Fantastika i SF (knjige) izdvojena tema

poruka: 968
|
čitano: 470.402
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Fantastika i SF (knjige)

Imao sam isti dojam kao i ti, da je malo prenapuhano to koliko je teško čitati te knjige. Ne servira ti se ništa, ali da se uhvatiti tko/što/zašto. Ono što je mene šokiralo jest to koliko mi je drugo čitanje bilo još zabavnije. Strašno puno detalja mi je prošlo iznad glave prilikom prvog. Došao sam tad do Midnight Tides, onda krenuo ispočetka i pomalo mi je mind = blown. Super knjige.

The most interesting information comes from children, for they tell all they know and then stop.
17 godina
Parade of horibles is oit. Audio book 4 dana
11 godina
Fantastika i SF (knjige)

ekipa jel imao netko iskustva sa Warhammer 40k svijetom i loreom?

Baš sam malo isprobao igru WH40k Space Marine 2 i moram reći da je setting i svijet jako dobar, mračan, neka kombinacija high techa i potpunog religioznog ludila, barem što se tiče ljudi. Djeluje prezanimljivo 

12 godina

navodno ima jaaaako veliku fan bazu, ali evo osobno niti igre niti literaturu taknuo nisam u životu.

ono što sma vidio kao "filmići" na youtubeu je izlgedalo fenomenalno, ali jednostavno se nisam nikkad natjerao da krenem u tom smjeru.

Steam ID: Engineer ; Origin ID: DadEngineer
11 godina
MasterG kaže...

navodno ima jaaaako veliku fan bazu, ali evo osobno niti igre niti literaturu taknuo nisam u životu.

ono što sma vidio kao "filmići" na youtubeu je izlgedalo fenomenalno, ali jednostavno se nisam nikkad natjerao da krenem u tom smjeru.

nije bezveze tolika fan baza. Imaju te figurice, tabletop igre, knjige, gaming, pazi se na jednu razinu kvalitete, frakcije su jako zanimljive, lore isto, ja nisam imao toliko doticaja s time zasad, ali moram priznati da sam se baš zainteresirao u zadnje vrijeme. Pogotovo sad kad sam isprobao Space Marine 2, jebena je igra, baš ono grimdark SF

17 godina
Ako si probao kakva je naspram Helldivers 2
11 godina

Odmah na početku, disclaimer - nisam pročitao niti jednu lorebook o WH40k, ali sam pogledao barem stotinu sati videa na tu temu i pročitao brojne fanwiki članke. 

Setting je prezanimljiv i istovremeno mi dođe i sreća i tuga jer sam toliko toga zapamtio, a nije da igram igrice ili čitam knjige.

Najbolji opis WH40k je grimdark fantasy u kojem nema good guya - počevši prvo od nas ljudi, a onda od svih ostalih, a jedini cilj je preživjeti jer pobjednika realno nema (ako pobjedi Chaos, neće ih tko imati štovati pa će im slabiti snaga, a bogovi se međusobno mrze pa stalno spletkare jedno protiv drugog; Emperor uopće nije želio da ga ljudi štuju kao božanstvo već je išao u smjeru tehnologije, ali zbog njegove gluposti došlo je do Horus Heresy pa je sve otišlo kvragu, Tyranidi ili su najveća prijetnja settingu ili bježe od nečega što je još opasnije od njih itd itd).

Ono što je zanimljivo je činjenica da je naša IRL povijest zapravio dio WH40k povijesti pa je tako postojao neki pajdo koji je tehinički bio posljednji katolik u svemiru. 

Ako se ne varam, prve knjige o WH40k bile su Rouge Trader ili Inqusitor, tako nešto...pa su onda izgradili sve živo.

Jedan od meni boljih YouTubera koji se bavi WH40k je MajorKill jer na zabavaniji način objasni neku priču. Možda nije uvijek 100% točan, ali pogodi srž.

Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it. Non bene pro toto libertas venditur auro. http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/Llamaboy_Cro/stats/1228616394/pc/
17 godina
Gajotres kaže...
Parade of horibles is oit. Audio book 4 dana

Stigao mi danas hardcover s Amazon.de. Uh kako me iznerviralo.

Sve prije što sam naručio su bili od ACE publishera (US), a ovaj novi je došao od Michael Joseph (UK). Oboje spadaju pod Penguin grupu.

Nisam pazio, tek danas sam naučio da se na amazonu može odabrati i drugi izdavač :-)

Ali što je najgore, ova mi je puno kvalitetnija i ljepše izgleda i omot, i korice i papir je kvalitetniji.

I sad me prca moj OKP da na polici imam 7 lošijih i jednu bolju knjigu :-) I što je najgore ova nova je zericu viša od ostalih :-)

Pa ti budi kolekcionar :-D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice