Buhe u drvenom podu

poruka: 75
|
čitano: 57.025
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Buhe u drvenom podu
"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
16 godina
Buhe u drvenom podu

dakle 2 dana ih vec nema kad sam pospricao taj otrov jaci, hvala svima na prijedlozima, bili ste i vise nego od pomoci,hvala {#}

when I'm sad, I stop being sad and be AWESOME instead! True story :)
8 godina
neaktivan
Re: Buhe u drvenom podu
Vidim da tema nije aktuelna vec duze vrijeme, ali zelim opet pokusati pa ako mi neko odgovori, odgovori!
Ehh ovako:
Imam psa koji zivi u dvoristu u boxu sa kucicom, pored njega je nesto manji box u kojem su drva. I sad pojavile su se tu buhe!!
Sad imam buhe na psu, u kucici (drvenoj) i u onom boxu u kom su drva!
U velikim sam problemima imam kratkodlakog lovackog psa (trobojca) i on se za manje od 1 mj. tu u taj box treba preseliti a u tom boxu sad, zivi njemacki spic dugodlaki, bijele boje...Uglavnom ja sam vec prodala nj. spica i za 1 mj. jedna ce zena doci po njega. I ona ne zna da on ima buhe, ali necu ni da joj govorim jer cim joj pas dodje u kucu ona ce ga okupat i magicno buhe SVEEEE nestanu kad se pas okupa (mislim samo sa njega). To je razlog zasto joj necu reci. Uglavnom, tu u taj box onda treba doci onaj trobojac o kom sam vam pricala, ali ima i on buhe no to cu lagano rijesit cim ga okupam ali problem je u tome sto ce buhe ostati u drvetu (kucici, u boxu pored sa drvima) i kako da ih se rijesim odatle ??!
Nisu mi u kuci i ne skacu na covjeka ( sreca)
Imajte na umu:
-da imam samo 19 godina
- i da mi roditelji ne dozvoljavaju da trosim novac UOPCE zato sto trenutno renoviramo kucu i bla bla bla...
Molim vas , znam da je sve komplicirano ali znate li ikakvv nacin da mi pomognete??
12 godina
neaktivan
Lose srece cura kaže...
Vidim da tema nije aktuelna vec duze vrijeme, ali zelim opet pokusati pa ako mi neko odgovori, odgovori!
...

1) Buhe magično ne nestanu sa psa kad ga se okupa osim ako ga se ne kupa šamponom protiv buha jer kupanje vodom i običnim šamponom samo podavi žive buhe a ličinke ostanu.

2) što se tiče samog boxa najlakše bi se riješila buha da kupiš neopitroid tekućinu ili biokill(dođe oko 50kn i napravi se 10 litara tekućine)- provjerena metoda. Ili neopitroid u prahu, pronjuškaj doma obično to mame imaju da se riješe uši na cvijeću(ako ćeš koristiti ovaj u prahu sve dobro posipaš prahom i onda nakon par sati pometeš).

Ako to nije opcija nemaš ništa drugo nego ribanje. Prvo dobro pometi cijeli box, sve krpe ili jastuke kojih ima unutra treba pobacati, operi sve deterđentom i vodom(može i varikina ali onda pas ne smije biti blizu) kad se osuši za par dana opet ponovi sve. Nakon 3 do 4 pranja bi trebalo biti ok.

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
8 godina
neaktivan
Pokusat cu hvala ti puno!
Javim ako uspije😘
10 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...
Prvo dobro pometi cijeli box, sve krpe ili jastuke kojih ima unutra treba pobacati, operi sve deterđentom i vodom(može i varikina ali onda pas ne smije biti blizu) kad se osuši za par dana opet ponovi sve. Nakon 3 do 4 pranja bi trebalo biti ok.

Umro sam od smijeha na topicu :))

Ovo što je napisala darkness će pomoći. Buhe su pridneni nametnici, dakle ne žive na domačinu nego se nahrane (popiju krvcu) i odskakuću na skrovito pa kad jelte budu gladne vrate se. Mogu dugo opstati bez hrane i tu ljudi najčešće griješe jer tretiraju psa, a mjesto gdje pas boravi ne ili nedovoljno. Svakako tretiraj kućicu Neopitroidom (nije skup) svakih par dana  periodu barem pola mjeseca jer ne djeluje na ličinke,  ne treba puno tek toliko da se malo zapraši po kutevima i ne zaboravi krov iznutra. Javi rezulat, sretno.

14 godina
ddarknessfairyy kaže...
 1) Buhe magično ne nestanu sa psa kad ga se okupa osim ako ga se ne kupa šamponom protiv buha jer kupanje vodom i običnim šamponom samo podavi žive buhe a ličinke ostanu.

2) što se tiče samog boxa najlakše bi se riješila buha da kupiš neopitroid tekućinu ili biokill(dođe oko 50kn i napravi se 10 litara tekućine)- provjerena metoda. Ili neopitroid u prahu, pronjuškaj doma obično to mame imaju da se riješe uši na cvijeću(ako ćeš koristiti ovaj u prahu sve dobro posipaš prahom i onda nakon par sati pometeš).

Ako to nije opcija nemaš ništa drugo nego ribanje. Prvo dobro pometi cijeli box, sve krpe ili jastuke kojih ima unutra treba pobacati, operi sve deterđentom i vodom(može i varikina ali onda pas ne smije biti blizu) kad se osuši za par dana opet ponovi sve. Nakon 3 do 4 pranja bi trebalo biti ok.

Potpisujem proceduru!

Samo nisam siguran da se Biokill uopce moze kupiti u ljekarnama(ja ga nabavljam iz firme :)),a Neopitroid kosta 18KN(jucer kupio).

Samo ipak ima kvaka!Buhe su gamad koje mogu jako nastetiti psu i jako ih se tesko rijesiti,pogotovu u njenom slucaju kada je pas u dvoristu.Iz iskustva znam da ce se buhe vratiti,jer ih ima i u travi!

Ova procedura sljaka kada ima poput mene betonirano dvoriste sa boxovima!

Najucinkovitija metoda je ona skuplja..tocnije 94 KN ampule protiv nametnika,ja preporucam Advocate.Ne,nije reklama,jednostavno najucinkovitija jednogodisna zastita za pse!

Ne treba niti napominjati da stiti od krpelja i ostalih nametnika!18 godina uzgajam pse,probao sam sve i svasta,ovo je 100% najbolje!

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
12 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Najucinkovitija metoda je ona skuplja..tocnije 94 KN ampule protiv nametnika,ja preporucam Advocate.Ne,nije reklama,jednostavno najucinkovitija jednogodisna zastita za pse!

Ne treba niti napominjati da stiti od krpelja i ostalih nametnika!18 godina uzgajam pse,probao sam sve i svasta,ovo je 100% najbolje!

Ummm koliko ja znam Advocate ne štiti od krpelja. 

Advocate je za buhe, šugarce, obliće i ostale crijevonastanjujuće napasti, a advantix je za krpelje, buhe, papatače i komarce.

Meni su kod akutne "panike" sa buhama Nexgard tablete najbolje. Pesek proguta ko poslasticu i već za pola sata buhe bye bye, ali drži samo mjesec dana i kupuje se samo na veterinarski recept. A kao zaštita Advantix(ili Advocate kako kome drago) ili Foresto ogrlica(isprobana i djeluje dobro iako ne drži 7 mjeseci kako kažu nego nekih 4 do 5).

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
8 godina
neaktivan
Hvala ti i hocu! Ali imajte svi na umu kao i ti da ce to tek da bude za 1 mjesec kada prodam nj. spica...Valjda me razumijete!
8 godina
neaktivan
Nisam znala da ih ima i u travi😑😑
10 godina
neaktivan
Lose srece cura kaže...
Hvala ti i hocu! Ali imajte svi na umu kao i ti da ce to tek da bude za 1 mjesec kada prodam nj. spica...Valjda me razumijete!

Znači zajedno putuju špic i njegovi prijatelji. Nice

14 godina
Lose srece cura kaže...
Nisam znala da ih ima i u travi😑😑

Oh i tekako ih ima!

To su zivotinjice koje skacu(kazu i do 2 m),ima ih svugdje,pa tako i u travi!

I mala nadopuna za kolegicu Darkness...posto imam uzgajivacnicu,moram i slusati savjete veterinara,koji izricito zahtjeva Advocate i rekao mi je da je to jedino sredstvo koje za razliku od ostalih preparata uklanja i crijevne nametnike!Prosto receno-za sve gamadi!

Isto tako napominjem da uzgajam lovacke pse i ne treba napominjati da su oni svakodnevno u visokoj travi-nikada krpelja nisu imali!

Prije sam koristio Advantix,razne ogrlice,tablete..nista se nije pokazalo tako ucinkovito i dugotrajno kao Advocate!

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
10 godina
neaktivan
Buhe u drvenom podu

StartUp za vas koji imate male na velikim ljubimcima

8 godina
neaktivan
I rekla sam zeni da ima buhe rekla je da ce ga vet. odvesti i okupati, tretirati protiv buha..Tako da ona to vec zna i kaze da nema problema🤔
10 godina
neaktivan
Buhe u drvenom podu

Pošteno

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice