Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.133.698
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen CPU
chaselol kaže...

k'o i obicno, intel ekipa serenda i pokusava da opravda svoje tehnoloski zastarjele 140w grijalice 

hajde srecom pa ima jos zime pa se mozete grijati 

p.s. evo jedan cpu-z bench Ryzen 1700 vs 7700k, prijatno 

vec para dana citam kako samo pljujes tu po forumu non stop.

nista konkretno ne pridonosis, samo negativni izljevi tvoga osobnog zadovoljsta, kao da si osobno radio na dizajnu procesora pa si sada ponosan na svoje dostignuce i ne mozes si pomoci od srece vec moras tu pljuvat ljude koji su kupili intel procesore, kao da sad odjednom nisu upotrebljivi i svi oni koji ih imaju, zadnje dvije generacije su idioti i budale, i sad su im procesori odjednom precjenjena smeca.

daj se skuliraj malo

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 20:28 (Timo).
13 godina
neaktivan

Cek dok intelovci hejtaju po amd-u to je u redu, a jel njih prcnes malo to ne valja?

A dobro vidim da si i ti vlasnik "140W" grijalice pa te uzdrmao Ryzen

p.s. ako ti smeta komentar ili te vrijedja, onda ne razumijes sta je forum i njegova svrha

Odgovor: Razmjena misljenja, koja ne moraju biti ista 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 20:35 (chaselol).
12 godina
AMD Ryzen CPU

Kao što sam ranije smatrao licemjernim, spominjanjem višeg TDP-a kod desktop procesora AMD-a, tako opet isto prema Intelu nije nikako u redu.

edit: Kolega prestigao si me, daj skuliraj se stvarno, s tim procesorom bi svaki smrtnik trebao biti presretan!

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 20:35 (metallic).
12 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Cek dok intelovci hejtaju po amd-u to je u redu, a jel njih prcnes malo to ne valja?

A dobro vidim da si i ti vlasnik "140W" grijalice pa te uzdrmao Ryzen

nemam ja nista protiv "hejtanja" i "trash talka", dapace

smeta me nacin na koji ti to radis vec danima, bez argumentacije, pises postove samo da bi istresao neke osobne frustracije i "kenjao" po svima "intelovcim"

ugledaj se na ovoga Ramboxa ili kako vec (sto boja postove) i on na neki nacin "hejta" i "trash talka", ali na nacin koji je primjeren kulturnoj i odrasloj konverzaciji, bez obzira sto koristi bojice 

14 godina
AMD Ryzen CPU
Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina
odjavljen
Dudu kaže...

lol?

Tek sad stigao pogledati video. Puno govori štio je Ryzen brži u civilizaciji, koja je jako CPU ovisna i maxa jednu jezgru...čak i tu Ryzen nije pokleknuo u odnsu na duplo skuplji procesor. Intel se gamingu sad može jedino izvlačiti na bolji overklok na pojedinim modelima.

17 godina
neaktivan

I to je nešto. Bravo Intel! Odličan pronalazak, novinar će biti nagrađen

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
12 godina

Znaš koliko je ovo strašno toliko da se dobro nasmijem.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Sad će tražit dlaku u jajetu i to onda bibat na sva zvona.

16 godina
odjavljen
nikbkk kaže...
Lucidius kaže...

.. razliku izmedu 6 i 8 jezgri je gotovo nemoguce uocit u gejmingu.

zasad. pogledaj GDC prezenetaciju od jučer

Čak već jest. :)

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
14 godina
mirzet1976 kaže...

Znaš koliko je ovo strašno toliko da se dobro nasmijem.

Sad mi je još strašnije da tebi fali zarez u ovoj rečenici.

ps. isprika za off-topic.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 21:00 (Valentin17).
15 godina
Timo kaže...
chaselol kaže...

vec para dana citam kako samo pljujes tu po forumu non stop.

nista konkretno ne pridonosis, samo negativni izljevi tvoga osobnog zadovoljsta, kao da si osobno radio na dizajnu procesora pa si sada ponosan na svoje dostignuce i ne mozes si pomoci od srece vec moras tu pljuvat ljude koji su kupili intel procesore, kao da sad odjednom nisu upotrebljivi i svi oni koji ih imaju, zadnje dvije generacije su idioti i budale, i sad su im procesori odjednom precjenjena smeca.

daj se skuliraj malo

Ma đaba ti to njemu govoriti on inace pljuje po svemu ako se ne slozis snjim sto kupiti od hw uopce nije bitno jel to amd, intel ili nvdia odavno je on na ovom forumu pa iz prijasnjih postova ga mozes prokuziti.

8 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Kad počinju izlaziti recenzije AMD Ryzen 7 procesora? Sutra? LP

17 godina
odjavljen
Friday kaže...
rambox kaže...

Druga fotka temperetura jel, tu se fino vidi dakle Full Load i koji procesori imaju majonezu, a koji su eto ipak zalemljeni.A joj sramote na kvadrat, za kaznu od sutra Intel CEO svaki dan na kruh za doručak mazat CPU majonezu.

Koji je to hladnjak u pitanju?

rambox kaže...
NEW_MAN kaže...
Da je AMD toliko spektakularno bolji od Intelakao sto je u Cinebenchu onda bi odma prvi dan izbacili tabele, grafove i sampanjac.

Nema smisla skrivat bolje performanse i umanjit prodajju. Pretpostavljam da su podjednako dobri i to se bude sutra najbolje vidjelo kad izbace legit testove.

Potrošnja je realna ili točna, jer ovo je več drugi izvor koji okvirno potvrđuje istu priču.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=147&jumpto=5323325&sort=asc&view=flat

Zakaj si zapel samo za Cinebench, a šta je Blender(i7 6900K performanse) nego rendering alat jer taj test je pokazal AMD.Tu je i ovaj Pov-Ray, okvirno vrlo sličan alat kao ranije spomenuti dvojac.

No, rambox, koji je to hladnjak u tim testovima?

Freak Show Inc.
15 godina
AMD Ryzen CPU

Vidim da su se u adm-u pojavili Ryzen procesori,

koji je od ova tri onda best buy procesor i zbog čega?

http://www.adm.hr/whatsnew.asp

16 godina
juice21 kaže...

najbolji je najeftiniji viruj barbi, princip je isti u pitanju su nijanse, tek će doći best buy R5 1600x

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 21:46 (dery).
17 godina
AMD Ryzen CPU

1700 je best buy high end 8 core proc trenutno.

malo manja frekva.za manju cijenu i manji tdp

uz neku dobru plocu i ram odlicna konbinacija za 

sada :-)

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 21:48 (4mal).
14 godina
juice21 kaže...

Po meni R7 1700 ako se bude dao clockat bez puno muke i na zraku. Prema nekim izvorima ide i do 4GHz, još da se potvrdi da je istina...

Never let a computer know you are in a hurry.
13 godina
Timo kaže...

smeta me nacin na koji ti to radis vec danima, bez argumentacije, pises postove samo da bi istresao neke osobne frustracije i "kenjao" po svima "intelovcim"

ugledaj se na ovoga Ramboxa ili kako vec (sto boja postove) i on na neki nacin "hejta" i "trash talka", ali na nacin koji je primjeren kulturnoji odrasloj konverzaciji, bez obzira sto koristi bojice 

...FXFY

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 21:50 (DarthMarkus).
15 godina
IVOX kaže...
juice21 kaže...

Po meni R7 1700 ako se bude dao clockat bez puno muke i na zraku. Prema nekim izvorima ide i do 4GHz, još da se potvrdi da je istina...

na ovim non x procesorima je manualni overclock? jedino je to razlika i niži TDP?

niži TDP = Dobro ili loše?

13 godina
AMD Ryzen CPU

Kako misliš manulani OC ?

15 godina
AMD Ryzen CPU

sve mi se čini da je najbolje još pričekati koji mjesec da intel spusti cijene, pa da AMD još spusti cijene svojima

15 godina
DarthMarkus kaže...

Kako misliš manulani OC ?

tamo negdje nešto piše da CPU ovisno o hladnjaku automatski korigira maksimalni takt, ako sam dobro pročitao. Što bolje hlađenje, to veći takt.... valjda. Ne znam pa pitam

17 godina
AMD Ryzen CPU

ak ti se ne zuri pricekaj bice svega i nadasve zanimljivo sljedecih par mj.

15 godina
4mal kaže...

ak ti se ne zuri pricekaj bice svega i nadasve zanimljivo sljedecih par mj.

ne žuri mi se uopće .... trenutno nema "prostora" u budžetu za novi komp

12 godina
neaktivan
Ne znam da li je netko stavio alii : AMD leaked PDF Presentation for Tomorrow Release!

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5wy2qd/amd_leaked_pdf_presentation_for_tomorrow_release/

I da, r7 1700 ima XFR !
Bene docet, qui bene distinguit.
17 godina
AMD Ryzen CPU

ako ima čemu onda podjela na x i non x, nema smisla bogami. jedino objašnjenje radi TDP.a?

EDIT: da sam pročitao komentare vidio bi. 

Bok, ja sam sharyn
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 22:27 (blackdevil).
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

High performance što god to značilo

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
14 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Imam nekakav osjećaj da će ryzen biti ispod očekivanja za gamere. Malo igri profitira na više od 4 jezgre. I mislim da će u večini igara 1800x imati neznatno lošiji score od 7700k. Što ne znači da je loš procesor i da nije dobar izbor za one kojima treba procesor za npr renderanje ili strimanje. Ili jednostavno žele da su više godina mirni jer će uskoro i 8 jezgri biti standard.

Nadam se da sam u krivu. Ali kad se sjetim svih hype thrains koji nisu ispunili očekivanja malo sam skeptičan. Još jedan alarm je da se NDA skida tek na dan početka prodaje. Ugl bilo kako bilo sutra ćemo sve znati.

Btw 1700 ide na zraku do 4.0 s stock coolerom

EDIT: Evo i prvi review (google translate s perzijskog?)

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 22:53 (axos).
12 godina
axos kaže...

Imam nekakav osjećaj da će ryzen biti ispod očekivanja za gamere. Malo igri profitira na više od 4 jezgre. I mislim da će u večini igara 1800x imati neznatno lošiji score od 7700k. Što ne znači da je loš procesor i da nije dobar izbor za one kojima treba procesor za npr renderanje ili strimanje. Ili jednostavno žele da su više godina mirni jer će uskoro i 8 jezgri biti standard.

Nadam se da sam u krivu. Ali kad se sjetim svih hype thrains koji nisu ispunili očekivanja malo sam skeptičan. Još jedan alarm je da se NDA skida tek na dan početka prodaje. Ugl bilo kako bilo sutra ćemo sve znati.

Kako to, kad će izaći i Ryzeni sa manje jezgri 6 i 4 ima za svakoga po nešto ko misli upgrade sa slabije konfe na bolju npr ja.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice