Prometna kazna, pitanje

poruka: 12
|
čitano: 2.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Prometna kazna, pitanje

Naime, ove godine negdje u 9 mjesecu zaustavljen sam, napuhao sam 0.72, napisana mi je kazna 1000 kuna i 3 mj oduzimanja vozacke dozvole. Znaci dobio sam papir sa svime i praznu uplatnicu. Napisao sam prigovor unutar 8 dana, i odtad nista nije doslo od suda, e sad moje pitanje i sta mene zanima je sljedece. Rega mi istice pocetkom prvog mjeseca sljedece godine(2018), a od suda na moj prigovor jos uvijek nisam dobio nista, i ako ne dobijem nista prije isteka moje rege sta onda? necu moc regat auto, ili su oni evidentirali moji prigovor pa je kazna "obustavljena" dok sud ne uzvrati na moj prigovor.

Moze pomoc od ljudi sa vise iskustva posto prva takva kazna mi je takorec. I koliko ste opcenito cekali da vam sud "odgovori" na vase prigovore i tako dalje.

Hvala

Origin ID: ReaLazio
16 godina
odjavljen
Re: Prometna kazna, pitanje
TheDarkSide kaže...

Naime, ove godine negdje u 9 mjesecu zaustavljen sam, napuhao sam 0.72, napisana mi je kazna 1000 kuna i 3 mj oduzimanja vozacke dozvole. Znaci dobio sam papir sa svime i praznu uplatnicu. Napisao sam prigovor unutar 8 dana, i odtad nista nije doslo od suda, e sad moje pitanje i sta mene zanima je sljedece. Rega mi istice pocetkom prvog mjeseca sljedece godine(2018), a od suda na moj prigovor jos uvijek nisam dobio nista, i ako ne dobijem nista prije isteka moje rege sta onda? necu moc regat auto, ili su oni evidentirali moji prigovor pa je kazna "obustavljena" dok sud ne uzvrati na moj prigovor.

Moze pomoc od ljudi sa vise iskustva posto prva takva kazna mi je takorec. I koliko ste opcenito cekali da vam sud "odgovori" na vase prigovore i tako dalje.

Hvala

A taj prigovor je predan osobno ili preporuceno ? U oba slucaja imate dokaz da ste se zalili u zakonskom roku. Ukoliko je poslan obicnim pismom, lako se moze zagubiti sve to.

13 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
TheDarkSide kaže...

Hvala

A taj prigovor je predan osobno ili preporuceno ? U oba slucaja imate dokaz da ste se zalili u zakonskom roku. Ukoliko je poslan obicnim pismom, lako se moze zagubiti sve to.

Prigovor je odnesem osobno u prometnu policiju u roku od 8 dana, u dva primjerka, predpostavljam da nakon 8 dana kazna postaje pravomocna a prigovorom se obustavlja ili se varam?

16 godina
odjavljen
TheDarkSide kaže...

Prigovor je odnesem osobno u prometnu policiju u roku od 8 dana, u dva primjerka, predpostavljam da nakon 8 dana kazna postaje pravomocna a prigovorom se obustavlja ili se varam?

Pa nisi ti kriv sto nisi jos dosao pred suca. Sto da ti se to dogodilo 2 dana prije isteka registracije ? Morao bi platiti kaznu, a, ako bi je platio onda vise zalba nema smisla, jer si sve priznao.

Trenutno je sve na sudu... Samo ja bi se jos posavjetovao i sa policijom, jer se nisam susreo s ovakvim slucajem - gubitkom vozacke.

P.S. Ili jos bolje postaviti pitanje na legalis.hr .

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2017 17:30 (Mrgud Veliki).
13 godina
neaktivan

Pa nadam se da je tako, al budem se jos posavjetovao

14 godina
Kakve veze ima vozacka sa registracijom auta?
16 godina

vozačka i registracija su dvije odvojene stvari.. nemaju veze međusobno.

čemu prigovor..? Ovako, ako platiš u roku (8dana..) tad ugl plaćaš 50%.. izvan tog, ako ne platiš automatski ide sudski postupak, no ne vidim po kojoj osnovi misliš dobiti oslobađanje-odbacivanje, nalaz 07 je tu.. i možeš samo platiti dodatne sudske troškove. (da je nešto drugo, npr jesi li dao žmigvac, .. ovako je beskorisno-besmisleno, kao i povezivanje pitanja s registracijom).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2017 19:19 (ihush).
15 godina
neaktivan
mcf kaže...
Kakve veze ima vozacka sa registracijom auta?

Vjerovatno misli na ovo

Battlelog: D-Ki11aML
14 godina
Iskreno, prvi put vidim, ne dobivam kazne bas :)

U svakom slucaju, to vrijedi za pravomocne kazne, njegova jos nije ni do suda dosla (nakon zalbe).
16 godina
Prometna kazna, pitanje

U obavijesti je pisalo, ako platite u roku 8 dana, onda platite pola, zato je prazna uplatnica, znači, trebalo je upisati iznos 500 kn i platiti. Slučaj nije u evidenciji neplaćenih, jer je uložen prigovor. Ishod ne bih predviđao

uključite logiku, prije postavljanja pitanja
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2017 19:37 (ivo454).
12 godina
neaktivan
moj slucaj iz 4.mj ove godine: napuhal 0,79, 1mj bez vozacke i 1000kn kazne. nakon zalbe dobil sam poziv na sud (u roku od 2-3 tjedna), ostavili mi vozacku, a kazna je bila smanjena na ne znam kolko, ali na kraju sam platil trecinu u iznosu od 466,66kn. od onda ne vozim niti nakon 1 pive, ne isplati se. lp
16 godina
odjavljen
Prometna kazna, pitanje

Ide ti od pravomoćnosti, a žalba odlaže rješenje.

Inače, čisto zbog znatiželje, po kojem članku si kažnjen? Ni ja nikad nisam dobio nikakvu kaznu, ali po onomu što sam čuo više ti policija ne šalje automatski oduzimanje vozačke, već se za to ide pred suca koji ti onda odredi oduzimanje. Ako ti je kazna napisana na osnovu članka koji u vrijeme prekršaja nije važio, to ti je jackpot - besplatna škola (pod uvjetom da nešto pri tom i naučiš). 

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice