Što mislite o religiji, je li ona izvor svih zala na svijetu, opijum za mase, odvračanje od stvarnosti ili ona opčenito u ljudima budi dobro, humanost i etičnost. Idete li u crkvu zbog toga što u vama leži istinska vjera u boga, radite li to zbog prenesene vjere svojih roditelja na vas ili idete čisto radi reda. Mislite li da bi svijet bio bolji ili lošiji bez dotične.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uglavnom loše. Nije mi jasno kako religija može biti primjer etike i humanosti!? Tu mislim na kršćanstvo i islam jer sam s te dvije više-manje dobro upoznat.
Opijum za mase. Truju ljude bajkama. Religija bi imala puno više smisla bez ustanove u kojoj je čovjek na čelu.
Zapravo nemam mišljenje. Ja sam ateist. Zapravo mislim da je cilj čovjeka postati bog tj. vrhovno biće. Ništa nas ne dijeli da ne stvaramo vlastite svijetove tj. svemire. Religija je čista glupost. Religija je preteča znanstvenog shvaćanja svijeta. ....
Zapravo nemam mišljenje. Ja sam ateist. Zapravo mislim da je cilj čovjeka postati bog tj. vrhovno biće. Ništa nas ne dijeli da ne stvaramo vlastite svijetove tj. svemire. Religija je čista glupost. Religija je preteča znanstvenog shvaćanja svijeta. ....
Mislim da ova tema nema svrhe, samo može doći do sukoba. Odnosno na neki način vjernici se vrijeđaju, maltene da zive u nekakovj magli, mraku vjere.
Preporuka: lock

Mislim da ova tema nema svrhe, samo može doći do sukoba. Odnosno na neki način vjernici se vrijeđaju, maltene da zive u nekakovj magli, mraku vjere.
Mislim da je svrha svih religija, pri tome mislim na kršćanstvo,islam,budizam,hinduizam i židove, u covjeku probuditi nesto dobro, odnosno pozitivno. Problemi nastaju kada se religija tumači na pogrešan naćin, odnosno kada ona postaje oruđe za postizanje ciljeva određene grupe ljudi ili pojedinaca. Ne shavaćam kako neko moze reci za religiju, općenito, da je ona izvor svih zala na svijetu, kada ona, ako se ispravno tumaci, promiće samo mir, medjusobnu toleranciju među ljudima i ostale pozitivne stvari, bez obzira bio neko ateist , vjernik ili nešto drugo ...
kojoj je čovjek na čelu.
Vrlo delikatan topic... Možda bude prepucavanja...
Eh Crkva... Nakon što sam pogledao film Zeitgeist još manje vjerujem u Crkvu.
Mislim da je to sve samo mazanje očiju javnosti i zastrašivanje da idemo u pakao ako ne vjerujemo. Još manje vjerujem kad vidim današnje svećenike, spontano miješanje Crkve u politiku, a dobar primjer je i don Kaćunko. Čovjeku je očito dosadilo popovanje pa je odlučio postati kritičar.
Jedini čovjek zbog kojeg sam još donekle vjerovao u Crkvu je bio papa Ivan Pavao II., ali nakon njega Crkva nema previše smisla. Kad vidim svećenike u novim modelima Mercedesa sve dobije vrlo jasnu sliku da su i svećenici samo obični ljudi koji iskorištavaju lagodan život koji im Crkva pruža...
Samo da se zna, ja vjerujem u Boga, samo ne u katoličko razmišljanje iako sam katolik... Ali to nisam ja odabrao...
Samo da se zna, ja vjerujem u Boga, samo ne u katoličko razmišljanje iako sam katolik... Ali to nisam ja odabrao...
Moje mišljenje je da religija zatupljuje ljude. Kako samo netko meže vjerovat u nekoga tko je stvorio svjet i ostale bajke by him. Uostalom ja sam ateist( što se moglo i primjetiti)

Moje mišljenje je da religija zatupljuje ljude. Kako samo netko meže vjerovat u nekoga tko je stvorio svjet i ostale bajke by him. Uostalom ja sam ateist( što se moglo i primjetiti)
Teme kao sto su religija i politika ne spadaju na ovaj forum...
Vrlo delikatan topic... Možda bude prepucavanja...
Eh Crkva... Nakon što sam pogledao film Zeitgeist još manje vjerujem u Crkvu.
Mislim da je to sve samo mazanje očiju javnosti i zastrašivanje da idemo u pakao ako ne vjerujemo. Još manje vjerujem kad vidim današnje svećenike, spontano miješanje Crkve u politiku, a dobar primjer je i don Kaćunko. Čovjeku je očito dosadilo popovanje pa je odlučio postati kritičar.
Jedini čovjek zbog kojeg sam još donekle vjerovao u Crkvu je bio papa Ivan Pavao II., ali nakon njega Crkva nema previše smisla. Kad vidim svećenike u novim modelima Mercedesa sve dobije vrlo jasnu sliku da su i svećenici samo obični ljudi koji iskorištavaju lagodan život koji im Crkva pruža...
Besmislica od teme.
CLOSED!