Razoran potres u Japanu

poruka: 489
|
čitano: 82.103
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Razoran potres u Japanu

http://edition.cnn.com/video/#/video/world/2011/03/14/dnt.japan.reactor.explainer.nhk?hpt=C2

izvolite!

lijepo je nacrtano hehe.

jedini je zakljucak da Japan ZRACI dobrom voljom.

toliko gluposti im se dogodilo jer naivno vjeruju svojim nadredenima i ne pitaju nista.

btw, spominjalo se preseljenje drzave. pa to se i u Malti dogada!!!

zbog porasta mora su otvorili fond za preseljenje. sta mislite zasto se grade toliki bespotrebni stanovi u Zagrebu i Rijeci?!?!?!?!??!?!
:)

mjenjam sobnu lampu za dvosobnu..
16 godina
neaktivan
Re: Razoran potres u Japanu
EnlightenedPhoenix kaže...
Inace sve ti ovisi o vjetrova (a u ovo doba godine pusu prema pacifiku)...

Tako da je sve ovo prekomjerno podizanje panike...

Za japance je definitivno katastrofa... Ali to ti naprave uštede kad gradiš na jednom od najaktivnijih područja na kugli zemaljskoj...

Ma koje ustede??? Gradili su elektranu za max potres koji je 6 puta slabiji od ovoga koji se dogodio, pa se jos drzi... pa ih je pogodio tsunami...

Jedan clanak koji je linkan je fino to opisao. Moguce da laze, ali ako te pogodi rekordno razoran potres (vidi Jurlukove slike), a elektrana se jos drzi... onda ne vidim tu neke 'ustede'...

Back off I'll take you on, headstrong to take on anyone, I know that you are wrong, headstrong, I'm headstrong...
17 godina
neaktivan
Razoran potres u Japanu

I zato što žive na tektonski aktivnom području znači da ne bi trebali ulagati u razvoj? Kako bi vi inače opskrbljivali državu s prosjekom od 337 stan./km2 energijom? Uvozom? Nisu Japanci tako nazadni kao mi da uvoze sve.

@ EnlightenedPhoenix - rekao si nešto što nisi trebao na početku teme, ljudi su te popljuvali i točka. Svakome se ponekad omakne nekakav gaf (iako vjerujem da si htio reći nešto drugo i da nisi zaista mislio ono što si rekao jer si u protivnom sociopat), al daj se više prestani izvlačiti. Svima već ideš na živce, tak da ili komentiraj potrese ili se povuci iz teme. Svijet neće ostati zakinut za puno ak ne napišeš svoje mišljenje.

Ne znam ja ništa, ja sam ovdje biciklom
15 godina
Razoran potres u Japanu

samo da pokazem kakvih budala sve ima koji se sprdaju s potresom u japanu :/

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/199075_1930972272652_1192599671_2300582_3674514_n.jpg

15 godina
neaktivan
Razoran potres u Japanu

Upravo ih je pogodio još jedan jači od 6 po Richteru. Trenutno se održava konferencija na kojoj objašnjavaju što se točno dogodilo.

Možda je ovo sve povezano s perigejem koji će biti 19. ožujka?

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 16:24 (nidjo123).
15 godina
Nocio kaže...

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/199075_1930972272652_1192599671_2300582_3674514_n.jpg

You laugh, you lose.

I lost.

Do what you want cause a pirate is free.
16 godina
neaktivan
Razoran potres u Japanu

Kada ta katalkizma zavrsi, pocet ce oporavak. Srecom pa Japanci nisu Hrvati i ovo ce srediti prema predvidanjima u drugoj polovici ove godine.

Srecom pa imaju jedno od najjacih gospodarstava na svijetu.

15 godina
protjeran
tnakir kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...
tnakir kaže...
linuxjuzer kaže...

Doista,tnakir,jesi li malo pratio događaje u Japanu(ne zezam te)..Pa zemlja je u nekim dijelovima totalno uništena,nestašica energenata,hrane,lijekova,mogućnost da dfođe do radijacije koja će zemlju baciti u kameno doba..Fućka mi se za Štefice koje su izgubile šivaće mašine..Nek jeftino kupe koju u LIDL-u na akciji i nek doma šiju i rade...

Ti mene ebes? Bez uvrede al odvratan si...

to su ti sve licemjeri...

Drzava nam je u rasulu, susjed ti je gladan, rodjak nema novaca za poslat djecu u skolu a pomagao bi japancu koji ima 5x bolji standard od tebe? Ako ces vec pomagati i biti dobri samaritanac, pocmi od susjeda.

A ono,vi na ovim prostorima ste poznati po pomoći susjedu hehehehehe...češće je ona:dabogda susjedu crkla krava{#}.I prije ću pomoći Japancima koji su vrijedni,nego balkancima koji samo očekuju da netko umjesto njih napravi.A kad nešto nije ok,onda su svi drugi krivi,samo ne oni...Ne znam doista gorih licemjera od balkanaca,a tu i vas dvojicu svrstavam{#}

15 godina
neaktivan
Razoran potres u Japanu

bas tako :D
15 godina
neaktivan
Razoran potres u Japanu

A gdje su sada Nato ,Eu ,UN ?.Tamo gdje miriše nafta, zlato, rudna bogatsva,evo ih prve, a tu gdje nema koristi niti dabi prstom makli...

17 godina
neaktivan
Nocio kaže...

Stara fora, nastala još za vrijeme Haitija. Ima i s Michael J. Foxom.

Al dobra fora... :)

Ne znam ja ništa, ja sam ovdje biciklom
17 godina
linuxjuzer kaže...

A ono,vi na ovim prostorima ste poznati po pomoći susjedu hehehehehe...češće je ona:dabogda susjedu crkla krava{#}.I prije ću pomoći Japancima koji su vrijedni,nego balkancima koji samo očekuju da netko umjesto njih napravi.A kad nešto nije ok,onda su svi drugi krivi,samo ne oni...Ne znam doista gorih licemjera od balkanaca,a tu i vas dvojicu svrstavam{#}

Jedan moj poznanik radi u Dalmacija vina. On ni zena nisu dobili 6 placa. A idu na posao svaki dan. Da se ne snalazi sa strane (citaj poslije posla radi jos jedan posao) djeca bi mu bila gladna kruha. Zato ne seri o lijenim balkancima. Ne seri o licemjerju. Zapravo jednostavno ne seri i posalji Japancima 2 kune. Spasit ces ih.

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
16 godina
protjeran
Razoran potres u Japanu

A onaj narkoman iz 50 centa se sprda s ovim koji kreten,treba mu ruke i nogre osjeći!

I will go on until the end
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 18:26 (SUPER :)).
15 godina
neaktivan
SUPER :) kaže...

A onaj narkoman iz 50 centa se sprda s ovim koji kreten,treba mu ruke i nogre osjeći!

di si to vidio? Aj daj mi link.

17 godina
sto sve covjek ovdje nece procitat,a gdje tek izvuc profile licnosti nekih sudionika.
neke ovaj forum vodi u sve vecu dusevnu propast,a to i neznaju.
jeli itko od vas experata za atomsku fiziku bio u japanu ili se druzio negdje sa tim svijetom?
jeste li ih makar ikada susreli kao turiste u hrvatskoj?
jeste vraga crnoga.
kako neke nije sram taj narod svodit na komentare BMK.
kako mrcinama objasnit ,da je to plemenit,pitom, kulturan narod,koji bi danas svakom pomogao.narod sa tradicijom,narod sa voljom, narod sa bolnim i neugodnim iskustvima... ljudi koji znaju sto je to Cast.
i sad ce se tu nac mali sanaderi pricati o casti i dvoristima na rvacki nacin...jos i boga u to uplest.stas poc govorit sto dijeva bajna i bog nas vole..cunami je nama u glavama.
17 godina
neaktivan
Bzik kaže...

A gdje su sada Nato ,Eu ,UN ?.Tamo gdje miriše nafta, zlato, rudna bogatsva,evo ih prve, a tu gdje nema koristi niti dabi prstom makli...

Zaključke izvlačiš iz guzice? Prvo, NATO im ne treba, jer ih nije potrebno dodatno gađati bombama, UN i Francuska (kao dio EU) pomažu stručnim timovima, a Amerikanci su već poslali nosač Ronald Reagan, koji im je u više navrata donosio kiselinu za hlađenje i nove generatore. Usput, Amerikanci su već imali detekciju zračenja na 17 članova posade Ronalda Reagana, ali opet su poslali vojsku da pomaže.

12.55 - Američka vojska približila se brodovima japanskoj obali kako bi pomogli u spašavanju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 18:40 (naxeem).
17 godina
neaktivan

A i da se desi neki "novi Černobil",to opet ne bi pretjerano ugrozilo ni veći dio istočne Azije,a kamoli Europu.Pa glavni grad Ukrajine je udaljen oko 100 km od Černobila...

16 godina
protjeran
Cevi kaže...

A vidio jucer na dnevniku nove TV dok su bile vijesti pa ono ispod kad piše nešto.

Pokušaj ovako: http://lmgtfy.com/?q=50+cent+japan

I will go on until the end
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 18:42 (SUPER :)).
15 godina
protjeran
Cevi kaže...

http://twitoaster.com/country-us/50cent/look-this-is-very-serious-people-i-had-to-evacuate-all-my-hoes-from-lahawaii-and-japan-i-had-to-do-it-lol/

sta ces, lik seljacina bio, saljacina ostao.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
15 godina
protjeran
naxeem kaže...
Bzik kaže...

A gdje su sada Nato ,Eu ,UN ?.Tamo gdje miriše nafta, zlato, rudna bogatsva,evo ih prve, a tu gdje nema koristi niti dabi prstom makli..

12.55 - Američka vojska približila se brodovima japanskoj obali kako bi pomogli u spašavanju.

Amerikanci u Japanu vec desetljecima imaju svoje baze i trenutno se tamo nalazi od 35000 do 40000 vojnika. Sudjeluju u spasavanju od prvoga dana. Siguran sam da bi EU pomogla da ima logistiku koja bi mogla osigurati dopremanje pomoci Japanu u svega nekoliko dana. Za sad su dovoljni strucnjaci za Nuklearnu energiju i Svedski timovi za traganje i spasavanje.

http://www.stripes.com/news/marine-corps/marines-depart-okinawa-to-assist-in-japan-humanitarian-effort-1.137748

http://www.stripes.com/news/pacific/earthquake-disaster-in-japan/u-s-rescue-teams-find-devastation-in-northern-city-of-ofunato-1.137784

http://www.defense.gov/home/features/2011/0311_japan/

Bolje 100 godina zivjeti kao lopov, nego 7 dana kao siromah - KraDeZe \m/
15 godina
protjeran
Razoran potres u Japanu

jao, sranje na kvadrat

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
16 godina
moderator
Razoran potres u Japanu

sa Reuters-a

Breaking news from NHK, quoting Tokyo Electric Power: Fire breaks out at Fukushima Daiichi No.4 reactor
by Stephanie Ditta at 22:45

For all those asking, yes, this is a new fire in the No. 4 reactor. Here's the latest details we have so far: http://www.reuters.com/article/2011/03/15/us-japan-quake-fire-idUSTRE72E90T20110315
by Stephanie Ditta at 23:07

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
15 godina
protjeran
tnakir kaže...
linuxjuzer kaže...

Jedan moj poznanik radi u Dalmacija vina. On ni zena nisu dobili 6 placa. A idu na posao svaki dan. Da se ne snalazi sa strane (citaj poslije posla radi jos jedan posao) djeca bi mu bila gladna kruha. Zato ne seri o lijenim balkancima. Ne seri o licemjerju. Zapravo jednostavno ne seri i posalji Japancima 2 kune. Spasit ces ih.

E za to krivi nesposobnu vladu...koja vas je i dotjerala na prosjački štap i rasprodala obiteljsko zlato,ne srebro.Raditi i 6 mjeseci ne dobiti plaću???..Treba biti stvarno out..Što čekaju??..Ima posla po Slavoniji,samo treba zasukati rukave.Jesi li ti vidio gladnog Slavonca??Nisi niti hoćeš.Bar oni koji rade.

15 godina
neaktivan
Razoran potres u Japanu

Za kupnju vatrogasnog vozila Japanci nam dali 37.000 eura

http://www.24sata.hr/news/za-kupnju-vatrogasnog-vozila-japanci-nam-dali-37000-eura-213527

Svaka čast Japancima. Dogodi im se velika nesreća i još uvijek doniraju drugima .

16 godina
protjeran
Razoran potres u Japanu

da nije bilo potresa ko zna dal bi ta vijest uopce dospjela u novine (mozda lokalne)

http://protocol4.animehr.com/
17 godina
linuxjuzer kaže...
tnakir kaže...
linuxjuzer kaže...

E za to krivi nesposobnu vladu...koja vas je i dotjerala na prosjački štap i rasprodala obiteljsko zlato,ne srebro.Raditi i 6 mjeseci ne dobiti plaću???..Treba biti stvarno out..Što čekaju??..Ima posla po Slavoniji,samo treba zasukati rukave.Jesi li ti vidio gladnog Slavonca??Nisi niti hoćeš.Bar oni koji rade.

Jel ti treba crtat, jer ocito ne kuzis sta hocu reci?

17 godina
linuxjuzer kaže...
tnakir kaže...
linuxjuzer kaže...

Cujes to tnakir?

linuxjuzer ti je spreman prepisati zemlju u slavoniji samo da bi mogao raditi!

juzer, ti si stvarno dobra dusa, evo i ja nemam posao, moze par sto kvadrata? {#}

- Psiho246
17 godina
Psiho246 kaže...

Cujes to tnakir?

juzer, ti si stvarno dobra dusa, evo i ja nemam posao, moze par sto kvadrata? {#}

Parsto kvadrata nebi ni tvoju familiju nahranilo. Nego kad je tako dobro u Slavoniji, kako to da su seljaci blokirali ceste?

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Psiho246 kaže...

Cujes to tnakir?

juzer, ti si stvarno dobra dusa, evo i ja nemam posao, moze par sto kvadrata?  {#}

Parsto kvadrata nebi ni tvoju familiju nahranilo. Nego kad je tako dobro u Slavoniji, kako to da su seljaci blokirali ceste?

Bašta od 1200 kvadrata jedva prehrani četveročlanu obitelj...

Da ne govorim da je to bez pilića, pura i/ili svinja... Za ostalo je jos teze...

Tako da parsto kvadrata stvarno ne znači ništa...

A izasli su na ulice zato sto im je voda preko grla došla... Nisam za poticaje... Ali ako ih država već obeća... nek ih i isplati...

Uf... moram se istusirati... smrdim ko...

Ima kakvih novih vijesti o nuklearkama?

Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
15 godina
neaktivan
Razoran potres u Japanu

Pravo zeznuto: http://hosted.ap.org/dynamic/stories/A/AS_JAPAN_EARTHQUAKE?SITE=NYONE&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT

"Japan ordered emergency workers to withdraw from its stricken nuclear plant Wednesday amid a surge in radiation, temporarily suspending efforts to cool the overheating reactors. Chief Cabinet Secretary Yukio Edano said the workers, who have been dousing the reactors with seawater in a frantic effort to stabilize their temperatures, had no choice but to pull back from the most dangerous areas."The workers cannot carry out even minimal work at the plant now," Edano said, as smoke billowed above the crippled Fukushima Dai-ichi nuclear complex. "Because of the radiation risk we are on standby." ... Later Wednesday, national broadcaster NHK showed military helicopters lifting off to survey radiation levels above the complex, preparing to dump water onto the most troubled reactors in a desperate effort to cool them down."

Izgleda da je potres pomjerio Japan za 4 metra prema istoku: http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-12732335

Challenge your preconceptions, or they will challenge you.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2011 10:13 (jupiter981).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice