Cujes to tnakir?
linuxjuzer ti je spreman prepisati zemlju u slavoniji samo da bi mogao raditi!
juzer, ti si stvarno dobra dusa, evo i ja nemam posao, moze par sto kvadrata?
Parsto kvadrata nebi ni tvoju familiju nahranilo. Nego kad je tako dobro u Slavoniji, kako to da su seljaci blokirali ceste?
Pa jesi li vidio strojeve koje voze??..E dakle,dobili poticaje,umjesto da investiraju u proizvodnju(sjeme,gnojivo,etc...),oni su digli skupe kredite i kupili traktore,jerbo ih mlati propuh u onima koji nemaju klimu. Kad je država otišla u bananči,a skupi krediti došli na naplatu,sada vide izlaz u teta Jaci i čika Čobankoviću...Prije su normalnim ljudima bili dovoljni Zetori i tu i tamo koji John Deere,z veće površine,ali se ljudi općenito pogospodili..
@ Psiho....
Ima zemlje,ali treba raditi :)

Ali da... ti radnici svjesno idu u smrt...
Za kupnju vatrogasnog vozila Japanci nam dali 37.000 eura
http://www.24sata.hr/news/za-kupnju-vatrogasnog-vozila-japanci-nam-dali-37000-eura-213527
Svaka čast Japancima. Dogodi im se velika nesreća i još uvijek doniraju drugima .
nevjerovatno... znam, nisu nam dali milijardu dolara, ali... kakvi samuraji.
Čitam vijest i baš me bilo onako, malo sram. Sravnilo ih sa zemljom, potopilo, ozračilo, a oni nama daju vatrogasna vozila. Ne znam da li to više govori o Japanu ili Hrvatskoj...
Naklon do poda.
Za kupnju vatrogasnog vozila Japanci nam dali 37.000 eura
http://www.24sata.hr/news/za-kupnju-vatrogasnog-vozila-japanci-nam-dali-37000-eura-213527
Svaka čast Japancima. Dogodi im se velika nesreća i još uvijek doniraju drugima .
nevjerovatno... znam, nisu nam dali milijardu dolara, ali... kakvi samuraji.
Čitam vijest i baš me bilo onako, malo sram. Sravnilo ih sa zemljom, potopilo, ozračilo, a oni nama daju vatrogasna vozila. Ne znam da li to više govori o Japanu ili Hrvatskoj...
Naklon do poda.
Cijeli svijet bi mogao učiti sve od Japanaca...kultura im je vrhunska..
Tebi možda...
Ali meni se recimo niti njihova kultura nit njihov mentalitet sviđa...
Ali očito dobro radi za njih...
Također...
ovo je lijepo od nas... http://www.index.hr/vijesti/clanak/japance-dirnuli-zagrebacki-prosvjednici-koji-su-palili-svijece-pred-veleposlanstvom-hvala-prijatelji-hrvati/542618.aspx
Jel' ti možeš u barem jednom postu preskočit svoje probleme?
Inače, zašto ti se ne sviđa? Koji dio? - Meni se jako sviđa svijest o obavezama, dužnosti, radišnost, trud i poštivanje sebe i onih oko sebe.
Tebi možda...
Ali meni se recimo niti njihova kultura nit njihov mentalitet sviđa...
Ali očito dobro radi za njih...
Također...
ovo je lijepo od nas... http://www.index.hr/vijesti/clanak/japance-dirnuli-zagrebacki-prosvjednici-koji-su-palili-svijece-pred-veleposlanstvom-hvala-prijatelji-hrvati/542618.aspx
Da teško je biti vrhunsko posvećen poslu i radu...zato i imaju jaku i bogatu državu,a standard im j u samom svijetskom vrhu.tebi više paše balkanski mentalitet i to razumijem.Svakom njgova radost.Sva sreća pa se svijet većinom ne ravna po balkanu...
Koliko god čudni bili, darivanje za vatrogasno vozilo ili vozila i darivanje za bolnicu o Osijeku (ako se ne varam) zaslužuje ne samo naklon nego i poštovanje. Po meni oni nam mogu biti uzor kako treba poštovati sebe i druge i kako se treba uzajamno pomagati u teškim situacijama (o radnim navikama da i ne govorim). Nema krađa i zločina što inače bude u punom jeku u ovakvim situacijama, sad jedino mi prođe kroz glavu kako neki forumaši mogu biti ravnodušni prema svemu ovome. I zamisli kakvi bi mi bili da se ovo dogodilo nama?
Ali ja sam najviže zadivljen time što tamo nema panike,svi su složni,a da je ode kod nas u hrvatskoj bia ovakav potres cijeli bi nas svijet cuo kako se deremo.
Ja mislim da se neki od nas više bolju radiacije nego japanci.
Da, u svakom pogledu slozan, kulturan, postovanja vrijedan narod.
Zamislite samo da se takvo nesto ovdje dogodi?
Vise bi mrtvih bilo od ruke covjeka nego te prirodne nepogode...
japanci su mi postali uzor. u ovakvim trenutcima se manje brinu nego ja prije testa..svaka im čast!
Sad da se ne brinu... Normalno da se brinu, aerodromi su zatrpani, bjeze na jug... Ali da se ovako nesto dogodilo recimo u NYCu, pa to bi bila slika kao iz onih filmova apokalipse, kriminal doslovno na svakom uglu...
Ova tema i neki ljudi su mi dokaz da stvarno ljudskoj gluposti nema premca...
Ali ja sam najviže zadivljen time što tamo nema panike,svi su složni,a da je ode kod nas u hrvatskoj bia ovakav potres cijeli bi nas svijet cuo kako se deremo.
ne samo da bi culi da se deremo, nego bi nam taj potres bio izgovor za sljedecih 20 mandata vlade, zasto smo neuspjesni, pardon totalni FAIL, u ekonomiji....
Evo što se sve danas događalo(copy/paste sa net.hr)
14.38 Agencija Kyodo je izvijestila da se spremnik za iskorišteno nuklearno gorivo reaktora 3 zagrijao te da ispušta paru. Navode da je dužnosnicima prioritet u reaktore 3 i 4 uliti vodu i sniziti temperaturu.
14.17 Agencija Kyodo je objavila trenutačne službene podatke o broju mrtvih i nestalih: u 12 prefektura potvrđena je smrt 4.255 osoba, a 8.194 ih se smatra nestalima. No, svi se slažu da će broj žrtava rasti.
14.10 Japansko veleposlanstvo u Zagrebu priopćilo je kako je duboko dirnuto izrazima sućuti hrvatskih građana u povodu teških prirodnih katastrofa u Japanu. "U ovim teškim trenucima Veleposlanstvo Japana duboko je dirnuto velikim brojem elektroničke pošte i telefonskim pozivima hrvatskih građana koji izražavaju svoju sućut i dijele našu zabrinutost, cvijećem i svijećama koje građani ostavljaju pred zgradom veleposlanstva kao i nesebičnom potporom hrvatskih državljana stanovnicima pogođenih područja", prenosi Hina.
13.40 "U okviru G20 Francuska će u idućim tjednima potaknuti okupljanje ministara energetike i gospodarstva i razgovarati o energetskim mogućnostima svijeta sutrašnjice", najavio je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, čija zemlja ove godine predsjeda Skupinom G20.
13.20 Glasnogovornik japanske vlade Yukio Edano novinarima je objavio da nije došlo do oštećenja zaštitnog oklopa oko reaktora broj 3 u nuklearki Fukushima Daiichi.
13.02 Nakon Njemačke, i Kina je objavila da će razmotriti svoje planove oslanjanja na nuklearnu energiju. Svi planovi oko nuklearki su suspendirani dok se ne donesu nova sigurnosna pravila.
12.48 BBC je objavio priču o skupini spasioca iz Velike Britanije koji su morali otići iz Japana jer ambasada u Tokiju nije dovršila potrebnu papirologiju. Ambasada im nije dala papire jer bi bila "legalno odgovorna za njih", prenose britanski mediji.
12.35 MVPEI je objavio priopćenje u kojem hrvatskim građanima u Japanu preporuča da razmotre mogućnost privremenog napuštanja ugroženih područja. Napominju da je promet u Tokiju i okolici te u sjeveroistočnom Japanu otežan, te da vlakovi japanske željeznice s postaje Tokijo ne voze ili značajno kasne. Narita Express trenutačno ne vozi, a Tokyo Metro radi smanjenim intenzitetom, dok su Shinkansen i Tokyo Monorail u punoj funkciji.
Također, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Tokiju privremeno će biti izmješteno u Osaku, priopćilo je ministarstvo.
12.20 Reuters javlja da će japanska policija pokušati rashladiti reaktore vodenim topovima sa svojih kamiona.
11.50 Francuski ministar industrije Eric Besson otvoreno je kazao kako su Japanci izgubili kontrolu nad događajima u Fukushimi.
"Nemojmo okolišati. Očito su izgubili kontrolu nad situacijom. To je naša analiza, u svakom slučaju, različita od onog što oni govore", kazao je Besson za BFM televiziju, a prenosi Guardian. Njegove je riječi potvrdila i francuska ministrica okoliša, koja kaže da razvoj situacije ne daje prostora optimizmu.
11.20 Japanska vlada udvostručila je kvote kojima smiju biti izloženi radnici u nuklearki Fukushima, pa sada radnici mogu biti izloženi radijaciji od 250 milisiverta. Inače, ti hrabri radnici su anonimni stručnjaci i dobrovoljci za koje svi svjetski mediji pišu da su "zadnja linija obrane" i "posljednja nada Japana" da se izbjegne katastrofa širih razmjera.
Također, automobilski proizvođač Toyota je najavio da će u četvrtak ponovno pokrenuti proizvodnju.
11.10 Svjetski mediji javljaju da su ulice Tokija potpuno opustjele zbog straha od mogućeg katastrofalnog istjecanja radioaktivnosti. Dio stanovnika napustio je Tokio, dok su drugi počeli gomilati zalihe hrane i druge robe. Većina građana ostala je u svojim domovima i ne želi izlaziti na ulice.
Divim se ovim ljudima u nuklearkama... Svjesno se žrtvuju i znaju da će nastradat od radijacije, ali svejedno pokušavaju spriječit katastrofu.
Divim se ovim ljudima u nuklearkama... Svjesno se žrtvuju i znaju da će nastradat od radijacije, ali svejedno pokušavaju spriječit katastrofu.
I ja također, takav ti je mentalitet Japanaca...čast i žrtvovanje za društvo. E kad bi mi imali takve društvene vrjednosti...pola bi nam se politicara probolo katanama zbog savjesti i obrane casti.
Ne mislim da je njima svejedno, zato im se i divim. Ali opet, njihovoj ženi i djeci neće bit lako poslije toga, posebno ako dođe do najgorega.
Ne mislim da je njima svejedno, zato im se i divim. Ali opet, njihovoj ženi i djeci neće bit lako poslije toga, posebno ako dođe do najgorega.
Ja mislin da oni svjesno idu u smrt, i da će 100% umrit.
Danas smo pricali sa nastavnicom iz gografije o potresima u Japanu.... Rekla nam je da su Japanci za vrijeme Domovinskog rata nama slali simbolicne poklone(ucenicima u skolama), valjda je to dobila nasa županija (od školskog pribora do obuće itd...). Pa eto odma vidmo da i oni misle na druge u nevolji :)
Kad se tako nešto dogodi i ja bi bez oklijevanja ušao i pokušao obaviti posao najbolje što znam.
Ja sam jedan ali ako će moj potez spasiti stotine tisuća (milijune) života ne bih razmišljao ni trena.
Tu se ne radi tko je heroj ili ima veća muda već tu dolazi do izražaja osobina zvana ljudskost!
Nemora da se dogodi u Hrvatskoj, eto vam Krsko.....
P.S
Krsko radi?
Radi radi.
Pola je naš, pola od Janeza.
Danas smo pricali sa nastavnicom iz gografije o potresima u Japanu.... Rekla nam je da su Japanci za vrijeme Domovinskog rata nama slali simbolicne poklone(ucenicima u skolama), valjda je to dobila nasa županija (od školskog pribora do obuće itd...). Pa eto odma vidmo da i oni misle na druge u nevolji :)
Mi smo u osnovnoj školi dobivali pakete, mislim da negdje na tavanu još imam japanski sapun
Lov kitova je vrlo vazan biznis za Japance. Na primjer, kitovu mast koriste za konzervaciju novih automobila tokom transporta oceanom.
Nego, jel se neko pita sto ce se desiti kada udari na Kaliforniju? Jos ona nije pogodena od 1906....a bas fino "lezi" na rasjedu Sveti Andrej. Los Angeles, San Francisko......
Za ilustraciju tek, zemljotres koji je sravnio Skoplje sa zemljom bio je jak 6,1 po Rihteru ili 9 po Merkalijevoj skali
A što će biti s Kalifornijom...
Pošto je cijeli LA na rasjedu, vjerojatno će propasti u zemlju i postati još jedna Atlantida...
A što će biti s Kalifornijom...
Pošto je cijeli LA na rasjedu, vjerojatno će propasti u zemlju i postati još jedna Atlantida...
Zemljotresi su svakodnevna pojava za japance i cudi me da do sad nisu poceli proizvoditi struju od toga (: Al, salu na stranu...kao sto rekoh njima je svakodnevnica ali ovima iz Kalifornije izgleda da nije.
Kada na jednu stranu stavis uvezbanost japanskog naroda, organiziranost i sto sve ne a na drugu bahatost (naspram japancima) amerikanaca i pitas sto ce se desiti?
Kaos, anarhija, epidemije....a o zrtvama da i ne pricam. Poznavajuci americki zdravstven sistem ....e to bi bila katastrofa
A jednom će se sigurno dogodit, samo je pitanje kada. I Zagreb će se jednom sravnit sa zemljom, opet je pitanje kada će taj potres pogodit to područje.