Koje bi predmete trebalo izbaciti iz škola?

poruka: 156
|
čitano: 23.925
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Sad se sjetio, ne bi ja izbacio predmete, nego malo prilagodio taj školski sustav. Recimo, jako mi se sviđa engleski školski sustav, bila je jednom emisija sa Milićem u Engleskoj, pa sam tamo to vidio. Čak su napravili su mali test između naših par učenika i njihovih. Test je bio opće kulture. Naši su bili tek mrvicu bolji od njih, upravo zato šta učimo tolko nepotrebnog smeća (u gimnazijama), a bolji su bili samo mrvicu jer se svo to smeće naštreba pa zaboravi. Ja sam za to da se iz temelja promijeni školski sustav, jer ovakav kakav je je stvarno loš. Ovo govorim iz perspektive bivšeg gimnazijalca, pa ne znam kak je u strukovnim školama (četverogodišnjim, za trogodišnje znam).

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 17:07 (1domagoj1).
16 godina
neaktivan

U Ekonomskim imaju predmeti koji im uopće ne trebaju poput biologije.Elektrotehničke škole imaju biologiju samo jednu godinu.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Moj avatar Colonel Miles Quaritch is my hero
15 godina
neaktivan
RE: Koje bi predmete trebalo izbaciti iz škola?
1domagoj1 kaže...

Sad se sjetio, ne bi ja izbacio predmete, nego malo prilagodio taj školski sustav. Recimo, jako mi se sviđa engleski školski sustav, bila je jednom emisija sa Milićem u Engleskoj, pa sam tamo to vidio. Čak su napravili su mali test između naših par učenika i njihovih. Test je bio opće kulture. Naši su bili tek mrvicu bolji od njih, upravo zato šta učimo tolko nepotrebnog smeća (u gimnazijama), a bolji su bili samo mrvicu jer se svo to smeće naštreba pa zaboravi. Ja sam za to da se iz temelja promijeni školski sustav, jer ovakav kakav je je stvarno loš. Ovo govorim iz perspektive bivšeg gimnazijalca, pa ne znam kak je u strukovnim školama (četverogodišnjim, za trogodišnje znam).

zato i treba ostaviti samo neke predmete kao glavne a sve ostalo izborno

onoga koga zanima povijest ili biologija,ili mu treba za fakultet nek uči

meni npr. neće trebati gotovo nijedan predmet kojeg sada imam u gimnaziji

zato smatram da bi najbolje bilo ostaviti matematiku,hrvatski,engleski (možda i fiziku) a ovo ostalo staviti pod izborno

lijepo je znati nešto iz biologije.....i ali je sasvim nepotrebno bubati to kako bi se dobila dobra ocjena

mislim da bi se naš školski sustav trebao dosta promijeniti,jer ovako u školi trošiš sate i sate na gluposti

barem da nas iz tih "bubačkih" predmeta profesora uče razmišljati i traže nas da razmišljamo a ne bubamo

ja sam npr. jako volio povijest i geografiju u osnovnoj jer sam imao profesorice koje su tražile da razmišljam a ne sve da nabubam

u gimnaziji samo traže bubanje,ne bi se nikad sjetili upitati zašto je to tako

jedini razlog zašto sam ja otišao u gimnaziju jest jaka matematika i fizika...

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 18:05 (patch123).
16 godina

Iz gimnazije bi trebalo maknuti Glazbeni i Likovni, ili ih spojiti u jedan predmet (umjetnost, ili tako nešto)

Tko visoko leti, štedi gorivo.
17 godina
neaktivan

Lol vidim da bi neki matematiku i hrvatski micali xD budite realni, trebalo bi napravit samo glazbeni likovni i tjelesni da ti ne utječu na ocjene, a jedini predmet koji po meni nema baš nikakvu svrhu je latinski. Bolje bi bilo da umjesto njega njemački ili francuski učimo. Također bi bilo bolje da ima više različitih programa u školi, da možeš birat recimo važna mi je matematika fizika i informatika a biologija i kemija nisu, i onda idem u takav program sa više infice, a manje kemije npr.

Prodajem USB 2.0 Flash drive 16GB KINGSTON DataTraveler 102 nove, zapakirane s jamstvom 5 godina za 180kn, novi su 300kn.
15 godina
odjavljen
Ige kaže...

Lol vidim da bi neki matematiku i hrvatski micali xD budite realni, trebalo bi napravit samo glazbeni likovni i tjelesni da ti ne utječu na ocjene, a jedini predmet koji po meni nema baš nikakvu svrhu je latinski. Bolje bi bilo da umjesto njega njemački ili francuski učimo. Također bi bilo bolje da ima više različitih programa u školi, da možeš birat recimo važna mi je matematika fizika i informatika a biologija i kemija nisu, i onda idem u takav program sa više infice, a manje kemije npr.

Sta je tebi? Latinski je jezik znanosti svaka bolest se zove na latinskom, svaka zivotinja...

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]
17 godina
neaktivan
patch123 kaže...
1domagoj1 kaže...

...

...

Nisam mislio tak, da sve bude izborno, mislim ono, šta ako ti nitko ne odabere nikakav izborni? Ono, imat će 3-4 predmeta onda? A ako staviš da mora uzet neki izborni, opet prisiljavaš ljude da uzimaju predmete, jer recimo za neki faks bi bila dovoljna 2 izborna, a za neki drugi faks bi trebala recimo 3 izborna. I šta onda, ovi koji idu na jedan faks imaju predmet manje od ovih koji idu na neki drugi faks. Recimo za FER bi ti trebala matematika, fizika, informatika, a za RGN bi ti trebala matematika, fizika, i kemija i biologija (predmet više). Kužiš? Ono o ćemu ja govorim je da treba promijeniti sustav iz temelja i polako kak ljudi napreduju kroz školovanje sužavati predmete prema njihovim preferencijama, tak da dok dođeš do 4. razreda i želiš recimo upisat FER imaš hrvatski, (pojačanu) matematiku, fiziku, informatiku (programiranje, a ne excel-e i word-ove), logiku (boole-ova algebra) i sl., ako hoćeš recimo povijest studirati, imaš hrvatski, matematiku (bitno olakšanu), povijest, geografiju, šta ja znam, povijest umjetnosti i sl. Što je naravno s obzirom na našu državu i općenito sustav kakav je, nemoguće.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
patch123 kaže...
1domagoj1 kaže...

...

...

Nisam mislio tak, da sve bude izborno, mislim ono, šta ako ti nitko ne odabere nikakav izborni? Ono, imat će 3-4 predmeta onda? A ako staviš da mora uzet neki izborni, opet prisiljavaš ljude da uzimaju predmete, jer recimo za neki faks bi bila dovoljna 2 izborna, a za neki drugi faks bi trebala recimo 3 izborna. I šta onda, ovi koji idu na jedan faks imaju predmet manje od ovih koji idu na neki drugi faks. Recimo za FER bi ti trebala matematika, fizika, informatika, a za RGN bi ti trebala matematika, fizika, i kemija i biologija (predmet više). Kužiš? Ono o ćemu ja govorim je da treba promijeniti sustav iz temelja i polako kak ljudi napreduju kroz školovanje sužavati predmete prema njihovim preferencijama, tak da dok dođeš do 4. razreda i želiš recimo upisat FER imaš hrvatski, (pojačanu) matematiku, fiziku, informatiku (programiranje, a ne excel-e i word-ove), logiku (boole-ova algebra) i sl., ako hoćeš recimo povijest studirati, imaš hrvatski, matematiku (bitno olakšanu), povijest, geografiju, šta ja znam, povijest umjetnosti i sl. Što je naravno s obzirom na našu državu i općenito sustav kakav je, nemoguće.

ma na kraju krajeva sve što kažemo je neprovedivo

ja još smatram da bi bilo najbolje da samo 3-4 predmeta budu glavna a ostali izborni

samo što bi tako bilo nemoguće uskladiti satove

šta ako ja imam matematiku 1.,biologiju 2.,povijest3. a hrvatski 4.sat

i sad ako ja ne želim ići na biologiju i povijest morao bih 2 sata čekati do idućeg sata....

nemoguće je to uskladiti,a tema nema nekog ni smisla kad ne možemo ništa promijeniti

možemo jedino maštati o boljem školstvu

16 godina
neaktivan

Evo neš o gimnazijskom programu u budućnosti

Reforma školstva: Fuchs najavio manji broj predmeta u gimnazijama

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs s potpredsjednicom Vlade Đurđom AdlešičMinistar obrazovanja Radovan Fuchs s potpredsjednicom Vlade Đurđom AdlešičMinistar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. Radovan Fuchs odlučio je smanjiti broj obaveznih predmeta i povećati izbornost. Zbog toga će ovih dana osnovati radnu skupinu koja će se pozabaviti reformom gimnazije. U njoj će se naći stručnjaci, koji poznaju prednosti i mane te škole.

Stručnim službama Ministarstva Fuchs je već dao u zadaću da proanaliziraju gimnazijske sustave drugih europskih zemalja, kao i model koji je u Hrvatskoj bio na snazi prije uvođenja "šuvarice".

"Naši su gimnazijalci dobro pripremljeni za nastavak školovanja i to tako mora ostati. No, isto je tako činjenica da nigdje u Europi učenici nemaju tako puno obveznih predmeta. Pokušat ćemo definirati pet, šest, deset predmeta koje gimnazijalac mora znati i povećati udio izbornih predmeta, što je u skladu sa svjetskim trendovima ", rekao je Fuchs za Jutarnji list.

Jutarnji list objavio je nedavno usporednu analizu hrvatskog i europskih gimnazijskih modela. Rezultati su pokazali da je Hrvatska trenutačno jedina zemlja u kojoj gimnazijalci tjedno u školi provode 34 sata i imaju između 15 i 17 obveznih nastavnih predmeta. U drugim zemljama učenici, u pravilu, tjedno slušaju između devet i 13 predmeta, s tim da dio predmeta biraju sami.

U Hrvatskoj su razlike između tipova gimnazija minimalne, a i sami se programi sadržajno nisu bitno mijenjali od devedesetih, kada je gimnazija vraćena u školski sustav. Sve to iznimno preopterećuje učenike, što se, drže mnogi, vidjelo i na rezultatima probne državne mature.

Državni tajnik za srednje školstvo Želimir Janjić je kazao kako će se sada zalagati da školarci imaju što širu paletu izbornih predmeta, jer u Ministarstvo iona stalo stižu zahtjevi za uvođenje novih sadržaja, od spolnoga odgoja, poduzetništva do odgoja za ljudska prava, piše Jutarnji.

Izvor: nacional.hr

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac.
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 19:29 (cuspajz).
15 godina
neaktivan

ma ništa od reforme školstva,u ovoj državi se ništa ne može napraviti kako treba pa tako ni ovo

odavno nam obećaju smanjen broj predmeta,manje knjiga a upravo rade suprotno

16 godina
neaktivan
patch123 kaže...

ma ništa od reforme školstva,u ovoj državi se ništa ne može napraviti kako treba pa tako ni ovo

odavno nam obećaju smanjen broj predmeta,manje knjiga a upravo rade suprotno

Shebani smo.Manje knjiga jednako manje para.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Moj avatar Colonel Miles Quaritch is my hero
17 godina
neaktivan
bobica257 kaže...
Ige kaže...

Sta je tebi? Latinski je jezik znanosti svaka bolest se zove na latinskom, svaka zivotinja...

Tako mi je svejedno jel se zove na latinskom ili na kineskom, ja ne učim nazive bolesti, ne učim čak ni poslovice, nego učim gramatiku. Evo, daj mi jedan primjer, bilo koje zanimanje osim profesora latinskog da mi treba ta gramatika.

Nazive ću svejedno naučit napamet ako budem trebao.

Prodajem USB 2.0 Flash drive 16GB KINGSTON DataTraveler 102 nove, zapakirane s jamstvom 5 godina za 180kn, novi su 300kn.
16 godina
neaktivan

Trebalo bi izbacit likovni

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
16 godina
neaktivan

Ne znam što je ljudima koji hoće izbaciti hrvatski.Po meni bi ga trebalo pojačati,da škole ne daju nepismenu djecu.Više se koncetrirati na gramatiku i vokabular,a malo manje na lektiru.Sigurno još ima štreberskih predmeta u raznim školama koji nas ničemu ne uče.Općenito bi to po meni trebalo izgledati ovako:Manje obveznih predmeta,više izbornih,da svatko kreira svoj nastavni plan po volji.Onda manje nepotrebnih društvenih predmeta u strukovnim školama i više prakse manje teorije kod stručnih predmeta.TZK bi trebao biti izborni(radi onih koji nisu sportski tipovi),a pojačati školsku sportsku ligu(slično kako u SAD-u imaju highschool football/basketball timove),ali ne da,recimo školski košarkaški tim vodi profesor tjelesnog,nego pravi košarkaški treneri.Ali svi mi znamo da se takve reforme neće provesti,a ova država će potonuti brže od Titanika.

alrighty then
15 godina
neaktivan
dncrmt kaže...

Ne znam što je ljudima koji hoće izbaciti hrvatski.Po meni bi ga trebalo pojačati,da škole ne daju nepismenu djecu.Više se koncetrirati na gramatiku i vokabular,a malo manje na lektiru.Sigurno još ima štreberskih predmeta u raznim školama koji nas ničemu ne uče.Općenito bi to po meni trebalo izgledati ovako:Manje obveznih predmeta,više izbornih,da svatko kreira svoj nastavni plan po volji.Onda manje nepotrebnih društvenih predmeta u strukovnim školama i više prakse manje teorije kod stručnih predmeta.TZK bi trebao biti izborni(radi onih koji nisu sportski tipovi),a pojačati školsku sportsku ligu(slično kako u SAD-u imaju highschool football/basketball timove),ali ne da,recimo školski košarkaški tim vodi profesor tjelesnog,nego pravi košarkaški treneri.Ali svi mi znamo da se takve reforme neće provesti,a ova država će potonuti brže od Titanika.

očito se srame svog jezika

mama mi je gej a otac lezbijka
15 godina
odjavljen
Ige kaže...
bobica257 kaže...
Ige kaže...

Tako mi je svejedno jel se zove na latinskom ili na kineskom, ja ne učim nazive bolesti, ne učim čak ni poslovice, nego učim gramatiku. Evo, daj mi jedan primjer, bilo koje zanimanje osim profesora latinskog da mi treba ta gramatika.

Nazive ću svejedno naučit napamet ako budem trebao.

Onda nek uvedu latinski na fakultete na kojima se koristi latinski. To što su nazivi bolesti na latinskom ne znači da svi liječnici znaju latinski ''ko vodu pit''.

Moja profesorica iz latinskog je bar bila normalna osoba koja nije svoj predmet držala za osobito važan pa smo svi iz latinskog imali dobre ocjene.

The river tells no lies, yet standing at its shores the dishonest man still hears them
17 godina
neaktivan
dncrmt kaže...

Hm, ne bi baš rekao. Reci mi kak ćeš ti bolje proširiti vokabular nego čitajući (tu lektiru koju bi smanjio)? Gramatike po meni ima sasvim u razumnim količinama (bar je u mojoj školi tak), a opet to ovisi i od profesora do profesora, neki inzistiraju na gramatici, neki na lektiri. Moja je profesorica recimo imala 3h tjedno književnost, 1h gramatiku. I smatram da je to sasvim u redu, više gramatike nije niti trebalo. Ono zašto naše škole daju djecu koja se ne znaju izražavat je upravo zato što ta ista djeca NE čitaju lektire. To se uglavnom skida sa interneta, dobi se prolazna ocjena i to je to. Ali ne shvaćaju da tu lektiru ne čitaju radi ocjene, nego upravo da prošire svoj vokabular i mogućnosti izražavanja. Da budu načitani. Daj im Dostojevskog da čitaju, onak čitat će i pitat se "WTF?!" jer ništa neće razumjeti iako čitaju knjigu na hrvatskom jeziku, a ne na ruskom. Kužiš što hoću reći? Znam neke eseje, ali se sad ne mogu sjetiti točno naziva koje kad čitaš nećeš ama baš ništa razumijeti bez rječnika stranih riječi. Vokabular se tak uči, a uz njega i gramatika, jer su ipak te knjige pisane standardnim hrvatskim jezikom (osim iznimaka, naravno). Osobno sam pročitao masu knjiga, ali nije ih baš puno bilo u lektiri ;), osim par pisaca, Hemingway-a, Poe-a, Kafke i sl.

A ovo da ćemo potonuti brže od Titanika, ni sam ne bi bolje rekao. Eto, odličan primjer dobrog izražavanja ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 21:15 (1domagoj1).
16 godina
neaktivan

Djeco moja, teško ćete negdje doći u životu sa ovakvim temama.

Primite se knjige, pokušajte zavolit predmet i razumjet ga, a one koje ne volite baš imajte 2 i svi sretni i zadovoljni.

Ionako većina ljudi nakon 10 godina 80% svega zaboravi.

15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Hm, ne bi baš rekao. Reci mi kak ćeš ti bolje proširiti vokabular nego čitajući (tu lektiru koju bi smanjio)? Gramatike po meni ima sasvim u razumnim količinama (bar je u mojoj školi tak), a opet to ovisi i od profesora do profesora, neki inzistiraju na gramatici, neki na lektiri. Moja je profesorica recimo imala 3h tjedno književnost, 1h gramatiku. I smatram da je to sasvim u redu, više gramatike nije niti trebalo. Ono zašto naše škole daju djecu koja se ne znaju izražavat je upravo zato što ta ista djeca NE čitaju lektire. To se uglavnom skida sa interneta, dobi se prolazna ocjena i to je to. Ali ne shvaćaju da tu lektiru ne čitaju radi ocjene, nego upravo da prošire svoj vokabular i mogućnosti izražavanja. Da budu načitani. Daj im Dostojevskog da čitaju, onak čitat će i pitat se "WTF?!" jer ništa neće razumjeti iako čitaju knjigu na hrvatskom jeziku, a ne na ruskom. Kužiš što hoću reći? Znam neke eseje, ali se sad ne mogu sjetiti točno naziva koje kad čitaš nećeš ama baš ništa razumijeti bez rječnika stranih riječi. Vokabular se tak uči, a uz njega i gramatika, jer su ipak te knjige pisane standardnim hrvatskim jezikom (osim iznimaka, naravno). Osobno sam pročitao masu knjiga, ali nije ih baš puno bilo u lektiri ;), osim par pisaca, Hemingway-a, Poe-a, Kafke i sl.

A ovo da ćemo potonuti brže od Titanika, ni sam ne bi bolje rekao. Eto, odličan primjer dobrog izražavanja ;)

nema to veze do profesora nego do programa

ako je njemu u programu da održi 110 sati književnosti i 30 sati gramatike,on to mora tako održati

u gimnazijama je samo književnost,gramatike ima 10 % a i manje

smatram da učimo stvarno dosta nepotrebnih djela te da bi trebalo taj omjer gramatike i književnosti malo ujednačit

naravno da je bitno znati prvi hrvatski roman,najvažniju hrvatsku komediju ili hamleta...

ali stvarno se u neke nepotrebne stvari ide predetaljno dok se gramatika potpuno zapostavlja

ja sam isti vokabular imao i osnovnoj školi samo što sam u osnovnoj bolje znao gramatiku nego što je znam sada

čovjek postupno zaboravi stvari ako ih nikako radi

17 godina
neaktivan

A kao da i kad radimo gramatiku radimo nešto pametno. Nitko te ne uči kako pisat i pričat, nego samo tepu po definicijama.

16 godina
neaktivan

Možda bi trebali malo zemljopis srediti. Neke stvari na zemljopisu iz oš ne uče ni budući geolozi na fakultetu.

Više pažnje posvetiti kulturama naroda koje učimo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 22:09 (308gtsfan).
16 godina
neaktivan
308gtsfan kaže...

Možda bi trebali malo zemljopis srediti. Neke stvari na zemljopisu iz oš ne uče ni budući geolozi na fakultetu.

Više pažnje posvetiti kulturama naroda koje učimo.

Da i s tim se ja slazem

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
15 godina
protjeran

Hmm...

Da bar imaš samo

Hrvatski - Matematika - Informatika - Informatika - Informatika - Tjelesni

heeee.. sanjo sam to jednom.. I baš je bilo dobro..

Ako ti je netko pomogao klikni ispod potpisa HVALA!///www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre./// Ako gori zeleno, ne znači da sam tu!///B:BC2 nick: DomBaaa
16 godina
neaktivan
I Am Alive kaže...

Hmm...

Da bar imaš samo

Hrvatski - Matematika - Informatika - Informatika - Informatika - Tjelesni

heeee.. sanjo sam to jednom.. I baš je bilo dobro..

da bar.. al tjelesni i infica su najboli predmeti Smijeh

15 godina
protjeran
wital kaže...

da bar.. al tjelesni i infica su najboli predmeti Smijeh

Hah čuj.. Kako bi ovaj forum izgled'o da smo nepismeni? Ili da neznamo množiti i zbrajat? Kako bi clockali procesore ako neznamo matku? (Ok, potrudio sam se da ovo bude gramatički točno Smijeh)

Ako ti je netko pomogao klikni ispod potpisa HVALA!///www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre./// Ako gori zeleno, ne znači da sam tu!///B:BC2 nick: DomBaaa
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Hm, ne bi baš rekao. Reci mi kak ćeš ti bolje proširiti vokabular nego čitajući (tu lektiru koju bi smanjio)?

S time se slažem,ali ne bih je ja toliko smanjio da se uopće ne čita,nego bih izbacio neka djela,da se učenike ne zagušuje čitanjem knjiga od 400 stranica svaka dva tjedna(malo karikiram) kad imaju 10 drugih predmeta za odgovarat i učiti.Koncetrirao bih se na najvažnija djela hrvatske i svjetske književnosti radi opće kulture(a i širenja vokabulara kako si rekao).Rađe bih poticao pisanje eseja, pisanje sastavaka,prakticiranjem debati i poticao kreativnost i elokventnost(ovdje u igru ulazi vokabular ;) ).

alrighty then
17 godina
neaktivan
patch123 kaže...
1domagoj1 kaže...
...

nema to veze do profesora nego do programa

ako je njemu u programu da održi 110 sati književnosti i 30 sati gramatike,on to mora tako održati

u gimnazijama je samo književnost,gramatike ima 10 % a i manje

smatram da učimo stvarno dosta nepotrebnih djela te da bi trebalo taj omjer gramatike i književnosti malo ujednačit

naravno da je bitno znati prvi hrvatski roman,najvažniju hrvatsku komediju ili hamleta...

ali stvarno se u neke nepotrebne stvari ide predetaljno dok se gramatika potpuno zapostavlja

ja sam isti vokabular imao i osnovnoj školi samo što sam u osnovnoj bolje znao gramatiku nego što je znam sada

čovjek postupno zaboravi stvari ako ih nikako radi

Hm, istina, al kolko ja znam, njemu nije u programu 110 sati književnosti, 30 sati gramatike, nego 140 sati hrvatskog. A što se tiče gramatike i književnosti bitno je da obradi ono šta piše u programu. E sad, ako je profesoru dovoljno tjedan dana da obradi, napamet govorim, Dostojevskog, Hemingway-a i još nekoga, on će to u tjedan dana obradit (iako je ovaj scenarij nemoguć, al ajd). Bar ja mislim da je tak, pošto je moja profesorica se više koncentrirala na književnost (već sam reko, imali smo 3 h književnost, 1 h gramatike tjedno - od 4 h hrvatskog tjedno), a ima jedan profesor koji se više koncentrira na gramatiku, a književnost ovlaš prijeđe (opet karikiram).

15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Hm, istina, al kolko ja znam, njemu nije u programu 110 sati književnosti, 30 sati gramatike, nego 140 sati hrvatskog. A što se tiče gramatike i književnosti bitno je da obradi ono šta piše u programu. E sad, ako je profesoru dovoljno tjedan dana da obradi, napamet govorim, Dostojevskog, Hemingway-a i još nekoga, on će to u tjedan dana obradit (iako je ovaj scenarij nemoguć, al ajd). Bar ja mislim da je tak, pošto je moja profesorica se više koncentrirala na književnost (već sam reko, imali smo 3 h književnost, 1 h gramatike tjedno - od 4 h hrvatskog tjedno), a ima jedan profesor koji se više koncentrira na gramatiku, a književnost ovlaš prijeđe (opet karikiram).

ne postoji profesor koji će olako prijeći preko književnosti a posvetiti se gramatici

istina,ima profesora koji sve pređu nabrzaka i na kraju nitko ništa ne zna a on je odradio svoje

ali profesor koji temeljito obrađuje sve,obrađivati će isto i gramatiku i književnost,a pošto ima više književnosti to znači da će opet književnosti biti puno više

po mom mišljenju trebala bi se književnost malo skresat a sate gramatike povećati

16 godina
neaktivan

Ma meni se cini, da nije problem u predmetu, vec u uciteljima. I oni su pukli na zivce od ucenika kojima je dosadan predmet. Ma jbs to.

Spirit...
16 godina
neaktivan

Meni je svejedno za hrvatski,ali neke bi predmete trebalo skratiti poput nekih što nam baš neće trebati u životu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice