Raketne peći

poruka: 7
|
čitano: 6.089
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Raketna peć by Stjepan

Poštovani članovi ovog foruma,ja sam Stjepan i novi sam ćlan ovog foruma te na ovaj način pozdravljam sve članove foruma i sve one koji ovo ćitaju,najime ja več dosta dugo pručavam sve što mogu nači o temi raketne peći tako da sam prije same registracije često posječivao ovaj forum i na njemu saznao puno za mene interesantnih informacija koje su ovdje iznesene te sam se i sam dao u izgradnj meni prve raketne peći koju sam i izgradio,trenutno ju testiram na otvorenom na terasi i jedva čekam da ju unesem u dnevni boravak i prikopćam na dimnjak,s obzirom da sam ju uspješno završio i da sam sa ovom fazom testiranja zadovoljan mislim da se netrebam bojati predstojeće zime.
Ovdje cu priljepit link od youtubea gdje sam stavio filmić u kojem se vide sve faze izradnje od poćetka pa do kraja.Prije nego ju unesem u dnevni borav možda ću na njoj napravit neke promjene al uglavnom estetske naravi iako sam i sa ovim izgledo zadovoljan,u budućnost se nadam da cu možda izgradit još koju jer me interesira i grijanje tople vode na raketnoj peći a ideja za to več pomalo imam.

i ovdje je jedan link iz jedne rane faze izgradnje

14 godina
neaktivan
Raketne peći

Kolega može malo detalja? Po čemu se ova raketna razlikuje od "normalne"?

17 godina
Raketne peći

Ja se razočarao. Gledam i gledam video i nikak da se lansira u svemir 

13 godina
neaktivan
Raketne peći

Post kopiran sa perforuma. Popularna tema zadnjih godina u krugovima permakulturaša a radi se o peći koja sagorjeva na višim temperaturama zbog propuha koji se stvori u tunelu te je mnogo efikasnija od klasičnih peći a za učinkovito sagorjevanje nije potrebna velika količina drvenog materijala nego se čak može grijati sa šibljem, granama i slično.  

Pravi primjeri su naravno malo ozbiljniji te kombiniraju peć s termalnom masom koja otpušta toplinu kroz period od više sati nakon što se vatra ugasi. Naravno postoji pregršt materijala o tome (a i ostalim temama) na raznim permakulturnim forumima te video zapisima i slično online.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2015 19:40 (Blacklord).
17 godina
Raketne peći

Zašto se ta tehnologija onda ne koristi kod peći za centralno grijanje i sl.?

14 godina
neaktivan
Raketne peći

Meni izgleda kao da slabije grije pošto jako brzo topli zrak izlazi iz prostorije kroz dimnjak a drvo brže izgori.

10 godina
neaktivan
Raketne peći

Nisam se dugo javljao.Sad je prestala sezona grijanja i mogu reci da sam odusevljen s njom.Takoder imate par videa na YouTubu pa pogledajte :

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice