Pozdrav, evo bas citam malo po internetu o inteligenciji itd... pa vidim da ima puno definicija i razliciti ljudi se smatraju inteligentim, uz to ako neko ima neki besplatan PRAVI test inteligencije online, neka posalje molim vas, ja sam uradio jedan ali na kraju je izaslo kao moram platiti da dobijem rezultate.
Bas sam s jednim drugom pricao o tome i slozili smo se s onim sto dosta ljudi kaze : "inteligencija je sposobnost da se snadjes u nekoj situaciji".
Naprimjer ja mislim da sam prilicno inteligentan, naravno, nisam neki genijalac ali u svakom slucaju smatram da nisam glup ali naprimjer matematika, fizika, hemija i slicne nauke mi katastrofalno idu, u skoli imam lose ocjene, nisam zainteresovan i slabo razumijem takve stvari dok naprimjer, odlicno mi idu drustvene nauke, volim knjizevnost itd...
Upoznao sam puno ljudi za koje vjerujem da su nadprosjecno inteligentni a koji npr. slabo citaju ili im slabo ide neka prirodna nauka. Mama mi je npr. radila IQ test i rekli su joj da je nadprosjecno inteligentna ali priodne nauke ne razumije isto kao i ja.
Vase misljenje, da li ste inteligentni, koliko, i sta podrazumijevate pod pojmom inteligencije ?