Cptn. Obvious pa od uvijek je očito da prevelik unos soli u organizam ima raznu paletu posljedica, ne trebam navodit ništa. Samo proguglaj ili odi pitat svojeg liječnika.
Hvala Jakov na nazivu paste. Po onome što sam ja gledao po našim supermakretima, fluora nema samo u nekim baby pastama čija je cijena vrtoglava. Jadno i bijedno.
Kontroverzna tema. Biti će onih koji će tvrditi da je fluor koristan i to će čak potvrditi studijama, biti će i onih koji će potvrditi da je veoma štetan i to također mogu potvrditi studijama. Ja sam zaključio da su eventualne koristi daleko nadmašene štetnim djelovanjem.
Je li itko upoznat sa štetnim djelovanjem klora (Chlorine) kod dugog izlaganja (koliko mi je poznato, mi ga dodajemo u pitku vodu, zar ne?)
nisam bas upucen koji se sve dezinficijenti koriste kad je u pitanju voda za pice ali uglavnom elementaran klor u vodi cisto sumnjam da ces uspjet nac uopce jer je iznimno reaktivan pa ce s raznim kationima (Ca2+ , Mg2+ , Na+ ) tvoriti bezopasne kloride, vezano uz F- u pasti on je prvenstveno u malim kolicinama dovoljnim za pozitivno djeovanje, a ukoliko se pasta ne jede negativan ucinak moze bit u rjetkim slucajevima... ima oko nas i puno drugih potencialnih otrova 1. primjer je kuhinjska sol gdje vec jedna jusna kasika moze bit smrtonosna, a cestom konzumaciom vecih kolicina odose bubrezi
Ma najbolje sodom bikarbonom oprat zube i na kraju isprat usnu supljinu s malo octa da se kamenac skine i mir. Prirodno je najbolje.
soda bikarbona kazu da pomaze kod izbjeljivanja ali ocat boze sacuvaj skroz bi si sjebo zube a nebi nista napravio korisna ista stvar ti je i sa prekomjernom konzumaciom limuna zbog limunske kiseline
Dobro, ne morate nas toliko podcjenjivati i u svakoj drugoj poruci pisati "I sol je otrovna." "I paprike su otrovne." "Sve je otrovno u određenim količinama."
Dobro jutro.
Što bi ja trebao iz toga izvući? Da se sve može unositi i organizam jer, eto - sve je ionako otrovno u određenim količinama? Kakve nebuloze.
- Kolika KOLIČINA ima negativan I KOLIKO negativan utjecaj na tijelo?
- MOŽE LI tijelo na lagan način IZLUČITI "otrov"?
- Kolika KOLIČINA ima negativan I KOLIKO negativan utjecaj na tijelo?
- MOŽE LI tijelo na lagan način IZLUČITI "otrov"?
1. Količina čega
2. da. uglavnom. ovisi o broju 1. čega.
Ma najbolje sodom bikarbonom oprat zube i na kraju isprat usnu supljinu s malo octa da se kamenac skine i mir. Prirodno je najbolje.
soda bikarbona kazu da pomaze kod izbjeljivanja ali ocat boze sacuvaj skroz bi si sjebo zube a nebi nista napravio korisna ista stvar ti je i sa prekomjernom konzumaciom limuna zbog limunske kiseline
Ovo za ocat sam se zahebavao jer koristim alkoholni ocat za skidanje kamenca s kuhala za vodu. Nisi mi morao thumb downcinu roknut iste sekunde :D.
Ali sodu bikarbonu ja redovito koristim za izbjeljivanje, stavm pastu na cetkicu i dobro posipam sodom bikarbonom.
I stvarno pomaze ako peres zube kak treba a ne ih ono samo presmrljat malo pastom da manje smrdi iz usta i vozi dalje.
ja sam mislio da je ozbiljno, td maknut....btw jel iko provo s nekim malo skuplim srdstvima koja se nalaze po apotekama izbjeljivat?
Cptn. Obvious pa od uvijek je očito da prevelik unos soli u organizam ima raznu paletu posljedica, ne trebam navodit ništa. Samo proguglaj ili odi pitat svojeg liječnika.
Totalno si promasio poantu mog posta (ako si meni odgovarao).
ja sam mislio da je ozbiljno, td maknut....btw jel iko provo s nekim malo skuplim srdstvima koja se nalaze po apotekama izbjeljivat?
Ja sam prije par godina probao na curin nagovor onu pastu sto se u kalup stavi pa natakne na zube. Izbjeli ih lijepo ali ako to ne koristis sa nekih mjesec dana razmaka izmedju izbjeljivanja, zubi se brzo vrate na staro.
Dok s druge strane dodavanje sode bikarbone zubnoj pasti teba malo dulje da postigne isti efekt (oko 3 mjeseca, ako peres zube dvaput dnevno) ali je jednostavnije i naravno puno jeftinije.
Ja sam prije par godina probao na curin nagovor onu pastu sto se u kalup stavi pa natakne na zube. Izbjeli ih lijepo ali ako to ne koristis sa nekih mjesec dana razmaka izmedju izbjeljivanja, zubi se brzo vrate na staro.
Dok s druge strane dodavanje sode bikarbone zubnoj pasti teba malo dulje da postigne isti efekt (oko 3 mjeseca, ako peres zube dvaput dnevno) ali je jednostavnije i naravno puno jeftinije.
znaci tesko da bi nesto imalo dugotrajni ucinak il ima neko drukcih iskustava?
znaci tesko da bi nesto imalo dugotrajni ucinak il ima neko drukcih iskustava?
Ta sredstva za izbjeljivanje imaju relativno karatak ucinak i on najvise zavisi od tvog stila zivota (kava, cigarete, prehrana...)
Najdugotrajniji nacin da izbjelis zube je kod zubara platiti izbjeljivanje laserom.
http://matrixworldhr.wordpress.com/2011/10/11/istina-o-fluoru-sto-bi-svaka-majka-trebala-znati/
šaljem link za IZNIMNO ZANIMLJIVI članak, jednostavno i slikovito i nitko više neće pitati zašto netko može tražiti pastu bez fluora:)
zanimljivo da :)
............
Rasprave o koristi i štetnosti dezinfekcije u javnoj vodoopskrbi su bespredmetne jer se
radi o javnozdravstvenoj mjeri koja je uz cijepljenje najviše doprinijela produljenju
ljudskog života odnosno smanjenju mortaliteta, osobito kod male djece, kao i poboljšanju
općih životnih uvjeta. Da je tome tako nažalost još smo i mi svjedoci ako pogledamo
situaciju u nerazvijenim područjima svijeta gdje je prisutna visoka prevalencija hidričnih
epidemija i bolesti vezanih uz zdravstveno neispravnu vodu.
nastavi živjet u iluziji.
Uzmeš bez flora, a onda ti uvale aluminij -.-
Dabur je proizvodija paste bez flora i aluminija. Al kako za koje tržište. Za neka tržišta stavljaju, a za druga ne. A ako nema ni aluminij ni flor ima parabene koji su opet štetni. Nikad dobro
Uzmeš bez flora, a onda ti uvale aluminij -.-
Dabur je proizvodija paste bez flora i aluminija. Al kako za koje tržište. Za neka tržišta stavljaju, a za druga ne. A ako nema ni aluminij ni flor ima parabene koji su opet štetni. Nikad dobro
A i ti ga isto kompliciraš jel, jer u praksi danas imaš obične jeftine zubne paste pune raznih kemikalija(kod puno ljudi to osjetno nadražuje sluznicu u ustima) pa tu su onda one malo skupje paste gdje piše Sensitive jel.No to di piše recimo Sensitive je isto drek na šibici, ako hočeš pastu za zube napravljenu pa gotovo na 100% prirodnoj bazi eto ti vrlo poznati Urtekram koji ima Ecocert Organic certifikat.U ovim zubnim pastama nema kemikalija, cijena kod nas je 30-35kn kako gdje i eto onda nema problema.
http://www.urtekram.com/plejeprodukter00/prodcat/toothpaste_and_toothpaste/
Ako hocete top kvalitetu i prirodno, tada uzmite Weleda njemacki brand koji radi sa sirovinama
iz biodinamicke proizvodnje i moze se nabavit u skoro svim DM prodavaonicama.
EDIT:
Cijene mozda nisu niske, ali vrijedi svake kune.
Prvi puta čujem, ma zar i taj dio fluora u pasti može štetiti.?
Prvi puta čujem, ma zar i taj dio fluora u pasti može štetiti.?
Da, nazalost.
Kurkuma poništava djelovanje fluora:
http://wakeup-world.com/2014/04/22/the-spice-that-prevents-fluoride-from-destroying-your-brain/