Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.281.461
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen CPU
Jim Raynor kaže...
rambox kaže...

Uh neko se pošteno potrudil, realno to je prilično puno posla za složit ovakav video=skinuto i arhivirano.Za sad to su dva najbolja uratka, dakle ovo kaj si ti linkal i ovo dole ranije linkano.

Imam osjećaj da cijeli Internet ovih dana prska po Intelu 

kad su ljudi stoka. do jucer te hvale i vole, sutra te se odricu i govore da si ovaka onakav, cim im nije po volji.

zamisli, korporacija ima proizvod kakav konkurencija nema, nabije mu cijenu i prodaje ga, uzimajuci vecinski udio na trzistu, zaraduju na proizvodu svi, i korporacija i oni koji ga koriste i prodaju prozvode i usluge bazirane na njemu

i sada kada konacno netko napravi konkurentan proizvod, sad su odjednom svi otvorili oci i svi kuze sve i svi su sada uvrijedeni kako ih je netko oderao

mislim wtf

opet ce isti ti, ako dode do nekog sranja i problema sa Ryzen procevima, pljuvat po AMD-u kak su failali, kako su 5 godina razvijali proizvod i nisu uspjeli napravit to i to

isto kao sto su pljuvali po AM3 procesorima, da su smece, nis koristi, i da si jedino dobri za grijanje po zimi, a realno, bili su opet bolji "bang for a buck" u usporedbi sa intelom

9 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

- btw jel stvarno neko kupuje hw u hrv?

yes, kupujem sav HW u HR, ali ne po "list price" 

17 godina
Tonči kaže...
Garvy kaže...

Još jednom - "Intel nije spustio cijene niti dolar"...!!!

Smješno je kako neki misle da je Intel baba na placu koja prodaje sir, pa onda druga baba ponudi sličan sir duplo jeftinije, pa onda prva baba reže cijene drugi dan.

Inače, da je tako, dioničari bi skakali kroz zatvorene prozore.

Zapravo, to tako i funkcionira u svijetu. Dioničari Intela će skakati kroz prozore ako Intel ne spusti cijene, jer s ovim cijenama AMD od drastičnog preuzimanja dobrog dijela tržišta dijeli samo xx milijuna u marketingu. Ako se Ryzen krene prodavati kako bi trebao, Intelova dionica (bez intervencije na tržištu) mogla bi padati linearno prateći pad tržišnog udjela procesora... Intel mora spustiti cijene.

Je lako je tebi reči mora spustit cijene,jer realno i7 6900K mora past na 600dolara da bi imao i trunku šanse.Spuštanje cijene za 400dolara je teška banana za Intel, realno Intel če jednostavno kak ti zaboravit na i7 6900K nek ga voda nosi.

Na kraju opet isto, največi problem na tržištu za Intel nosi novi R5 1600X koji još nije niti lansiran.On nižom cijenom udara ili pokriva najvažniji CPU segment, pa eto sad ti vidi gdje če Intel i kolko spustit cijene svojih procova.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=126&jumpto=5317868&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=132&jumpto=5318877&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=132&jumpto=5318907&sort=asc&view=flat

Jim Raynor kaže...

Imam osjećaj da cijeli Internet ovih dana prska po Intelu 

Ima toga još, eto jedan kratki ali slatki.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2017 21:00 (rambox).
14 godina
Friday kaže...

Moji starci su meni kupili komp sa 16 mega rama 1996. Samo ram su platili 1.500 kn onda. Sad cu im reci da nisu normalni jer sada mogu uzeti 32 gige za te novce...

Bravo Petak, rezon i analogija ti je na mjestu .

13 godina
dabar_solta_V2 kaže...

g4560 killer? ako bude baš jeftin pa za poćetak uzet najbolju ploću i ovo, pa onda za par mjeseci napravit upgrade na 1700 ili tako nešto.

Pa jedini problem je sto se ne zna kad ce doci ali ne bih ga nazvao g4560 killerom, to je i dalje odlicna kupovina za malo para (a i ovo ce biti isto 2c/4t osim sto ce biti otkljucan i moci ces clockati) ali stvar je u tome sto ces kod AMD-a moci nadograditi na 4/6/8 jezgri daleko jeftinije nego kod Intela, samim time odlican proizvod, ali opet nista najavljeno, samo leak 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813132963 - 1850kn + oko 1000 cpu za poćetak od jedne ispodprosjećne plaće se može složit ,zašto ne?
ja patim od dobre matićne više nego od top cpua jbg moga si svatit do sad da moja brljanja nemaju smisla nikome ko misli izvlaćit maks fps.

a na kraju tko zna možda ispadne dovoljno dobro za igranje uz oc na 4.5 i recimo pomete taj tvoj skylake za 3kkn 4/8 proc+odlićna ploća

- btw jel stvarno neko kupuje hw u hrv?

ja sam svoju OC plocu(z170) platio 800kn u ducanu, s njom nabio 5.1ghz s i5 6600k(s 2 primjerka), i 5ghz 6700k(1x), ploca je mrtva ledena na tih 5ghz! davati za plocu sumanute novce da bi kao nabio nekakve "nepostojece" perfomasne je suludo, pa nije to vise doba zlatnog oc 1366 socket-a gdje si s dobrom plocom kao od sale nabio 45% veci takt, neznam koji dio kod amd-a ne stima s tim vrm-om koji se bez problema griju na 100°c tokom i bezazlenog overklokanja i gdje riskiras da sve krepa!

moja ploca ima samo 4 faznu regulaciju za cpu hladnu kao santa leda koja je potopila titanik i postize 5ghz ako treba i s 1.5+V  ista takva s amd-om bi se rastalila zapravo mislim da bi sve na njoj izgorilo u milisekundi...

I jos jedna stvar malo gledam te Am4 ploce i intel je cak jeftiniji za 50€ za isti model(stovise cak i nudi vise) od konkurencije, ako "Doticni" skine malo cijene ispast ce da je opet uzevsi sve u obzir bolji kombo uzeti intela..LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2017 21:23 (Stjepanj).
13 godina
Stjepanj kaže...

ja sam svoju OC plocu(z170) platio 800kn u ducanu, s njom nabio 5.1ghz s i5 6600k(s 2 primjerka), i 5ghz 6700k(1x), ploca je mrtva ledena na tih 5ghz! davati za plocu sumanute novce da bi kao nabio nekakve "nepostojece" perfomasne je suludo, pa nije to vise doba zlatnog oc 1366 socket-a gdje si s dobrom plocom kao od sale nabio 45% veci takt, neznam koji dio kod amd-a ne stima s tim vrm-om koji se bez problema griju na 100°c tokom i bezazlenog overklokanja i gdje riskiras da sve krepa!

Jel to onaj 6700k koji nije isao iznad 4.4ghz 

Ali ovo "hladna ko santa leda" jao 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2017 21:23 (chaselol).
17 godina
neaktivan
13 godina
Maksimus kaže...

Jao sta ce taj da uradi ovim nafuranim i5/i7 jaoooo bice ih na njuskalu k'o glista poslije kise 

8 godina
neaktivan
X3M kaže...

kad su ljudi stoka. do jucer te hvale i vole, sutra te se odricu i govore da si ovaka onakav, cim im nije po volji.

zamisli, korporacija ima proizvod kakav konkurencija nema, nabije mu cijenu i prodaje ga, uzimajuci vecinski udio na trzistu, zaraduju na proizvodu svi, i korporacija i oni koji ga koriste i prodaju prozvode i usluge bazirane na njemu

i sada kada konacno netko napravi konkurentan proizvod, sad su odjednom svi otvorili oci i svi kuze sve i svi su sada uvrijedeni kako ih je netko oderao

mislim wtf

opet ce isti ti, ako dode do nekog sranja i problema sa Ryzen procevima, pljuvat po AMD-u kak su failali, kako su 5 godina razvijali proizvod i nisu uspjeli napravit to i to

isto kao sto su pljuvali po AM3 procesorima, da su smece, nis koristi, i da si jedino dobri za grijanje po zimi, a realno, bili su opet bolji "bang for a buck" u usporedbi sa intelom

Bravo ! 

Samo ja i dalje ne kužim kako netko može biti Intel fanboy koje često privrženiji korisnici AMD-a vole etiketirat?

Što imaš proc, kojeg si kao FAN ? Razumijem da ima amd/nvidija fanova grafi budući da se tu stalno neke novosti dešavaju, ali bit FAN procesora WTF ?

Što je iduće ? Kingstonovi fanovi ? Toshibini ? WD-ovi ? 

17 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Jao sta ce taj da uradi ovim nafuranim i5/i7 jaoooo bice ih na njuskalu k'o glista poslije kise 

Nisam bas siguran da ce se Intelasi samo tako lako odreci ulozenog....

17 godina
neaktivan
Garvy kaže...
X3M kaže...

mislim wtf

Bravo ! 

Samo ja i dalje ne kužim kako netko može biti Intel fanboy koje često privrženiji korisnici AMD-a vole etiketirat?

Što imaš proc, kojeg si kao FAN ? Razumijem da ima amd/nvidija fanova grafi budući da se tu stalno neke novosti dešavaju, ali bit FAN procesora WTF ?

Da AMD-ovi procesori ne valjaju, sigurno ne bih ovako dugo bio vjerni kupac njihovih proizvoda....cijena im je uvijek bila fer i postena ....

8 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Cijena im je onolika koliko su vrijedili ...Za FX -eve govorim...

Ovo je druga priča sa Ryzenom.

Inače od gomile glupih i trolerskih postova protiv Intela, nitko se nije upitao kako će dobro leći Ryzen sa ovakvim odličnim TDP-om na mobilnu platformu...

Zamislite 6-8 jezgreni na laptopima, ha ?

17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Malo sam "kopao" po netu i negdje sam nasao da ce ploce sa oznakom AM4+ biti bolje za ovecklocking...
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/3y19lo/will_an_am4_cpu_be_able_to_work_in_an_am4/

12 godina

Cijena i5-7600K je pala ~10-20 eura u zadnjih mjesec dana i sada ima skoro pa cijenu i5-6600K, a i7-7700K prakticki nista nije pojeftinio (~5 eura, 50kn..).

14 godina
Garvy kaže...

Bravo ! 

Samsung... Beš mi prase, 3 njihova tv-a, preklopni dumb mob i ovaj "green" puž HDD... Sve radi svoj posao više manje ok (dobro, mob je u pričuvi) i likovi me polako pridobivaju...

Hebi ga, znam da netko ima super iskustva s drugim tvrtkama... Meni Zamzung djeluje kao ok i ozbiljan brand.

On topic, još 5-6 dana pa stižu opsežnija testiranja Ryzena, jedva čekam...

Nisam ja ništa prčko.
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2017 22:02 (Spiridon).
13 godina
Maksimus kaže...

Pa realno ili ce prodati 4 core procesore i uzeti 6 core, ili ce k'o cangrizavi zagrizenici lupati TD i hejtati dok ne popuse kartone na forumu.

12 godina
chaselol kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

g4560 killer? ako bude baš jeftin pa za poćetak uzet najbolju ploću i ovo, pa onda za par mjeseci napravit upgrade na 1700 ili tako nešto.

Pa jedini problem je sto se ne zna kad ce doci ali ne bih ga nazvao g4560 killerom, to je i dalje odlicna kupovina za malo para (a i ovo ce biti isto 2c/4t osim sto ce biti otkljucan i moci ces clockati) ali stvar je u tome sto ces kod AMD-a moci nadograditi na 4/6/8 jezgri daleko jeftinije nego kod Intela, samim time odlican proizvod, ali opet nista najavljeno, samo leak 

ne vidim zašto ne bi bio g4560 killer, ako ga spuste do 100 eura max i sa vega grafikom koja bi bila bar duplo bolja od intelove, ta razlika od 200-tinjak kuna se isplati

ja bi prvi uzeo to umjesto pentača za dječji komp, bar ne bi morao razmišljati o dodatnoj grafi

17 godina
A zast bi odmah prodavali cpu? jer se mora odmah imati najnovije? Ako netko ima k procesor nema mu ni smisla mijenjati cijelu platformu samo radi ryzena. Treba tek vidjeti 5 mj i kako ce rijesiti ploce za oc r3 i r5 procesora, ako bude ploca cca 100eur da mozes dignuti takt barem 800mhz -1ghz to bi bio pun pogodak. Oni koji sad kupuju po meni najbolje h110+g4560 pa onda u 5mj vidjeti razvoj situacije.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
suspendiran
Garvy kaže...

Cijena im je onolika koliko su vrijedili ...Za FX -eve govorim...

Ovo je druga priča sa Ryzenom.

Inače od gomile glupih i trolerskih postova protiv Intela, nitko se nije upitao kako će dobro leći Ryzen sa ovakvim odličnim TDP-om na mobilnu platformu...

Zamislite 6-8 jezgreni na laptopima, ha ?

i 5400 rpm hdd

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2017 22:55 (Cryogenic).
13 godina
picajzla0707 kaže...

ne vidim zašto ne bi bio g4560 killer, ako ga spuste do 100 eura max i sa vega grafikom koja bi bila bar duplo bolja od intelove, ta razlika od 200-tinjak kuna se isplati

ja bi prvi uzeo to umjesto pentača za dječji komp, bar ne bi morao razmišljati o dodatnoj grafi

Mozes upgrade na 6/12 umjesto 4/4 od intela za iste novce otprilike, evo jedno poredjenje doduse malo je okrutno ali je tako ~Intel je postao FX platforma, stara i neisplativa za nadogradnju.

Patrick_cro kaže...
A zast bi odmah prodavali cpu? jer se mora odmah imati najnovije? Ako netko ima k procesor nema mu ni smisla mijenjati cijelu platformu samo radi ryzena. Treba tek vidjeti 5 mj i kako ce rijesiti ploce za oc r3 i r5 procesora, ako bude ploca cca 100eur da mozes dignuti takt barem 800mhz -1ghz to bi bio pun pogodak. Oni koji sad kupuju po meni najbolje h110+g4560 pa onda u 5mj vidjeti razvoj situacije.

6 je uvijek bolje od 4 za iste novce.

17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Maksimus kaže...

Pa realno ili ce prodati 4 core procesore i uzeti 6 core, ili ce k'o cangrizavi zagrizenici lupati TD i hejtati dok ne popuse kartone na forumu.

Pa, cijena 8-jezgrenog je manja ili ista, ovisno o frekv. kao intelov 4-jezgreni (6600K, 6700K). Vrijednost prelaska je ogromna.

prodajem jednu od mašina
17 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...

Zakaj h110 kad ne podržava 2400 mhz memoriju a upravo sa njom pentium dostiže 300 mhz razlike naprema i3 6100?

B250M pa barem kupiš pristojnu platformu. I vidim tam po podforumu slaganja konfiguracija da predlažu ljudima g4560+ 1x8 gb rama što je po mom iskustvu velika greška, ali ne bi štel mešati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2017 23:03 (XXX).
17 godina
AMD Ryzen CPU

..................................

17 godina
Da ali neces dobiti iste novce dok prodas svoju staru konfiguraciju, nego ces morati nadoplatiti za ryzena. Treba cekati 5 mj i jeftine ploce koje ce moci oc proc kako spada. I ne nije uvijek bolje vise cpu jezgra, imam pa znam, nekad daba jezgre ako nemas takt.
17 godina
h110 iz razloga sta je jeftinija i manje gubis na prodaji kasnije ako ides u 5mj na ryzena. Inace max brzinu koju podrzava chipset je 2133 ako se ne varam. Moze se uzeti i b250 isti klinac, ali te dodje malk skuplje, sta se tice dual channel rada najvise je apu s tim profitiral, a prije je testirano i nema skoro nikakve razlike izmedu single i dual channela, neznam jer se to promijenilo sta u zadnje vrijeme a nije nitko ni nabacio kakav test.Ako je netko voljan neka nabaci kakav test
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Evo jedan test

Ono kaj sam ja vidio je u wotch dogs 2 gdje je razlika između 1X8 i 2X8 puno veča nego kod ovog tipa, okrećeš se oko svoje osi po gradu i lag za popizditi, u dualu ide glatko uz puno viši fps. U witcheru 3 isti fps ali u singlu zna povremeno zapeti igra, sa dualom sve glatko kada je G4560 u pitanju.

Razlika u brzini memorije se tak fino vidi u ovim testovima

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2017 23:28 (XXX).
13 godina
Patrick_cro kaže...
Da ali neces dobiti iste novce dok prodas svoju staru konfiguraciju, nego ces morati nadoplatiti za ryzena. Treba cekati 5 mj i jeftine ploce koje ce moci oc proc kako spada. I ne nije uvijek bolje vise cpu jezgra, imam pa znam, nekad daba jezgre ako nemas takt.

to stoji, ali svakim danom taj svevisnji intel ce sve vise i vise da pada, bolje izgubiti 20% nego 50% a to ih ceka 

12 godina
chaselol kaže...
picajzla0707 kaže...

Mozes upgrade na 6/12 umjesto 4/4 od intela za iste novce otprilike, evo jedno poredjenje doduse malo je okrutno ali je tako ~Intel je postao FX platforma, stara i neisplativa za nadogradnju.

trenutno nemam nikakve potrebe za upgrejdom, ovaj i5 mi je sasvim dovoljan

eventualno mogu uzet jaču grafu za godinu-dvije dana i opet biti miran neko vrijeme, tim više što igram isključivo sp igre, gdje je ovaj i5 uglavnom dovoljan i za grafe ranga 1070

samo što mi ne pada na pamet davati 4-5 soma kuna za grafu, radije pričekam dvije godine i uzmem neku za soma i pol kuna, koja će za dvije godine biti istih perfomansi kao današnja 1070, amd ili nvidia sasvim svejedno

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice