Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.323.901
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
ansha kaže...

Ovo je suuuuludo dobar monitor za 1500kn, da kupujem monitor bilo bi mi zao kupit ista drugo..

A ono, za cijenu je super, ali mislim da je 32" uz 1440p mrvicu nizak PPI. To je nešto kao 1080p na 27". MVA panel isto tako ok ali IPS je IPS Can't beat the price though!

Meni je osobno 27" 1440p bio super pogođen omjer kvalitete prikaza i skoro pa mi je žao što sam ga prodao... ali ajde, imao je već 3 godine pa ono :) vrijeme je bilo za promjenu.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.1.2018 12:33 (mrsmith).
16 godina
protjeran
mrsmith kaže...
ansha kaže...

Ovo je suuuuludo dobar monitor za 1500kn, da kupujem monitor bilo bi mi zao kupit ista drugo..

A ono, za cijenu je super, ali mislim da je 32" uz 1440p mrvicu nizak PPI. To je nešto kao 1080p na 27". MVA panel isto tako ok ali IPS je IPS Can't beat the price though!

MVA panel se nosi s IPS-om bez problema a meni je daleko bolji jer sam suludo alergican na IPS glow. 

PPI je kao 24" a ne 27" 1080p monitor tako da je to vrlo dobro, pogotovo jer ga glledas s vece udaljenosti nego 24-vorku.

Ako nisi "profi" gejmer pa ti treba high refresh rate, ovo nema apsolutno nikakvu konkurenciju.

17 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Nego, ima li sto u najavi, tipa 32 incha, 4k, preko 100 Hz refresh rate i g-sync po mogucnosti?

Ako se ne varam, trenuto nema nista takvoga?

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
16 godina
Kant kaže...

Nego, ima li sto u najavi, tipa 32 incha, 4k, preko 100 Hz refresh rate i g-sync po mogucnosti?

Ako se ne varam, trenuto nema nista takvoga?

Ima, stiže Asus 35" ultrawide 3440x1440 4K 200Hz HDR ove godine :) na CES-u prikazali ako se ne varam.

EDIT: Kiksao sam, nije 4K ipak

Ali imaju 27" 4K 144Hz IPS G-Sync - https://www.asus.com/us/Monitors/ROG-SWIFT-PG27UQ/

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.1.2018 12:48 (mrsmith).
12 godina
odjavljen

144hz je. mislim da bi na 200hz dp kabel izgorio :)

i šteta što je 27"... a onaj od 65" je smijurija. a vjerojatno će koštat ko sv Petra kajgana. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina

27" 4K 144Hz IPS G-Sync, eto, taj je dobar, jos da ga rastegnu na 32 :)

Nema mi smisla s 32 prelaziti na 27 :(

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
17 godina
Kant kaže...

ovo je zaista brutalan monitor i k tome je jos HDR , price?

ah bas gledam oko 1200 dolara vani dakle kod nas nema sanse ispod 10 tisuca kn

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.1.2018 13:17 (toxic).
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

i šteta što je 27"... a onaj od 65" je smijurija. a vjerojatno će koštat ko sv Petra kajgana. 

Huh? Pa već imaš i 240Hz monitore. Zašto bi kabel gorio? :)

I da, koštat će preko 1500 eura i taj 35" 200Hz i 27" 120Hz.

Nope.
16 godina
toxic kaže...
Kant kaže...

ovo je zaista brutalan monitor i k tome je jos HDR , price?

Nisam siguran da je dostupan još.. to je bilo prošle godine najavljivano za kraj 2017. pa su odgodili za početak 2018. Navodno oko 2000$

17 godina
Tonči kaže...
eywa33 kaže...

Kad smo već kod HZ-a mislim da je plafon do kojeg ce se ici nekih 265hz-a

gledao sam već neki video o tome gdje doslovno ljudsko oko vise ne moze pratiti kao bio je primjer brzog auta na slici i koliko ljudsko oko moze vidjeti a da se sve ne zblura i mislim da je tu bio plafon blizu 300hz-a ne sjecam se tocne brojke ali to je da nakon toga sve postaje zblurano.

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...
eywa33 kaže...

4k 200hz? gdje, koji, šta? izraz "pregorit" u smislu da će teško jedan dp moć uopće prenijeti 200hz na 4k.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
toxic kaže...
gledao sam već neki video o tome gdje doslovno ljudsko oko vise ne moze pratiti kao bio je primjer brzog auta na slici i koliko ljudsko oko moze vidjeti a da se sve ne zblura i mislim da je tu bio plafon blizu 300hz-a ne sjecam se tocne brojke ali to je da nakon toga sve postaje zblurano.

Sljedeći korak - bioničke oči

17 godina
mrsmith kaže...
toxic kaže...

Sljedeći korak - bioničke oči

nabolje da se s kablovima spojim odmah direktno na glavu i da s mozgom odmah upravljam itd.

Brijem da nebi nikad nikog promasio :)

8 godina
protjeran
ansha kaže...

Može se dobiti R1 račun od alze, i bez PDVa?

17 godina

Probo Far Cry Primal, sve maxano  + anti aliasing, naravno 4k

i7 8700K + 2 x 1080 Ti

FPS u prosjeku 70 - 90

Znaci niti dvije titaniumke nemogu lockat 100 fps... nisam probao bez aa

16 godina
Kant kaže...

i7 8700K + 2 x 1080 Ti

FPS u prosjeku 70 - 90

Jel' ima očite koristi od AA na 4K? Nisam nikad gledao uživo pa me zanima :) ..dok ne stigne moj - iako će biti "samo" 27".

17 godina

Paaaaa.... Nisam bas primjetio neku razliku...

KAda bi se bas slika analizirala, mozda bi se i uocilo nesto, ali ovako u gamingu mislim da je neprimjetno

12 godina
odjavljen

Ipak se uoči lako. Ne toliko u slici kolko u gameplayu, odn. kad se slika miče/ti se mičeš. Nije sad da se vide pixeli i bodu ti oči, ali tanke linije u daljini dok se pomičeš mogu upadat u oči. Evo dobar primjer na videu:

edit: primjetite ovaj "shimmering" na tanjim linijama sa aa off koji se rješi sa txaa/taa najbolje, ali pod cijenu priličnog performance hita :(

najvidljivije na 3:19 na onom autu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.1.2018 15:18 (eywa33).
16 godina

Okej :) ne smetaju mi te sitnice uopce. Ovdje na videu izgleda jako lijepo i bez AA da budem iskren. Dapace, ja ni na 1440p nisam ponekad ukljucivao AA ako bi mi uzrokovalo da fps padne ispod 60 - tako da cisto sumnjam da cu se s time opterecivati na 4K uz istu dijagonalu.

13 godina
neaktivan
mrsmith kaže...

Okej :) ne smetaju mi te sitnice uopce. Ovdje na videu izgleda jako lijepo i bez AA da budem iskren. Dapace, ja ni na 1440p nisam ponekad ukljucivao AA ako bi mi uzrokovalo da fps padne ispod 60 - tako da cisto sumnjam da cu se s time opterecivati na 4K uz istu dijagonalu.

nemas potrebe na 4K koristiti uopce AA 

17 godina

Ekipa koji gamepad za pc a da ne idem previše u trošak?

Riješavam se ps4 proa jednostavno mi je neiskorišten pored Switcha i PC-a pa eto trazim neki gamepad da me sluzi svrsi.

Igrao bih igre poput Nioha, DS-a, i nesto nogometa i voznji..

Znam za Xbox One i DS4 ali nisam siguran da zelim izdvojit toliko love

s druge strane onaj f710 na njuskalu ide po 200kn ali eto ljudi ga ocito nevole.

Idealno bi bilo da su baterije punjive a tu dolazim da mi je jedino ds4 okey..

ali trazim takoder da ide preko bluetootha, nema nista a ?

12 godina
neaktivan

Uzmi stariji Xbox 360 kontroler, jeftini su, a isti vrag kao Xbox One

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
D3lBoy kaže...

Uzmi stariji Xbox 360 kontroler, jeftini su, a isti vrag kao Xbox One

al moram uz njega onda uzeti i punjive baterija i bluetooth adapter .. to opet kosta ko suvo zlato :)

a dobro to cu kupit zasebno

ima ih tone na ebayu imate li pojma koji je original od tih silnih pa mi preporucite da narucim a bateriju cu zasebno

bitno je da je x360 bezicni gamepad s adapterom za pc

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.1.2018 16:18 (toxic).
12 godina
odjavljen
toxic kaže...

Riješavam se ps4 proa jednostavno mi je neiskorišten pored Switcha i PC-a pa eto trazim neki gamepad da me sluzi svrsi.

s druge strane onaj f710 na njuskalu ide po 200kn ali eto ljudi ga ocito nevole.

Kupi speedlinkov onaj za 200tinjak kn, i jeftinije izađe. torid se zove ja mislim. bežični, dura me već tri godine, ispa miljon puta... ko nov. responzivan dovoljno, premda ti reciever mora bit bliže. nekad zna zezat. možda ovaj xeox sa većim recieverom ima bolji domet. al ni s ovim se nećeš razočarat... velim moj je pretrpio samo takve padove, ne šuška nigdje, radi ko prvog dana. kopija xbox i ima xinput po defaultu.

ps baterije su unutra i pune se mini usbom. traju dosta, još ih nijednom nisam uspio u komadu potrošit, a znao sam po 4-5 sati u komadu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.1.2018 16:25 (eywa33).
16 godina
protjeran
Paolo Maldini kaže...
ansha kaže...

Naravno..

17 godina
odjavljen
toxic kaže...

https://www.svijet-medija.hr/art/igraci-kontroler-speed-link-torid-pcps3-crni-bezicni/62854

Imam X360 gamepad i imam ovaj TORID i taj mi je u nekim stavrima čak i bolji nego x360. Ima ugrađenu punjivu bateriju i nema izboćenja ispod od baterije poput x360. Samim time je i lakši. Preciznost jednaka. Kvaliteta je malo na starni microsofta ali akd pogledaš razliku u cijeni TORID je bez konkurencije. Odličan gamepad za PC.

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
toxic kaže...

Kupi speedlinkov onaj za 200tinjak kn, i jeftinije izađe. torid se zove ja mislim. bežični, dura me već tri godine, ispa miljon puta... ko nov. responzivan dovoljno, premda ti reciever mora bit bliže. nekad zna zezat. možda ovaj xeox sa većim recieverom ima bolji domet. al ni s ovim se nećeš razočarat... velim moj je pretrpio samo takve padove, ne šuška nigdje, radi ko prvog dana. kopija xbox i ima xinput po defaultu.

ps baterije su unutra i pune se mini usbom. traju dosta, još ih nijednom nisam uspio u komadu potrošit, a znao sam po 4-5 sati u komadu.

ja i moja ekipa smo nekad imali mjerilo, gamepad koji izrdži lava tjedan dana je odličan.... jao koliko sam ih stukao, da ih je na hrpu skupiti i prodat bilo bi bar za jednu 1070 

jebemti život da ti jebem, sad igraš i žena ti zvoca da ideš leći, komponente da glava boli, a ekipa se razbježala po svijetu 

gaming druženja ako uspijemo 1x godišnje organizirati 

10 godina
protjeran
Kant kaže...

i7 8700K + 2 x 1080 Ti

FPS u prosjeku 70 - 90

Primal je jako jako nezahtjevna igra...

10 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Eto Luci, samo zbog tebe sam naručio i jedan 4K monitor da se nađe (LG 27UD69P) tako da smo spremni za fajt kad stignu nove grafe u 2018.

Ja mislio da si zbog Riže isao na 4k da manje kljuca 

Šparaj za Voltu, 4k ce strgat 1080ku...

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.1.2018 18:30 (Lucidius).
8 godina
protjeran
ansha kaže...
Paolo Maldini kaže...
ansha kaže...

Naravno..

Ok vjerojatno si kupovao tamo, platio bih karticom, ima li kakve naknade kod plaćanja u inozemstvo (npr. da placam preko internet bankarstva uzelo bi mi najmanje 80kn)? 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice