- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pazi sto je ovo mocno, 1 button za 5ghz 
ja sam na asrock 880G extreme i phenom x2 550 imao jedno slovo za stisnuti na tipkovnici tokom POST-a...stisnem, procu se otkljucaju jos dvi jezgre i sve skupa se donekle overclocka...to sto mi svaki drugi put kad bih to napravio nije radio zvuk u windowsima je druga prica :D
Ništa bez turbo tipke na kućištu...
To je bio najbrži OC 
i lock za kljuc. Sigurno je sigurno
Ovim putem bih se zahvalio BUG-u (ne sican se ko je pisa clanak) jer sam svog pentiuma 120 mhz prikobacija na 133 mhz minjanjen jumpera na ploci, sto san procita u Bug-u...
Pazi sto je ovo mocno, 1 button za 5ghz 
Pajdo to ti nije novina. Sve Asus ROG-ove imaju OC profile još od starog zavjeta.
Doduše, automaCki OC profil na mojoj Hero VIII je 1 core 4.8 , 2 cores 4,7 , 1 core 4,6 (ili tako nešto), tako da to treba turbo zanemariti jel se vrlo vjerovatno radi o 1C 5ghz.
Ne kontam čemu isćuđavanje ? Faking Ascrock je to imao još na x58 platformi.
Pa jel nema za kupit onaj ROG-ov front panel ?
https://www.asus.com/us/Motherboard-Accessory/ROG_Front_Base/
Koliko god bilo blesavo, ja bih ovo rado vidio kod sebe. Estet'ke radi !
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
8600K jednak i jači od 7700k te bolji kloker sa više jezgri, 7700k je završio svoj prodajni vijek.8700k je bacanje love ili samo za budale.
8700k je bacanje love ili samo za budale CB.
Evo, popravio sam ti...
Taj dan je bliže nego što misliš, pogledaj ovaj video:
Znam da je samo jedan primjer, ali biti će ih sve više.
Intel je sa ryzenom shvatio da ljudi hoce vise jezgri - iako su vjerojatno svjesni da od toga nema nikakve koristi. Ali ljudi se hoce kurciti sa CB skorovima po forumima...
tako je umjesto120 tabova možeš 127, a jednog dana će....
Di je picajzla nestao? Jel rekao nesto krivo o CPU kavi ili?
Intel je sa ryzenom shvatio da ljudi hoce vise jezgri - iako su vjerojatno svjesni da od toga nema nikakve koristi. Ali ljudi se hoce kurciti sa CB skorovima po forumima...
Ne nego je puno lakše napraviti jači procesor tako da se doda više efikasnih jezgri nego na silu dižu performanse jedne, to su počeli kužiti i intel, i amd, i developeri, samo "stručnjaci" s ovog foruma nisu. Vi kao da ne želite napradak tehnlogije, softwarea, igri...
@Jakovp
Proletio sam kroz video, mislim da je u pitanju bottleneck kartice na 1440p jer nema teorije da je 7700k samo 6% brzi od ryzena 4/8 u scenariju gdje se iskoristavaju svi threadovi.
Ne nego je puno lakše napraviti jači procesor tako da se doda više efikasnih jezgri nego na silu dižu performanse jedne, to su počeli kužiti i intel, i amd, i developeri, samo "stručnjaci" s ovog foruma nisu. Vi kao da ne želite napradak tehnlogije, softwarea, igri...
Cekaj, gdje je onda zapelo sa FX-ovima? Zasto nisu pokazali zube protiv intela? Zato sto se jebeni softver treba napisati tako da koristi vise jezgri. Intel je svoje procesore prilagodio tome a AMD sa svojom publikom kuka kako igre nisu optimizirane. Pa jebote, igre su takve oduvijek i na prste jedne ruke mozes nabrojati koje to igre imaju ocite koristi od vise jezgri. Kad imas cekic - sve ti izgleda kao ekser...
Jer FX očito ima preslabe jezgre za igre, gdje je još uvijek potrebna jedna jaka jezgra, ali to ne znači da ta jedna treba raditi sve, kao što je u nekim igrama gdje intel ima najveću prednost. U renderima i sličnim aplikacijama FX radi ok, samo nema baš preučinkovitu arhitekturu.
I BTW ne može mi nitko reći da nešto nije u optimizaciji, kad u objektivnim testovima ryzen ima samo malo slabiju jezgru, a u nekim igrama gubi više od toga.
Znam da je samo jedan primjer, ali biti će ih sve više.
Nije baš samo jedan, ima ih mnogo. Npr, jedna od najboljih takvih igara je posljednji Tomb Raider.
Baš i nije da nema koristi. Bržu jednu jezgru je nemoguće napraviti s aktualnom tehnologijom. Jedina bitna stvar koja nam je ubrzavala performanse jedne jezgre je rast procesora, tj. smanjivanje tranzistora i uvećanje njegovog broja. Novijim se arhitekturama može nešto izvući, ali postoje "točke" gdje počinju negativni efekti udaljenosti, broja i sl. Taktovi su ograničeni, minijaturizacije nema. Dakle, ostaje višejezgrenost koja se zapravo već sada sasvim fino iskorištava.
7700K na 5GHz može izgubiti od Ryzena koji ima dovoljno brzu memoriju. Na defaultu i nije tako puno brži kao nabrijan. IPC im nije drastično različit, dapače, prednost mu najviše daje sam takt.
Cekaj, gdje je onda zapelo sa FX-ovima? Zasto nisu pokazali zube protiv intela? Zato sto se jebeni softver treba napisati tako da koristi vise jezgri. Intel je svoje procesore prilagodio tome a AMD sa svojom publikom kuka kako igre nisu optimizirane. Pa jebote, igre su takve oduvijek i na prste jedne ruke mozes nabrojati koje to igre imaju ocite koristi od vise jezgri. Kad imas cekic - sve ti izgleda kao ekser...
FX-evi su četverojezgreni procesori. Općenito sporiji od Intela pa nisu na čemu imali dobiti prednost. Dodatna int jedinica ne pomaže puno ako trebaš fp kalkulacije.
Koliko sam pratio grafove u zadnje vrijene bas ta visa frekvencija ima veceg utjecaja na 1% low fps nego na avrg.
... prednost mu najviše daje sam takt.
?
a oni ti rade za intel, jer im je vlasnik rambox-ov klon iz mirror universa...uglavnon, nije in virovat :D
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Kakve to veze ima sa rasturanjem 8600k u gamingu?
Apsolutno nikakve, ovo je chat tema, na tebe sam kliknuo "odgovori" jer si bio zadnji u temi
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Pa kad to tako napravis onda ispada da je poruka namjenjena meni, stisnes "nova poruka" i onda nema zabune.