledamo televiziju..
pošto zakon ne dopušta da ih se uznemirava,a kamoli ubije ,ne vidim trenutno rješenje da se riješim tih noćnih napasnika,prozor mi je otvoren širom zbog vrućine,a glupo mi je stavljati mrežu jer je ogroman..
ima li tko kakvu ideju ili slično iskustvo, i kako se nosi s njima?
btw svijetlo ne pomaže,a kukaca u stanu nemam
Porazgovaraj sa susjedima jeli oni imaju tih problema, ako da onda kko ih rješavaju.
Meni je u kuću preko noći znao uletit,i leti u krug,i ja uzeo svječnjak i udario ga i on pao (bio je živ,samo sam ga kao ošamutio),uzeo papir,podignio ga,izbacio van i on odletio xD
I tako 2 puta....
Ma čekaš da sleti, izneseš ga van i staviš ga na zid od kuće.
Nemoj ga tući jer oni su ugroženi, sve ih je manje,
a ne rade štetu, već korist, jedu muhe, pauke i ostalu gamad.
Uletio i meni jedan prije par dana. Malo sam ga 'naganjao' po kući, pa je izletio. Sve u svemu simpatično i korisna fizička aktivnost.. Lagano si za ovu godinu gotov, možda nešto za slijedeću godinu? Pretpostavljam da bi im neka viša frekvancija smetala, nisam guglao da vidim šta i kako, ali vjerujem da bi ih nekim malim oscilatorom ako pogodiš frekvu, odučio od te aktivnosti..
Btw, to je 'pusher'? Simpa filmovi..
Porazgovaraj sa susjedima jeli oni imaju tih problema, ako da onda kko ih rješavaju.
to je dobra ideja,ali znaš kako je to u gradovima sa susjedima,kilava kategorija
Ma čekaš da sleti, izneseš ga van i staviš ga na zid od kuće.
Nemoj ga tući jer oni su ugroženi, sve ih je manje,
a ne rade štetu, već korist, jedu muhe, pauke i ostalu gamad.
ne slijeću,lete okolo ko blesavi
Uletio i meni jedan prije par dana. Malo sam ga 'naganjao' po kući, pa je izletio. Sve u svemu simpatično i korisna fizička aktivnost.. Lagano si za ovu godinu gotov, možda nešto za slijedeću godinu? Pretpostavljam da bi im neka viša frekvancija smetala, nisam guglao da vidim šta i kako, ali vjerujem da bi ih nekim malim oscilatorom ako pogodiš frekvu, odučio od te aktivnosti..
Btw, to je 'pusher'? Simpa filmovi..
čuj, ne treba mi ta dodatna fizička aktivnost jer se naradim na poslu,dođem doma i gledam neki film da me uspava,i sad ove male beštije mi lete oko glave
pusher,da..odlična trilogija,u biti ove godine je snimljen i četvrti nastavak
Čim ugasiš svijetlo trebali bi sletiti. Isključi TV/radio prijemnik da im ne ubijaš "radar".
..zadnjih par dana ,odnosno tijekom noćnih sati mi ulaze šišmiši u stan,zna ih ući po tri komada
ulaze kroz prozor i ne žele izaći,u početku je bilo dosta neugodno,no sad sam već oguglao pa zajedno gledamo televiziju..
pošto zakon ne dopušta da ih se uznemirava,a kamoli ubije ,ne vidim trenutno rješenje da se riješim tih noćnih napasnika,prozor mi je otvoren širom zbog vrućine,a glupo mi je stavljati mrežu jer je ogroman..
A neka ih je kaj sad ništa,
barem imaš kakve takve goste sobi dok nema nikog drugog a usput šišmiši su ionak simpatični kaj drugo.Da zakon i ne mari za ubijanje i uznemiravanje šišmiša, samo bedak bi ih išel ubijat zbog čega zapravo pa neče nikog požderat fučkaj ga.
Ako ih n euspiješ otjerat van, kaj sad budu več na ovaj ili onaj način izašli sami uz malu asistenciju i rješeno.
Meni je u kuću preko noći znao uletit,i leti u krug,i ja uzeo svječnjak i udario ga i on pao (bio je živ,samo sam ga kao ošamutio),uzeo papir,podignio ga,izbacio van i on odletio xD
I tako 2 puta....
Jesi hrastova-bukva prve klase na kubik,
svječnjak jel mogel si uzet i metalnu štangu ili letvu ti bokca drugi put za to koristi krpu pa maši okolo dok ne izađe van fučkaj ga.

hahah sad si jos pogledaj novi Batman film i ufuraj se u ulogu :D :D :D
Samo nemoj da te susjedi vide jer bi te mogli ugurat u ludjacku kosulju.
to je dobra ideja,ali znaš kako je to u gradovima sa susjedima,kilava kategorija
a stari nema ti druge.
Nažalost ne i ne. Bilo bi zanimljivo imati šišmiša u stanu. Meni već dugo vremena prolazi kroz glavu kako bih si rado nabavio jednu sovuljagu, ali otom potom... 
Ne smeta im, kao što si se uvjerio. Kažeš nemaju što klopati u tvom stanu, a jesi li siguran da se ne pokušavaju nastaniti? Naime možda se radi o lutalicama kojima je netko nedavno razbucao stanište.
ne znam o cemu se radi, ali srecom popustila je vrucina i stavljam prozor na kiper, tako da za sad ne ulaze,imao sam bliske susrete sa sismisima u veternici (majmunski prolaz,tko je bio, znati ce..)ali ovo mi novo..
hvala svima na odgovorima, ako bude novosti javim,ako vas zanima jasno..
Lol čim sam vidia naslov threada jednostavno sam mora otvorit i pročitat o čemu se radi jer mi je bio prefascinantan. Svakvih sam bizarnih threadova vidio ali ovo mi je jedan od najbizarnijih.
Ka prvo, ne znam u kojem kraju vi svi sa šišmišima u kući živite ali odi u Splitu niti sam ikad vidio šišmiša indoors niti sam ikad čuo za takvo što. Jedino sam ih vidio outdoors pred sumrak, uglavnom negdi blizu vode, jednom blizu vrha Marjana.
Ka drugo ja volim životinje općenito a šišmiši su fascinantni, a osim toga skoro ih je nemoguće izbliza vidit, bar vidit, ja bi ubio za priliku ka šta ste vi imali...
Pod uvjetom da mi se ne poseru u kući tj. 
Inače ja sam ima problem sličan ovome samo sa golubovima. Gadovi mali počeli ulaziti kroz prozor i obavljati nuždu indoors.
Ka treće, rješenje je jednostavno. Mreža na prozoru. Kuće u Lici su mahom to imale radi muva.
Volio bi da se tako lako riješit dvonožne gamadi šta dolazi na vrata prodavati / reklamirati stvari ili dogme.
A neka ih je kaj sad ništa,
barem imaš kakve takve goste sobi dok nema nikog drugog a usput šišmiši su ionak simpatični kaj drugo.Da zakon i ne mari za ubijanje i uznemiravanje šišmiša, samo bedak bi ih išel ubijat zbog čega zapravo pa neče nikog požderat fučkaj ga.
Hhahah opasan si Rambox samo što če oni čekat da on zaspe pa če imat samoposlugu krvi koja leži fino na krevetu a oni se goste hahaha
samo što če oni čekat da on zaspe pa če imat samoposlugu krvi koja leži fino na krevetu a oni se goste hahaha
Misliš ovako :
http://i48.tinypic.com/oarvaq.jpg
Be afraid, be very afraid !

Jednom je uletio kuću i odma izašao.
A mreže na prozoru su odlična stvar. To bi trebali svi imati. Ne ulaze komarci, leptiri ni ostala čuda.
http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Jednom je uletio kuću i odma izašao.
A mreže na prozoru su odlična stvar. To bi trebali svi imati. Ne ulaze komarci, leptiri ni ostala čuda.
eto vidiš,a ja s njima gledam tv svaku noć
nikad nisam koristio mrežu zbog šišmiša,nema niti komaraca niti mušica,ni leptira,to je valjda jedina dobra strana te priče,oni se njima hrane..
btw sinoć ih nije bilo,pritvorio sam prozor i sav se oznojio,i popizzdio ,negdje oko 4 prozor na full..
Seneka aj molim te da vidim ljepotane-mislim probaj ih uslikat da ih vidim jer su oni meni simpatična biča
hahhaah skužajte al ovo meni zvući tako komićno xd. Da lete mu šišmiši po sobi xd.
Stavi mrežu na prozor, ako ih ne želiš ubijat izgleda da nema druge.
Tema je smijalica. :D Nama je tako davno u osnovnoj usred bijela dana ušao šišmiš u učionicu (valjda je bio još jedan prozor otvoren, više se i ne sjećam svega) i htio je izać van kroz zatvoren prozor i paf, udario u staklo i odletio u kut te nakon nekog vremena netko je otvorio prozor i napokon je izašao van. :)
ovo je skinuto s videa u mp4 formatu,koma..morao bi se malo potruditi da bude bolje
Ja sam jednom pokušavao uslikati jednoga šta mi je letao oko glave ali nikako pa nikako. Iša je repetitivno uz i niz jedan puteljak na Marjanu, valjda loveći kukce, pa je prolazio više puta meni iznad glave, ali nikako ga naciljati pošteno izbliza jer je jednostavno premalen i prebrz. Da ne govorim da je nemoguće fokusirat ga.
ja imam vikendicu oblozenu starim hrastovim gredama da izgleda starinski...izmedu tih greda i cigle su se uvukli sismisi...predvecer polako izlaze nabrojali smo ih oko 150 komada...gadne male stvari
Kad ti život udijeli limune napravi limunadu ! Moš izvozit šišmiše u zoo hobbye, ili vadit bat guano iz zida i prodavat kompanijama za proizvodnju umjetnog gnojiva ! 
Evo dok ovo pišem upravo mi leti jedan oko glave, odmah sam se sjetio ove teme :)
Otvorio sam prozor, ali ga ne uspijeva pogoditi, previše je uplašen, leti po kući k'o muha bez glave. Kako je krenulo još ću pootvarat sve prozore, on će izaći a dva nova ući. Pokušao sam ga i uhvatiti ali nisam mu dorastao... :P
Žao mi životinje. Jesam li spomenuo da imam, ne jednu, nego tri mačke? Ako se ovo uskoro ne završi još ću se morati igrati i bodyguarda kad ga ove mrcine nanjuše.
Ja nemam problema sa šišmišima, ali mi nekada zna doći sova gore na tavan. Onda krešti preko noći ne mogu spavat, a ne možeš je ni otjerati jer ima duge oštre pandže. Bude par dana i ode sama.
Eto valjda se sad osjećate malo bolje zbog šišmiša.
Nikad ćuo da bi šišmiš išao u sobu. Provjeri jel su vampiri.
Ja nemam problema sa šišmišima, ali mi nekada zna doći sova gore na tavan. Onda krešti preko noći ne mogu spavat, a ne možeš je ni otjerati jer ima duge oštre pandže. Bude par dana i ode sama.
Pa zar ne možeš zatvorit tavan ? Ili staviti par mišolovki, jer sumnjam da sova tamo dolazi jer joj se sviđa uređenje...
P.S.
Mogli bi otvoriti sticky thread "Pest control", ono napišeš koja te gamad muči i onda ti drugi daju savjete kako je se riješit... Čini se da ima dosta ljudi sa takvim problemima...