Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.967
|
čitano: 985.308
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Ivan..ATI kaže...

da da akustična je u pitnju mislim da sm okristio one .09 ali da su mi malo deblje sad pa pitam koja je razlika u zvuku između debljih i tnjih žica?

Kupi .010 ili .011 pa vidi. Stvarno ne znam kako da objasnim razliku u zvuku riječima. :)

Crk'o Marshall!
17 godina
neaktivan

Zvuk je masniji.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
13 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Zvuk je masniji.

Hvala za izraz, zaista nisam znao pretočiti to u riječi. :)

Crk'o Marshall!
15 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

moze pitanje, relativno sam novi u zg pa ne znam di je koji music shop, uglavnom trebao bih žice za akustičnu, capo, trzalice

i žice da imaju neke za 50+ kuna, do sad sam koristio Martin i dobre su mi bile

pitanje je naravno, gdje to mogu kupiti? :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 10:00 (dmanz).
17 godina
neaktivan
dmanz kaže...

moze pitanje, relativno sam novi u zg pa ne znam di je koji music shop, uglavnom trebao bih žice za akustičnu, capo, trzalice

Ja recimo kupujem u Teslinoj u Melodiji Ernie Ball zice, jedino ih oni imaju od svih koje sam posjetio (mozda ima jos koja trgovina, ali u njoj ocito onda nisam bio). Imas u Vlaskoj dve trgovine ako se ne varam, odmah negdje na pocetku Vlaske kako se ide od Trga, a drugi je negdje malo dalje, koji kilometar nize. Ima jedan u Ilici, stvarno ne znam kako se zove, kad ides od Trga prema Crnomercu, na lijevoj strani ulice u haustoru je.

14 godina

Evo odlucio sam se poceti svirati gitaru( uz Rocksmith). Mislio sam kupit Epiphone Les Paul Special II pa me zanima je li to dobra gitara za pocetnika te ako netko zna kakav je zvuk unplugged jer nisam uspio naci video nijedan da se dobro čuje. {#}

17 godina
neaktivan
Borna41 kaže...

Evo odlucio sam se poceti svirati gitaru( uz Rocksmith). Mislio sam kupit Epiphone Les Paul Special II pa me zanima je li to dobra gitara za pocetnika te ako netko zna kakav je zvuk unplugged jer nisam uspio naci video nijedan da se dobro čuje. {#}

Ne postoje "gitare za početnike". To je obični marketinški trik za prodavanje jeftinih i nižerazrednih gitara. Epiphone LP Special II nije neka sreća, ali u početku vjerojatno nećeš ni kužiti razliku između nje i neke kvalitetnije gitare.

Nijednu električnu od punog drveta ne možeš svirati unplugged pošto električne ne stvaraju zvuk preko zvučnih kutija. One ne mogu samostalno, bez pojačala, pojačati vibracije žica do te razine da razgovjetno čuješ zvuk.

16 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

evo malo testirah ovu iz lidla(akusticnu) zvuk mi se cini odlican,izrada je vrhunska,neka glossy crna boja,masinice solidne....sve 5

Šta pričaš ti? Nije to fucking Takamine od 5000$ sa rezonantnim Isusom na sebi, lol.

15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
dmanz kaže...

Ja recimo kupujem u Teslinoj u Melodiji Ernie Ball zice, jedino ih oni imaju od svih koje sam posjetio (mozda ima jos koja trgovina, ali u njoj ocito onda nisam bio). Imas u Vlaskoj dve trgovine ako se ne varam, odmah negdje na pocetku Vlaske kako se ide od Trga, a drugi je negdje malo dalje, koji kilometar nize. Ima jedan u Ilici, stvarno ne znam kako se zove, kad ides od Trga prema Crnomercu, na lijevoj strani ulice u haustoru je.

bio sam u ovome kak si reko od trga prema črnomercu, točnije u Masarykovoj ulici je, Melodija je ducan isto, i tamo sam sve si kupio, hvala ;)

17 godina
neaktivan
dmanz kaže...

bio sam u ovome kak si reko od trga prema črnomercu, točnije u Masarykovoj ulici je, Melodija je ducan isto, i tamo sam sve si kupio, hvala ;)

Melodija je u Masarykovoj, da sry. Teslina se odmah spaja na Masarykovu, pa sam zato krivo zabrijao da je Melodija u Teslinoj.

A za ovaj prema Crnomercu, mislio sam na jedan u Ilici, Guitar centar ili tako nekako se zove.

Np.

16 godina

Nedavno sam prešao sa pravog pojačala na Guitar Rig i kako sviram preko one kopije Behringerovog USB guitar linka čuje se lagani do umjereno jaki šum (ovisno o presetu) koji užasno iritira. Kada ne sviram, ne čuje se ništa. Probao sam svašta ali ništa ne pomaže pa mi kaže frend da bi moglo biti do zvučne jer integrirane nisu baš najveća sreća. Šta vi mislite ?

Ako je do zvučne, može kakva preporuka ?

17 godina

Nema veze zvucna, tebi je zvucna taj USB interface, u njega idu i zvucnici i gitara.

You got to lose to know how to win
16 godina

Ako nije zvučna uzrok, šta bi onda moglo biti ? Ima tko kakvu ideju ?

17 godina

Pa jesi u njega kopco zvucnike?

16 godina

Jesam, zašto pitaš ?

17 godina

Zato da znam, a sta bude kad spojis sve preko integrirane?

16 godina

Drugačije ne radi, ako gitaru spojim na link, a zvučnike na integriranu nema zvuka na izlazu. Probao sam i bez guitar linka direkt gitaru spajat na line-in, ali je kvaliteta zvuka lošija i veće je kašnjenje, tako da ništa od toga.

17 godina

Pa znam da ne radi kad odvojeno spajas, a ako kad oboje spajas na inegriranu radi normalno znaco da ti je nesto s guitar linkom.

15 godina
neaktivan

Probaj gate malo povećati ako ti šumi dok ne sviraš. KLIK

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
16 godina

Probao sa taj gate i IN, OUT, preset volume, sample rate... svejedno taj šum ne nestaje. Sumnjam da je u linku problem, nema šta u njemu bit pokvareno...

17 godina

Naravno da ima , pa nije to mehanika elektronika je.

15 godina
neaktivan

Ako hoćeš biti siguran da je sve u redu sa guitar link-om onda ga probaj na nekom drugom kompu...

UP THE IRONS!!! \m/
16 godina

Mislio sam reći rijeđe se takve stvari kvare, ali sasvim je moguće. Čudno mi je da je kvaliteta zvuka tako dobra, a da link ne radi ispravno. Budem naručio drugi pa ćemo vidjet.

17 godina

A da se jednostavno rjesis tih gliposti i kupis nesto tipa Line6 POD UX2?

16 godina

E sad... tolko para baš i nemam. Za te pare si kupim odlično pojačalo kolko Line 6 UX2 dođe. Dao bi najviše 400-500 kn, naravno ako ima u tom cjenovnom rangu nešto. Ako nema, okušat ću sreću s još jednim guitar linkom.

17 godina

Pa uzmi onda neku eksternu zvucnu sa ASIO podrskom.

14 godina
neaktivan

Ja sam koristio isti taj guitar link kineski, taj izlaz na njemu je jako loš i meni je isto kvaliteta zvuka bila katastrofa sada koristim Audigy 2 zvucnu i zvuci puno bolje, si probao u opcijama pod Audio MIDI settings/Routing promjenit imput na integrianu tebalo bi ti izlistat sve zvucne koje imaš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 17:36 (k1klop).
16 godina

Nije problem kvaliteta zvuka, nego šum, jel ga bilo kod tebe ? Pod Audio-MIDI settings - input je ovakva situacija, ne znam na kakvu zvučnu misliš...

http://i.imgur.com/8zOVHoO.png

Btw može preporuke kakve eksterne zvučne za pristojnu cijenu ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 17:48 (luckyluke).
17 godina

Daj shvati nema veze zvucna kad u nju nista ne kopcas nego ti taj guitar link sluzi ko zvucna. Zvucnu uzmi Audigy 2 ZS, makar ja sam isto trazim internu zvucnu i zapela mi je navedena za oko sa front panelom ali nigdje nac.

16 godina

Ček, ček, ček... da vidim jesam dobro shvatio. Na moje pitanje mi kažeš "Pa uzmi onda neku eksternu zvucnu sa ASIO podrskom." I sad kad tražim preporuku mi kažeš da zvučna nema veze, a onda mi preporučiš da uzmem Audigy 2 ZS ?!
Moram priznat, ne shvaćam ovo. Ako mi zvučna ne treba, zašto je onda preporučuješ ?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice