- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Inače ploče za overklok će izgleda biti brutalno skupe.
Ili je to za overkill overclock sto objasnjava u neku ruku (mozda) izraz na licima onih overclockera 
Realna očekivanja su da će sve to biti vrlo, vrlo slično. Intel nema baš izbora, ali neće ni propasti. Samo moraju rezati cijene i to drastično.
2011 bi mogla postati mainstream platforma 
A Starcraft? my one & only
Vjv su ove ploce ovako skupe jer ima uvijek budala koji ce preorderat i dat 20-50 eur vise. Isto tako mislim da ce sa vremenom (cca 2mj) cijena cpu i mbo-a se potpuno stabilizirat jer ocito je da postoji hype a samim time su ljudi i spremni platit malo vise da se odmah domognu svog komada pa zasto to i ne naplatit, zar ne? Posao je posao.
Nema u tom cjeniku od predstavljenih Gigabytea, Asrocka i Biostara.
Vjerujem da će kad se izlistaju po dućanima, pristojna X370 biti oko 1500kn.
Sad je vjerojatno na snazi onaj nvidijin "founder edition hype" đir.
Treba bit realan pitaj profiče, i onda buš dobil relanu procjenu kolko vredi i5 ili i7 ofucana krama.
A licemjerno ga sad pretjeruješ - sam si rekao da nemaš potrebe mijenjati svoj prastari AMD, a tu se izruguješ iz objektivno boljih/novijih i5 i i7.
Ne vidim nikakav razlog za ikoga tko se isključivo igra i nedavno (unutar minimum dvije godine) je kupio i5/i7 (pa i čak fx) konfiguraciju,
da sad mijenja kompletnu platformu. Jedino ako ga veseli taj hobi. Eto mene veseli malo šarati i šarafit, pa ću si sklepat jednu rajzenicu.
Ali da mi je sad postojeće odjednom postalo nedovoljno (posebno za gaming) - nije.
........
Dakle, nitko nezna odgovoriti - zašto na ryzen i caby lake nemože ići win 7? Što to znači "AMD Ryzen won’t support Windows 7"
Neće biti drivera za chipset ili su tu neki posebni driveri za cpu u pitanju? Skylake mi još uvijek radi na win7.
Podrska instrukcija CPU-a.
SkorvY
Dakle, nitko nezna odgovoriti - zašto na ryzen i caby lake nemože ići win 7? Što to znači "AMD Ryzen won’t support Windows 7"
Neće biti drivera za chipset ili su tu neki posebni driveri za cpu u pitanju? Skylake mi još uvijek radi na win7.
A sto bi stavio Win7 pored Win10?
Daj mi jedan razlog.
Meni to izgleda samo da neće raditi podršku za nove instrukcije/mogućnosti kao XFR i sl.
Za sada nebitno, ali vremenom će novi softver možda inzistirati na nekom od tih featurea pa na starom OS-u neće raditi jer nema drivera (npr. možda će trebati baš neki feature koji ima samo Skylake ili noviji).
To je i dalje x86/x64 kompatibilan procesor, ili kao kod grafičkih, i najnovija će prikazati sliku pod Win 98 ili XP ali ne možeš iskoristiti ništa od naprednijih mogućnosti.
A sto bi stavio Win7 pored Win10?
Daj mi jedan razlog.
Ne jedan, može ti dati 100. Voli čovjek Sedmicu, 7 mu sretni broj i sentimentalno je vezan, ne želi da mu netko nameće novi Win, ne voli i ne prihvaća promjene. Kao da je bitno?
Onda nek fura stari hardver na starom OS-u. Koga boli briga...ustalom koji će ujac AMD- takvi korisnici pa da poslije kukaju kak im ryzen od osam jezgri radi ispod očekivanja, jer prastara sedmica takav procesor ne koristi kako treba.
Onda nek fura stari hardver na starom OS-u. Koga boli briga...ustalom koji će ujac AMD- takvi korisnici pa da poslije kukaju kak im ryzen od osam jezgri radi ispod očekivanja, jer prastara sedmica takav procesor ne koristi kako treba.
Svako ima svoje sado-mazo fetiše. Tko si ti da se mješaš
Treba bit realan pitaj profiče, i onda buš dobil relanu procjenu kolko vredi i5 ili i7 ofucana krama.
A licemjerno ga sad pretjeruješ - sam si rekao da nemaš potrebe mijenjati svoj prastari AMD, a tu se izruguješ iz objektivno boljih/novijih i5 i i7.
Ne vidim nikakav razlog za ikoga tko se isključivo igra i nedavno (unutar minimum dvije godine) je kupio i5/i7 (pa i čak fx) konfiguraciju,
da sad mijenja kompletnu platformu. Jedino ako ga veseli taj hobi. Eto mene veseli malo šarati i šarafit, pa ću si sklepat jednu rajzenicu.
Ali da mi je sad postojeće odjednom postalo nedovoljno (posebno za gaming) - nije.
........
Nije to pretjerivanje nego gole činjenice,
kaj se tiče mog proca kad se sve zbroji i oduzme ja sam ga upecal za čak 400kn.
Intel i5 ili i7 su gadno preskupi procovi, i sad kad stiže konkurencija kupci i5 ili i7 izgledat če kao očerupane kokoši to je realnost.
Meni to izgleda samo da neće raditi podršku za nove instrukcije/mogućnosti kao XFR i sl.
Za sada nebitno, ali vremenom će novi softver možda inzistirati na nekom od tih featurea pa na starom OS-u neće raditi jer nema drivera (npr. možda će trebati baš neki feature koji ima samo Skylake ili noviji).
To je i dalje x86/x64 kompatibilan procesor, ili kao kod grafičkih, i najnovija će prikazati sliku pod Win 98 ili XP ali ne možeš iskoristiti ništa od naprednijih mogućnosti.
Eto to ti izgleda otprilike ovako,
samo to je usput nabacil jedan tip koji je imal Ryzen procove na testiranju.Dalnji komentar nije potreban, Ryzen+Windows 7 nema problema, šuška se da treba nekaj dodatno/driveri ubacit u Windows 7 instalacijsku ISO datoteku.
"Based on my own experience, Windows 7 performs slightly better than Windows 10 (even on Ryzen).
Even with most of the bloatware disabled."
I baš Overhaula nađeš komentirati da koristi stari i slabašan hardver :)
i7 2011-v3 i Xeoni (single i dual-CPU) jednako dobro rade i pod Win 7 x64, tako da je puno bolje pitanje koji je to bitan razlog za upgrade na Win 10.
Izmješan GUI u odnosu na Win 7, nasilno guranje touch ergonomije na desktop, bloatware u obliku raznih Metro aplikacija, stalno nešto brlja online, iritantno agresivan update ... meni baš i nisu neki feature, više pita :).
Nije se odnosilo na jega nego općenito. Još je za stari FX bila preporuka prelazak na 8.1 zbog bolje iskoristivosti višejzgrenog procesora...da znam, urota i špijunski poslovi
Ono uguraš mrtvi OS na takvu zvijer od kompa...
Ne jedan, može ti dati 100. Voli čovjek Sedmicu, 7 mu sretni broj i sentimentalno je vezan, ne želi da mu netko nameće novi Win, ne voli i ne prihvaća promjene. Kao da je bitno?
Jedina prednost koju Win7 ima nad Win8/10 je sto dobijas veci score u Firestrike benchmarku
P.S. ako ti se svidja izgled starog Windowsa, to se da lako srediti.
Mislim ako ides unazad sa softverom, onda stavi WinXP on je "najbolji" 
DX 12 je podrzan jedino na win 10, i tu za svakog gejmera nema vise dileme koji OS instalirati 
DX 12 je podrzan jedino na win 10, i tu za svakog gejmera nema vise dileme koji OS instalirati 
Možda voli retro igre pa mu dx12 ne treba? 
ja sam totolano piss of kaj nemogu na i7 instalirat win xp sp2 balck edition.
Jedina prednost koju Win7 ima nad Win8/10 je sto dobijas veci score u Firestrike benchmarku
P.S. ako ti se svidja izgled starog Windowsa, to se da lako srediti.
Mislim ako ides unazad sa softverom, onda stavi WinXP on je "najbolji" 
Ja sam apgrejdo na Win 10 krajem 2015-te kada sam kupio SSD i od tada piči desetka.
I baš Overhaula nađeš komentirati da koristi stari i slabašan hardver :)
i7 2011-v3 i Xeoni (single i dual-CPU) jednako dobro rade i pod Win 7 x64, tako da je puno bolje pitanje koji je to bitan razlog za upgrade na Win 10.
Izmješan GUI u odnosu na Win 7, nasilno guranje touch ergonomije na desktop, bloatware u obliku raznih Metro aplikacija, stalno nešto brlja online, iritantno agresivan update ... meni baš i nisu neki feature, više pita :).
Nije mi jasno zašto pišeš o stvarima o kojima imaš zastarjele informacije iz druge ruke? Pišeš o Windowsima 10 i u istoj rečenici uspiješ spomenuti "Metro aplikacije, touch GUI, "bloatware" (što god ti to značilo)...? Čemu? Koja je svrha?
Pogled na prve slike Ryzena, valjda ih bude dovoljno za sve 
chaselol oce li biti AIO rjesenja ?
Nije mi jasno zašto pišeš o stvarima o kojima imaš zastarjele informacije iz druge ruke? Pišeš o Windowsima 10 i u istoj rečenici uspiješ spomenuti "Metro aplikacije, touch GUI, "bloatware" (što god ti to značilo)...? Čemu? Koja je svrha?
Ok, krivo se odrazih, slažem se ... ali i dalje ima puno stvari koje po meni nije mjesto u Pro verziji ili bar nedostaje bolja customizacija.
Dakle, moj osobni dojam, ukus, votever ... nikad nisam nikoga kritizirao zbog ili odgovarao od prelaska na Win 10, dapače, na nekim makinama ih i imam ali kao legalni korisnik valjda imam pravo izraziti svoje nezadovoljstvo.
Meni za posao ne treba real-time feed da postoji nova fotka Kardashiankine pozadine, nova igra za X-Box, reklame i nametanje MS aplikacija ... to sam karikirano nazvao bloatwareom.
Srećom, već postoji dovoljno alata sa kojima se sve to može počistiti i napraviti custom instalacijski image, pa ću tako napraviti i za Ryzen (ili još bolje, Naples :) ).
Stock Rzeyn kuleri, sto objasnjava WOF verziju da je ona bez kulera 
Šta je sada WOF i zašto on ne dolazi sa Wraithom iako se radi o istoj verziji procesora R7 1800x?
Opcija manje cijene procesora ili nešto drugo u pitanju?

i onda buš dobil relanu procjenu kolko vridi i5 ili i7 ofucana krama.