vode nas korumpirani ljudi koji znaju ukrast...ako je to tebi ok onda necu dalje raspravljat...dok god se bude radilo za svoj dzep a ne za drzavu i narod da svima u konacnici bude bolje nece nam se pisat dobro...
@old iggy imamo i mi more...2 najrazvedeniju obalu na svitu..mogli bi imat vrhunski turizam...imamo mi jos puno toga na cemu bi mogli zaradit...samo NEZNAMO upravljat sa tim...a sta se tice haskog suda da generali nisu izruceni mi nebi usli u europsku uniju...to je bia uvijet...znaci pregovori se mogu nastavit nakon izrucenja...
Ma koji to mi turizam imamo?
Sad sam na moru, od turizma ni t do srpnja, sve su to priče za malu djecu. Treba raditi, ne pričati kako bi se moglo raditi.
Što se suda tiče, narano da ne bi ušli u EU bez toga, kao što ne bih ni ja nekog tko je optužen za neki zločin pustio doma... No to nije sud EU već UN, mi smo se kao država složili s tim, donijeli zakon za to, sad nam kao ne paše... Da, odluke ne odgovaraju, da su nepoštene dijelom jesu, no to je jasno i EU...
napisa sam mogli bi imat...ja sam PROTIV i mislim da nisan falia sa tom odlukom...sad odoh radit nesto konstruktivno za razliku od nasih politicara...
Ma koji to mi turizam imamo?
Sad sam na moru, od turizma ni t do srpnja, sve su to priče za malu djecu. Treba raditi, ne pričati kako bi se moglo raditi.
Što se suda tiče, narano da ne bi ušli u EU bez toga, kao što ne bih ni ja nekog tko je optužen za neki zločin pustio doma... No to nije sud EU već UN, mi smo se kao država složili s tim, donijeli zakon za to, sad nam kao ne paše... Da, odluke ne odgovaraju, da su nepoštene dijelom jesu, no to je jasno i EU...
Hahaha jucer sam bio na moru, na kupanju sam bio sam! U restoranu također!
zapravo može jer će hrvatska postati otvoreno tržište rada za rumunje itd koji imaju manji minimalac od nas

zasto norveska nije u europskoj uniji a jako je razvijena...ima najvisi bdp u svitu...zato jer joj nije potrebna europska unija...kao sta ni nama nije...nama je potrebna sposobna vlada koja nije podlozna vanjskim utjecajima i korupciji...dok sami sebi ne pomognemo nece nista bit od nas...
Lako Norveškoj s toliko nafte i plina. Bili bi oni brzo u EU da ga nemaju.
Kako si ti samo pametan, bravo, bravooo.
vode nas korumpirani ljudi koji znaju ukrast...ako je to tebi ok onda necu dalje raspravljat...dok god se bude radilo za svoj dzep a ne za drzavu i narod da svima u konacnici bude bolje nece nam se pisat dobro...
Da ali kako ne kužiš te ljude su birali ljudi , 20 godina Hrvati , mi biramo svoje predstavnike vlasti !!!!
Svi ti ljudi povezani sa korupcijom su birani od strane građana i to na i po demokratskim načelima, znaći ljudi biraju vlast kako biraju tako imaju i nemaju su pravo žalit do sljedećih izbora .
Suma sumarum, dobro se sjećam kraja 90-tih i početka 2000 te i priča oko korupcije, oko krađe u pretovrbi i privatizaciji , o velikom kriminalu u obnovi, ratnom profiterstvu itd. itd... korupcije i svega koliko ti srce želi , nakon toga dolaze izbori ljudi biraju druge , u 4 godine prijašnja vlast , a tada oporba počinje sa nacionalističkim skupovima po velikim gradovima na koje se uredno okuplja oko 100.000 ljudi , orije se pjesma dižu se simboli davno propalih zločinačkih ideologija , zviždi se predsjedniku u Kninu, Sanader radi dar-mar Ivici Račanu, Račan čini najgori potez, povlači se, ne odgovara preko instrumenata MUPa i pravosuđa i ne krene u razračunavanje s korupcijom. Nego pokušava održati kakav takav mir u državi.
Pitam ja vas što bi bilo da je Račan 2002-2003 krenuo u čistke koje se danas dešavaju u javnim poduzečima ili još gore krenuo protiv ratnih profitera ?
Odgovrit ču vam, građanski rat, nešto slični Ruandi.
Zatim narod nakon 2003-2008 bira jedne te iste predstavnike vlasti, i vidite kada je sve puklo, kada više na slavinu zvanu državni proračun sve manje i manje je počelo kapat.
Svaka čast premijerki na borbi protiv korupcije, jer ta žena je imala jednina "muda" počet nešto što se Račanova vlada nije imala nit u primisli prihvatit, a Ivo Sanader je očito odigrao na krivu kartu.
vec imamo dovoljno lopova..netribaju nam jos jedni...to sam htio reci...reci ti meni zasto nas europska unija zeli?da bi nas spasila i pomogla nam izvuc se iz duga?for free?brate interesi su tu u pitanju...
zapravo može jer će hrvatska postati otvoreno tržište rada za rumunje itd koji imaju manji minimalac od nas
Naravno, njima je Hrvatska interesantnija od drugih zemalja EU.
zasto norveska nije u europskoj uniji a jako je razvijena...ima najvisi bdp u svitu...zato jer joj nije potrebna europska unija...kao sta ni nama nije...nama je potrebna sposobna vlada koja nije podlozna vanjskim utjecajima i korupciji...dok sami sebi ne pomognemo nece nista bit od nas...
Lako Norveškoj s toliko nafte i plina. Bili bi oni brzo u EU da ga nemaju.
Kako si ti samo pametan, bravo, bravooo.
Ajde me uputi što je tu krivo.

vec imamo dovoljno lopova..netribaju nam jos jedni...to sam htio reci...reci ti meni zasto nas europska unija zeli?da bi nas spasila i pomogla nam izvuc se iz duga?for free?brate interesi su tu u pitanju...
Tako je, ali stvari stoje da mi trebamo njih više nego oni nas :)
Jedini značaj za EU po vidu nas je stabilnost u regiji, jer EU ne treba na svojim granicama , a posebno kada je u pitanju Hrvatska koja je moglo bi se reć geografski u samom srcu Europskog kontinenta.
Mi smo premali problem za uniju, stvar je to više testa i discipliniranja nas kao takovih, ja nisam vidio ništa loše u reformama koje se sprovode kod nas po pitanju ulaska u EU sve to kao normalno društvo moramo imat.
istina...neke reforme i zakoni su super...al da smo mi normalni i da razmisljamo sami bi to uveli...netriba nam nikakav "stariji" brat koji ce nam navodno pomagat...srljamo ko budale...
Jedini značaj za EU po vidu nas je stabilnost u regiji, jer EU ne treba na svojim granicama , a posebno kada je u pitanju Hrvatska koja je moglo bi se reć geografski u samom srcu Europskog kontinenta.
Mi smo premali problem za uniju, stvar je to više testa i discipliniranja nas kao takovih, ja nisam vidio ništa loše u reformama koje se sprovode kod nas po pitanju ulaska u EU sve to kao normalno društvo moramo imat.
europska unija želi među ostalom i jeftinu radnu snagu, zašto su rumunjska i okolne zemlje koje su jadnije od nas ušle nego zbog jeftine radne snage?
europska unija želi među ostalom i jeftinu radnu snagu, zašto su rumunjska i okolne zemlje koje su jadnije od nas ušle nego zbog jeftine radne snage?
EU ne treba te države radi jeftine radne snage, mogu je koristiti i bez primanja u EU, a ovako postoji opasnost da postane još skuplja.
Ne kužim odakle toliko krivih razmišljanja...
WOW!
Nisam znao da ovdje ima toliko vrhunskih političara i ekonomskih stručnjaka. A da ne velim analitičara koji već znaju točan omjer rezultata na EU referendumu.
Guba.
danny a da podijelis sa nama svoje misljenje?
WOW!
Nisam znao da ovdje ima toliko vrhunskih političara i ekonomskih stručnjaka. A da ne velim analitičara koji već znaju točan omjer rezultata na EU referendumu.
Guba.
Vrhunskih politicara i ekonomskih strucnjaka nema nigdje u Hrvatskoj, tako da ne znam sto je tebi guba i gdje ih ti vidis ovdje na forumu.
Za. Lošije nam teško može biti.
nadajmo se da je tako...ja mislim da nam jos losije moze bit...i to kad udemo u EU
Baš će nam EU riješiti probleme. Možeš mislit, boli njih briga za nas i naše probleme. Moramo se dobro postaviti jer probleme najbolje i najefiksnije možemo riješiti mi sami. Onaj mentalitet brigo moja pređi na drugoga moramo izbrisati iz glave! EU nas prima iz interesa (ali postoji koji drugi razlog?!), pitajte samo talijane i još neke druge narode što sada misle o EU. Bojim se da će onaj nepismeni dio hrvatske još jednom odlučiti kamo će naša domovina ići dalje...
EDIT: Debelo protiv
To si zakljucio kako?
Iz HDZ-ove brošure?
To si zakljucio kako?
Iz HDZ-ove brošure?
hahhhah umirem...odlicna
EU na ovoj temi ljudi predstavljaju ko babarogu, a zapravo pojma nemaju o ničemu. Ne velim ja da nešto posebno znam, dapače, znam jako malo. Ali zato ni ne dajem sudove što će, a što neće biti.
Svi oni koji misle da će ulazak u EU donjeti neka poboljšanja su u najmanju ruku u krivu (blago rečeno)
Može vas biti sram, ja imam tek 18 pa već vidim bolje od vas kakva nas situacija čeka, e jeste slijepi (a mene zovu čoravi zbog naočala) -.-
Kao prvo, morate znati da EU nije demokratska tvorevina!
Kao drugo, ako mislite da će državni dug nestati ili se smanjiti, varate se, pitajte Grčku.
Kao treće, očekujte još manje radnih mjesta nego sada.
Kao četvrto, uživati ćete u GMO proizvodima PUNO VIŠE nego sada.
Mali poljoprivrednici propadaju zbog apsurdnih zakona (maksimalna zakrivljenost peteljke WTF???)
Ne da mi se više nabrajati...
Da nas EU želi samo da bi nas "iskoristila" mi bi vec davno u EU bili...
Po sadašnjim uvjetima za ulazak u EU definitivno sam PROTIV, mislim kako bi trebali jako dobro pomesti doma pred svojim vratima pa tek onda razmišljati o EU.
Imali smo perspektivu ali ovi i oni su nas užasno unazadili po svakom pogledu toliko smo u banani da nam ni vanzemaljci ne mogu pomoći, nešto treba mjenjati iz korjena a pogotovo razmišljanje naroda.
Imam viksu u Sloveniji i dosta tamo boravim i pričam s ljudima nije ni tamo med i mljeko ali jedno je velikaaa razlika oni drukčije razmišljaju od nas Hrvata.
Svi oni koji misle da će ulazak u EU donjeti neka poboljšanja su u najmanju ruku u krivu (blago rečeno)
Može vas biti sram, ja imam tek 18 pa već vidim bolje od vas kakva nas situacija čeka, e jeste slijepi (a mene zovu čoravi zbog naočala) -.-
Kao prvo, morate znati da EU nije demokratska tvorevina!
Kao drugo, ako mislite da će državni dug nestati ili se smanjiti, varate se, pitajte Grčku.
Kao treće, očekujte još manje radnih mjesta nego sada.
Kao četvrto, uživati ćete u GMO proizvodima PUNO VIŠE nego sada.
Mali poljoprivrednici propadaju zbog apsurdnih zakona (maksimalna zakrivljenost peteljke WTF???)
Ne da mi se više nabrajati...
Kažeš 18 godina, a?