Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.967
|
čitano: 988.795
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: Gitare i sve vezano uz njih

Klasa A, jedna lampa - katodni bias. Dakle više manje si miran. Možeš provjeriti je li unutar tolerancije, ali ja se ne bih brinuo jer se ovakav tip biasiranja "sam vraća u stabilnu točku". A biasira se na živo, tako da zbilja moraš znazi što radiš, jer te pojačalo može ubiti vrlo lako.

Ovaj tip s linka je ugradio kontrolu biasa, ali to nije potrebno.  Pogotovo jer se lampa koristi poddimenzionirano, inače se iz nje dobiva 10 w u katodnoj A klasi. Znači čak i ako bias je malo previsok, lampi neće biti ništa.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

jel pravi razliku to što koristim aplikaciju na smartfonu za uštimavanje, a ne pravi štimer?

jer čini mi se da pravi. ako da, koji štimer da kupim? vidio sam da postoje oni sa mikrofonom i oni kaj se uštekaju u gitaru, al neznam praktičnu razliku za mene kao casual gitarista.

Rage Against the Machine i Limp Bizkit <3
15 godina
odjavljen

Nema razlike, sve je to dovoljno precizno. Meni je najprecizniji bio ap tuner ma kompu.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan

onda više neznam šta da radim, promjenio sam žice i napravio intonaciju, i svejedno najobičniji barre akord jednostavno zvuči loše.

15 godina
odjavljen

Su žice možda stare?

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan
SPAWNK4MPER ti mama kaže...

onda više neznam šta da radim, promjenio sam žice i napravio intonaciju, i svejedno najobičniji barre akord jednostavno zvuči loše.

Intonacija se inace radi s novim zicama koje su "sjele" (znaci da se ne rastimaju kad lupis akord) i sa stroboskopskim stimerom. Koliko su ovi obicni stimeri precizni za tako nesto, nisam siguran.

Probaj onda sljedece, nastimaj samo jednu zicu, naprimjer basovu E zicu. Onda po toj zici nastimaj ostale, dakle po sluhu i to na intervale kvinte i oktave. E, A i D mozes nastimati i klasicno na 5. polje, G zica je ustvari najzaje*banija, nju probaj na kvintu (lagano ju stisni na 2. polju i sviraj u isto vrijeme s D zicom) i stimaj dok ne zvuci dobro. Probaj i s oktavom kako na njoj zvuci. Dalje H i E mozes klasicno. Takoder kad sviras barre akord, npr. A (577655) provjeri sa stimerom svaki ton akorda posebno.

Btw, jel bio tko sinoc na Alestormu u Vintage Industrial Baru?

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
neaktivan

Nove su žice, i rastegnuo sam ih i pričekao 1 dan prije intoniranja

Problem je što čak i kad je dobro intonirana ( 12 harmonik je savršen) ton na prvom fretu opet felša za 10-15, i tako skoro na svima ostalima, samo malo manje.

@1domagoj1 dobra ideja za uštimavanje, to ću napravit, to ovdje justin radi zar ne?

17 godina
neaktivan
SPAWNK4MPER ti mama kaže...

Nove su žice, i rastegnuo sam ih i pričekao 1 dan prije intoniranja

Problem je što čak i kad je dobro intonirana ( 12 harmonik je savršen) ton na prvom fretu opet felša za 10-15, i tako skoro na svima ostalima, samo malo manje.

@1domagoj1 dobra ideja za uštimavanje, to ću napravit, to ovdje justin radi zar ne?

Kod intoniranja bi trebalo srediti sipku, akciju, pa konjic. Tim redom.

Ako je sve to podeseno dobro, moze biti da je stvar u samoj gitari, da je nesto zeznuto.

On stima prema harmonicima, mozes i tako. Ja sam imao na umu da lupis kvintu (power akord) i onda stimas. S obzirom da G zica cesto radi probleme, odsviras nesto ovako:

G|--2--|
D|--0--|

Stimas ju dok ne zvuci dobro. Isprobavaj malo, eksperimentiraj. Ako ni to ne sljaka, velim, moze biti problem u samoj gitari, da ona mehanicki nije dobra.

15 godina
odjavljen

Tako je, ako je harmonik dobar, a ostala polja nisu, riješi probleme s gitarom, sigurno ih ima. Ako ih ne možeš riješiti, zamijeni gitaru za ispravnu.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan

ok hvala momci

17 godina
neaktivan

Da malo ozivimo temu, novi komad opreme. Nista jako specijalno, 50W lampas - 4 lampe u pretpojacalu, 2 izlazne, dva ulaza - jedan 'low' za nisko izlazne single coil pickupove, jedan high za humbuckere, dva kanala - overdrive i clean, 3-pojasni EQ na svakom kanalu, clean kanal ima boost pa se moze dobiti lijepi blues crunch na njemu. Tu je i reverb, s tim da je originalni tank zamijenjen vecim. Sve u svemu koliko sam ga imao prilike isprobati, {#}. Jedino sto mi se ne svida su ovi plasticni prekidaci za power i standby.

Stiglo je jos prosli cetvrtak, ali nikako nisam nasao vremena da malo uslikam i uploadam.

Zasad je {#}. Ako netko zeli jos slika ili neke specificne slike, samo recite.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 23:37 (1domagoj1).
16 godina

Cijena ? {#}

17 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

Cijena ? {#}

Hoces kupit? {#}

Dobih ga za 2k s novim lampama. Jos na poklon i originalni reverb pa mozda od njega napravim i pedalu.

12 godina

Pozz,zelja mi je nauciti svirati gitaru,pa me zanima vase misljenje oko koje vrste gitare da uzmem do 1000 kuna.Ugl,neznam skoro nista sto se tice akorda i sl.Znaci totalni pocetnik.Pa me zanima da li bi bilo bolje klasicnu ili mozda akusticnu gitaru?I zasto?

11 godina
neaktivan

Ako hoce tko konzumkaster strat ? :D Baš odlicna gitara uzeo ju za ovako sastrane iznenadila me jako. Mjenjao bi za nekakav ssd ili ddr3 ram, hdd... sta god :D

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Pozz,zelja mi je nauciti svirati gitaru,pa me zanima vase misljenje oko koje vrste gitare da uzmem do 1000 kuna.Ugl,neznam skoro nista sto se tice akorda i sl.Znaci totalni pocetnik.Pa me zanima da li bi bilo bolje klasicnu ili mozda akusticnu gitaru?I zasto?

Ako nisi još siguran dali je to za tebe, kupiš si klasićnu gitaru(plastične žice) za 200kn, tako da nisi na gubitku ako za mjesec dana odustaneš od sviranja. Ako si pak siguran da ćeš biti uporan, onda definitivno akustična(metalne žice) dolazi u obzir. Ovu gitaru sam imao prilike probati (KLIK) i svidjela mi se, tako da bi po meni to bio ok izbor.

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
16 godina

Pregledavam sad youtube kanale na kojem sam pretplaćen i vidim jedan video koji je danas postavio "The Tone King". I video je naziva 

I mislim si kakav Chibson bokte i odem progooglat malo kad ono kinezi rade kopije Les Paula i prodaju ih za 250-300$. U 2 minute googlanja naletio i na kopije PRS, ESP i ostalih poznatih brandova koji se cijenovno isto kreću kao i ovi kineski LP. Pogledao malo youtube review i onak izgleda sasvim solidno. Jeste vi čuli ili možda i isprobali ovakve "kineske" gitare ?

Ne planiram kupovat ništa jer sam prezadovoljan ovom svojom što imam, nego me zanima što vi mislite o tome.

12 godina
17 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Sto zelis od svoje svirke? Zelis li svirati klasicnu (dakle klasiku uglavnom)? Akusticnu malo s ekipicom oko vatrice, rostilj, pokoje pivo i slicno? Mozda akusticnu, ali ipak malo vise od svirke uz rostilj? Ili elektricnu?

Znaci, pitanje od iznad. Onda cemo vidjeti dalje.

12 godina
1domagoj1 kaže...
Endymon kaže...

Sto zelis od svoje svirke? Zelis li svirati klasicnu (dakle klasiku uglavnom)? Akusticnu malo s ekipicom oko vatrice, rostilj, pokoje pivo i slicno? Mozda akusticnu, ali ipak malo vise od svirke uz rostilj? Ili elektricnu?

Znaci, pitanje od iznad. Onda cemo vidjeti dalje.

Ovo podebljano.Znaci ne mislim nista profesionalno.Nego cisto za svoj gust i sa ekipom.

15 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Ovo podebljano.Znaci ne mislim nista profesionalno.Nego cisto za svoj gust i sa ekipom.

Očekuj krv, znoj i suze.

Gitara se ne uči preko noći, pa niti preko par mjeseci.

Najbitnije ti je da ne odustaješ jer ćeš se puno puta naći u situaciji da ćeš misliti kako neke stvari nikad nećeš savladati, ali sve to dolazi s vremenom i ne može se ubrzati.

Moj savjet ti je da ne izlaziš pred ekipu s gitarom dok nisi apsolutno siguran da imaš repertoar od dvadesetak pjesama koje možeš, da te netko u pol noći probudi, odpjevati i odsvirati.

12 godina
yeo kaže...
Endymon kaže...

Očekuj krv, znoj i suze.

Gitara se ne uči preko noći, pa niti preko par mjeseci.

Najbitnije ti je da ne odustaješ jer ćeš se puno puta naći u situaciji da ćeš misliti kako neke stvari nikad nećeš savladati, ali sve to dolazi s vremenom i ne može se ubrzati.

Moj savjet ti je da ne izlaziš pred ekipu s gitarom dok nisi apsolutno siguran da imaš repertoar od dvadesetak pjesama koje možeš, da te netko u pol noći probudi, odpjevati i odsvirati.

{#}Shvacam.Zaista zelim nauciti svirati gitaru.Tako da me zanima,koje su dobre.Ja mislim ove sto su na njuskalu da bi mogle biti ok.Znam da se gitare ne gledaju po izgledu i boji,ali barem marku gitare da pogodim.

15 godina
neaktivan

Osobno imam Ibanezovu V50NJP-NT iz Melodije u Masarykovoj za 820kn.

Za tu cijenu stvarno ne možeš puno očekivati, a ni promašiti.

No s obzirom da si početnik to ionako nije bitno.

Ne bi bilo loše ni da posudiš od nekoga gitaru prvo da vidiš što te čeka, pa ako si i dalje entuzijastičan, kupiš si neku koja odgovara gornjem opisu.

12 godina

Posto sam totalni pocetnik.Na sta trebam najvise obratiti paznju,pri kupnji gitare?

17 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Znaci, zelis neku akusticnu. Pa, u tom cjenovnom rangu i nema neke prevelike razlike, ali evo par preporuka.

http://www.njuskalo.hr/gitare/washburn-wd10s-akusticna-gitara-oglas-13143290

http://www.njuskalo.hr/gitare/yamaha-f-340-bl-black-oglas-11488171

S tim da je Yamaha crna, ne znam da li ti to smeta. Osobno bih isao na Washburna, jako, jako dobra gitara za te novce + Washburn daje dozivotnu garanciju na svoje gitare. Da imam sad pri ruci soma kuna, vjerojatno bih je kupio.

Najbolje bi bilo da uzmes sa sobom nekoga tko se razumije, da ti pomogne. Trazi da ti se nesto odsvira da cujes zvuk kakav je i da li ti se svida. Pogledaj si i na YT review-ove. Pregledaj gitaru, poslusaj gitaru, ako nades kakvu ogrebotinicu ili nesto sto ti se ne svida ili "ne svida" <wink, wink> (zvuk, izgled, stogod), probaj spustiti na 1000 kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.10.2014 23:03 (1domagoj1).
12 godina
1domagoj1 kaže...
Endymon kaže...

Znaci, zelis neku akusticnu. Pa, u tom cjenovnom rangu i nema neke prevelike razlike, ali evo par preporuka.

http://www.njuskalo.hr/gitare/washburn-wd10s-akusticna-gitara-oglas-13143290

http://www.njuskalo.hr/gitare/yamaha-f-340-bl-black-oglas-11488171

S tim da je Yamaha crna, ne znam da li ti to smeta. Osobno bih isao na Washburna, jako, jako dobra gitara za te novce + Washburn daje dozivotnu garanciju na svoje gitare. Da imam sad pri ruci soma kuna, vjerojatno bih je kupio.

Najbolje bi bilo da uzmes sa sobom nekoga tko se razumije, da ti pomogne. Trazi da ti se nesto odsvira da cujes zvuk kakav je i da li ti se svida. Pogledaj si i na YT review-ove. Pregledaj gitaru, poslusaj gitaru, ako nades kakvu ogrebotinicu ili nesto sto ti se ne svida ili "ne svida" <wink, wink> (zvuk, izgled, stogod), probaj spustiti na 1000 kn.

E super.Hvala na info...Pogledat cu si malo po Youtube sta kazu drugi ljudi.Vjerujem da se nadje do 1000 kuna sasvim ok gitara.

15 godina
neaktivan

Kao što je kolega iznad rekao, najbolje bi ti bilo povesti nekoga sa sobom da malo čuje zvuk.

Inače nije loše pogledati vrat gitare jer se kod jeftinijih rabljenih zna iskriviti pa žice stoje preblizu ili predaleko od polja što otežava sviranje.

12 godina

Jos jedna stvar.Posto sam pocetnik,vidim da postoji sema da se spustaju zice.Pa me zanima da li to dosta igra ulogu kod pocetnika?Znaci da li je bolje da ima spustene zice ili ne?

17 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Jos jedna stvar.Posto sam pocetnik,vidim da postoji sema da se spustaju zice.Pa me zanima da li to dosta igra ulogu kod pocetnika?Znaci da li je bolje da ima spustene zice ili ne?

Kako to mislis, spustaju se?

12 godina

Spustanje zica a da se ne smanjuje sustain.Tako isto i sa nastimavanje vrata gitare.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice