Da li postoji program besplatne hrane u Hrvatskoj?

poruka: 15
|
čitano: 1.084
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
neaktivan

Npr. u Americi imaju SNAP debitnu karticu koja se može koristiti u trgovinama za kupovinu hrane.

Nisam već jeo tjedan dana pa polako gubim energiju nužnu za stvaranje budućeg novca.

14 godina

Napravi neko sranje i u čuzi imaš badava gablec.

10 godina
Re: Da li postoji program besplatne hrane u Hrvats
David87 kaže...

Cuo sam za vise takvih koji preko zime budu u zatvoru da ne moraju kupovat drva

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
14 godina
Corindo kaže...

Nisam već jeo tjedan dana pa polako gubim energiju nužnu za stvaranje budućeg novca.

Nije to dobro, moraš jest, barem na silu.

5 godina
neaktivan
Santana kaže...
David87 kaže...

Cuo sam za vise takvih koji preko zime budu u zatvoru da ne moraju kupovat drva

Doslovno sam više platio za plinsko grijanje ove zime nego za sve režije zajedno. Što znači 100% viši trošak na režije preko zime.

10 godina
Corindo kaže...

Npr. u Americi imaju SNAP debitnu karticu koja se može koristiti u trgovinama za kupovinu hrane.

e pa tako bi i kod nas trebalo, fino kartice a ne lovu dijeliti

16 godina
Corindo kaže...

Ne bi htio ispasti bezobrazan, ali odakle si napisao ovaj post? Plaćaš mobitel/internet a za hranu nemaš? Znam da se može svima dogoditi da se nađu u takvoj nezavidnoj situaciji u životu ali ovaj post mi djeluje kao loša šala (nadam se da sam u pravu).

A što se tiče besplatne hrane, postoje pučke kuhinje crvenog križa ali ne znam može li tamo doći tko god hoće ili moraš imati određeni socijalni status. 

5 godina
neaktivan

Platio sam sve račune za sljedeći mjesec.

Nikada nisam imao neplaćeni račun da mi dođe opomena.

15 godina
Corindo kaže...

Platio sam sve račune za sljedeći mjesec.

Nikada nisam imao neplaćeni račun da mi dođe opomena.

Hajde budi ozbiljan, tema nije za zafrkanciju. Inače nedavno sam vidio statistiku po kojoj 18% domaćinstava u RH ne plaća račune na vrijeme (jer onda ne bi imali što jesti).

Javi se u Caritas, Crveni križ, lokalni ured za socijalni rad... Imaš valjda i neku rodbinu, prijatelje. 

5 godina
neaktivan

Nemam nikakvu rodbinu, prijatelje i poznanike. Sve digitalno.

Ali mislim da mogu izdržati još 19 dana. Čitao sam da je samo važno piti posoljenu vodu zbog natrija.

16 godina
neaktivan
Stvarno se nadam da nisi troll jer sa svakim novim postom zvučiš sve više kao jedan... Ako jesi, smisao za humor ti je da završit u zatvoru, bez hrane i vode, naravno...
12 godina
Corindo kaže...

Nemam nikakvu rodbinu, prijatelje i poznanike. Sve digitalno.

Ali mislim da mogu izdržati još 19 dana. Čitao sam da je samo važno piti posoljenu vodu zbog natrija.

0 dana na forumu, a priča - gladujem, nisam jeo tjedan dana, mogu još izdržat dva tjedna

baš izgledaš kao trol, pa majku mu poljubim - da prvom susjedu nacijepaš drva bar ćeš ručak dobiti, ma da odeš u pučku kuhinju dat će ti topli obrok bez pitanja

ako si blizu zadra ili vira, dođi bez obaveza, skuhat ću nam lončinu graha s buncekom i nažderat ćemo se dok se ne prevališ

6 godina
picajzla0707 kaže...

0 dana na forumu, a priča - gladujem, nisam jeo tjedan dana, mogu još izdržat dva tjedna

baš izgledaš kao trol, pa majku mu poljubim - da prvom susjedu nacijepaš drva bar ćeš ručak dobiti, ma da odeš u pučku kuhinju dat će ti topli obrok bez pitanja

ako si blizu zadra ili vira, dođi bez obaveza, skuhat ću nam lončinu graha s buncekom i nažderat ćemo se dok se ne prevališ

Nema svagdje puckih kuhinja, a za nacijepati drva... Mislim tu si me "dobio". Platio sam jednom da nacjepa drva starcima. Evo sredina treceg mjeseca i jos nije nacjepao

Sva sreca pa bila topla zima, pa im bilo dosta i ono sto sam ja napravio. No to ga ne sprjecava da pred trgovinom sjedi i pije pivo.

Trazim nekoga tko se ne boji visine, samo da se popne i pribije im dva eksera (sve ga ceka i ekseri i letva i ljestve). Nece nitko. 5 minuta posla - 200 kuna placam - jok. Nema.

I da ne nabrajam ostale peripetije koje sam imao da bi na kraju sve sam napravio kada bi dosao u posjetu.

Ali svi cuclaju to pivo koje su kupili od socijale kao da se uhvatili zenske sise, pametuju i jadikuju sve u 16 kako je tesko. Nekada su zene kukakle, a sada vise muskarci kukaju.

11 godina

Veli beskućnik narkomanu kak nije ništa jeo tri dana a veli njemu narkoman; a moraš brate, pa makar na silu.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
12 godina
SamoPitam3 kaže...

Nema svagdje puckih kuhinja, a za nacijepati drva... Mislim tu si me "dobio". Platio sam jednom da nacjepa drva starcima. Evo sredina treceg mjeseca i jos nije nacjepao

Sva sreca pa bila topla zima, pa im bilo dosta i ono sto sam ja napravio. No to ga ne sprjecava da pred trgovinom sjedi i pije pivo.

Trazim nekoga tko se ne boji visine, samo da se popne i pribije im dva eksera (sve ga ceka i ekseri i letva i ljestve). Nece nitko. 5 minuta posla - 200 kuna placam - jok. Nema.

I da ne nabrajam ostale peripetije koje sam imao da bi na kraju sve sam napravio kada bi dosao u posjetu.

Ali svi cuclaju to pivo koje su kupili od socijale kao da se uhvatili zenske sise, pametuju i jadikuju sve u 16 kako je tesko. Nekada su zene kukakle, a sada vise muskarci kukaju.

a jbga, ja sam kao klinac prije 35 godina znao vidjet susjedu kako klofa tepih, pa bi joj ponudio pomoć, plijevio sam vrtove u sigetu iza dječjeg vrtića, skupljao papir za uniju i ostavljao stripove na stranu koje sam čitao i poslije prodavao na placu u utrinama, od malena sam našao način kako nešto zaraditi

kasnije sam prešao na prodavanje knjiga za nekog trgovačkog putnika iz cip-a, autopraonice itd. - sa 15-16 godina sam zaradio za amigu 500 koja je tada koštala ohoho love

pa ovo ljeto sam odradio sezonu čisto da vidim jel još mogu sa skoro pet banki tako crnčiti, ujutro normalni posao - popodne u restoranu gdje je posla bilo da se ubiješ, zaradio oko 30 soma kuna za par mjeseci

ima posla samo treba raditi, nije mi jasno da netko može biti gladan tjedan dana i računa da može gladovati još dva tjedna

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice