Chat tema ljubitelja hardvera
- poruka: 24.322
- |
- čitano: 3.134.404
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Lupaš gluposti kao i obično, umjesto da smisleno pročitaš kaj je neko napisal ili ranije linkal.Tvoj 22nm proc ima 140W TDP-a, čitaj opet kaj sam dole linkal dakle do 100W TDP-a i tu onda 6 Core CPU. To je ono kaj ti Intel nije htio dat na 14nm, cijena je potpuno nebitna a bitan je samo TDP segment i točnije vrlo bitan.
Lol, nisi uzeo lijekove danas, sad je bitan samo tdp? Hahaha.. Koga boli briga za tdp? Da me briga za tdp ne bi drzao procesor na 4,5ghz nego na stocku. 22nm? Pa normalno kad prije 2 godine nije bilo naprednijeg proizvodnog procesa...
Cijena je nebitna?
Vidi, pises gluposti, lazes i obmanjujes jer si patoloski fanboy, do te mjere da si zabavan
Lupaš gluposti kao i obično, umjesto da smisleno pročitaš kaj je neko napisal ili ranije linkal.Tvoj 22nm proc ima 140W TDP-a, čitaj opet kaj sam dole linkal dakle do 100W TDP-a i tu onda 6 Core CPU. To je ono kaj ti Intel nije htio dat na 14nm, cijena je potpuno nebitna a bitan je samo TDP segment i točnije vrlo bitan.
Lol, nisi uzeo lijekove danas, sad je bitan samo tdp? Hahaha.. Koga boli briga za tdp? Da me briga za tdp ne bi drzao procesor na 4,5ghz nego na stocku. 22nm? Pa normalno kad prije 2 godine nije bilo naprednijeg proizvodnog procesa...
Cijena je nebitna?
Vidi, pises gluposti, lazes i obmanjujes jer si ptoloski fanboy, do te mjere da si zabavan
Znaci malo je bitan broj jezgara, malo je bitan tdp, malo je bitna cijena... To rambox kak je raspolozen, ne?
Znaci malo je bitan broj jezgara, malo je bitan tdp, malo je bitna cijena... To rambox kak je raspolozen, ne?
Nemojte zajebavat Ramboxa, čovjek se ozbiljno bavi koloristikom.
Šalim se.
Zahvalan sam mu na informacije, no ima problem što se okači za nešto i nema tog anglosaksonskog, plavookog Hesusa da postoji nešto drugo.
AKH, AKHM...VA paneli....AKHM...BenQ, AHKM....
k'o i obicno, intel ekipa serenda i pokusava da opravda svoje tehnoloski zastarjele 140w grijalice
hajde srecom pa ima jos zime pa se mozete grijati
p.s. evo jedan cpu-z bench Ryzen 1700 vs 7700k, prijatno
Tebi je nedostupan i jedan i drugi tako da možeš gledati samo preko slike kako su dobri.
Ovo su gluposti i bacanje udica, nemre nikak Ryzen imat isti single score kao Kaby, vrlo vjerojatno je i malo slabiji po IPCu od Broadwella.
Kaj se tice gejminga nebudu nikakve spektakularne promjene, a razliku izmedu 6 i 8 jezgri je gotovo nemoguce uocit u gejmingu.
Ovo su gluposti i bacanje udica, nemre nikak Ryzen imat isti single score kao Kaby, vrlo vjerojatno je i malo slabiji po IPCu od Broadwella.
Kaj se tice gejminga nebudu nikakve spektakularne promjene, a razliku izmedu 6 i 8 jezgri je gotovo nemoguce uocit u gejmingu.
Na čemu baziraš taj svoj stav?
O cemu tocno? razlici u IPCu ili 6 vs 8 jezgri u gejmingu?
Moglo bi se i na 4 vs 6 vs 8 zaokružit.
Hmmmm
Sraz ovog dvojca zelim vidjet
Moram se nasmijati , malo sam pretrazivao po net-u.....cpu-world mi je recimo referentna stranica..razlog smijehu, do jucer je AMD proizvodio 8-jezgrene FX da bi nekako drzao korak sa Intelovom serijom i7, a sad je Intel sa 10 jezgrenim i7 u istoj situaciji kad je Ryzen u pitanju.... imam osjecaj da su kolege forumasi u pravu po pitanju moguceg best buy procesora u 2017.... R5....... bumo videli kak bi rekli Zagorci
Cijena je nebitna?
Vidi, pises gluposti, lazes i obmanjujes jer si patoloski fanboy, do te mjere da si zabavan
Nije čudo da ništa ne kužiš, Tito je umro još davnih dana pa on eto ne zna da su Intel do 100W TDP-a procesori njihovi najprodavaniji modeli.
CPU Do 100W TDP je vrlo bitno, pogotovo za OEM slagače kompova kod kojih če Ryzen 8/16 65W+Wraith hladnjak bit jako popularan model.Za razliku od Ryzen 65W proca, ti uz svoj proc nisi dobil čak niti kavsku žlicu sa Intel logom.
Jel ti čitaš ovaj forum ili možda Forum mladeži SPD-a, opet isti link ja ti govorim o današnjim Intel 14nm procovima dakle svoj proc stavi na stranu.Pošto si očito čorav+ignoriraš činjenice, moram opet posebno istaknut a svi znamo da mogu birat koji proc bi uzelo 99% kupaca.
http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/coffee-lake-procesori-imat-sest-jezgri/245374.aspx?page=1&jumpto=5224846&sort=asc&view=flat
- današnji i5 6600K=3.5ghz 4 Cores/4 Threads/91W TDP+uteg od grafetine veličine crknute krave, cijena 220dolara
- ovak je trebalo bit ali ne da Intel, i5 6600K=3.3ghz 6 Cores/6 Threads/100W TDP, cijena 220dolara
benčmark izašao https://videocardz.com/66684/amd-ryzen-7-1700x-review-leaks-out
u igrama jednak sa jačim i7 a u ostalome negdje jači negdje slabiji ali u prosjeku je top gun
Naglasiti da je to stock Ryzen.
Dakle low clocked proc sa high clocked procom usporedba baš nije reprezentativna.
Čekam da ga max ocaju da vidimo čija baba crnu vunu prede (ili tako nešto).
Ne, to je inženjerski primjerak... ništa od tog bencha. I RAM... 2133? Nah.
iako nije loš ni tako.
Je ali jedno mjerilo gazi Intel kramu kao valjak. Dakle potrošnja energija hm, ako je ovo točno pa Intel 4/8 proc/komp troši više struje od 8/16 95W Ryzen konfiguracije sa istom grafom.
Druga fotka temperetura jel, tu se fino vidi dakle Full Load i koji procesori imaju majonezu, a koji su eto ipak zalemljeni.A joj sramote na kvadrat, za kaznu od sutra Intel CEO svaki dan na kruh za doručak mazat CPU majonezu.
Nema smisla skrivat bolje performanse i umanjit prodajju. Pretpostavljam da su podjednako dobri i to se bude sutra najbolje vidjelo kad izbace legit testove.
Druga fotka temperetura jel, tu se fino vidi dakle Full Load i koji procesori imaju majonezu, a koji su eto ipak zalemljeni.A joj sramote na kvadrat, za kaznu od sutra Intel CEO svaki dan na kruh za doručak mazat CPU majonezu.
Koji je to hladnjak u pitanju?
Nema smisla skrivat bolje performanse i umanjit prodajju. Pretpostavljam da su podjednako dobri i to se bude sutra najbolje vidjelo kad izbace legit testove.
Potrošnja je realna ili točna, jer ovo je več drugi izvor koji okvirno potvrđuje istu priču.
Zakaj si zapel samo za Cinebench, a šta je Blender(i7 6900K performanse) nego rendering alat jer taj test je pokazal AMD.Tu je i ovaj Pov-Ray, okvirno vrlo sličan alat kao ranije spomenuti dvojac.
Odbijam i gledati procesor koji prelazi 47 stupnjeva u max torturi ispod haldnjaka od 90 kn
Zakaj si zapel samo za Cinebench, a šta je Blender(i7 6900K performanse) nego rendering alat jer taj test je pokazal AMD.Tu je i ovaj Pov-Ray, okvirno vrlo sličan alat kao ranije spomenuti dvojac.
Ovako usput... razumiješ li razliku između Blendera i Pov-Raya? Jesi radio u kojem od tih alata?
.. razliku izmedu 6 i 8 jezgri je gotovo nemoguce uocit u gejmingu.
zasad. pogledaj GDC prezenetaciju od jučer
Ne kužim baš po videu jel to pasta ili lem na jezgri?
Ne kužim baš po videu jel to pasta ili lem na jezgri?
Lem. Da je pasta ne bi morao zagrijavati na 140+ stupnjeva da skine ihs.
A lemljenje cpu-a je Intelu bilo preskupo!lp