Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.374.046
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
chaselol kaže...

Uzmes bilo koji hexa core za tu lovu i poderes ga bez problema, bio to crveni ili plavi svejedno.
Samo najveci tupson moze kupiti 8350k pored mocnih 8400/1600/2600 kalkulatora za istu lovu 

Kako onda nazvat nekoga tko konstantno siri dezinformacije bez ikakvog pokrica?

Ovdje se moze vidjeti da je 8350k cak i na 4.8 ghz u rangu sa 8400, a konkurentnim hexa pa cak i ovim novima koji su par % bolji od stare generacije dere guzove.

Danas kad imamo H i B ploce prica je naravno drugacija, tu je 8400 ociti izbor, ali ni ovako covjeku nikako nije lose jer ce za 8400 zaostajati minimalno u nekim igrama koje vole vise threadova kao Watch Dogs 2, ali posto covjek ima Z plocu danas sutra moze gore ubaciti 8700k i lagano se smijat odozgora. 

16 godina
chaselol kaže...

Uzmes bilo koji hexa core za tu lovu i poderes ga bez problema, bio to crveni ili plavi svejedno.
Samo najveci tupson moze kupiti 8350k pored mocnih 8400/1600/2600 kalkulatora za istu lovu 

Pa slazem se bacanje novaca je uzeti neki quad  procesor pored hexa ili octa.Evo de nam ti reci iz iskustva posto i sam imas quad core procesor jesi li mozda bacio novce pogotovo ako gledamo da si uzeo ryzen koji je najlosiji pa ga i dual core dere.

AMD AntiBoy
12 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

I3 8350k je odličan CPU za igrače pogotovo kloknut ali po mom precijenjen je. Ruku na srce ne bi smio koštati ni lipu više od 1000 kn

MISCREATED
14 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

I3 8350k je odličan CPU za igrače pogotovo kloknut ali po mom precijenjen je. Ruku na srce ne bi smio koštati ni lipu više od 1000 kn

Ako ryzen 1400 koji mu nije do gleznjeva dode 1000kn onda ovaj nikako ne moze doci toliko...

14 godina
protjeran
chaselol kaže...

Kenjas ko foka.

Ukratko.

8350k je preskup za to sto nudi, samo zadrti fanboj poput tebe opravdava to govance sa 4 jezgre bez HT za tu cijenu.

Ako su 4 jezgre tako dobre, sto ti sebi uze 6 junace?

Ionako samo igras igre na kompu, nista drugo ne radis.

Sta si odma butthurt i vrijedas kad ti se servira porcija cinjenica? Fino sam ti pokazao da si po obicaju izvalio glupost sto se performansi tice. Sta se cijene tice tesko ju je odrediti za ovaj cpu posto je po pitanju gaminga, koji je vecini najbitnija stavka, bolji od konkurentnog cipa kojem je cijena 1400kn. Iako bolno posto 3 puta losiji konkurentni procesori dodu 1000kn, iz razloga da sami sebi ne konkuriraju sa 8350k vs 8400 mogli su staviti cijenu 1200kn i to bi gamerima bio jako zanimljiv cpu, trenutno bi im bio odlican po pitanju performansi, a danas sutra ako zatreba komotno naprave upgarde posto ionako imaju Z plocu.

Ja sam uzeo ovaj 6 core jer je jos za klasu bolji po pitanju 144hz gaminga, jako jednostavno. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2018 9:03 (war3_tft).
18 godina
odjavljen

i3 klokan na 5.0 nikako nije bolji od Ryzena 1600 na 3.8 od kojeg je i skuplji. Da znam, u 99% igara daje viši FPS što je puno igračima sa takvim monitorima ali ima igara i situacija kada se četri jezgre zaguše i igra vidno uspori...zbog tih situacija i3 tj. 4/4 CPU je smeće sobzirom koliko košta i nitko ga nebi trebao uzimati u obzir.

A sad Intel huligani navalite, čekam vas

14 godina
protjeran

Znaci po tvome 1% slucajeva gdje ce se zagusiti gubi protiv onih ostalih 99% gdje je bolji?

Jedina navala ovdje je navala smijeha. 

14 godina

Ali osjećaj kad ga clockam na 4.9ghz je neprocjenjiv u odnosu na ryzenovih 3.8ghz. 

https://www.tomshardware.co.uk/intel-core-i3-8350k-cpu,review-34095.html a evo i review tog lošeg procesora.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2018 9:45 (mislioc).
17 godina

Kakvih vrazji i3 8350 naprema i5 8400 ili ryzen 1600, nema taj i3 8350k sta traziti pored ovih procesora a kamoli za tu cijenu koliko dodje, pun klinac igri zna iskoristiti vise jezgri i tamo ce ta i3 biti puna stuttera ali tko voli tako igrati neka izvoli i dalje se tjesi da je taj procesor bolji od 6/6 ili 6/12 cpu. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
protjeran

jbga u igram je daleko bolji, kad se overkloka u nekim igrama doslovno daje 2x veci framerate..nitko taj price segment ne kupuje za kokosje farme i tome slicno.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2018 9:51 (Stjepanj).
16 godina
Patrick_cro kaže...

Kakvih vrazji i3 8350 naprema i5 8400 ili ryzen 1600, nema taj i3 8350k sta traziti pored ovih procesora a kamoli za tu cijenu koliko dodje, pun klinac igri zna iskoristiti vise jezgri i tamo ce ta i3 biti puna stuttera ali tko voli tako igrati neka izvoli i dalje se tjesi da je taj procesor bolji od 6/6 ili 6/12 cpu. 

rasprava je otisla sasvim u krivom smejru i3 8350K je trenutno najbolji 4c 4t procesor nista vise sve ostalo sto on ima 6core i 8core  procesori mogu puno vise od njega

AMD AntiBoy
14 godina
protjeran
mislioc kaže...

Ali osjećaj kad ga clockam na 4.9ghz je neprocjenjiv u odnosu na ryzenovih 3.8ghz. 

https://www.tomshardware.co.uk/intel-core-i3-8350k-cpu,review-34095.html a evo i review tog lošeg procesora.

kaj 5ghz nista? rekao si da si tek oko 1.3v? kaj se ceka s 5ghz klubom?lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Stjepanj kaže...
mislioc kaže...

kaj 5ghz nista? rekao si da si tek oko 1.3v? kaj se ceka s 5ghz klubom?lp

Pa mogu validaciju napravit ali nije mi stabilan ni na 1.4 na 5.0ghz ali mislim da me cooler hebe ipak je to hyper212 na 4.9ghz 1.34v mi je sasvim ok. A i temp su mi u gamingu oko 70-75c 

14 godina
protjeran

Naravno, kad se nema sta pametno reci i potkrijepiti primjerima prelazi se na dobru staru pateticnu izjavu o "pun klinac igara koje koriste vise jezgara" i bajkama o "stutteru", tugo moja. 

18 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

Znaci po tvome 1% slucajeva gdje ce se zagusiti gubi protiv onih ostalih 99% gdje je bolji?

Jedina navala ovdje je navala smijeha. 

Upravo tako! Znači u tih 1% je neupotrebljiv dok je Ryzen 100% upotrebljiv za 60 hz gaming

A kaj bu tek za par godina bumo vidli

Imaš DF video gdje su i sami zaključili da je Ryzen 1600 bolji izbor od i5 7600K na 4.9 kao i video od Škota gdje se zgraža nad 4/4 CPU-om u 2018. sobzirom na cijenu...također dao dobar primjer iz zadnjeg AC-a i trzaone na i5 4/4.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2018 10:09 (XXX).
12 godina

Ovo čitati u jutro je pravo dobro za probavu

Od nekih likova dobiješ flak proljev momentalno, pa ja ne znam u kojem vi svemiru živite?

Današnji procesori imaju mali uticaj na gaming i sve je na grafičkoj, nemojte više molim vas, bog vam dao sreće i zdravlja al ajd maknite se

17 godina

Evo ti malo bajki 

, imas stuttera i u gta v, imas primjera pun klinac samo normalno da je tesko potraziti to po netu. Uzeti 8350k naprema 8400 nema ama bas nikakvog smisla pogotovo za tu cijenu. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
protjeran
XXX kaže...

Upravo tako! Znači u tih 1% je neupotrebbljiv dok je Ryzen 100% upotrebljiv za 60 hz gaming

Jedini procesor koji ima dropove ispod 60 fps je privjesak i ti to najbolje znas. 

Za par godina ce vjerovatno vise od par igara moci iskoristiti veci broj jezgara, tad ce izaci neki ryzen sa 10 jezgri koji ce opet dobit po tamburi i onda ce se pricati kako ce za par godina igre pocet koristiti 10 jezgara. 

Patrick_cro kaže...

Evo ti malo bajki 

, imas stuttera i u gta v, imas primjera pun klinac samo normalno da je tesko potraziti to po netu. Uzeti 8350k naprema 8400 nema ama bas nikakvog smisla pogotovo za tu cijenu. 

Pogledao sam taj video, kolko ja vidim samaranje u svim igrama, a taj stutter u GTA 5 je zesca glupost, procesor na 50-75% i odjednom "stutteri", aj razmisli malo prije nego sto bubnes takvu glupost. 
Pa di su ti primjeri ako ih ima pun klinac? Po obicaju pricas na pamet, jer imas 0 pokrica, daj se uozbilji. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2018 10:22 (war3_tft).
14 godina
Patrick_cro kaže...

Evo ti malo bajki 

i3 8350k na 5.0ghz je jebeno dobar gaming cpu bez obzira na broj jezgri. Po slikama u sekundi koje će izbacit za Ryzena je još uvijek formula 1 koju slabašne Ryzenove jezgre nemogu pratit.

18 godina
odjavljen
gil kaže...

Ovo čitati u jutro je pravo dobro za probavu

Od nekih likova dobiješ flak proljev momentalno, pa ja ne znam u kojem vi svemiru živite?

Današnji procesori imaju mali uticaj na gaming i sve je na grafičkoj, nemojte više molim vas, bog vam dao sreće i zdravlja al ajd maknite se

To ja sa porivjeskom potvrđujem svaki dan. CPU na konzolama je sranje i u današnjim naslovima krešu fiziku na minimum, pogledajte usporedbe prastarog FC2 i FC5. Takve portove dolaze i na PC. Sva ova prepucavanja su zbog brat bratu desetak PC naslova gdje je CPU bitan.

12 godina

Igre se mogu igrati samo na Intelu, kakav AMD, kaj got i da na nvidiji isto.

18 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
XXX kaže...

Upravo tako! Znači u tih 1% je neupotrebbljiv dok je Ryzen 100% upotrebljiv za 60 hz gaming

Jedini procesor koji ima dropove ispod 60 fps je privjesak i ti to najbolje znas. 

Za par godina ce vjerovatno vise od par igara moci iskoristiti veci broj jezgara, tad ce izaci neki ryzen sa 10 jezgri koji ce opet dobit po tamburi i onda ce se pricati kako ce za par godina igre pocet koristiti 10 jezgara. 

Ti dropovi si nebitni kad znaš da ga nisi ni platio Koliko para tolika i očekivanja.

Uglavnom tko kupi 4/4 cpu po istoj cijeni kao i Ryzen 1600 je neinformiran ili zaveden. Naravno i5 8400 najbolji izbor uloženo/dobiveno za gaming.

14 godina
protjeran
XXX kaže...

Imaš DF video gdje su i sami zaključili da je Ryzen 1600 bolji izbor od i5 7600K na 4.9 kao i video od Škota gdje se zgraža nad 4/4 CPU-om u 2018. sobzirom na cijenu...također dao dobar primjer iz zadnjeg AC-a i trzaone na i5 4/4.

Opet se vracamo na onu jendu scenu iz Crysisa 3, ubrojat cemu je u onih par % gdje je 1600 bolji, a sto se tice AC i stuttera na 7600k covjek fino objasnio na 8:36, jos jedan mit razbijen. 

12 godina

Mit je da za igranje trebaju novi procesori, pretpotopni i7 2600k je u par posto s i7 8700k, tako da sva vaša rasprava je debilana teška.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2018 10:47 (gil).
18 godina
odjavljen

16 godina
gil kaže...

Mit je da za igranje trebaju novi procesori, pretpotopni i7 2600k je u par posto s i7 8700k, tako da sva vaša rasprava je debilana teška.

Po ovom amd onda nije ni trebao izbaciti ryzen jer ako je i7 2600k u par posto sa i7 8700k.Jer se nisu potrudili da izbace 6 godina staru generaciju iz konkurencije 

AMD AntiBoy
14 godina
protjeran
Ja ne kazem da taj sandy nije odlican, al ti ocito ne znas citat grafove. Cak i na 1440p osjetno zaostaje za novijim generacijama u avrg fps-u, a kad mu pogledad 1% low fps koji su jednako bitni za high rr gaming onda skuzis da ga je vrijeme pregazilo u tim scenarijima.
18 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...
gil kaže...

Po ovom amd onda nije ni trebao izbaciti ryzen jer ako je i7 2600k u par posto sa i7 8700k.Jer se nisu potrudili da izbace 6 godina staru generaciju iz konkurencije 

Ako je tako zakaj je onda intel masovno spustio cijene?

12 godina
dreadmoore kaže...
gil kaže...

Zašto ne? Pa neka proizvodi tko što hoće i isto tako neka kupuje tko što hoće.

12 godina
war3_tft kaže...
Ja ne kazem da taj sandy nije odlican, al ti ocito ne znas citat grafove. Cak i na 1440p osjetno zaostaje za novijim generacijama u avrg fps-u, a kad mu pogledad 1% low fps koji su jednako bitni za high rr gaming onda skuzis da ga je vrijeme pregazilo u tim scenarijima.

Ajd mi reci jel u par posto?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice