Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.319.520
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
CPU chat tema

Pazi sto je ovo mocno, 1 button za 5ghz 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
8 godina
protjeran
Re: CPU chat tema
chaselol kaže...

ja sam na asrock 880G extreme i phenom x2 550 imao jedno slovo za stisnuti na tipkovnici tokom POST-a...stisnem, procu se otkljucaju jos dvi jezgre i sve skupa se donekle overclocka...to sto mi svaki drugi put kad bih to napravio nije radio zvuk u windowsima je druga prica :D

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.9.2017 17:46 (Gorstak79).
13 godina
neaktivan
CPU chat tema

Ništa bez turbo tipke na kućištu...

12 godina
neaktivan

To je bio najbrži OC

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
nista bez turbo tipke i ekrana koji prikazuje frekvenciju na kućištu :D
12 godina
neaktivan

i lock za kljuc. Sigurno je sigurno

Battlelog: D3lBoy-00
8 godina
protjeran
CPU chat tema

Ovim putem bih se zahvalio BUG-u (ne sican se ko je pisa clanak) jer sam svog pentiuma 120 mhz prikobacija na 133 mhz minjanjen jumpera na ploci, sto san procita u Bug-u...

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.9.2017 17:43 (Gorstak79).
14 godina
chaselol kaže...

Pajdo to ti nije novina. Sve Asus ROG-ove imaju OC profile još od starog zavjeta.

Doduše, automaCki OC profil na mojoj Hero VIII je 1 core 4.8 , 2 cores 4,7 , 1 core 4,6 (ili tako nešto), tako da to treba turbo zanemariti jel se vrlo vjerovatno radi o 1C 5ghz.

Ne kontam čemu isćuđavanje ? Faking Ascrock je to imao još na x58 platformi.

dabar_solta_V2 kaže...
nista bez turbo tipke i ekrana koji prikazuje frekvenciju na kućištu :D

Pa jel nema za kupit onaj ROG-ov front panel ?

https://www.asus.com/us/Motherboard-Accessory/ROG_Front_Base/

Koliko god bilo blesavo, ja bih ovo rado vidio kod sebe. Estet'ke radi !

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.9.2017 18:22 (DarthMarkus).
15 godina
neaktivan
Ja sam upalil cod, odabral klasu, pokrenul matchmaking i veli da se mora ugasit jer mi je zafalilo vrama lol
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
17 godina
CPU chat tema

8600K jednak i jači od 7700k te bolji kloker sa više jezgri, 7700k je završio svoj prodajni vijek.8700k je bacanje love ili samo za budale.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.10.2017 10:03 (dery).
17 godina
odjavljen
dery kaže...

8700k je bacanje love ili samo za budale CB.

Evo, popravio sam ti...

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran
Al mozes otvorit 7 tabova vise u chromeu, virtualke ti rade bolje i jednog dana kad ce igre koristiti 10 threadova bit ce bolji.
16 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
Al mozes otvorit 7 tabova vise u chromeu, virtualke ti rade bolje i jednog dana kad ce igre koristiti 10 threadova bit ce bolji.

Taj dan je bliže nego što misliš, pogledaj ovaj video:

Znam da je samo jedan primjer, ali biti će ih sve više.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Intel je sa ryzenom shvatio da ljudi hoce vise jezgri - iako su vjerojatno svjesni da od toga nema nikakve koristi. Ali ljudi se hoce kurciti sa CB skorovima po forumima...

Freak Show Inc.
17 godina
war3_tft kaže...

tako je umjesto120 tabova možeš 127, a jednog dana će....

kradem mine iz minskog polja
13 godina

Di je picajzla nestao? Jel rekao nesto krivo o CPU kavi ili?

coffe,coffe,coffe.....
16 godina
odjavljen
Friday kaže...

Intel je sa ryzenom shvatio da ljudi hoce vise jezgri - iako su vjerojatno svjesni da od toga nema nikakve koristi. Ali ljudi se hoce kurciti sa CB skorovima po forumima...

Ne nego je puno lakše napraviti jači procesor tako da se doda više efikasnih jezgri nego na silu dižu performanse jedne, to su počeli kužiti i intel, i amd, i developeri, samo "stručnjaci" s ovog foruma nisu. Vi kao da ne želite napradak tehnlogije, softwarea, igri...

14 godina
protjeran
Ma ja sam jucer postavio isto pitanje u jednoj temi, nije mi jasno kako je uspio dobit perma...

@Jakovp

Proletio sam kroz video, mislim da je u pitanju bottleneck kartice na 1440p jer nema teorije da je 7700k samo 6% brzi od ryzena 4/8 u scenariju gdje se iskoristavaju svi threadovi.
17 godina
odjavljen
Jakovp kaže...
Friday kaže...

Ne nego je puno lakše napraviti jači procesor tako da se doda više efikasnih jezgri nego na silu dižu performanse jedne, to su počeli kužiti i intel, i amd, i developeri, samo "stručnjaci" s ovog foruma nisu. Vi kao da ne želite napradak tehnlogije, softwarea, igri...

Cekaj, gdje je onda zapelo sa FX-ovima? Zasto nisu pokazali zube protiv intela? Zato sto se jebeni softver treba napisati tako da koristi vise jezgri. Intel je svoje procesore prilagodio tome a AMD sa svojom publikom kuka kako igre nisu optimizirane. Pa jebote, igre su takve oduvijek i na prste jedne ruke mozes nabrojati koje to igre imaju ocite koristi od vise jezgri. Kad imas cekic - sve ti izgleda kao ekser...

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen
CPU chat tema

Jer FX očito ima preslabe jezgre za igre, gdje je još uvijek potrebna jedna jaka jezgra, ali to ne znači da ta jedna treba raditi sve, kao što je u nekim igrama gdje intel ima najveću prednost. U renderima i sličnim aplikacijama FX radi ok, samo nema baš preučinkovitu arhitekturu.

I BTW ne može mi nitko reći da nešto nije u optimizaciji, kad u objektivnim testovima ryzen ima samo malo slabiju jezgru, a u nekim igrama gubi više od toga.

17 godina
odjavljen
Jakovp kaže...

Znam da je samo jedan primjer, ali biti će ih sve više.

Nije baš samo jedan, ima ih mnogo. Npr, jedna od najboljih takvih igara je posljednji Tomb Raider.

Jakovp kaže...
Friday kaže...

Baš i nije da nema koristi. Bržu jednu jezgru je nemoguće napraviti s aktualnom tehnologijom. Jedina bitna stvar koja nam je ubrzavala performanse jedne jezgre je rast procesora, tj. smanjivanje tranzistora i uvećanje njegovog broja. Novijim se arhitekturama može nešto izvući, ali postoje "točke" gdje počinju negativni efekti udaljenosti, broja i sl. Taktovi su ograničeni, minijaturizacije nema. Dakle, ostaje višejezgrenost koja se zapravo već sada sasvim fino iskorištava.

war3_tft kaže...
Proletio sam kroz video, mislim da je u pitanju bottleneck kartice na 1440p jer nema teorije da je 7700k samo 6% brzi od ryzena 4/8 u scenariju gdje se iskoristavaju svi threadovi.

7700K na 5GHz može izgubiti od Ryzena koji ima dovoljno brzu memoriju. Na defaultu i nije tako puno brži kao nabrijan. IPC im nije drastično različit, dapače, prednost mu najviše daje sam takt.

Friday kaže...

Cekaj, gdje je onda zapelo sa FX-ovima? Zasto nisu pokazali zube protiv intela? Zato sto se jebeni softver treba napisati tako da koristi vise jezgri. Intel je svoje procesore prilagodio tome a AMD sa svojom publikom kuka kako igre nisu optimizirane. Pa jebote, igre su takve oduvijek i na prste jedne ruke mozes nabrojati koje to igre imaju ocite koristi od vise jezgri. Kad imas cekic - sve ti izgleda kao ekser...

FX-evi su četverojezgreni procesori. Općenito sporiji od Intela pa nisu na čemu imali dobiti prednost. Dodatna int jedinica ne pomaže puno ako trebaš fp kalkulacije.

Nope.
14 godina
protjeran
A 25% visa frekvencija kod intela je nebitna?

Koliko sam pratio grafove u zadnje vrijene bas ta visa frekvencija ima veceg utjecaja na 1% low fps nego na avrg.
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
...

... prednost mu najviše daje sam takt.

...
war3_tft kaže...
A 25% visa frekvencija kod intela je nebitna?

?

Nope.
14 godina
protjeran
To sam odg Jakovu gore, pa ti si moderator valjda znas cemu "nadporuka" sluzi :P
17 godina

kaj se dogodilo s ovim grafom? :D

https://www.cpubenchmark.net/market_share.html

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
8 godina
protjeran
nixass kaže...

a oni ti rade za intel, jer im je vlasnik rambox-ov klon iz mirror universa...uglavnon, nije in virovat :D

17 godina
Taj graf nije niti malo relevantan, jer možeš vrtiti test neznam koliko puta sa istim pc i to ulazi u statistiku. Pogledaj malo njihove grafove. Dovoljan pokazatelj koliko im je ryzen uzeo je brzo izbacivanje visejezgrenih procesora u mainstream i drastično rezanje cijena.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
protjeran
nixass kaže...

Kakve to veze ima sa rasturanjem 8600k u gamingu?

17 godina

Apsolutno nikakve, ovo je chat tema, na tebe sam kliknuo "odgovori" jer si bio zadnji u temi

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
protjeran

Pa kad to tako napravis onda ispada da je poruka namjenjena meni, stisnes "nova poruka" i onda nema zabune. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice