EU kratko i jednostavno !? zaključana tema

poruka: 427
|
čitano: 42.853
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: EU kratko i jednostavno !?
gjurki kaže...

Obajsnio ti je zoharabizo. Jedan od uvijeta ulaska u EU je isporučit generale i poštivat sve šta Haag kaže. Nabim ja Haag na ku*ac i cijelu našu vladu. Za koju pi*du materinu oupće pokušavaju uć u EU kad sve moguće ankete prikazuju da je puno više od polovice glasalo za protiv. Debilana žešća i skup s njima svatko ko je za.

Svaka zrela zemlja ima instrumente s kojma regulira vanjsku politiku, da je naša mogla bit bolja po pitanju generala to se slažem u potpunosti, ali van toga ne možemo djelovat, ovo što kažeš dalje ispada nam jedina opcija da budemo nova Sj. Koreja na tlu balkana, čak i Srbi ( ništa uvredljivo ne mislim ovdje na njih ) prelaze bolesti nacionalizma i tvrdolinijaštva od nas, kaže i stojim iza toga ovakovo razmiljšanje može nas odvest u neke asocijacije koje su 10X gore od onoga što mislite da je loše. 

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"
16 godina
odjavljen

Ekonomski ni EU nas ne može spasiti. MMF je jedino rješenje za nas + Rohatinskog za predsjednika Vlade. Jedna fina čistka da se uprava barem prepolovi, maknuti ovu poludjelu vladajuću garnituru i onda detaljno razrađeni plan obnove u suradnji sa MMFom i EBRDom. Bilo bi nam nekako i spasa da nismo rasprodali jedine firme koje su donosile kakav-takav profit u proračun. Za početak, bilo bi dovoljno maknuti brodogradilišta sa državne sise i dati ih (da, dati) nekom sposobnijem da upravlja sa njima. Končaru npr. Uz jaku kontrolu otpuštanja. Otpustiti što manje, prekvalificirati što više radnika.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
neaktivan
Monopol kaže...
munjovoz kaže...
Monopol kaže...

Kako god okrenes referendum ce biti DA!

uh nebi se kladio... ako dijete od 5 godina može shvatit što naši političari rade sve ove godine a oni koji ih biraju očito nemogu i još uvijek im mažu oči, o čem mi ovdje pričamo?

Znaš zašto će biti DA? Ako na 2 referenduma bude NE mislim da svi pregovori i sve ide ISPOČETKA, tako da naši nece dopustiti da 2 puta bude NE!

mislio sam reći nebi se kladio u osobno mišljenje pojedinca i o činjenicama, svi već znamo koji su najjači aduti naše vlade, dobiti ćemo milijune i milijune ako uđemo u europu jer ćemo biti u europskom proračunu

I’m the juggernaut b*tch.
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ekonomski ni EU nas ne može spasiti. MMF je jedino rješenje za nas + Rohatinskog za predsjednika Vlade. Jedna fina čistka da se uprava barem prepolovi, maknuti ovu poludjelu vladajuću garnituru i onda detaljno razrađeni plan obnove u suradnji sa MMFom i EBRDom. Bilo bi nam nekako i spasa da nismo rasprodali jedine firme koje su donosile kakav-takav profit u proračun. Za početak, bilo bi dovoljno maknuti brodogradilišta sa državne sise i dati ih (da, dati) nekom sposobnijem da upravlja sa njima. Končaru npr. Uz jaku kontrolu otpuštanja. Otpustiti što manje, prekvalificirati što više radnika.

rohatinski zidovsko prezime...oni najbolje znaju sa parama... :D a necemo mi napredovat dok god bude korupcije...u nas nestane 200 miljona kuna niko ne opazi...bogati i ja opazin kad mi nestane 20 kn... -.-"" 

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
14 godina
neaktivan
munjovoz kaže...
Monopol kaže...

mislio sam reći nebi se kladio u osobno mišljenje pojedinca i o činjenicama, svi već znamo koji su najjači aduti naše vlade, dobiti ćemo milijune i milijune ako uđemo u europu jer ćemo biti u europskom proračunu

Ali i dajemo i davati cemo neke novce u EU, valjda?

Čist račun duga ljubav!
14 godina
EU kratko i jednostavno !?

to o proracunu...vama nije jasno to da sta eu ima vise clanica to znaci da se fond dili na vise djelova sta znaci automatski manje para...UZET ce oni nama vise nego sta ce nam dat...

14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

to o proracunu...vama nije jasno to da sta eu ima vise clanica to znaci da se fond dili na vise djelova sta znaci automatski manje para...UZET ce oni nama vise nego sta ce nam dat...

Istina!

Čist račun duga ljubav!
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Da znamo iskoristiti sredstva iz EU vjeruj mi bilo bi, prije 2-3 godine osobno sam radio na pripremi jednog projekta za EU ( upoznao ljude iz eurposkih agencija te im  pomagao pripremat dokumentaciju, vidio sam iz osobnog iskustva kako ti ljudi razmišljaju ) težine 15-20 milijuna Kn što je jako malo s obzirom kakova sredstva se nude hrvatskoj. 

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"
14 godina
neaktivan

Još mi ni sami nismo svjesni koje nedostatke ima EU!

http://www.njuskalo.hr/korisnik/LivCRO1892
15 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Ja bih ovo preformulirao u , još mi ne znamo kako sa EU {#} 

14 godina
woodgamesfx kaže...
Liverpool1892 kaže...

Ja bih ovo preformulirao u , još mi ne znamo kako sa EU {#} 

a ja to sve u jos mi neznamo sta imamo dok to sve ne izgubimo!

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

a ja to sve u jos mi neznamo sta imamo dok to sve ne izgubimo!

Slažem se , ali zar nam poduka od 90 godina nije bila dovoljna da sami ne možemo dalje, do 1918 smo bili u EU, onda smo jako pametni ušli u razne bratske asocijacije pa smo vidjeli kako je to završilo, sada smo 20 godina sami i vidi se kako je to završilo, ljudi, pustimo naše iluzije o ljepoj zemlji , čistom zraku i vodi isto kao i Srbi o tome da su nebeski narod, s takovim iluzijama možemo bit samo Zoo park za EU građane koji se nalazi jugo-istočno od granica EU-a. 

14 godina
neaktivan

I BUG-ovci su protiv EU! :)

Čist račun duga ljubav!
15 godina
protjeran
Monopol kaže...

Pa normalno, svaki hrvat koji je zahvalan braniteljima za slobodnu zemlju i što su dali svoje živote da bismo mi imali samostalnu državu bi trebao biti protiv.

ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO Ante Gotovina --- HEROJ
14 godina

dosta je bilo vezanja za ikoga...sad smo samostalni...ne trebaju nam nikakve unije niti ista slicno...trebaju nam samo posteni ljudi pa ce bit nesto od nas...

15 godina
neaktivan
gjurki kaže...
Monopol kaže...

Pa normalno, svaki hrvat koji je zahvalan braniteljima za slobodnu zemlju i što su dali svoje živote da bismo mi imali samostalnu državu bi trebao biti protiv.

Zašto vjeruješ da ulaskom u EU mi gubimo samostalnost ? I kakove veze ima rat  koji je bio agresorski od strane jedne nacionalističko-ekspandističke politike poremečenog uma sa Balkana ama bilo kakove sličnosti s ulaskom u EU ?

17 godina
zoharbizo kaže...
Old Iggy kaže...
gjurki kaže...

Nakon ovog sa Gotovinom nabim EU na ku*ac. Taman smo se osamostalili sad bi nas opet u istu paštu sa srbima stavili. NO WAY!

Još da objasniš što EU ima s time... {#}

Uopće mi nije jasno zašto većina ljudi misli da je to vezano s EU.

da bi uopce mogli uc europsku uniju morali smo ispostovat nalog haga i predat svoje generale...

EU nema veze s presudama. EU samo traži da surađujemo s haškim sudom, što uopće nije ni problem ni loše.

Druga stvar je što se ovakve presude nisu dobro prihvatile ni u brdo zemalja EU, kao ni u SAD, možda zato su i ubrzale pristupne pregovore.

zoharbizo kaže...

zasto norveska nije u europskoj uniji a jako je razvijena...ima najvisi bdp u svitu...zato jer joj nije potrebna europska unija...kao sta ni nama nije...nama je potrebna sposobna vlada koja nije podlozna vanjskim utjecajima i korupciji...dok sami sebi ne pomognemo nece nista bit od nas...

Lako Norveškoj s toliko nafte i plina. Bili bi oni brzo u EU da ga nemaju.

15 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...
gjurki kaže...
Monopol kaže...

Zašto vjeruješ da ulaskom u EU mi gubimo samostalnost ? I kakove veze ima rat  koji je bio agresorski od strane jedne nacionalističko-ekspandističke politike poremečenog uma sa Balkana ama bilo kakove sličnosti s ulaskom u EU ?

A šta misliš zašto oni rade uniju?? Stvarno vjeruješ onim sr*njima da će nam gospodarstvo bit bolje i te fore HAHAHA. Oće napravit jednu veliku državu, ako ne vjeruješ vidit ćeš za 5-10 godina.

16 godina
odjavljen
gjurki kaže...

A šta misliš zašto oni rade uniju?? Stvarno vjeruješ onim sr*njima da će nam gospodarstvo bit bolje i te fore HAHAHA. Oće napravit jednu veliku državu, ako ne vjeruješ vidit ćeš za 5-10 godina.

Pa nek naprave. Sa ovakvima na vlasti, sve nam je bolje.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

Kakva EU najbolje da se mi vratimo u Jugoslaviju jer ovako više ne ide svi kradu i to na veliko!{#}{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 14:20 (zeroname).
14 godina

@old iggy imamo i mi more...2 najrazvedeniju obalu na svitu..mogli bi imat vrhunski turizam...imamo mi jos puno toga na cemu bi mogli zaradit...samo NEZNAMO upravljat sa tim...a sta se tice haskog suda da generali nisu izruceni mi nebi usli u europsku uniju...to je bia uvijet...znaci pregovori se mogu nastavit nakon izrucenja...

15 godina
neaktivan
gjurki kaže...

Pa unija je i poanta unije je da bude jedan veliki sustav ali u njem se ne gubi samostalnost i svaka članica može istupiti iz unije, ponta unije je u ekonomskoj razmjeni te konkurenciji dvama velikim tržištima, SADu i Kini. 

15 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...
gjurki kaže...

Pa unija je i poanta unije je da bude jedan veliki sustav ali u njem se ne gubi samostalnost i svaka članica može istupiti iz unije, ponta unije je u ekonomskoj razmjeni te konkurenciji dvama velikim tržištima, SADu i Kini. 

Da al opet će na vlasti bit najjače i najrazvijenije države, Francuska i Njemačka. Pa će nama sjeć drva i vadit pare(kojih baš i nemamo) iz državne blagajne da bi mogle konkurirat sa SAD-om i Kinom.

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

@old iggy imamo i mi more...2 najrazvedeniju obalu na svitu..mogli bi imat vrhunski turizam...imamo mi jos puno toga na cemu bi mogli zaradit...samo NEZNAMO upravljat sa tim...a sta se tice haskog suda da generali nisu izruceni mi nebi usli u europsku uniju...to je bia uvijet...znaci pregovori se mogu nastavit nakon izrucenja...

Istina, ali da smo mi bili gosporadski jaki, da nismo uništili industrijusku proizvodnju i pretvorili državu u veliki shoping mol , vjeruj mi pitanje generala bi bilo zadnje pitanje oko pregovora. 

Poanta nismo konkurentni nit gospodarski zanimljivi , jedino što nam ostaje, a to grubo zvuči da budemo kuš i da radimo ko crnci sljedećih 20-30 godina tako da nam barem djeca imaju kakav takav normalan život i da žive u ponosnoj državi. 

14 godina

jasno mi je..nismo jer nas vode krivi ljudi...i u gofnima smo...al necemo srljat ko guske u maglu...to radimo vec xxxxxx put

14 godina
neaktivan
Da mi imamo pametnu vlast bili bi jaci od vecine clanica EU!
Čist račun duga ljubav!
15 godina
neaktivan
gjurki kaže...

Da al opet će na vlasti bit najjače i najrazvijenije države, Francuska i Njemačka. Pa će nama sjeć drva i vadit pare(kojih baš i nemamo) iz državne blagajne da bi mogle konkurirat sa SAD-om i Kinom.

Pa Njemaca je oko 80 mil, Francuza oko 60 mil , a Britanaca oko 80 mil, pa tko bi trebao vodit glavnu rijeć Hrvatska sa 4.5 milijona sa tenzijom pada ?

Mislim zakon brojeva je nemilosdran i treba ga realno prihvatit i uklopit se u  sustav.

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

jasno mi je..nismo jer nas vode krivi ljudi...i u gofnima smo...al necemo srljat ko guske u maglu...to radimo vec xxxxxx put

Ne, ne vode nas krivi ljudi, jer ti ljudi kakovi jesu da jesu izabrani su večinskom voljom građana i to treba poštivat. 

Monopol kaže...
Da mi imamo pametnu vlast bili bi jaci od vecine clanica EU!

Isto kako sam članu gore odgovorio, ljudi biraju vlast ne postavaljaju nam je vanzemaljci, kako biramo tako imamo. 

17 godina
It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
zoharbizo kaže...

Ma koji to mi turizam imamo?{#}

Sad sam na moru, od turizma ni t do srpnja, sve su to priče za malu djecu. Treba raditi, ne pričati kako bi se moglo raditi.

Što se suda tiče, narano da ne bi ušli u EU bez toga, kao što ne bih ni ja nekog tko je optužen za neki zločin pustio doma... No to nije sud EU već UN, mi smo se kao država složili s tim, donijeli zakon za to, sad nam kao ne paše... Da, odluke ne odgovaraju, da su nepoštene dijelom jesu, no to je jasno i EU...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice