Dakle kao što naslov govori imam problem sa susjedom.
Doselio se prije nešto više od godinu dana. Znam ga od prije jer je grad mali pa svi sve znaju. Još sam od kućnih prijatelja roditelja čuo da svi koji su im bili susjedi su imali problema s njima (selili su se već 3 puta). Rekoh, ajd možda je normalan smirio se ovo ono. Prvih par mjeseci je bilo sve ok. Ljudi sređuju, dolaze im gosti sve 5. Iako su 99% vremena u dvorištu i glazba se čuje i priča ako su mi otvoreni prozori ali sve je bilo u granicama normale.
On je nepristojan i ne pozdravlja iako se znamo iz viđenja, mi smo pozdravljali ali smo prestali pošto on ne odzdravi nikad, no to je manji problem.
Prvo je njegov sin (3 godine) rekao mojoj baki i majci da su stare ku*** na to susjed i žena nisu ni reagirali nego su ignorirali. Rekoh opet briga me, njihov problem i sramota što su neodgojeni i odgajaju ološ.
Nakon toga žena ga je ostavila i sad je tu nastao problem. Dolaze koje kakvi propaliteti svaki dan i u svako doba dana, opijaju se neprestano. Negdjeprije im je pobjegao pas u naše dvorište i još neki pas od nekog njegovog prijatelja, oni su samo uletili kod nas bez ikakvog pitanja i počeli praviti reda po mom dvorištu, psi su kružili oko majke (on se panično boji jer ju je pas jednom napao) i samo su istukli pse i otišli, dakle ni oprostite ni ništa da bi rekli što su uletili bez pitanja u dvorište.
Dalje konstanto dolazi neka ekipa s motorima i turiraju pred kućom kao idioti. Lijepo smo im probali reći ali oni to rade namjerno, izgleda. Uz objašnjenje da zaturiraju da mu jave da su došli A tamo di turiraju je baš prozor sobe u kojoj je baka (žena ima 83 godine) i nije joj to ugodno. Jedno vrijeme smo to tolerirali sve smirit će se i reklo im se lijepo da dođu i nek budu koliko hoće ali nema potrebe za nabijanjem gasa pod nečijim prozorom.
Jučer je bila kulminacija sukoba. Nedjelja oko 15:30 opet je jedan došao i krenio turirati motor i nije prestajao barem 30-40 sekundi. Otac i ja smo izašli van i počeli raspravu. S motoristom koji dolazi kod susjeda se dalo razgovarti i rekao je da je znao da nekom toliko smeta da to nebi radio (iako smo već govorili o tome ali ajd), a problem je u susjedu što je na to reagirao vrjeđanjem mene i mog oca i prjetnjom da će nam dići kuću u zrak. Nismo pozvali policiju jer smo vidili da je pijan. A policija je već dolazila kod njega par puta, vjerovatno je radio probleme već prije.
Lik izbjegava dimnjačara (iako je dužan pustiti ga da provjeri dimnjak), inkasatore za očitavanje brojila isto izbjegava i onda nas ispituju gdje je i kad će biti doma.
Moji mi govore da on neće sam moći plaćati kredit za kuću jer nema velika primanja i još ga je žena ostavila i ovo ono da ne reagiram.
Moj cijeli post je to što me strah što nagodinu planiram renovirati kuću i sad što ako mi lik namjerno bude uništavao fasadu ili ogradu koju postavim ili vanjsku jedinicu od klime što bude na strani kuće koja gleda u njegovo dvorište ili ako ne pusti majstore u dvorište kad se to bude radilo?
Ima li kakav način da sprječim da tih problema ne dođe?