Komentari osobnog stava forumaša

poruka: 83
|
čitano: 9.910
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Osobni stav forumaša
15 godina
Re: Komentari osobnog stava forumaša
vexx5555 kaže...

Još je Aristotel govorio da su djeca u njegovo vrijeme bila propast, ali ne vidjeh tu propast. {#}

Naša je mladež.. loše odgojena, ruga se autoritetu i nimalo ne poštuje starije. Naši današnji mladi.. ne dižu se kad u prostoriju uđe tko stariji, drsko odgovaraju roditeljima i pričaju umjesto da rade. Jednostavno nevaljali su.

Sokrat.

16 godina
protjeran

Ivan_hacker kaže...

Imam ovo već dugo u glavi,ali neznam gdje bih napisao.

Čitam rennyev post gdje on kaže da djeca ne znaju održavati računalo i u to sam se osobno uvjerio,a vidio sam i gorih stvari.
U mom mjestu ima klinaca kojima je internet(a i život) samo fejs i MSN.
I to polovici tih klinaca sam ja napravio fb acc.I još me zovu da pogledam računalo jer „sporo radi“.Uštekavam USB s obaveznim alatima(ccleaner,recuva,defragler...)Pitam koji AV koristi.Odgovara čemu služi taj antivirusni,meni to ne treba.Pokrećem spybot s usb-a i disk pun malwarea u mapama koje imaju naziv poker,smileys...Pustim da radi svoj posao.Startni izbornik pun,disk pun.Pitam odkud imaš ovoliko programa?Odgovara da ih je sve obrisao(obrisao prečicu).Tu sam se dobro namučio.

Neću sad nastavljati o ovome malom jer to nije poanta.Poanta je to da današnji klinci ne koriste računalo za one svrhe koje su potrebne za njihovu dob.Danas ima ovih bogataša koji će djetetu kupiti komp za 7 rođendan,iako dijete blage veze nema.Često se pitam što bi današnji klinci uradili da im se pokaže ono uz što smo mi odrastali.Danas oni imaju previše i neznaju to iskoristiti.Kupuju informatičke časopise samo radi igara

Cesto cujem na forumu Ja sam to kupio i koristit cu to kako hocu, ali to ne primjenjujete na takve osobe.

Pa pogledajte takve na ulici, voze nabrijane Golf-ove.

Takvi su oko nas, da Lazarus nije moderator, rekao bih da imaju manjak inteligencije.

P.S.

Napisao bih nesto vise, ali cini mi se da idem tetki...

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
15 godina
Mentalist kaže...

Cesto cujem na forumu Ja sam to kupio i koristit cu to kako hocu, ali to ne primjenjujete na takve osobe.

Pa pogledajte takve na ulici, voze nabrijane Golf-ove.

Takvi su oko nas, da Lazarus nije moderator, rekao bih da imaju manjak inteligencije.

P.S.

Napisao bih nesto vise, ali cini mi se da idem tetki...

U a ti voziš Volvo pretpostavljam?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina

@ EVO slažem se u potpunosti s napisanim.Naime spominješ profesore koji imaju licence što me sjeti profesorice iz informatike koja je predavala burazu. Kad je buraza pitala šta je OS i da mu nabroji neke on je uredno odgovorio šta je OS i krenuo nabrajat: Windows,OS X,Linux,Ubuntu,Debian i Fedora. Profesorica odgovara a šta su ti ova zadnja tri?!?!? Je li to normalno za nekog tko je završio školu za to?Takodjer imao sam u srednjoj susret s profesorom koji je mislio da je pametan ako u ip postavkama makne gateway da nemogu ići svi na net osim njega.Ja sam svima podesio da kompovi dobivaju automatski ip i gateway nakon čega je on rekao da sam prokleti haker! FAYUL! Uglavnom u hrvatskoj je puno ljudi s licencama a malo tko može potvrditi tu postojanost licence.

14 godina
neaktivan

Da vidite kakvog sam ja imao nastavnika iz informatike, znao sam od njega informatiku puno bolje, al je i on bio gulp ko letva.Jedino što je znao bile su naredbe u logu za nacrtat križić i otvoriti ms word.

a i današnji klinci ništa neznaju, polovici njih sam ja napravio fejs, a druga polovica sama pokuša napravit(jedno 10 puta) fejs,i nitko dosad nije napravio kako valja.Ja neznam kako oni uspiju napraviti da nevalja, to je teže nego da valja :) . I onda mi viču kako je neki frend "provalio" u fb acc. Pa im ja objašnjavam da on to nezna napravit, da je to teško unići u bazu podataka fb-a, i da je to tako lagano onda nitko nebi ni imao fb.I najmrže mi je kada se oni hvale kako znaju informatiku.

Ali nije takav svaki klinac, ima i oni koji su nadareni za programiranje,i vole programirati

15 godina
iprogramer kaže...

Ali nije takav svaki klinac, ima i oni koji su nadareni za programiranje,i vole programirati

Prema ovome svatko tko se bavi programiranjem onda on radi nešto korisno. To nije točno jer ima na stotine stvari koji se mogu raditi na računalu osim programrianja, a da su korisne i napredne u pogledu običnih korisnika. Programiranje je usto vrlo širok pojam pa ne možemo tako generalizirati.

Usto ako se neki dječak bavi programiranje, to ne mora značiti da on zna baratati sa osnovama informatike.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2011 8:27 (captain_soap_McTawish).
17 godina

Ovi osobni stavovi su smijesni. Ostavite se coravog posla. Ili bar naucite formatirati tekst.

Do kada vi to meni mislite tolerirat?
15 godina

Obožavan ove komentare kako samo vi znate ostali ne znaju.

Možda ne znaju zato jer ih nije briga? Imaju neke pametnije stvari u životu za radit osim računala, ne mora svako bit pametan oko računala te znat programirat i radit web stranice.

Ok kažete da je prije bilo više tehnički potkovanih ljudi, ali prije je bilo manje računala, a oni koji su imali računala značila su im sve na svijetu te su bili voljni naučit sve o njima. 

Još ovo za linux, linuxa ima 2% na svim računalima, i zbog čega bi netko tko je prosječno pismen oko računala triba znat za njega? Vjerojatno ni vi ne znate za neke stvari koje ta osoba zna. To je jednostavno tako, nisu oni tome krivi, niti ste vi, niti je itko kriv.

Peace means I'm reloading my gun.
17 godina
sirka666 kaže...

Ne znam, zato i ne pisem.

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ovi osobni stavovi su smijesni. Ostavite se coravog posla. Ili bar naucite formatirati tekst.

Prestrašno.

Možda i bolje da se nije realizirala ona moja ideja kolko bedastih "samo ja znam a nitko drugi ne zna" tekstova.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2011 9:43 (Danny_HR).
14 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

mslim da bi profesor trebao znati bolje, a ako ne bolje, makar ono što bi trebao predavati.

I da njih nije briga ne bi se hvalili kako znaju to sve.Ja mrzim kad se hvale da znaju a neznaju,neka se slobodno oni hvale ako znaju i tad mi je drago, a ako neznaju netrebaju se hvaliti. i to oko linux-a se slažem s tobom

16 godina
dj_renny kaže...
Zbog takvh ljudi imam za kavu i cigare a zbog takvih ljudi u velikim gradovima neki PC servisi i žive...

Kavu i cigarete {#}

Vjerujem da zaradiš 200 do 400 kuna mjesečno od toga, a vjerujem da i katkad koji mjesec uopće nemaš posla kod takvih ljudi.

Ako te toliko to nervira, zašto onda ideš sređivati komp ljudima. Kad te zovu, onda si se vjerojatno i ponudio, rekao da te zovu ako komp zašteka.

Ja vidiš katkad zaradim dobru lovu za tjedan dana (puno više nego što ti za kavu i cigarete).

Čišćenje kompa katkad obavim preko TeamViewer-a, besplatno i kad me čovjek zove kasnije, sam mi plati više od onoga što sam tražio baš zato što sam ljubazan i objasnim ljudima pa ako treba i pet puta {#}

http://gplus.to/croivan
16 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Još ne vidjeh tvoj uradak. Što se čeka? Kada češ nam pokazati kako se to zapravo radi? {#}

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
17 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Još ne vidjeh tvoj uradak. Što se čeka? Kada češ nam pokazati kako se to zapravo radi? 

Pa dovoljno je obziran da neće napisati ništa dok ne bude imao šta pametno za napisati. Žišku.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...

Pa dovoljno je obziran da neće napisati ništa dok ne bude imao šta pametno za napisati. Žišku.

Kužim. Nikad neće ništa napisati.

17 godina
vexx5555 kaže...
Danny_HR kaže...

Kužim. Nikad neće ništa napisati.

Kao sto rekoh, nisam na nivou da se idem usporedjivati sa Dragom ili Olegom, niti mi je to namjera, niti to zelim. Znam gdje su mi granice i ne zelim se sramotiti. Za razliku od Vas. Koji imate ego velicine Australije. Nesto kao ekipa sa Supertalenta. Pa kad vas se pokenja naljutite se. I prijetite da cete zapalit Tribunj :). Tako da da, nikada necu nista napisati. Jer bolje sutit nego ispast glup.

U ostalom, ovo su komentari osobnog stava forumasa. Moj komentar je da nemate pojma i da se ostavite coravog posla. Isto tako bih komentirao Olegovu ili Draginu ili Isusovu kolumnu ako mi se ne svidja.

Jedina dva autora koja bih volio procitati na forumu su Mentalist i Torrente (i ex Ribar, al on je ex, jel). Jer imaju stila. Kojeg ostali nemaju. 

U cemu je problem?

16 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Kao sto rekoh, nisam na nivou da se idem usporedjivati sa Dragom ili Olegom, niti mi je to namjera, niti to zelim. Znam gdje su mi granice i ne zelim se sramotiti. Za razliku od Vas. Koji imate ego velicine Australije. Nesto kao ekipa sa Supertalenta. Pa kad vas se pokenja naljutite se. I prijetite da cete zapalit Tribunj :). Tako da da, nikada necu nista napisati. Jer bolje sutit nego ispast glup.

U ostalom, ovo su komentari osobnog stava forumasa. Moj komentar je da nemate pojma i da se ostavite coravog posla. Isto tako bih komentirao Olegovu ili Draginu ili Isusovu kolumnu ako mi se ne svidja.

Jedina dva autora koja bih volio procitati na forumu su Mentalist i Torrente (i ex Ribar, al on je ex, jel). Jer imaju stila. Kojeg ostali nemaju. 

U cemu je problem?

Tribunj? WTF!?

Možda ti nije palo na pamet da ekipa koja piše te osobne stavove nikad nije pisala kolumnu!? Ja nisam nikad.

Fala Bogu, iskustvo se stječe samo ako radiš nešto, ne ako stojiš sa strane i pljuješ po drugima.

17 godina
vexx5555 kaže...

Tribunj? WTF!?

16 godina
protjeran

EVO kaže...

Koliko god su računala u zadnje vrijeme postala jednostavija za uporbu, toliko se općenito znanje o istima smanjilo. Neželim reći da je to pojednostavljanje loše, već da danas, skoro svi znaju barem što je računalo. Cijena napretka je poglupljivanje naorda, koji u zadnje vrijeme nezna ništa više osim surfati po internetu. Naravno postoji i jedan dio koji pokušava nešto shvatiti, ali to najčešće krivo shvati, jer mu nema tko objasnit, ili jednostavno nije sposoban potražiti pomoć, pa kada misli da je nešto shvatio, onda to svima objašjava, ali tvrdnja je da objasni u većini slučajeva krivo. Nadalje postoji i jedan dio korisnika koji se nazivaju power-useri, koji još uvijek koriste maksimum svojih računala, ne nemislim na OC, jer ito i moji debilistico-frendovi mogu napravit, jer su svi čuli za Afterburner, Eyefinity, Surround, 4pin,8 pin, a nitko nema pojma, šta ti pojmovi znače. Uglavnom pod tim pojmom mislim, na iskorištavanje računala u kreiranje nečeg korisnog, npr. web-stranice, programa, nečeg korisniog njima i ostatku svijeta, isto tako ti korisnici još uvijek znaju jako puno o računalima, te razumiju veliki broj pojmova, te kako se šta radi. Prije je takvih korisnika bilo jako puno, jer se sve obavljalo pomoću komandi, i veliki dio je znao zašto se neke stvar, baš moraju tako radit, danas ih je daleko manje, recimo samo to da su lokalni servisi računala, prepuni raznih mutavih problema. Ovo je naizgled rješivi problem, ali kada se još nadoda, da je učitelja informatike koji nešto znaju objasnit, sve manje, to više nije lagan zadatk, a i forumska zajednica,ne voli učiti tkzv. newbie i n00bove, jer jednostavno nemaju vremena, itd. tako da koliko god se govorilo da ima više tehnički potkovanijih ljudi(a da budeš tehnički potkovaniji, potrebno je proći tečaj,   na kojem te uče raditi u officeu 2003, te znati pojmove iz 2004), mislim da je općeniti postotak, pravih potkovaih usera u padu, jer danas čim znaš upalit komp si genije. Naravno mnogi će reć da govorim budalaštine, jer vidi samo koliko ljudi radi u IT sktoru itd. Pa takvima imam samo za reć, da i u tim sketorima ima glupasvih ljudi koji su nekako dobili licencu za rad, uglavnom moja poanta je ne da bismo se trebali vratiti komandama, već da se tzreba podučiti narod. naravno to postoji, razni tečajevi i tako, ali na njim se samo uči microsoftovi programi, treba zapošljavat power-usere, ne neke licencirane nastavnike koji nemaju pojma.

Uh...

Tebi mora da je jako glupo sto 3 milijarde ljudi vozi automobil, glupani jedni. Jako je malo power-user-a koji pomognu drustvu i naprave auto!

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
14 godina
neaktivan
tnakir kaže.

Kvit plejning gejms vit majn hajn tuu majn hajn{#} Bolje moja stara govori engleski a nema više od srednje prehrambene.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
15 godina

U vezi minikdo5-ovog posta,moram reći da nisu svi profesori takvi

R.I.P EnlightenedPhoenix/////////ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala
15 godina
Ivan_hacker kaže...

U vezi minikdo5-ovog posta,moram reći da nisu svi profesori takvi

nisu ali when you see one call da ministar obrazovanja! {#}

15 godina
neaktivan

Šteta što je ovo zamrlo...evo,ja sam neki osobni stav napisao...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Osobni stav forumaša
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice