Kao prvo, ne mogu shvatiti ljude koji koriste bilo koju supstancu da bi bili ***sretni*** (ako neko ima bolji naziv za to neka slobodno kaze. "Opustanje" definitvno nije ispravno ali zavisi od droge do droge i bla bla).
Ista kolicina "radosti" se dobiva kad otrcis/vjezbas dva sta, kupas se u znoju, i nakon zavrsetka vjezbe se osjecas odlicno. Uporedite to sa uzimanjem jedne teblete. Onda uporedite zivote te dve osobe. Kladim se da ce ova druga mnogo bolje proci u zivotu ako ne zivi vec mnogo bolje od osobe koja uzima drogu.
Poznam ljude koji redovno (i one koji povremeno) konzumiraju opijate. ne mogu reci da si su zivot olaksali ili na bilo koji nacin poboljsali. I svojoj djecu cu uciti istome. Najzabavniji u drustvu ne trebaju >marijuanu< da bi bili opusteni, smijesni, zabavni.
Ja sam ZA legalizaciju SVIH opijata. Zbog cega?
Ako je neko ovisnik, on ce drogu naci na ovaj ili onaj nacin. Potpuno je isto i za lake droge. Desni radnik sa pilane zna gdje treba da ide da kupi.
Ovisnici pri kupovini droge nemaju blage veze o njenoj kvaliteti. Moze to biti misiji otrov, njemu ce biti dobro. Legalizacijom opijata se unistava 80% dilera.
Ostaje onih 20% koji ce prodavati smece za daleko manju cijenu za one ovisnike koji si ne mogu priustiti legalni opijat.
Sve vlade svijeta bi legalizovali droge da mogu. Samo da prihodi "podzemlja"/mafije/bilo-koje-druge-ilegalne-mreze ne dolaze od... droga. Mislim da to pojasnjava sve.