Mau-Mau kartaška igra - ishod igre

poruka: 4
|
čitano: 3.517
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Imam pitanje u vezi ishoda, ako neko zna tu igru i pravila, znači na kraju je jedan igrač bacio zadnju kartu (pri čemu bi bio pobjednik, osim ako bi drugi igrač bacio sedmicu) no drugi igrač je bacio 4 devetke, pri čemu bi normalno u igri bio automatski pobjednik(4 iste karte), ali me zanima tko je u ovom slučaju pobjednik? prvi ili drugi igrač?

Zahvaljujem unaprijed

16 godina

mi igramo da ne mozes baciti 4 iste karte odjednom vec se moraju "nakupiti". ako te poklopi sedmicom, onda nije kraj nego moras vuc jos dvije karte.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
17 godina
neaktivan

igrali smo mau mau dosta dok smo bili mlađi ali nisam razumio tvoje pitanje. kad se netko rješi zadnje karte više ga nemožeš kačiti s ničim.

13 godina
neaktivan

Da, moraju se nakupiti, ali na devetku se može baciti još jedna karta, ako se opet baci devetka, na nju se opet može druga, pa se tako mogu i 4 devetke odjednom, pri čemu je taj igrač pobjednik. A pitanje je da li je pobjednik, u navedenom slučaju gore, onaj koji je prvi ostao bez karata ili onaj koji je nakon njega bacio 4 devetke (ili jednu devetku na zadnje tri naredane devetke)?

Odnosno na primjer ako su naredane 3 iste karte, tu 3. baci prvi igrač, pri čemu ostaje bez karata, a onaj drugi baci svoju zadnju istu kao one 3 naredane, tko je pobjednik? prvi ili drugi igrač? Po mojem prvi, ali nikako riješiti nesuglasice..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice