procerani zasto bi netko tko misli da je mc donalds bolji od cevapa bio glup? ja u mc donaldsu jedem skoro svaki tjedan, hrana mi je super(ne gadna kao sto ti pricas), nije big mac 20 kn nego je 16, nije nista nezdravije od vecine cevapa i da porcije svakako nisu male jer za 30 kn ako se tamo ne najedes onda stvarno neznam.
Gdje se mogu pojesti dobri ćevapi?
- poruka: 336
- |
- čitano: 180.742
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
procerani zasto bi netko tko misli da je mc donalds bolji od cevapa bio glup? ja u mc donaldsu jedem skoro svaki tjedan, hrana mi je super(ne gadna kao sto ti pricas), nije big mac 20 kn nego je 16, nije nista nezdravije od vecine cevapa i da porcije svakako nisu male jer za 30 kn ako se tamo ne najedes onda stvarno neznam.
meni je nekako malo i to za 30kn. neki hamburger(npr. mcchicken), pomfrit i kola nisu nešto zasitni.
mene bi tek zasitilo 3 x to sve :D
ćevapi me zasite s jednom porcijom, mada sam jedanput bio gladan nakon 2 i po porcije.
da malo smanje cijenu, bilo bi bolje. ipak je 16kn previše za mcchicken.
Mda...
I zašto idete u offtopic?
Evo danas sam bio, jer je nedjelja pa sam moro u mcdonalds. Reko sam da je gadan naspram čevapa. Big mac je 18 kn. danas sam za 50 kn naručio big mac menu(1 big mac, pomfrit, kola) + još jedan big mac, bio sam opet gladan poslje. 50 kn, i to tebi nije skupo. Za 30 kn mislim da se tamo nebi najeo nikad. Možeš si kupit jedan big mac menu koji je blago rečeno, jadan(onaj jedan bigmac koji je tolko mal da je to smješno). A za 30 kn dobiješ čevape u lepinji od kojih se ubiješ od hrane:)
Da ne bude offtopic: Obavezno ako neko dođe u rijeku nek ide u zonu jest, stvarno je predobro:) kako je sunburn reko punjeni čevap, super im je stvarno.
eto ako si danas bio onda znas da je doso i onaj novi 1955 sendvic i ogroman je, velicine onih hamburgera iz fast fooda.
eto ako si danas bio onda znas da je doso i onaj novi 1955 sendvic i ogroman je, velicine onih hamburgera iz fast fooda.
Da vidio sam ga, a samo je širok. ali je nizak, isto nije baš za se najest, ono pecivo puno zraka, zato me i napuše pa prdim ko životinja:) ali pohvalno, meni osobno, je burger king puno puno puno puno bolji(nije ko čevap:)) ali naspram mcdonaldsa je bolji, čak su i cijene bolje:)
da a sto mi znaci ako je bolji kad ga nema kod nas.
da a sto mi znaci ako je bolji kad ga nema kod nas.
Negdje sam pročito da će se u Zg-u otvorit i kentucky fries(kako se već piše) i burger king.
neznam bas, bilo bi super ali ne vjerujem.
Evo danas sam bio, jer je nedjelja pa sam moro u mcdonalds. Reko sam da je gadan naspram čevapa. Big mac je 18 kn. danas sam za 50 kn naručio big mac menu(1 big mac, pomfrit, kola) + još jedan big mac, bio sam opet gladan poslje. 50 kn, i to tebi nije skupo. Za 30 kn mislim da se tamo nebi najeo nikad. Možeš si kupit jedan big mac menu koji je blago rečeno, jadan(onaj jedan bigmac koji je tolko mal da je to smješno). A za 30 kn dobiješ čevape u lepinji od kojih se ubiješ od hrane:)
Da ne bude offtopic: Obavezno ako neko dođe u rijeku nek ide u zonu jest, stvarno je predobro:) kako je sunburn reko punjeni čevap, super im je stvarno.
Nemogu skratit citat -.- Ugl. Ja svaki dan najmanje 2 put prolazim pored meka i mogu rec da dosta djece za vrijeme odmora ide na fornete il na nake sendvic a mek zjapi prazan.Al stvarno se tam nemozes najest,jedan hambi je poluprazan a kosta 7 kn.

Ma da su sad pozlaćeni ja ih volin sa ajvarom i lukom , to nema veze sa tradicijom i kvalitetom , eto meni je muka kad ih pojedem u kombinaciji sa kajmakom. Jeo sam ih u Sarajevu,Mostaru,Zagrebu,Beogradu,Travniku i nikako mi ne pašu sa kajmakom jer mi teško padnu.
Sad poruka za Mentalista i sve ostale koji mrze morske delicije, od friške ribe i plodova mora nikad mi nije bilo loše i zna sam šta jedem , a jeste li vi sigurni šta jedete kad su ćevapi u pitanju.
Jesam, kupuju meso kod istog mesara na placu kao i ja.
tebi bi da živiš u pustinji prodali pijesak
Ne kontam, sto bi to trebalo znaciti.
pa ko normalan bi svaki dan pod odmorom iso u mcdonalds? posto bi debel ko svinja u roku mjesec dana.
pa ko normalan bi svaki dan pod odmorom iso u mcdonalds? posto bi debel ko svinja u roku mjesec dana.
Ma lako šta bi posto debel:) nego bi ti se zgadio i zlo bi ti bilo.Ono je tako nezdravo da je to strašno.
Na Arizoni, definitivno najbolji!
Najbolji čevapi su tu kod mene,
bistro M&Z, poznatiji kao "kod Srbina", jeftino a ogromne porcije (30 kn 11 velikih cevapa i cijela glavica luka)
Tu kod mene na Ravnicama (maksimir), odma zgrada preko :D
p.s ne dolazi mamić bezveze ovdje svaki drugi tjedan :D
ovo su jedini i najboji ćevapi
Majstore svaka čast! Oni koji daju TD ne znaju o čemu se radi haha, definitivno najbolji ćevapi koje sam u životu jeo..
šta češ kad djeca ne znaju da su to najcjenjeniji školjkaši na svitu i ništa se snjima ne može mjerit
iskreno, ima buno boljih školjki meni. jesu zabranjeni, pa su radi toga cijenjeni, ali tamo gdje ja imam vikendicu ima ih na tone... ali kamenice su mi draze, ali ih nazalost tamo ima manje.
Pa ne možete reći da u nekom gradu valjaju ili ne valjaju ćevapi na temelju toga što ste jeli u jednom, dva ili tri restorana. Svatko radi malo drugačije, kladim se da u Sarajevu (ako dovoljno dugo tražim) mogu naći u nekoj ćevabdžinici lošije ćevape nego u nekoj u Zagrebu.
Pa ne možete reći da u nekom gradu valjaju ili ne valjaju ćevapi na temelju toga što ste jeli u jednom, dva ili tri restorana. Svatko radi malo drugačije, kladim se da u Sarajevu (ako dovoljno dugo tražim) mogu naći u nekoj ćevabdžinici lošije ćevape nego u nekoj u Zagrebu.
Teško, pogotovo ne na Baršćaršiji, ne bi opstali da su loši
Da li su čevapi ili ćevapi nije bitno. Bitno je da se drzite teme a ne lamentirati o McDonaldsu(?!) i usporedba sa istim
Hvala!
Iako je off-topic, htio bih riješiti raspravu o tome je li bolji McDonald's ili ćevapi. Prilično često konzumiram i jedno i drugo (još nemam ženu da mi kuha) pa smatram da mogu biti dovoljno objektivan za razliku od većine ovdje koja su ili zagriženi obožavatelji ćevapa ili ljudi koji pored ćevapa preferiraju McDonald'sovu hranu i došli su ovdje flejmati (neću imenovati nikoga).
Budući da ne možemo u potpunosti uspoređivati lanac restorana s vrstom jela, usporedit ću McDonald'sovu hranu s ćevapima te ćevabdžinice (kao restorane) s McDonald's lokalima.
Prva stvar, McDonald's restoran je puno ljepše i ugodnije mjesto za konzumiranje hrane i druženje nego prosječna ćevabdžinica. Restorani su vrlo čisti i ugođaj je odličan. WC-i su čisti, osoblje je uglavnom ljubazno i brzo. Ćevabdžinice su većinom neadekvatno osvijetljena i nečista mjesta, s mirisom raznolike hrane, što sve u svemu ne izgleda ugodno i lijepo. Naravno, ovo ne vrijedi za baš svaku ćevabdžinicu, ali generalno je McDonald's ugodnije mjesto za boravak.
Drugo, usporedba hrane. Zabluda je da je McDonald'sova hrana skupa. Za 30kn (okvirna cijena jednog menija) se može bez problema zasititi bilo svatko osim ljudi s povećanim unosom kalorija (sportaši, mladi ljudi u razvoju tj. tinejdžeri). 30kn je ujedno i okvirna cijena prosječnih ćevapa (10 ćevapčića i lepinja te prilog) s gaziranim pićem/pivom. S tom porcijom ćevapa će se, također, zasititi većina ljudi. Dakle, za istu cijenu se mogu najesti i jedni i drugi. Tko može pojesti 2 menija u McDonald'su, može pojesti i 2 porcije ćevapa (ja npr. ). Gledajući odnos unešenih kalorija i cijene, McDonald's je čak i bolji. Jedan meni ima gotovo 1000 kalorija. Sumnjam da 10 ćevapa s lepinjom ima toliko. Razlika je što u McDonald'su emulgatorima smanjuju glikemijski indeks hrane pa se meni tamo često dogodi da sam gladan i nakon 2000 kalorija (što je preporučeni dnevni unos). Ali, ipak sam to ja, a budući da sam poveći i da imam redovite fizičke aktivnosti, treba mi više hrane nego prosječnome čovjeku.
Još jedna McDonald'sova prednost jest da znate što dobivate. Sve je strogo kontrolirano i, iako meso, kako je već netko rekao, zna stajati tjednima u ledu, ne postoji mogućnost dobivanja nekakve bolesti.Znam nekolicinu ljudi koji su u ćevabdžinicama dobili virozu ili čak salmonelu. U McDonald'su nam je poznat i unos kalorija, masti, soli, ugljikohidrata te bjelančevina. Dakle cijena je uglavnom jednaka, kvaliteta hrane ovisi od ćevabdžinice do ćevabdžinice, ali je uglavnom lošija od McDonald'sa. Okus je stvar osobne preferencije, osobno više volim dobre ćevape s kajmakom i lukom od McDonald'sova menija. Također, ćevapi mi nikad neće dosaditi, a McDonald'sova hrana mi se trenutno jednostavno gadi, valjda od prevelike konzumacije. To mi se događalo i prije, da jedno vrijeme učestalo jedem u McDonald'su i onda mi odjednom dosadi i ne mogu ga smisliti. S dobrim ćevapima nikad nema takvih problema. No, svejedno, nitko ne može reći da hrana u McDonald'su nije ukusna, možda je umjetna, ali je stvarno ukusna i to se mora priznati. Nitko je neće početi žvakati pa onda ispljunuti ili se ispovraćati.
Osobno, kada uzimam hranu za van, uzimam ćevape, kada idem s prijateljima na brzinu na ručak, biram McDonald's.
Nadam se da smo sad riješili tu raspravu. BTW jeo sam u Savskoj juče odlične čevape, dvoumili se ja i kompa između čevapa i horsburgera ali nam je bilo žao pojesti konjiča pa smo odlučili čevape. I nismo požalili. Evo lokacija tog lokala
Nadam se da smo sad riješili tu raspravu. BTW jeo sam u Savskoj juče odlične čevape, dvoumili se ja i kompa između čevapa i horsburgera ali nam je bilo žao pojesti konjiča pa smo odlučili čevape. I nismo požalili. Evo lokacija tog lokala
Bila su ona dva Ham Hama u Draškovićevoj i u prolazu Neboder i imali su hamburgere kakve mcdonalds može samo sanjati, šteta što su zatvoreni
Ja sam ćuo od kolegice podriejtlom Bosanke da su najsličniji Sarajevskim, ali ne nužno najbolji naravno, u Ćuiću ili slično, ispod Bascierre na Savi -sami čošak zgrade, jeo sam i čevape, i punjenu pljesku i šiš pa ne znam, nije me oduševilo ali su super, šiš najbolji.
Ćevapi se jedu uz jogurt i gotovo.
Ćevapi se jedu uz jedan Zlatni pan u Zagrebu :)
Ćevapi bez luka kao pivo bez alkohola....
Islamska zajednica u Zagrebu, (citaj Zagrebacka dzamija). Pored cevapa, imas tonu drugih domacih bosanskih poslastica.
This.
Ćevapi iz džamije jednostavno rulaju sve ostale, a i druga klopa je odlična. Baklave posebno.
Gladan sam.
Ćevapi se jedu uz jogurt i gotovo.
Ćevapi se jedu uz jedan Zlatni pan u Zagrebu :)
Našao si najgore pivo... Jelen pivo je za II klase bolji od naših najboljih piva.