Ev,nisam mogao doc neko vrijeme,ali vidim da je sve krenulo u pravom smjeru (coder_ svaka čast!). Onog dana kad sam se dogovorio s Assassinom i krenuo tražit ljude nisam ni zamišljao da će se sve ovako brzo i kvalitetno razvit. Samo naprijed.
BUG tim za pomoc korisnicima
- poruka: 216
- |
- čitano: 50.644
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
@scorpion667
Koncept Online hepldeska je zamišljan totalno drugačije.
Zamišljeno je tako da se sve odvija preko weba. Znači kompletna komunikaicija između agenata i korisnika ide preko web sučelja. Više informacija će biti dok se sve dogovori unutar tima.
Naravno, još jednom ponavljam, ako netko ima neku dobru ideju neka mi se obrati na PM.
Javljam se s malim zakašnjenjem iz jednostavnog razloga - redakcija je na godišnjem odmoru, pa sam tako i ja više off-line nego on-line...
Sviđa mi se ova inicijativa i svakako sam za to da je Bug podrži, uostalom to je i neki logični korak dalje u razvoju specijaliziranog foruma, kao što je ovaj naš...
Neke stvari koje spominjete došle bi na red, same po sebi, u sljedećim krupnijim nadogradnjama foruma. Bez obzira na daljnji put ove inicijative, forum će se razvijati (i) u tom smjeru...
Tu imam i dilemu - koliko ima smisla razvijati posebnu web stranicu za pitanja koja se rješavaju na forumu? Laka mogućnost postavljanja podpitanja, uključivanja i drugih koji daju savjete itd. - ima svoju prednost. Istina, u web formi lakše je pitanja i odgovore kategorizirati, olakšati način pretraživanja, kompleksnije stvari kvalitetnije ilustrirati itd.
Čini mi se da ste i malo "preširoko" krenuli u startu (mislim na prijedloge da se uvede besplatni telefon, govorna komunikacija ili chat 24/7). Možda bi se došlo jednog dana i do toga, ali s ekipom volontera odmah krenuti tako ambiciozno - recept je za brzu propast!
Vidim da su već popucali i neki međusobni odnosi između inicijatora i onih koji su se prijavili za "savjetnike". To je vjerojatno i najosjetljiviji dio ove inicijative, pa bi trebalo u sve krenuti postupno. Konkretno - izradu web stranice mogli bismo mi preuzeti na sebe (s obzirom da je nužna integracija s forumom, da bi sve to imalo neku poveznicu, to i nije posao koji se može odraditi mimo redakcije), ali je problem što mi to ne možemo odraditi trenutno.
Da zaključim:
- želimo podržati inicijativu,
- način izvedbe treba još promisliti (možda na način da se uključi netko iz redakcije u konzultacije organizacijskog tima)
- konkretne poteze nismo u mogućnosti izvesti trenutno (u prvom redu jer je većina ekipe na ljetovanju)
Još jednom napominjem da ni ja nisam tijekom ljeta baš svaki dan na Internetu, pa i ne mogu obećati da ću se ovdje ažurno javljati!
Puno hvala na podršci.
@ Miro
Slažem se da je ovaj projekt u početku bio malo preširoko zamišljen, no dev team je uspio pojednostaviti koncept do maksimuma.
Sve što korisnik treba napraviti je registrirati se (unijeti samo osnovne podatke) i postaviti pitanje/iznijeti problem.
Dalje se pitanje šalje ekipi koja je zadužena za kategoriju u kojoj se pitanje nalazi. Svatko od agenata šalje svoj prijedlog korisniku, imajući u obzir već poslane prijedloge riješenja.
Nakon toga je na korisniku samo da odabere koji su mu prijedlozi pomogli i onda se selektirani prijedlozi spremaju u bazu.
Rad agenata bi nadzirao tim administratora koji bi agente koji nisu dosta dugo iz nepoznatog razloga odgovarali zamjenjivao sa novima.
Napominjem da je ovo samo kratki prikaz rada aplikacije.
E sad, zašto radit nešto što već ima na forumu.
Prvenstveno zato jer se na forumu rasprave obično svedu na pametovanje i poluspamanje. Te na kraju krajeva korisnik sa problemom dobije polu odgovor. Nije naravno u svim slučajevima, ali u dosta njim.
Sa ovim projektom korisnici sa problemima dobivaju čiste i konkretne odgovore. Bez spama i bespotrebnog svađanja tipa: "Kako ovo? Zašto ono?".
Drugim riječima, čistokrvni helpdesk. Ipak, forum je više orijentiran na raspravu.
Također u ime development teama zahvaljujem na pruženoj potpori i nadam se da ćemo svi skupa uspjeti ovaj projekt dovesti do kraja i napraviti nešto korisno za IT zajednicu.
@scorpion667
Zamišljeno je tako da se sve odvija preko weba. Znači kompletna komunikaicija između agenata i korisnika ide preko web sučelja. Više informacija će biti dok se sve dogovori unutar tima.
Naravno, još jednom ponavljam, ako netko ima neku dobru ideju neka mi se obrati na PM.
@scorpion667
pozdrav ljudovi
nemojte se ljutiti kaj bum ovo rekel...mislim radite kaj oćete...............
samo zasto to tolko forsirate..............email i svi ti postupci................................
moje misljenje je da ovakav forum(i to jos od bug-a) ima jednu svoju car ...................................postanje......
citanje svih tih poruka.................malo se i zabavi na forumu kad vidis kak ljudi razmisljaju....................
mislim ono.......ak vi mislite da bu te to mogli...................... radite...........
ovo je samo moje misljenje ,,,,,,,,,,,nemojte me sad skritizirati ......
Što zapušteniji chat room - to bolje.
Evo naprimjer ovaj http://www.bol-chat.de/chat.php .
Nije baš napušten al uvijek ima praznih soba (mreža).
može i to ali ja mislim da je bolje neko software-sko riješenje msn ts pidgin.....
Poštovani Angel of Fire:
Nama je cilj da što bolje uradimo ovaj projekt, coder i ja ulažemo ogromne napore da bi se ovaj projekt održao u životu i naravno da bi uspjeo.
Dakle nije nam cilj uvesti vojničku diktaturu, već samo bi htjeli da su važniji ljudi koji rade na projektu uvijek dostupni (bilo msn, skypeo-m ili na neki drugi naćin).
Ovaj projekt nije lagan kao što svi misle, iako imamo podršku od Mire ipak imamo još mnogo posla za uraditi, i želimo da uradimo ovaj projekt na što bolji naćin.
Sa poštovanjem Neophyte.
Poštovani Angel of Fire:
Nama je cilj da što bolje uradimo ovaj projekt, coder i ja ulažemo ogromne napore da bi se ovaj projekt održao u životu i naravno da bi uspjeo.
Dakle nije nam cilj uvesti vojničku diktaturu, već samo bi htjeli da su važniji ljudi koji rade na projektu uvijek dostupni (bilo msn, skypeo-m ili na neki drugi naćin).
Ovaj projekt nije lagan kao što svi misle, iako imamo podršku od Mire ipak imamo još mnogo posla za uraditi, i želimo da uradimo ovaj projekt na što bolji naćin.
Sa poštovanjem Neophyte.

ok ok
sretno
i kad je tak puno bug-ovaca na forumu onda njima poseban pozdrav
ok ok
sretno
i kad je tak puno bug-ovaca na forumu onda njima poseban pozdrav
Ajde ljudi na MSN, PETAK JE!!!
imam jedno pitanje,nadam se da nije of topic i da to mogu pitati ovdje..
dakle kod wi-fi mreže, npr zagrebacke, kako funkcionira javni promet, dakle prema internetu van wi-fi mreze?
placa li se to dodatno? ako "čvorište" ima pristup internetu mogu li ja preko njega isto imati pristup internetu bez dodatnih placanja?
sorry jos jednom ako sam na krivom mjestu pitao..
hvala na odgovorima
imam jedno pitanje,nadam se da nije of topic i da to mogu pitati ovdje..
dakle kod wi-fi mreže, npr zagrebacke, kako funkcionira javni promet, dakle prema internetu van wi-fi mreze?
placa li se to dodatno? ako "čvorište" ima pristup internetu mogu li ja preko njega isto imati pristup internetu bez dodatnih placanja?
sorry jos jednom ako sam na krivom mjestu pitao..
hvala na odgovorima
Pardon, nisam danas mogao doći, nisam bio doma. Sutra idem na more i nema me tjedan dana, pa se onda vraćam i ovdje sam 2-3 dana, pa opet idem na tjedan ili malo više na drugu lokaciju.
Moje mišljenje je da je to bespotrebno rasipanje resursa u ovom trenutku. Za uspjeh vam trebaju financije koje će vas pojesti, dok nešto kao ovaj forum pruža dovoljno, pa čak i više fleksibilnosti od nekog drugačijeg rješenja.
Količina mogućih i dostupnih rješenja, odgovora i rasprava s foruma, ne može se nadmašiti nikakvim dopunskim rješenjem.
Moje mišljenje je da je to bespotrebno rasipanje resursa u ovom trenutku. Za uspjeh vam trebaju financije koje će vas pojesti, dok nešto kao ovaj forum pruža dovoljno, pa čak i više fleksibilnosti od nekog drugačijeg rješenja.
Količina mogućih i dostupnih rješenja, odgovora i rasprava s foruma, ne može se nadmašiti nikakvim dopunskim rješenjem.
Jooj ubojico...nemojto pričat, molim te..
Nije čovjek ni ljubomoran ni ništa. Gledajući realno, govorio jedan istinit dio.
Al u cijeloj ovoj priči postoji jedna stvar...ili više njih.
Dakle, forum je mjesto rasprave. I na njega dolaze većinom ljudi koji ipak imaju pojma o računalima.
Ovo što mi planiramo napravit, je mjesto gdje bi mogli doći ljudi koji su tek upalilil komp i nemaju pojma. Te žele pitat što god hoće, bez da itko digne galamu na njih ili da se poruka zaspama.
Ako mislite pokrenuti takvu stranicu s imenom koje će vući na BUG, najprije morate tražiti dopuštenje od BUG-a d.o.o. za upotrebu imena i loga.
Ako mislite pokrenuti takvu stranicu s imenom koje će vući na BUG, najprije morate tražiti dopuštenje od BUG-a d.o.o. za upotrebu imena i loga.
Pa ipak ovo je forum i svatko ima pravo izraziti svoje misljenje bilo ono negativno ili pozitivno!! 90% ljudi vas podrzava ali kao i u svemu drugome ima onih 10% koji vasu inicijativu smatraju i smatrace ma koliko im vi ukazivali suprotno glupom, neodrzivom neralnom i sl. A vi se nedajte smesti s puta, terajte po svojem i jednog dana kada to sve profunkcijonira bice sto puta veci argument i oruzje kojim cete usutkati one koji su govorili protiv vas nego bilo koji post na ovom forumu!