Dali ima netko ovdje tko se bavi time i ima iskustva?
Koristio sam Admiral Markets i izgubio negdje 1500Kn na CFD trejdanje jer imam strpljivost na levelu 0 pa nek drugima to isto bude lekcija kao i meni. (CFD sa polugom na Oil futures i tankeri...)
Ok mislim nisu velike pare, svaka skola kosta, a nije da sam samo na glavu uskocio, proucavao sam to sve dok je korona lockdown bio aktualan, naucio sam kroz iskustvo da je to veliki stress i to konstanto kroz dan, kao da si stavio na rullet i cijelo vrijeme se vrti, pogotovo kada trejdas sa CFD-ovima na poluzi.
Nedaj boze da sam imao opcije na raspolaganju
Zato mislim da je najbolja lekcija napraviti tako racun, staviti 1000Kn i da vidis za stvarno kako to ide i kako se cijene gibaju kroz dan na prihvatljivim gubitcima ali ne tolko malim da te bude briga nego da budes pod stresom jer to jako utjece na nacin na koji razmisljas.
Pametnije bi bilo samo kupiti par dionica amd-a, nvidije microsofta itd. i zaboravit na njih ili mozda vrtiti wheel sa opcijama na nekim jeftinijima, samo cini mi se da je sada sve toliko napuhano i da vise nista nema smisla (Pogle TSLA....)
Mislio sam ovoriti Interactive Brokers racun ali bi se prvo htio jos obrazovati, saznati kako to sve tamo funkcionira za hrvatskog gradana i zaraditi neki pocetni kapital.
Pa neznam, samo me zanimalo dali ovdje netko ima iskustva sa time da podijeli,
Hvala :)