Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.205.527
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

Naravno, moze se i sa gtx 1080 igrati 4k, sve ovisi o odabiru naslova i korigiranju detalja. Mislim da se naslovi do 2013te mogu svi maxat sa gtx 1080 i dobar dio njih iz 2014te... ovo nadalje treba dobro smanjit ako pricamo o TOP AAA naslovima 

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.1.2018 10:00 (Lucidius).
16 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Lucidius kaže...

Naravno, moze se i sa gtx 1080 igrati 4k, sve ovisi o odabiru naslova i korigiranju detalja. Mislim da se naslovi do 2013te mogu svi maxat sa gtx 1080 i dobar dio njih iz 2014te... ovo nadalje treba dobro smanjit ako pricamo o TOP AAA naslovima 

Kako misliš "dobro smanjit"? Pa BF1, Forza Horizon 3, Forza Motorsport, Project CARS2, Battlefront 2, Overwatch, itd svi rade bez problema na 60 locku uz max detalje bez AA - a sve su redom AAA naslovi. I ako negdje treba nešto smanjiti to je doslovno minimalno a ne "dobrano".

Osim ako tebi na 60Hz treba 200 fps-a da bi rekao da radi kako treba.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.1.2018 10:03 (mrsmith).
9 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Kako misliš "dobro smanjit"? Pa BF1, Forza Horizon 3, Forza Motorsport, Project CARS2, Battlefront 2, Overwatch, itd svi rade bez problema na 60 locku uz max detalje bez AA. I ako negdje treba nešto smanjiti to je doslovno minimalno a ne "dobrano".

Nista od toga nisam igrao, probaj Assassins Creed-ove (Unity nadalje), Witcher 3, Dragon Age: Inquistion, Far Cry 4, GTA V, Sniper Elite 4, ROTR, Dark Souls 3 i gotovo svi novi AAA naslovi iz 2017te...

16 godina
Lucidius kaže...
mrsmith kaže...

Kako misliš "dobro smanjit"? Pa BF1, Forza Horizon 3, Forza Motorsport, Project CARS2, Battlefront 2, Overwatch, itd svi rade bez problema na 60 locku uz max detalje bez AA. I ako negdje treba nešto smanjiti to je doslovno minimalno a ne "dobrano".

Nista od toga nisam igrao, probaj Assassins Creed-ove (Unity nadalje), Witcher 3, Dragon Age: Inquistion, Far Cry 4, GTA V, Sniper Elite 4, ROTR, Dark Souls 3 i gotovo svi novi AAA naslovi iz 2017te...

Assassin's Creed je doslovno najneoptimiziranije govno od naslova, Witcher 3 se lijepo da igrati na 60, Inquisition nisam probao, Far Cry 4 isto tako radi kako treba na High, Gta5 također, Sniper Elite nisam probao i sumnjam da bi me uopće interesirao, ROTR treba smanjiti na medium high istina, Dark Souls 3 je dobar port ali s uzasnom optimizacijom (radio bi na 60 uz medium postavke vjerojatno). Ni jednu od ovih igri doduše nemam instaliranu niti me zanimaju tako da su meni te igre apsolutno nebitne :)

EDIT: Da nebi bilo da se samo svađamo - ja sam 100% za to da treba Volta za ugodno 4K igranje i jedva cekam da izadje da je kupim. Ali smatram da je sasvim u redu omjer kvalitete i performansi koje dobijes s GTX 1080 za sada, te da se relativno da igrati sve osim par naslova koji su ili iznimno zahtjevni ili katastrofalno optimizirani.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.1.2018 10:26 (mrsmith).
13 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Kako misliš "dobro smanjit"? Pa BF1, Forza Horizon 3, Forza Motorsport, Project CARS2, Battlefront 2, Overwatch, itd svi rade bez problema na 60 locku uz max detalje bez AA - a sve su redom AAA naslovi. I ako negdje treba nešto smanjiti to je doslovno minimalno a ne "dobrano".

Mora imat 200 fps-a da se 8700k ne ugasi na 60fps i da sve bude u balansu. 

8 godina
protjeran
war3_tft kaže...
mrsmith kaže...

Mora imat 200 fps-a da se 8700k ne ugasi na 60fps i da sve bude u balansu. 

to ti je kao hidrogenska bomba, za detonaciju potrebna prvo atomska eksplozija

tako 8700k bar u pozadini mora vrtiti nešto 70-80% loada, da možeš igrati fluidno na 60fps witchera, inače trokira ko golf duja na uzbrdici

ja nemam taj problem sa 8600k to je balans svih balansa, upalim prime95 par minuta kad pokrenem igru dok se ne ugrije, onda gasim 

OT

ja mogu isto potvrditi za bf1 da na high vrti bez po frke 60 lock na 4k (ili ultra sa postproc smanjenim i sl)

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.1.2018 10:38 (lav1000).
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
mrsmith kaže...
ansha kaže...

Ovo je suuuuludo dobar monitor za 1500kn, da kupujem monitor bilo bi mi zao kupit ista drugo..

A ono, za cijenu je super, ali mislim da je 32" uz 1440p mrvicu nizak PPI. To je nešto kao 1080p na 27". MVA panel isto tako ok ali IPS je IPS Can't beat the price though!

MVA panel se nosi s IPS-om bez problema a meni je daleko bolji jer sam suludo alergican na IPS glow. 

PPI je kao 24" a ne 27" 1080p monitor tako da je to vrlo dobro, pogotovo jer ga glledas s vece udaljenosti nego 24-vorku.

Ako nisi "profi" gejmer pa ti treba high refresh rate, ovo nema apsolutno nikakvu konkurenciju.

IPS glow je nepostojeći ili izrazitno nevidljiv na kvalitetnim IPS panelima. Nažalost, većina jeftinih monitora ima i jeftine panele. Nije svaki IPS isti, naprotiv, ogromne su razlike. Svi profesionalni monitori gdje su bitni uniformnost osvijetljenja i boje, a tu IPS glow neprihvatljiv, su IPS paneli. S razlogom.

Nope.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

IPS glow je nepostojeći ili izrazitno nevidljiv na kvalitetnim IPS panelima. Nažalost, većina jeftinih monitora ima i jeftine panele. Nije svaki IPS isti, naprotiv, ogromne su razlike. Svi profesionalni monitori gdje su bitni uniformnost osvijetljenja i boje, a tu IPS glow neprihvatljiv, su IPS paneli. S razlogom.

Sorry ali je izrazito vidljiv u mrklom mraku na tamnim scenama i na jako skupim modelima. Gejmerski monitori od soma € su drek sta se quality controla tice, uniformnost je koma i backlight bleed-a imas koliko hoces, kao i glow. 

Dobar IPS monitor nije gejmerski monitor sa visokim refreshom i kosta dosta vise, a ni onda glow nije eliminiran...

12 godina

Ja taj glow nikada nisam ni primjetio dok nisam poceo citati po forumu i netu o tome, tek ga od onda "vidim" i to samo zato sto ga trazim po mracnim scenama. Vjerujem da postoje odredjeni monitori na kojima je jako zamjetno ali u vecini slucajeva je to zanemarivo i neprimjetno te samo spominjanje toga kao neke velike mane je picajzlenje.

11 godina
neaktivan

Kao sto ni vecini nije trebalo vise od 60hz dok nisu dosli na forum, kao ni novi CPU koji daje svih 12fpsa više... Forum je zlo.

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
protjeran

Ovo ti je prosjecni 34" ips od 1k€, Predator u konkretnom slucaju, u realnom koristenju se manje primjeti al kad ides u mrklom mraku igrat nesto mracno, onda nije dobro...

12 godina
D3lBoy kaže...

Forum je zlo.

12 godina
ansha kaže...

Ovo ti je prosjecni 34" ips od 1k€, Predator u konkretnom slucaju, u realnom koristenju se manje primjeti al kad ides u mrklom mraku igrat nesto mracno, onda nije dobro...

Na slici to izgleda 3x gore nego uzivo, provjereno znam.

15 godina
protjeran
ibme74 kaže...
ansha kaže...

Na slici to izgleda 3x gore nego uzivo, provjereno znam.

Pa i 33% onoga na slici je uzasno. Ja sam osjetljiv na to jer sam najcesce u mrklom mraku za kompom, meni i moj VA panel koji ima dosta bolju crnu i kontrast od svakog ips-a previse svijetli...

17 godina
ansha kaže...

prosjecni hah.

moj nije niti blizu ove slike a imam isti panel ak se ne varam.. blb postoji ali u mom slucaju ohoho manje od ove slike

12 godina

toxic ugasi svijetlo, pogledaj kako izgleda i onda slikaj mobom i na fotki ce izgledati puno gore nego sto je.

15 godina
protjeran
ibme74 kaže...

toxic ugasi svijetlo, pogledaj kako izgleda i onda slikaj mobom i na fotki ce izgledati puno gore nego sto je.

Jasno da mob pogorsava situaciju, pa da je onako ko sa slike taj monitor bi bio za u smece..

12 godina

A ne znam sta da ti velim, za tebe je onda TN ako ti to toliko smeta 

15 godina
protjeran
ibme74 kaže...

Dobra je i AMVA koju imam..

12 godina
ibme74 kaže...

zašto tn, kad ima va panel na kojem su boje daleko bolje, a kontrast da ne spominjemo

meni osobno također smeta to sranje i va panel mi je itekako dobro rješenje

boje su dovoljno dobre da ne vidim neku razliku u odnosu na ips koji imam na poslu, black crush se pojavljuje vrlo rijetko, a s kutom gledanja nikad nisam imao problema

12 godina
odjavljen

Glow upada u oči samo na potpuno tamnom screenu. U svim realnim scenarijima, glow ne primjećuješ.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina

Sredite si pošteni bias lighting pa vam ni bleed neće biti toliko osjetan.

Twitter: @191x7
17 godina
ansha kaže...

LG 29UM68-P

Brightness 50

12 godina
191x7 kaže...

nemam tih problema, pa niti ne trebam lampice sa strane 

17 godina
picajzla0707 kaže...
191x7 kaže...

nemam tih problema, pa niti ne trebam lampice sa strane 

"lampice sa strane" nisu rješenje za problem nego poboljšanje slike i doživljaja uz istovremeno bolje čuvanje očiju. win win

13 godina
neaktivan

Šta Intel na kraju planira pustiti u prodaju ove godine?

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
17 godina
Shockwave kaže...

Još neke mačke u vrečama. 

13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Shockwave kaže...

A chipset, proizvodni proces? 

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
16 godina
191x7 kaže...
Shockwave kaže...

I to one koje seru kavu  

Sir! We are surrounded! - Great! Now we can attack in every direction!
12 godina
191x7 kaže...

"lampice sa strane" nisu rješenje za problem nego poboljšanje slike i doživljaja uz istovremeno bolje čuvanje očiju. win win

probao sam kod kolege, nikako mi to ne paše

dapače, čak mi i smeta iz nekog razloga, dok mi primjerice neka noćna lampica sa strane, koju nemam u zoni pogleda, ne smeta

ne ne, meni je amva jednostavno superioran u odnosu na ips, od izostanka problema koji mi smetaju, do daleko boljeg kontrasta i crne

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice