Proteinii ostali dodatci prehrani

poruka: 13
|
čitano: 3.382
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Treniram nogomet i nikako da uhvatim vrmena da se zdravo hranim.zbog skole odma idem direktno na trenig pa pojedem neke nezdrave gluposti,od koje nemam koristi i unatoc tome sto sam kondicijski dobro pripremljen brzo se umorim i istrosim.zbog toga me zanima dali ima neki proizvod koji bi mi bio izvor energije a da mi ne povecava masu jer je to zadnje sto u nogometu treba.ako je ikako moguce nebih htio da to budu proteini i kreatin.

HVALA UNAPRIJED

feefake
17 godina
Re: Proteinii ostali dodatci prehrani
feefae kaže...

Treniram nogomet i nikako da uhvatim vrmena da se zdravo hranim.zbog skole odma idem direktno na trenig pa pojedem neke nezdrave gluposti,od koje nemam koristi i unatoc tome sto sam kondicijski dobro pripremljen brzo se umorim i istrosim.zbog toga me zanima dali ima neki proizvod koji bi mi bio izvor energije a da mi ne povecava masu jer je to zadnje sto u nogometu treba.ako je ikako moguce nebih htio da to budu proteini i kreatin.

HVALA UNAPRIJED

Kreatin. I neboj se za masu. Ona se dobija anaerobnim vježbanjem, ne kardio aktivnostima kao što je trčanje za loptom.

A zašto bi ti htio da to nebudu proteini i kreatin? Imam dojam da neznaš koji su to suplementi?

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 20:19 (overhaul).
13 godina
neaktivan

ako već ne želi suplemente uzimati, mogu preporučiti svježa jaja i banane...

14 godina
neaktivan

zato sto bi dobio na masi kada bi krenio uzimatri proteine, a kada bi kreatin moro bi lokat vode p abi se napuhao kao balon

feefake
17 godina
white_shadow91 kaže...

ako već ne želi suplemente uzimati, mogu preporučiti svježa jaja i banane...

Zato su to suplementi, da i uz jaja i banane uzme i njih. Također, od jaja bi onda trebao samo bjelanjak, a

banane su dobra hrana ali nakon aktivnosti kao PWM. Ako želi biti konkurentan natjecateljski, nisam siguran

sa mu preostaje puno izbora, naravno uz urođeni talent na prvom mjestu, uravnoteženu prehranu i puno tvježbe.

Javna je tajna da su čak i u nas profi klubski igrači i na ***roidima, kamoli što ne uzimaju dodatne bjelančevine i kreatine.

Malo podsjetnika, dane tipkam iz nule što su to "proteini" a kakva crna magija "kreatini".

feefae kaže...

zato sto bi dobio na masi kada bi krenio uzimatri proteine, a kada bi kreatin moro bi lokat vode p abi se napuhao kao balon

A kako si to lijepo sve ustanovio? Osobnom upotrebom?

PONAVLJAM: način vježbe određuje dali ćeš dobiti masu ili izdržljivost. S time da masu nemoraš dobiti čak i ako

vježbaš sa teretima, ako se dobro ne hraniš i odmaraš! Kreatina ima stotine vrsta, trčanjem za loptom NITI JEDAN

neće te napuhati vodom kao balon. Usput čini mi se da si ti možda slabe izdržljivosti na trčanju upravo zbog slabe rehidracije.

Nemate školovanog kondicijskog trenera? Nama je bio kineziolog, i nema šanse da bi bili ovako dezinformirani, posebno

kada bi karijere ovisile o tome.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 20:38 (overhaul).
14 godina
neaktivan

rehidracija je obnavljanje tekucine nakon treniga??to je veoma moguce u mome slucaju jer slabo pijem tekucine...sto se tice kreatina tako su mi odmah rekli da se maknem od njih zbog toga navodnoga napouhivanja vode u misice pa sam odmah odbacio kreatine jer mi nije bitan izgled  ...dali mi mozes reci kako se kreatini uzimaju prije ili poslije treniga i dali su dobri za to sto trazim znaci nekakav izvor enerigije

feefake
14 godina
neaktivan

ok sve sam skuzio netrebas odgovarati na prethodni post puno Vam hvala na pomoci obojici posebno tebi overhaul.jos jednom Hvala

feefake
17 godina

Samo da napomenem; vode moraš dosta piti, u utakmici ili jačem treningu bez problema iznojiš preko 2 litre,

to je osjetan postotak vode posebno za mlađi organizam. I također, pretpostavljam da znaš, trebaš šećera.

Obično ga ima u dobrim omjerima sa mineralima u ISOtoničnim sokovima, ali recimo i neka obilna cedevita sa

dodatkom grožđanog šećera će biti dobar boost.

Da ne otkrivam toplu vodu, evo baš za nogomet ovdje i ovdje.

Na kraju, jačanje mišića butova, zadnje lože i listova ako budeš intenzivno i redom trenirao za profesionalne napore - nemožeš izbjeći.

No to nije negativno. Eksplozivnu snagu trebaš zbog brzih startova, naglih promjena kretanja i sprintova na kraće udaljenosti.

Dovoljno ti je vidjeti svakog profi nogometaša kako ima razvijene noge.

14 godina
neaktivan

zanima jel ima ko neku vjezbu za zadnju lozu a da mogu raditi je kuci?

feefake
17 godina

Ja sam vozio sobni bicikl, sa stopalima u onim košaricama za pedale,

tako da sam više vukao pedale nego gurao.

Inače, bez bicikla, najbolje ti je čučnjeve u raskoracima.

Dakle čučneš tako kao da hodaš prema naprijed dok

zadnjom nogom praktično klekneš na koljeno.

Onda tako "koračaš" izmjenjujući noga kojima klečiš i kojima koračaš.

Možeš i ovo izvoditi, ta noge zakačiš negdje pod težak ormar,

a koljena na jastuk, ali ja nisam baš pobornik, jer jako trpe tetive

na koljenima.

Pazi, nije jednostavno ako se dobro izvodi, nepripremljen lako dobiješ

muskulfiber:) Ali umjereni muskulfiber je dobra stvar-znači da ti se

mišići transformiraju i jačaju usljed mikrooštećenja novom vježbom.

14 godina
neaktivan

tu prvu koju si rekao cesto sam radio

drugu cu pokusati

ali imam jedan ozbiljniji problem

nasao sam jednu vjezbu na youtubu i izvodi se na ovaj nacin:

stanem na jednu nogu i dignem ruke skroz u zrak i spustim se sve do dna

i kada izvodim tu vjezbu zaboli me koljeno desne noge na lijevoj strani,(mislim na unutarnju stranu noge)

vec me neko vrijeme bole koljena ili samo jedno ali sam mislio da je to radi nagle promjene podloge po kojoj trcim

sta mislis jesu li to ligamneti ili meniskus?

feefake
17 godina

Mislim da je blagi umor ligamenata, ali to je najbolje provjeriti kod lijecnika.

14 godina
neaktivan

bio sam danas kod doktorice i ona je rekla da rastem p ada je to zbog toga.HVALA NA ODGOVORIMA

feefake
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice