Ebay - pitanje (Carina) zaključana tema

poruka: 406
|
čitano: 239.063
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Pozdrav! Molim vas, moze mi netko rec dal se placa carina  na paket+posta ili samo na paket? 

Unaprijed hvala! {#}

17 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Na kompletnu cijenu, znaci zajedno s postarinom.

15 godina
Ebay - pitanje (Carina)

Price: 33.99 USD

Free shiping.

E sad, odakle ce oni meni uzet pare za carinu?

Had a dream, I was king, -=BLACK OPS JE NAJBOLJI COD=- woke up, still king.
15 godina
Re: Ebay - pitanje (Carina)
nul-3 kaže...

Free shiping.

Iz novčanika

15 godina
bradonja_85 kaže...
nul-3 kaže...

Free shiping.

Iz novčanika

A kako to?

15 godina

Dobit ćeš doma pismo iz carine ako je misle naplatiti. Za različite vrste robe je i različiti iznos carine. Trebaš računat i na 25 % pdv-a. Najbolje ti je pročitat zadnjih par stranica ove teme, sigurno je netko pisao kako se točno računa eBay - pitanja i odgovori

15 godina
bradonja_85 kaže...

Dobit ćeš doma pismo iz carine ako je misle naplatiti. Za različite vrste robe je i različiti iznos carine. Trebaš računat i na 25 % pdv-a. Najbolje ti je pročitat zadnjih par stranica ove teme, sigurno je netko pisao kako se točno računa eBay - pitanja i odgovori

Cijenaa 34$, mislim da porez ne bi trebao biti toliko visok. Radi se o razerovim slušaliacma.

16 godina
odjavljen

Ako je za vjerovati stranicama carine, carine nema na informatičku opremu. Ali ima PDVa.

34$ ~ 205kn + 25% = 205 + 51.25 = 256.25kn

Ako ima shippinga, zbroji ga sa cijenom slušalica i dodaj 25%.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ako je za vjerovati stranicama carine, carine nema na informatičku opremu. Ali ima PDVa.

34$ ~ 205kn + 25% = 205 + 51.25 = 256.25kn

Ako ima shippinga, zbroji ga sa cijenom slušalica i dodaj 25%.

Dobro si izračunao. Što ako ni ne uračunaju PDV. Da kažem pošiljatelju da napiše da je jeftinije

16 godina
odjavljen

Ovisno o raspoloženju i znanju carinika, moguće da skuže da je navedena niža vrijednost od navedene. Taj problem može biti riješen slanjem paypal potvrde-računa ili plaćanjem kazne zbog navođenja lažne vrijednosti paketa.

A sad, kako hoćeš.

15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ovisno o raspoloženju i znanju carinika, moguće da skuže da je navedena niža vrijednost od navedene. Taj problem može biti riješen slanjem paypal potvrde-računa ili plaćanjem kazne zbog navođenja lažne vrijednosti paketa.

A sad, kako hoćeš.

Sve što mi je do sada dolazilo imalo je napisanu lažnu vrijednost.

Ništa nije pisalo preko 10$ mada je koštalo i duplo više

16 godina
Ebay - pitanje (Carina)

Paket mi košta čipo 160kn i nešto sitno lipa. Mali je paketić, in-ear slušalice.

Hoće li mi to sad carinit?

Only the brave
15 godina
RePlaY kaže...

Paket mi košta čipo 160kn i nešto sitno lipa. Mali je paketić, in-ear slušalice.

Hoće li mi to sad carinit?

99% da neće

16 godina
Moje nekakvo iskustvo je da predmeti do $100 prolaze bez carinjenja. Inače sam već jako dugo korisnik ebaya.
16 godina
Ebay - pitanje (Carina)

Prijatelj narucio patike preko neta.. Izasle su ga cca 170 kn. I sad je carina u Osijeku poslala zahtijev za slanjem racuna i toga. Jel moze netko objasnit sta sad kako i to.. On je iz Vinkovaca pa se i ne isplati sad bas ic u osijek to sređivat, a telefonski nemos poslat racuna, i posto je naruceno preko ioffera ne znam bas sta pise u opisu paypal transakcije (dal uopce pise da je to placeno za patike, to moramo provjerit jos)?..

16 godina
nek pošalje paypal izvadak faxom.
Sumnjam da će mu na tu cifru naplatiti išta.
16 godina
16 godina
Arabarran kaže...

Tako je i bilo, sve smo poslali odnosno faxirali, i nista nije morao platit =)

Pitanje: Ako ja recimo narucim 2 para patika, isti dan, kao 2 zasebna paketa, i oni se recimo istog dana pojave na carini, oce se to gledat onda zajednicka vrijednost il vrijednost svakog paketa posebno? 

16 godina
odjavljen

Vrlo vjerojatno će ih gledati zajedno jer idu na istu adresu i od istog sellera.

Ja sam naručivao MP3 playere od 20$ sa 4-5 dana razmaka kako se nebi kojim slučajem našli zajedno na carini.

15 godina
Ebay - pitanje (Carina)

Ja sam do sad nekih 7-8 puta naručio više od jednog itema, od istog sellera, u isto vrijeme. NITI JEDNOM nisu paketi došli isti dan, uvijek je bilo barem 2-3 dana razlike između paketa, a ponekad i više od 10 dana razlike, za dva paketa od istog sellera, naručenih i plaćenih isti dan, sa razmakom od možda 1 minute.

16 godina
Ebay - pitanje (Carina)

http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_events.asp?itemid=RA169859560CN+&Submit=Submit

Sta znaci ovo zadnje, jel to znaci da ce carinit, da cu dobit zahtijev za carinu kuci il? :SS

16 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

Evo ja kao jos jedan Ebay noob imam pitanje za vas velike znalce i iskusne lisce u world wide trgovini.

Koliko ce me oderat na carini (uz svima na dragi PDV) za :

http://www.ebay.com/itm/7-Color-Monitor-Touch-Key-Video-Door-Phone-DoorBell-Intercom-System-IR-Camera-/370605831203?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5649d43423

ili kao alternativu:

http://www.ebay.com/itm/Video-Door-phone-Intercom-Sharp-CMOS-Camera-4-Monitor-/110870440555?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19d064aa6b

obje ponude su od top-rated sellera, sa 14 days money back, buyer pays return shipping (ovo zadnje mi se ne svidja bas), i Economy Int'l free Shipping.

I drugo pitanje, jel isplativo uopce uzimat izvana ovakve iteme?

btw, ovo bi mi bila prva kupnja sa ebaya, pa mi recite sto da ocekujem....

Hvala...

17 godina
Ebay - pitanje (Carina)

ak imaš sreće, ništa

ako nemaš, 25% pdv i još koliko je carina, ako je ima na takve predmete, najčešće ako je ima je 5 do 15%

16 godina
neaktivan
Ebay - pitanje (Carina)

A covjece 25+15 = 40% od vrijednosti itema.... strasno....

Jel ima kakav info tel. od carine za takva pitanja, da vidim kako disu?

17 godina
trbljo kaže...

A covjece 25+15 = 40% od vrijednosti itema.... strasno....

Jel ima kakav info tel. od carine za takva pitanja, da vidim kako disu?

imaš stranice od carine, pa pogledaj na njima :D

15 godina

Narucio sam jedan predmet.Dosao je jucer onaj zuti papiric i na njemu da moram platit 150kn.Vrijednost predmeta je 41€(29+12 postarina) i sad mene zanima kako su dosli do toga da moram platit 150kn?

15 godina
ivanoile kaže...

Narucio sam jedan predmet.Dosao je jucer onaj zuti papiric i na njemu da moram platit 150kn.Vrijednost predmeta je 41€(29+12 postarina) i sad mene zanima kako su dosli do toga da moram platit 150kn?

41€ je baza, tj ajmo reć 308kn. Na to ide 10%carine, to je 31kn pa na 339 ide 25% PDV-a , to je još 84,75kn, plus carinski pregled obično bude 9 ili nešto slično, te naravno sama provizija na uplatu, od, ako se ne varam 7,5kn. dakle 31+85+9+7= 132kn okvirno. Ovih 18 kn što je preostalo je možda i naplata poštanske dostave. U svakom slučaju kad dođeš tamo daj nek ti izdaju račun točno što si i koliko platio.

EDIT: iako naravon ne znam o čemu se radi, pa možda carini uopće nije 10 nego možda i 15%, pa je automatski veća cifra i carina i PDV...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2012 9:15 (miki1981).
15 godina
miki1981 kaže...
ivanoile kaže...

41€ je baza, tj ajmo reć 308kn. Na to ide 10%carine, to je 31kn pa na 339 ide 25% PDV-a , to je još 84,75kn, plus carinski pregled obično bude 9 ili nešto slično, te naravno sama provizija na uplatu, od, ako se ne varam 7,5kn. dakle 31+85+9+7= 132kn okvirno. Ovih 18 kn što je preostalo je možda i naplata poštanske dostave. U svakom slučaju kad dođeš tamo daj nek ti izdaju račun točno što si i koliko platio.

EDIT: iako naravon ne znam o čemu se radi, pa možda carini uopće nije 10 nego možda i 15%, pa je automatski veća cifra i carina i PDV...

Da sad sam i ja vidio ovu potvrdu carinjenja.Ali zasto prolazi postupak oporezivanja?Sto ne vrijedi ono pravilo,ako je iz EU ne podlijeze tome?

To su oni kategorizirali kao odjevni predmet( navlakice za biciklisticke cipele)

14 godina
neaktivan
ivanoile kaže...
miki1981 kaže...
ivanoile kaže...

Da sad sam i ja vidio ovu potvrdu carinjenja.Ali zasto prolazi postupak oporezivanja?Sto ne vrijedi ono pravilo,ako je iz EU ne podlijeze tome?

To su oni kategorizirali kao odjevni predmet( navlakice za biciklisticke cipele)

To ti je samo za zemlje Europske unije, a mi još nismo u europskoj uniji!

15 godina
ivanoile kaže...

Liverpool1892 kaže...

To ti je samo za zemlje Europske unije, a mi još nismo u europskoj uniji!

Za oba isti odgovor - barem onako kako sam ja do sad imao iskustva: ako je porijeklom iz zemalja EU onda nema carine. A ne ako je samo kupljeno iz zemlje EU.

Jedino ono što ne znam...u slučaju da roba ne podliježe carini, da li se i onda isto naplaćuje carinski pregled? To pojma nemam, jer carinski pregled nije saom da bi naplatili carinu, već i kontrola što se uvozi...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice