Religija zaključana tema

poruka: 20
|
čitano: 2.467
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Religija

Što mislite o religiji, je li ona izvor svih zala na svijetu, opijum za mase, odvračanje od stvarnosti ili ona opčenito u ljudima budi dobro, humanost i etičnost. Idete li u crkvu zbog toga što u vama leži istinska vjera u boga, radite li to zbog prenesene vjere svojih roditelja na vas ili idete čisto radi reda. Mislite li da bi svijet bio bolji ili lošiji bez dotične.

17 godina
neaktivan
Religija

Uglavnom loše. Nije mi jasno kako religija može biti primjer etike i humanosti!? Tu mislim na kršćanstvo i islam jer sam s te dvije više-manje dobro upoznat.

17 godina
neaktivan
Religija

Opijum za mase. Truju ljude bajkama. Religija bi imala puno više smisla bez ustanove u kojoj je čovjek na čelu.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
Religija

Zapravo nemam mišljenje. Ja sam ateist. Zapravo mislim da je cilj čovjeka postati bog tj. vrhovno biće. Ništa nas ne dijeli da ne stvaramo vlastite svijetove tj. svemire. Religija je čista glupost. Religija je preteča znanstvenog shvaćanja svijeta. ....

Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
RE: Religija
SOS kaže...

Zapravo nemam mišljenje. Ja sam ateist. Zapravo mislim da je cilj čovjeka postati bog tj. vrhovno biće. Ništa nas ne dijeli da ne stvaramo vlastite svijetove tj. svemire. Religija je čista glupost. Religija je preteča znanstvenog shvaćanja svijeta. ....

Kaže čovek koji misli da je Emoto u pravu. Znaš kako to sve skupa glupo zvuči.
Mišljenje je kao šupak, svatko ga ima!
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2008 18:28 (Horagio).
17 godina
neaktivan
Religija

Mislim da ova tema nema svrhe, samo može doći do sukoba. Odnosno na neki način vjernici se vrijeđaju, maltene da zive u nekakovj magli, mraku vjere.

Preporuka: lock

Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, 4 GB Kingmax DDR2 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w
17 godina
neaktivan
Horagio kaže...
 Emoto jest upravu, a ti nisu pročitao knjigu! Ti nisi upravu! Buhuhu!Neodlučan

Nisam spomenuo destrukciju nego stvaranje. Samo zamisli: Koliko to opcija stvara kao i shvaćanja sve do spriječavanja pogreški poput supernova. Svijet u kojemu sve traje beskonačno! Nema smrti! Potpuno savršeno!!!! (Euforično sam ovo napisao!!)Belji seBelji se!!!!
Ozbiljno...
17 godina
protjeran
SOS kaže...

Nemaš mišljenje, ali imaš mišljenje da je religija čista glupost i preteča znanstvenog shvaćanja svijeta. WTF?!
Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
17 godina
neaktivan
Sonny kaže...

Mislim da ova tema nema svrhe, samo može doći do sukoba. Odnosno na neki način vjernici se vrijeđaju, maltene da zive u nekakovj magli, mraku vjere.

Ima li nešto što vjernike ne vrijeđa?
Ako netko ima problem s tuđim mišljenjima neka ih ne čita.
17 godina
neaktivan
Religija

Mislim da je svrha svih religija, pri tome mislim na kršćanstvo,islam,budizam,hinduizam i židove, u covjeku probuditi nesto dobro, odnosno pozitivno. Problemi nastaju kada se religija tumači na pogrešan naćin, odnosno kada ona postaje oruđe za postizanje ciljeva određene grupe ljudi ili pojedinaca. Ne shavaćam kako neko moze reci za religiju, općenito,  da je ona izvor svih zala na svijetu, kada ona, ako se ispravno tumaci, promiće samo mir, medjusobnu toleranciju među ljudima i ostale pozitivne stvari, bez obzira bio neko ateist , vjernik ili nešto drugo ...

17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...

kojoj je čovjek na čelu.

Naravno, kada je čovjek na čelu nečega a on sam po sebi nije savršen, onda ni ono čime diktira nije ni približno dobro... Religijske institucije su osnovane s ciljem kontroliranja većine, njihovog duhovnog, socijalnog i društvenog života. Osnovane su od strane male manjine kojoj   je jedino stalo do kontroliranja čitavog svijeta. U današnje vrijeme u te svrhe se koristi sveopći strah od lažnog, nepostojećeg neprijatelja zvanog terorizam. Nažalost ljudi stolječima, ako ne tisučljećima ne misleći svojom glavom nasjedaju na takve priće (naravno to je ta najvažnija sposobnost ljudske vrste, laganje samoga sebe). Jedno ne razumijem, zašto netko ima potrebu samoga sebe omalovažavati, vjerovanjem u kontrolu boga nad njime i čitavim svijetom?

Kada jedan čovjek halucinira i ima neobjašnjive fikcije, ideje, za druge je spreman za ludnicu, no kada mnoštvo halucinira to se zove "religija".
17 godina
neaktivan
Religija

Vrlo delikatan topic... Možda bude prepucavanja...

Eh Crkva... Nakon što sam pogledao film Zeitgeist još manje vjerujem u Crkvu.

Mislim da je to sve samo mazanje očiju javnosti i zastrašivanje da idemo u pakao ako ne vjerujemo. Još manje vjerujem kad vidim današnje svećenike, spontano miješanje Crkve u politiku, a dobar primjer je i don Kaćunko. Čovjeku je očito dosadilo popovanje pa je odlučio postati kritičar.

Jedini čovjek zbog kojeg sam još donekle vjerovao u Crkvu je bio papa Ivan Pavao II., ali nakon njega Crkva nema previše smisla. Kad vidim svećenike u novim modelima Mercedesa sve dobije vrlo jasnu sliku da su i svećenici samo obični ljudi koji iskorištavaju lagodan život koji im Crkva pruža...

Samo da se zna, ja vjerujem u Boga, samo ne u katoličko razmišljanje iako sam katolik... Ali to nisam ja odabrao...

And the people bowed and prayed To the neon God they made. And the sign flashed out its warning, In the words that it was forming. Simon & Garfunkel - The Sound of Silence
17 godina
neaktivan
Sonny kaže...

Zbog čega se o svemu drugome na svijetu može normalno diskutirati no ne kada na red dođe i vjera. Nažalost po tebi živimo u demokratskom društvu u kojem je dozvoljeno razgovarati o bilo čemu pa tako i o vjeri. Još bih dodao da poštujem pravo svakog čovjeka da odlučuje o svojoj vjeri, no to ne znači da se ja moram slagati sa njime u svakom pogledu i ne izreći svoje mišljenje.
i_rambo_plache kaže...

Samo da se zna, ja vjerujem u Boga, samo ne u katoličko razmišljanje iako sam katolik... Ali to nisam ja odabrao...

Agnostik?

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2008 18:57 (Kizmar).
17 godina
neaktivan
Religija

Moje mišljenje je da religija zatupljuje ljude. Kako samo netko meže vjerovat u nekoga tko je stvorio svjet i ostale bajke by him. Uostalom ja sam ateist( što se moglo i primjetiti)

17 godina
neaktivan
SOS kaže...
Horagio kaže...
 Emoto jest upravu, a ti nisu pročitao knjigu! Ti nisi upravu! Buhuhu!Neodlučan

Nisam spomenuo destrukciju nego stvaranje. Samo zamisli: Koliko to opcija stvara kao i shvaćanja sve do spriječavanja pogreški poput supernova. Svijet u kojemu sve traje beskonačno! Nema smrti! Potpuno savršeno!!!! (Euforično sam ovo napisao!!)Belji seBelji se!!!!
 Ova rasprava je već bila u temi paranormalno i u onoj koju si sam otvorio te mi se zbog toga ne da opet svađati s tobom. Ne razumijem što da zamislim. Smrt je neizbježna pojava koja se javlja kod svakog živog bića. Previše si umišljeni. Ti si pročitao neku knjigu, ja nisam (jer je glupa) i uokolo počneš blejiti s glupostima. ONTOPIC : Koji je razlog otvaranja ove teme. Samo želja za provokacijom krščana i indirektnim prozivanjem da su oni budale, a ateisti jako pametni? Ne bi rekao. Poznam mnogo ljudi koji su uspjeli mnogo u životu i krščani su. Da ne budem orijentiran samo na krščanstvo, zar nije Einstein bio Židov? Mislim da jest. Ova tema zaslužuje LOCK jer je provokativna.
17 godina
neaktivan
brezonja kaže...

Moje mišljenje je da religija zatupljuje ljude. Kako samo netko meže vjerovat u nekoga tko je stvorio svjet i ostale bajke by him. Uostalom ja sam ateist( što se moglo i primjetiti)

Prema ovome bi rekao da je to ateizam. Mislim, glup topic i još gluplji naslov. Ne znam zašto još tema nije dobila lokot.
17 godina
neaktivan
Religija

Teme kao sto su religija i politika ne spadaju na ovaj forum...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...

Vrlo delikatan topic... Možda bude prepucavanja...

Eh Crkva... Nakon što sam pogledao film Zeitgeist još manje vjerujem u Crkvu.

Mislim da je to sve samo mazanje očiju javnosti i zastrašivanje da idemo u pakao ako ne vjerujemo. Još manje vjerujem kad vidim današnje svećenike, spontano miješanje Crkve u politiku, a dobar primjer je i don Kaćunko. Čovjeku je očito dosadilo popovanje pa je odlučio postati kritičar.

Jedini čovjek zbog kojeg sam još donekle vjerovao u Crkvu je bio papa Ivan Pavao II., ali nakon njega Crkva nema previše smisla. Kad vidim svećenike u novim modelima Mercedesa sve dobije vrlo jasnu sliku da su i svećenici samo obični ljudi koji iskorištavaju lagodan život koji im Crkva pruža...

Eh da Zeitgeist, jako zanimljivo iako mi je  dio o religiji najmanje uvjerljiv.
Takoder vjerujem u Boga, a djelovanje katolicke Crkve necu komentirat.
EVE ONLINE http://cro4life.freehostia.com/ Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
brezonja kaže...

Isto tako se pitam kako samo netko može vjerovati da je svijet nastao sam od sebe, dakle iz ničeg. Možemo ići u nedogled što je bilo prije velikog praska npr, ali sve je moralo nekud početi, tj. sve je morao netko pokrenuti. Možda ne onako kako kršćani vjeruju, ali definitivno je netko morao započeti sve
...something diabolic
17 godina
neaktivan
Religija

Besmislica od teme.

CLOSED!

C2Q Q9550@3825mhz@H2O,Asus P5Q Deluxe,Mushkin Redline 2x2gb@1000mhz 5-5-5-15 Gainward radeon HD 4870,WD320gb+WD640gb-AAKS
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice