Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.314.649
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: CPU chat tema
war3_tft kaže...

Ne siri dezinformacije ;)

Pališ se na guranje :) Kažem za ubuduće, jer tek od ove generacije više neće pokazivate te brojke. Dakle, kad bude 8 jezgri bit će manji turbo nego sa 6 jezgri. Zato će prikazivati samo singe core boost :)

Koje je tvoje objašnjenje da više ne žele iznositi taj podatak?

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
16 godina
hrvooje kaže...
...

Koje je tvoje objašnjenje da više ne žele iznositi taj podatak?

- jer intel nije amd :) .. i zato, ne može napisati brzinu po PRu (pentium rejtingu..) jer bi bilo rekurzivno.

od sad se čita, dovoljno dobar, zlatni i tak.. kao ocjene u školi, cvjetić :))

-ili, nevažno koliko jezgri, keša, ht, mhz.. važno je kako radi, rezultat i cijena. Jer se ne kupuju mhz, kupuje se prestiž i/ili performanse.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 23:01 (ihush).
13 godina
CPU chat tema

Jako dobar video pokazuje kako su mocni stari Xeoni 

P.S. dvije fotkice za giggles 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
DaShip kaže...

Sad mi je zbilja žao što sam kupio r5 1600  očekivao sam da će eventualno imati iste performanse ali zbilja nisam očekivao da ga ovoliko gazi, 6c12t na 3.3 GHz protiv 6c6t na 2.8 GHz 

lupaš gluposti, kojih 2,8 ghz kad tu brzinu nikad nećeš vidjeti na tom procu

ako je idle spustit će klok na 800mhz (lupam), ako je pod loadom ići će na max turbo od 3,8 do 4,0 ovisno na kojoj jezgri

17 godina
picajzla0707 kaže...
DaShip kaže...

Sad mi je zbilja žao što sam kupio r5 1600  očekivao sam da će eventualno imati iste performanse ali zbilja nisam očekivao da ga ovoliko gazi, 6c12t na 3.3 GHz protiv 6c6t na 2.8 GHz 

lupaš gluposti, kojih 2,8 ghz kad tu brzinu nikad nećeš vidjeti na tom procu

ako je idle spustit će klok na 800mhz (lupam), ako je pod loadom ići će na max turbo od 3,8 do 4,0 ovisno na kojoj jezgri

Ne ide više od 3.8 ali odere sa tom brzinom palog kralja 7700k. Tek da imaš takvu situaciju daship tj. da si ove godine kupio palog kralja, onda bi trebao žaliti što ga odere skoro duplo jeftiniji žutanjak. Ovako ti je svejedno imao rizu ili ovog bez kur.ca.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 23:45 (dery).
14 godina
protjeran
Kako si slozio recenicu u tom postu mislio sam da se odnosi na ovu generaciju + na intelovoj stranici nema turbo boost klokova za 8th gen pa je to bio dodatni razlog zasto sam mislio da pricas o ovoj generaciji.

Sad kad vidim da mislis na neku buducu generaciju sa vise jezgara ima smisla to sto kazes, al o tome cemo pricati kad izade.
14 godina

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
war3_tft kaže...
Ako se 5.1 ghz hladi zracnim hladnjakom od 350kn onda se 3.8 hladi bilo cime, tako da nema problema sto se turbo boosta tice.

Pa nisam lud video gledat... ovdje se priča o tome kako je gore navedena tvrdnja teška gluposthttp://www.tomshardware.com/reviews/intel-coffee-lake-i7-8700k-cpu,5252-12.html

war3_tft kaže...
Da u testu je 7700k na stock, ali i ryzen 1600x pa ce zaostatak biti nesto manji kad se kloknu.

Znaci ipak dolazi sa stock coolerom koji je dovoljan za hladenje, racunica je sad jos bolja, a lako se uzme neki aftermarket hladnjak od 100kn tipa lc cc 90.

Ti si pao matematiku? Jer tako mi se čini po tome kako računaš...

Voda ga na 4.9 drži jedva na granici 90°C, o kakvoh ti 5.1 pričaš na zraku i to onda od 350kn?

Nope.
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Još kad dođe ljeto 

14 godina
protjeran
Koja matematika o cem ti pricas? Ja sam ti pokazao video sa konkretnom snimkom di se vidi 8600k na kloku od 5.1ghz na 1.288v pod aida64 testom i kulerom kojeg sam provjerio da kod nas dode 350kn. Nista ja nisam racunao nego prenosim sto je covjek testirao i pricao u videu, ako on laze lazem i ja.

Drugi dio price se odnosi na 8400 i takoder ono sto je pisalo u recenziji koju je kolega linkao, a to je da ga stock cooler drzi pod normalnim temperaturama. Gledaj malo "nadporuke" prije ovakvih bespotrebnih napada...
15 godina
CPU chat tema

Imam skylake I koliko sam vidio prije nego sto sam uradio delid na stock clocku procesor se moze lako hladiti i zato ti netreba neki cooler koji kosta velikih  novaca jer sve ispod 1.2V je lako ohladiti.To je sve stvar tvojih zelja i  prohtjeva.Tako da hocu reci da kava i5 8400 je best buy pogotovo jos kad izadju jeftinije ploce.Pored toga nemas osnove kupovati ryzen 1600 iz tog razloga jer se nemoras zamarati koju maticnu plocu moras kupiti, ram itd.

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Načakl buš se tih jeftinih ploča i samih procesora. Paper lunch. Brijem da prvo ide rasprodaja trenutnih zaliha...ovo je kao što je netko rekao, nemojte kupovati ryzen za Božić jer do tada budu dostupne nove i5-ce i jeftinije ploče. Super je novi i5, čeka se odgovor AMD-a, imaju prostora za smnjenje cijena (visoki yield od 80%).

14 godina
XXX kaže...

Načakl buš se tih jeftinih ploča i samih procesora. Paper lunch. Brijem da prvo ide rasprodaja trenutnih zaliha...ovo je kao što je netko rekao, nemojte kupovati ryzen za Božić jer do tada budu dostupne nove i5-ce i jeftinije ploče. Super je novi i5, čeka se odgovor AMD-a, imaju prostora za smnjenje cijena (visoki yield od 80%).

A zamisli novi pentać.

*Ducks for cover.*

14 godina
Tonči kaže...
Tonči kaže...
war3_tft kaže...
Ako se 5.1 ghz hladi zracnim hladnjakom od 350kn onda se 3.8 hladi bilo cime, tako da nema problema sto se turbo boosta tice.

Pa nisam lud video gledat... ovdje se priča o tome kako je gore navedena tvrdnja teška gluposthttp://www.tomshardware.com/reviews/intel-coffee-lake-i7-8700k-cpu,5252-12.html

Da citiram " Intel’s Core i7-8700K is relatively easy to cool, even on air. You'll just want to stay away from taxing rendering sessions and AVX-optimized workloads. "

Sad, što meni nije jasno - delidani Kava procevi jedu malu djecu, koji klinac jedna mega kompanija poput Intela ide zasrat proizvod s tartar umakom ???

Narodski - na mostu dobiješ, na ćupriji izgubiš. Pa jel nije logika izbacit kompletan proizvod i pokopat konkurenciju bolje nego zasrat sa takvom trivjalnom pizdarijom. Još čitam na Nexsusu, ljudi kupuju delid kitove i svjesno gube garu umjesto da im pokažu srednjak.

Sry za dp.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.10.2017 10:08 (DarthMarkus).
17 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
XXX kaže...

A zamisli novi pentać.

*Ducks for cover.*

Isto bu trošio 22-30 w u gamingu, ne isplati se nadogradnja...kaj se mene tiče aktualan sam do daljnjega 

14 godina
XXX kaže...
DarthMarkus kaže...
XXX kaže...

A zamisli novi pentać.

*Ducks for cover.*

Isto bu trošio 22-30 w u gamingu, ne isplati se nadogradnja...kaj se mene tiče aktualan sam do daljnjega 

Fanboy do kraja eh ?

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

10 godina
neaktivan
CPU chat tema

Kad se očekuju B i H serije matičnih za Coffee Lake?

13 godina

Ima tema, sve vijesti vezano za Intel, da malo reklamiram Lucidusa nasega. Tamo nek vlada privjesak.

A kolega xxx jos je dobar, jer zamisli da je uzeo delidatora 7700k. Onda bi svaka tema i post bili puni slave. :)

Ugodan dan svima!

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Da citiram " Intel’s Core i7-8700K is relatively easy to cool, even on air. You'll just want to stay away from taxing rendering sessions and AVX-optimized workloads. "

Sad, što meni nije jasno - delidani Kava procevi jedu malu djecu, koji klinac jedna mega kompanija poput Intela ide zasrat proizvod s tartar umakom ???

Narodski - na mostu dobiješ, na ćupriji izgubiš. Pa jel nije logika izbacit kompletan proizvod i pokopat konkurenciju bolje nego zasrat sa takvom trivjalnom pizdarijom. Još čitam na Nexsusu, ljudi kupuju delid kitove i svjesno gube garu umjesto da im pokažu srednjak.

Sry za dp.

To gore vrijedi isključivo za delidani procesor. Većina (99%) ne delida. Izbjegavanje opterećenja ne čini procesor hladnim. Ugašen je još lakše ohladiti. Ryzeni su hladni i na maksimalnom opterećenju. I Haswelli su bili. I Broadwelli. I Skylakeovi.

Kaby i Coffee su nabrijani na overclock taktove da bi Intel progurao da nešto radi, a zapravo su vrući, imaju očajan TIM. Veća cijena, veći profit (za sitniš), iste budale od kupaca ostajemo.

Nope.
9 godina
neaktivan
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...

Sry za dp.

To gore vrijedi isključivo za delidani procesor. Većina (99%) ne delida. Izbjegavanje opterećenja ne čini procesor hladnim. Ugašen je još lakše ohladiti. Ryzeni su hladni i na maksimalnom opterećenju. I Haswelli su bili. I Broadwelli. I Skylakeovi.

Kaby i Coffee su nabrijani na overclock taktove da bi Intel progurao da nešto radi, a zapravo su vrući, imaju očajan TIM. Veća cijena, veći profit (za sitniš), iste budale od kupaca ostajemo.

Budale su svi koji kupuju najbolje procesore na tržištu?Opet ću ponoviti, intel sa 4 jezgra ima performanse AMD-ovih 6 jezgri, a sa 6 jezgri imaju performanse AMD-ovih 8.

17 godina
odjavljen
ford eleanor kaže...Ljudi, a posebno gospon  XXX , trebali bi malo odmoriti forum od dotičnog premium proizvoda.

Nema odmora dok traje obnnova! vidiša da izlazi GOLD verzija tog procesora 

Gle, kolega me malo prcao pa sam odgovorio, nije da sam ga ja prvi spomenuo. Pogledaj još jednom tijek razgovora.

14 godina
CPU chat tema

Da dok se vrte na 5GHz i hladi ih rashladni toranj.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.10.2017 12:06 (ivanzu).
13 godina
neaktivan

Mislim da je Tom Logan rekao da će veće količine kave, kao i ostali modeli ploča bit dostupni tek za CES (dakle polovica siječnja iduće godine).

13 godina
XXX kaže...

Gle, kolega me malo prcao pa sam odgovorio, nije da sam ga ja prvi spomenuo. Pogledaj još jednom tijek razgovora.

Hocemo unlockani g4560 i da ga vrtimo na 5ghz 

17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
XXX kaže...

Hocemo unlockani g4560 i da ga vrtimo na 5ghz 

To ti je trenutni i3 7350K, prekupo govno, nema kod Intela ništa besplatno...

13 godina

i3 je ispod casti kupovati, sirotinjski procesor  !!!!

17 godina
odjavljen

Ne, taj je samo prekup za ono kaj daje. pentium i Ryzen 1200 je ispod časti kupovati, ljudi misle da si sirotinja 

13 godina
XXX kaže...

Ne, taj je samo prekup za ono kaj daje. pentium i Ryzen 1200 je ispod časti kupovati, ljudi misle da si sirotinja 

Pentium i R3 je za nabijanje kompleksa i zazubica ljudima (pogotovo na forumu) 

9 godina
neaktivan
CPU chat tema

Sve ispod i7 K modela sa najskupljom Z pločom sa nekoliko kilograma dekoracije i vodenim hlađenjem je za sirotinju 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice