Poskupljenje casopisa zaključana tema

poruka: 67
|
čitano: 7.220
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Poskupljenje casopisa
Assassin kaže...

Ma ja kupujem bug pretezito zbog kolumni na pocetku i zbog toga sto mi sve te informacije ostaju spremljene na polici i brzo ih mogu naci! Za 50 godina cu se onda smijat kad otvorim recimo bug iz 2005 godine, kakve su ljudi onda slabe kompove imali!! Smijeh

Ja se vec smijem, kad otvorim stari broj BUG-a, tema exstremne komponente, a medju njima AMD-ov procesor, hahah.. Ovo je bio crni humor :P Uff, kako me onda nostalgija uhvati :(
You cannot change your fate, no man can... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
 Auuuu, šta si rekao i ostao živ Osmijeh
Sad ce doći
i bićeš Žik!
Samo sam objavio informaciju s edukativnim ciljem.
Btw. kako ti kao marketinški stručnjak objašnjavaš novonastalu stiuaciju (mislim na porast cijene)?
Ja sam podli đavolji sluga, ja sam na kraju devetog kruga! Ja nisam loš, ja bih da se smijem još.
17 godina
moderator

Ah cuj, brojke ne lazu, ako je porast cijene rezultat porasta troskova, bez obzira kakve oni (troskovi) vrste bili, vjerovatno je pala neka racunica, slicna onoj koju je dao urednik (mislim da se zove Aron, u onoj temi o reklamama, sjecas se).

Vjerovatno (kazem vjerovatno jer nisam u analitickom odjelu, niti u upravi doticne firme) je izvrsena analiza kojom je obuhvacen trenutni tiraz i prihod koji on donosi, zajedno s reklamama s jedne strane te naravno ukupni troskovi (i njihov porast u gledanom periodu).

Mislim da je potrebno bilo izracunati trend tih velicina na osnovu ranijih statistickih podataka, da bi se predvidjelo njihovo kretanje u narednom periodu.

Ako je uprava donijela odluku o poskupljenju na temelju prethodno izvrsenih analiza koje su pokazale da bi takva odluka bila opravdana, onda je o tome suvisno raspravljati jer je solventnost firme upitna.

S druge strane, pitanje je da li marketing odjel moze uciniti nesto da poveca tiraz? Mozda, treba ispitati trziste i odabrati adekvatna sredstva za najefikasnije provodjenje zadanih ciljeva.

Ima jos jedna opasnost za tiskovine a to su online magazini (ili e-zini kako neki sebe nazivaju) i sve vise uzimaju maha. Isto se finansiraju iz reklama a nemaju tolike troskove kao tiskani.

Ja licno sam prestao kupovati Auto-klub (ili bilo koji drugi casopis) otkad pratim e-zine :) (npr. autonet.hr)

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
Poskupljenje casopisa

Hm,...el.energija je poskupila, gorivo poskupljuje...dakle inputi
su veći nego u razdoblju prije navedenih poskupljenja, što će vjerojatno rezultirati poskupljenjem časopisa.

Snaći ćemo se nekako.
Parola druga Tita "Snađi se druže" nikako da zastari na ovim prostorima, zapravo uvijek doživi remake!

Ja sam podli đavolji sluga, ja sam na kraju devetog kruga! Ja nisam loš, ja bih da se smijem još.
17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

"Snađi se druže" nikako da zastari na ovim prostorima, zapravo uvijek doživi remake!

LOL istina..     žalosno u biti.

Ha što sad, koliko da poskupi, poskupi..   koliko samo kuna ode ljudima DNEVNO na gluposti (kavica, pljuge, čokolada i sl.), tak da ne može nitko provalit kako 5 kn više za časopis nema. Stvar je jedino u tome što bi se probila svojevrsna 'psihološka granica' cijene časopisa na koju bi se s vremenom ljudi i naviknuli najvjerojatnije.
Kako imam čitavu kolekciju BUGa (yup, sve od prvog broja) ziher ću ga nastavit kupovati sve do samoga kraja koji nadam se neće tako skoro nastupiti (kolekcija je kolekcija, hebga) Neodlučan
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Poskupljenje casopisa

ideš  Iznenađen

ja ih imam sve tek od 120-tog broja

17 godina
moderator

Bug neće poskupjeti (koliko ja znam :), pa je ova tema besmislena - zato lock!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice