"Muljanja" u autoškolama

poruka: 13
|
čitano: 23.079
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
"Muljanja" u autoškolama

Pozdrav,

pošto nisam naišao na takve teme odlučio sam je otvoriti sam.

Autoškolu sam upisao u 2. mjesecu, što se tiče testova, prometne propise i prvu pomoć sam riješio iz prve, ali onda je došla vožnja, prva 2-3 tjedna sam vozio po 1 školski sat, i to ne svaki dan, par puta tjedno. Nakon toga 2 školska sata, skoro svaki dan i onda pizd..... Ostalo je još 4 sata koja se vuku već 2 tjedna, nikak da se to odvozi i da odem na ispit. Prvi petak je bila isprika da je bilo previše kandidata i da ja nisam upao, za drugi petak ima pak premalo kandidata. Zanima me što će biti za treći.

Upoznao sam lika koji vozi u drugoj autoškoli, ima za odvozit jos 3 sata i ima isti slučaj kao i ja. Jedino što mi za sada pada na pamet je da autoškola želi (pošto će proći 3 tjedna od zadnje vožnje) se uzmu dodatni sati, znači da se još coltne keša.

Zanimaju me iskustva kandidata u autoškolama, da li je netko imao slična iskustva... Ali i iskustva instruktora, ukoliko netko želi otvoriti dušu{#}.

Pozdrav

lac
17 godina
neaktivan
"Muljanja" u autoškolama

Moguće da si u pravu. Meni je instruktor par sati prije kraja rekao "aj ti uzmi još 3 sata", uzeo, dobio termin za par dana i položio iz prve (... i bilo je očigledno da se svi oni tamo jako dobro poznaju).

13 godina
"Muljanja" u autoškolama

naravno da se poznaju, sjecam se svojih dana u autoskoli, cak sam postao jako dobar s jednim instruktorom koji je priznao da su viseputa sredivali prolaz curama i ženama koje su totalni antitalenti u zamjenu za malo điđimiđi.

cak se i hvalio kako mu je jedna žena puš*la za prolaz dok joj je muz bio na poslu itd.

tipicni balkan, nista novo decki, samo se pokrijte po ušima dok ne dobijete vozacku i to je to. ja sam bio buntovniji pa me itekako kostalo.

15 godina
"Muljanja" u autoškolama

Meni se isto rastegnulo zadnjih par sati jer sam polagao u 8. mjesecu kad je više od pola ispitivača na godišnjem, čekao sam 3 tjedna na red.

OK je ako ima previše ljudi, ali nije mi jasno kako može biti "premalo", tu je nešto čudno. Ali opet, imaš još 4 sata koja čuvaš za dva dana prije polaganja, ne bi ti smjeli automatski reći da moraš uzeti dodatne sate. Ti ih možeš odbiti, a ako postane jasno da oni žele da ti upišeš dodatne sate zbog zarade, u svakom trenutku imaš pravo promijeniti autoškolu (premda mislim da nema potrebe toliko komplicirati).

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
17 godina
odjavljen
Re: "Muljanja" u autoškolama
neznalica90 kaže...

naravno da se poznaju, sjecam se svojih dana u autoskoli, cak sam postao jako dobar s jednim instruktorom koji je priznao da su viseputa sredivali prolaz curama i ženama koje su totalni antitalenti u zamjenu za malo điđimiđi.

cak se i hvalio kako mu je jedna žena puš*la za prolaz dok joj je muz bio na poslu itd.

tipicni balkan, nista novo decki, samo se pokrijte po ušima dok ne dobijete vozacku i to je to. ja sam bio buntovniji pa me itekako kostalo.

Također sam bio buntovniji i skoro se posvađao s ispitivačem. Htio me rušiti jer sam par metara prerano skrenuo na žutu crtu gdje voze tramvaji, iako nije bilo nikoga kome bi mogao zasmetati.

Na kraju me ipak pustio s izjavom da je je razlog prolaska taj da me više nikad ne mora gledat. Prije se hvalio kako je on radio u policiji i kako vozi rally. Jako je puno o sebi pricao. Pricali su mi starci kak je takav posao i prije radila bagra.

Odvratni su. Doslovno se samo treba pokrit po ušima i šutit da se hakovcu slučajno ego ne povrijedi. Siguran sam da ima i normalnih pojedinaca, ali za takvog iskreno još nisam čuo.

Iskustvo s instruktorom je bilo jako ugodno. Cak mi je jedan sat i poklonio.

Pro patria
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 17:55 (Malarkey).
13 godina
"Muljanja" u autoškolama

meni je najjace bilo kad je pustio zensku koja jedno 5-6 puta nije pogledala mrtvi kut, pocela se prestrojavat nasred raskrizja i to isto prestrojavanje zavrsila na pjesackom prelazu prilikom skretanja ulijevo.

nisam znao bi li se smijao ili plakao =)

16 godina
"Muljanja" u autoškolama

...i onda kad netko takav skrivi nesreću svojom glupošću i neopreznošću , nikom ništa... da ne pričam o tom da neki još ne znaju parkirati auto (ne mislim samo na žene).

5 godina
neaktivan
"Muljanja" u autoškolama
Pišem na sve strane da upozorim ljude da se ne opeku kao ja.

Prije nekoliko dana naaapokon sam položila vozački. :)

Upisala sam jednu autoškolu na Črnkasu (neću imenovati) koja je bila na akciji neki kupon sam kupila i eto reko da uštedim. Totalna prevara! Instruktor se više puta nije pojavio na termin kriveći mene da sam fulala vrijeme, dan, mjesto i sl. bez obzira što sam imala sve u porukama gdje i kad se nalazimo. Nakon toga što nisam pola sati vozila rekao mi je da nisam spremna za ispit i da moram uzeti dodatne sate. Uz sve ostalo što je bilo deranje, uvrede za vrijeme vožnje itd. Sva sreća pa sam se na vrijeme ispisala i prebacila u autoškola Trend u centru.
Neizmjerno sam zahvalna svima tamo jer mi nisu dali da odustanem od vozačke što sam htjela i pomogli mi da pobjedim svoje strahove. Najbolji instruktor Dalibor anđeo nakon prošlog, pun strpljenja, razumijevanja, miran pomogao mi je da naučim voziti ali i pobjedim strah od ceste. Svima ih toplo preporučujem. Nadam se da će moje iskustvo pomoći nekome da ne naleti na iste probleme.
8 godina
protjeran
"Muljanja" u autoškolama

Mislim da to nema nista sa temom - imala si instruktora debila,

kojeg nisi prijavila nadleznima u autoskoli. Desava se.

Sretno na cesti i samo opusteno, bez sminkanja i telefoniranja u voznji.

12 godina
"Muljanja" u autoškolama

Prije puno godina tako nije bilo, ja san odvozija 12 efektivnih sati da mi upiše 30 potrebnih, sve to odvozija u misec dana, zadnji sat odvozija u četvrtak a prijavili me na polaganje u ponediljak... posli polaganja se opija ki mazga od sriće ... davna vrimena

Not funny dude
6 godina
spajzica kaže...
Pišem na sve strane da upozorim ljude da se ne opeku kao ja.

Prije nekoliko dana naaapokon sam položila vozački. :)

Upisala sam jednu autoškolu na Črnkasu (neću imenovati) koja je bila na akciji neki kupon sam kupila i eto reko da uštedim. Totalna prevara! Instruktor se više puta nije pojavio na termin kriveći mene da sam fulala vrijeme, dan, mjesto i sl. bez obzira što sam imala sve u porukama gdje i kad se nalazimo. Nakon toga što nisam pola sati vozila rekao mi je da nisam spremna za ispit i da moram uzeti dodatne sate. Uz sve ostalo što je bilo deranje, uvrede za vrijeme vožnje itd. Sva sreća pa sam se na vrijeme ispisala i prebacila u autoškola Trend u centru.
Neizmjerno sam zahvalna svima tamo jer mi nisu dali da odustanem od vozačke što sam htjela i pomogli mi da pobjedim svoje strahove. Najbolji instruktor Dalibor anđeo nakon prošlog, pun strpljenja, razumijevanja, miran pomogao mi je da naučim voziti ali i pobjedim strah od ceste. Svima ih toplo preporučujem. Nadam se da će moje iskustvo pomoći nekome da ne naleti na iste probleme.

Zasto neces imenovati? Prevare te a ti se brines za njihov ugled?

15 godina

Ja sam 85-to godište i valjda sam iz neke baby boom generacije jer gdje god da sam se upisivao, od vrtića, škole, srednje, faksa i autoškole - gužve su bile svugdje. Upisao sam autoškolu za novu godinu sa 17ipo godina i bilo je dosta polagača pa dio mojih teško dobivenih termina se mogao pripisati i tome. ja sam bio pehist što se tiče tog vozačkog jer nakon odslušanih predavanja trebao sam izaći na pismeni u hak-u gdje su me nakon napisanog ispita izbacili sa ispita jer sam imao žuti kartončić da čekam osobnu a ne osobnu (prva generacija novih plastičnih osobnih), iako je moja autoškola provjerila sa hakom u zg i st da se može izaći sa žutim kartončićem. sama autoškola mi je financirala izlazak na slijedeći pismeni gdje sam opet izbačen zbog žutog kartončića, a išao sam opet jer je informacija za žute kartončiće bila provjerena 100%. pristojno sam čovjeku pokušao objasniti da nisam došao već drugi put napamet i naslijepo sa žutim kartončićem na što se on izderao na mene i potjerao me van. pri izlasku van sam zalupio vratima i ostala mi je kvaka u ruci koju sam zavitlao negdje u žbunje (onaj dio koji se uvlači u rupu, muška polovica kvake) i otišao. autoškola se ispričala mi i platila još jedan izlazak na ispit PONOVO sa provjerenom 100% informacijom ali mi više nije bilo bitno jer je stigla mi osobna. na pismenom u haku je bio neki drugi čovjek koji je prije početka ispita naglasio da se i žuti kartončići priznaju na što sam se nasmijao i odradio ispit kojeg sam sad napisao loše, samo 97% točnih za razliku od 100%  točnih na prva dva ispita. znači u startu već kasnim sa vožnjama mjesec dana iza svih. autoškolu sam upisao rekoh za novu godinu a kraj veljače je došao ja tek na 10ak sati. prošlo bi i po tjedan dana između dva sata, stalno gužve, ali nisam obraćao pozornost na to jer sam i školu i treninge odrađivao paralelno a prije rođendana u 7mom mjesecu ionako ne mogu dobiti vozačku. kako nisam bio nikad genij za matematiku odlučio sam ju failat kako spada do popravnog da riješim druge kemije koje nisam htio imati na popravnom i moj prvi izlazak na vozački ispit je bio poklopljen sa prvim rokom popravnog. došao cijeli zblesan nakon popravnog trčao i onako cijeli smušen (prošlo je i tri tjedna od mog zadnjeg sata) na jednom raskrižju nisam vidio da je ogledalo na drugom kraju ceste pa iako sam ja normalno stao pa se izvukao na točku preglednosti odakle sam krenuo to je okarakterizirano kao da nisam stao na znak ili se koristio ogledalom pa sam pao... hebga. slijedeći tjedan je bio zadnji rok prije njihove ljetne stanke i na njemu sam se pojavio spreman ko ivica kostelić prije napada na staljingrad, ali ovaj put je čova u komisiji bio onaj koji se izderao na mene na drugom pokušaju pismenog i ostao zaključan nekih sat ipo vremena nakon mog izlaska i koji me zapamtio. bacio me nakon 10ak min izmislivši prometni prekršaj kojeg nije bilo da se i moj instruktor usprotivio ali čova je bio nepopustljiv u svojoj odluci. vrativši se na početnu točku počeo sam trgati pojas da izađem van i nađem onu kvaku te mu ju pozicioniram strateški u ekvivalent tučka i nježnika ali me moj instruktor zaustavio i pitao me odakle ga znam i zašto bi mi on napravio ovo. rekao sam priču sa kvakom i on je umro od smijeha rekavši da je to priča kojoj su se smijali mjesecima i da nije imao pojma da sam ja taj lik. a za čovu je rekao da je pakšu svjetske klase i da ako sad montiram kvaku gdje sam naumio da neću nikad proći. nažalost morao sam čekati iza ljetne stanke za ponovni termin polaganja i instruktor mi je dao 2 ili 3 blok sata u par dana i dogovorio mi je termin kad nije bilo dotičnog čove. prošlo je sve glatko ali eto zbog spleta nesretnih okolnosti, masovnosti moje generacije, i čove, ja sam od upisa do vozačke potrošio oko 9 mjeseci... moja žena je polagala prije nekih 5 godina i ispolagala je svoje pismene, prve pomoći i odvozila svoje sate i položila iz prve u nekih 3 mjeseca sve skupa. a znam da sam čak i ja digao obrvu na svakodnevnost njezinih termina za vožnju... pa sad ti objasni.

Eto, napričao gro gluposti a ništa korisno nisam rekao. moja autoškola mi je plaćala 2 naknadna pismena a moj instruktor mi je dao besplatne sate i još dogovorio termin bez antagonista ove epopeje. šta reći.

7 godina
neaktivan
"Muljanja" u autoškolama

Muljaju naravno, i vecina ih to radi. Ja sam u upisao autoskolu, polozio testove i dobio instruktora kojem stvarno kapu skidam. Covjek je imao neki svoj sistem gdje stvarno svaki cas voznje iskoristi tako da te nauci nesto.

Da bi me poslije odvozenih pola casova nazvali iz autoskole, kao taj instruktor je otisao na godisnji, nastavit cu novim instruktorom i ima on moj broj telefona pa ce me nazvati da se dogovorimo.

E taj novi je bio potpuni diletant, covjek ne samo da me nije naucio nista u tom ostatku casova nego mi je izbio i ono sto me ovaj predhodni naucio.

Konstatno mi je nabijao tremu, sve sto uradim samo je ponavljao jaoooo ti ces pasti, jaooo neces poloziti...zadnjih 6 casova mi je razvukao na 15 dana, kao ne moze se uklopiti...

I dodje dan polaganja, ja sjedam u auto, on ulazi prije covjeka iz komisije i vice meni "daj pare, daj pare"...pitam kakve pare, pa zar kaze neces dati da prodjes...

E tu sam onda pukao, poceo psovati, ne dam ti majmune nista, neka propadnem tuzit cu vas sve...ulazi taj iz komisije, ja se vezem i krenem totalno me bolio kuac da li cu proci ili ne...u pola voznje i taj iz komisije mi govori, opusti se, sta si ljut, sta ti je?

Uglavnom zavrsavam voznju na parkingu, covjek mi kaze vrati se na polaznu tacku, cestitam polozio si...nisam mogao da vjerujem.

Kad sam se vratio na poligon, nisam uspio ni da stanem kako treba, ovaj majmun od instruktora iskoci iz auta i pobjeze u zgradu...poslije toga sam ga par puta sreo u grade, bjezi na drugu stranu ulice, okrece glavu.

Mozda sam pogrijesio sto ga nisam prijavio, ali posto je ovo balkan vjerovatno bih samo izgubio vrijeme s tim...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice