Bojkot?

poruka: 384
|
čitano: 24.083
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Bojkot?

a cuj, sa 6 godina, malo tko je radio...... mozda ti jesi, svaka cast.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
16 godina
Bojkot?

Onda šta se bojkotira ovaj petak?

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
15 godina
Re: Bojkot?

Plodine. Od subote.

16 godina
Bojkot?

Gogy7 kakvo je stanje na razini mjeseca (ne smao petak). Jučer navečer opet tjedni shoping i nikad više HR tablica ispred Hoffera. Na jedne slo ide 5 hr. Hoffer dupke pun, blagajne rade, nema gužve nablagajnama, prodavačica nasmijana kao da joj se dijet rodilo. 

10 godina
Potrosnja raste od zadnjeg bojkota, jucer preko 6M Eura vise nego u tjednu prije bojkota. Napisao sam na Redditu da se ocekuje rekordna potrosnja ovaj tjedan.
Zato se i odustalo od bojkota svega i bojkotiraju se samo pekare. Idući tjedan počinje opet padati potrosnja.
8 mjeseci
dery kaže...

Onda šta se bojkotira ovaj petak?

Hold your horses, u petak je valentinovo, očekuje se navala po trgovinama i kupnja svakakvih nepotrebnih sranja, od precjenjenih kozmetičkih setova, cvijeća od 45 eura koje će uvenuti sljedeći dan, skupih parfema, vikenda u nekom wellness i spa centru....

Pa kad to sve prođe onda kreće nastavak kukanja kako je jogurt skup. 

6 mjeseci
Gogy7 kaže...
Potrosnja raste od zadnjeg bojkota, jucer preko 6M Eura vise nego u tjednu prije bojkota. Napisao sam na Redditu da se ocekuje rekordna potrosnja ovaj tjedan.
Zato se i odustalo od bojkota svega i bojkotiraju se samo pekare. Idući tjedan počinje opet padati potrosnja.

Znači, kada se zbroje dani bojkota bili smo složni cijelih 4-6 dana. Ne treba biti razočaran ovo je veliki pothvat za Hrvate, poravnali smo se sa onom cajkušom koja je 6x napunila arenu. 

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
11 godina
Damir22 kaže...

a cuj, sa 6 godina, malo tko je radio...... mozda ti jesi, svaka cast.....

nisam sa 6, ali jesam sa 16, dok su moji frendovi češkali jajca na klupi u parku po cijele dane, ja sam radio

ofkors, ako si ti imao 6 godina tada, normalno da nisi mogao raditi, ali sa 6 godina ionako nisi želio amigu 500 nego novu figuricu hi mena ili što je već tada bilo popularno

10 godina
Potrosnja ce ovaj tjedan biti velika nevezano uz Valentinovo.
8 mjeseci
Gogy7 kaže...

Odustalo se od bojkota jer potrosnja raste?? Lol

Pa nije li smisao bojkota da sprijeci bas tu potrosnju?

Stvarno ne kuzim sta ti pises i koja je logika u tome...

17 godina
Bojkot?

Mislim da je kolega hteo da kaže da se odustalo od bojkota supermarketa jer je teško sprovodljiv. Ako nemaš baštu ni rođake sa sela, jedina alternativa su ti male lokalne prodavnice koje imaju manji izbor robe i generalno su još skuplje od velikih lanaca. Ljudi su ljuti zbog cene hleba, ali hleb moraju kupovati (i pre nego što neko uleti, pečenje hleba kod kuće je ozbiljan hobi, plus nije samo u hlebu problem).

Jedino što bi imalo smisla je da ljudi kažu: "Ljuti smo zbog cena generalno, bojkotovaćemo sve osim najosnovnijeg.", i onda nema kupovine slatkiša, grickalica, sokova, alkohola... I držati tako bar neki mesec, da se trgovcima zaista poremeti cashflow, pa bi videli kako bi se završilo. Verovatno, ako ništa drugo, ne bi bilo loše za javno zdravlje.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
9 godina
Bojkot?

Ivan(4) tocno to i tako....

sve ovo biranje tresanja i visanja i rajcanje naroda da bojkotira coca colu, flasiranu vodu, bio proizvode od hrcaka i mahunarki, kozmetiku, parfeme, flasirane pomadice..... bojkot bojkota, izrezirana farsa..... sirotinja koja bijkotira to ionako ne moze sebi priustiti....

gdje je jasna poruka i zahtjev? nema ga..... samo naputak da tjedan dana bojkotiramo "a", i punimo blagajne "b", a onda cemo iduci tjedan okrenuti strane......

zelimo da 2 litre coca cole ne kosta 2.50 nego 1.50. pozivamo raju da bojkotira kupovinu coca cole, i svih proizvoda istog prouzvodjaca, uvoznika, distributera, vatever....dok isto ne bude kostalo onoliko koliko mi kazemo..... sto stvarno netko misli da je nekog zabolila kifla jer 3 dana nije prodano 223433 boce cole nego 223411 komada?

ok, karikirano, ali to.je jasna poruka i jasan cilj...

ovako, sve djeluje kao scena iz americkih filmova na nas nacin - bjesna rulja prosvjeduje.

sto zelimo? bojkotirati

kad to zelimo? kad nam bude zgodno

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2025 14:01 (Damir22).
8 mjeseci
Ivan(4) kaže...

Mislim da je kolega hteo da kaže da se odustalo od bojkota supermarketa jer je teško sprovodljiv.

Aha, pa će se čekati da se svi nakupuju pa će onda kao biti "bojkot".

Drugim riječima, kad malo opadne potrošnja spontano, to ćemo zvati bojkotom, a kad poraste nikom ništa.

Ako je to htjeo da kaže onda bolje da nije ništa rekao.

Ivan(4) kaže...

(i pre nego što neko uleti, pečenje hleba kod kuće je ozbiljan hobi, plus nije samo u hlebu problem).

Nikakav hobi nego je jednostavno da ne može biti jednostavnije, ali ljudi su ljenčine i konformisti, a provodili bi reforme.

Skoro da nema nikakve potrebe da ulaziš u trgovinu, sve možeš nabaviti po raznim tržnicama, a dosta toga možeš napraviti sam, ako ti je već cijena problem.

Sad čitam ovo:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-za-sutra-najavljen-bojkot-pekarnica-burek-je-poskupio-i-do-100/2641987.aspx

Znači ja ne vjerujem, ekipa se žali na cijenu bureka :facepalm:

Pa pravi si doma burek ako ti se jede, a u pekari ti je skup... ovo je takva idiotarija da je bolje da završe s tim klaunskim bojkotima totalno nebitnih stvari.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2025 14:43 (SharkZ).
6 mjeseci

Istina, bojkotiranje coca cola ? Pa zar se to uopće kupuje. Pivo i voda, tu i tam neko dobro vino. 

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
14 godina
Ne znam o cemu pricate bojkot trgovina je i sutra samo su jos dodali i pekare
i nogom u guzicu je korak naprijed
10 godina
Nista od tog, em je prekasno najavljen em je u tjednu s rekordom portosnjom jer su ljudi dobili place i mirovine.
Ja sam se nadao da ga nece biti ovaj tjedan. Ovaj bojkot bi mogao biti najlošiji do sada ako ne i u plusu...
Potrosnja nam je strašno narasla poslije zadnjeg bojkota, svi ovi dani dosad su u plusu. Jedno je pricati i podrzavati bojkot a drugo vidjeti stvarne brojke...
Vec unaprijed se moze znati da ce odaziv biti loš, i to ne zbog Valentinova...
Neznam zasto su ga uopce i najavili.
Ja podržavam bojkot i nadam se da sam u krivu... Ali brojke pokazuju da su ljudi vec odustali i prihvatili vece cijene... Svi ce se vaditi na Valentinovo, ali ja vam kazem da bi ovaj tjedan moga biti rekordna potrosnja i da je u petak obican dan.
14 godina
Pa svaki put najave u cetvrtak za petak. Samo je prvi bio ranije najavljen. Bojkotiram svaki put iako mi nije sila. Radim to iz solidarnosti prema ljudima koji nemaju a i jer nisam budala da preplacujem nesto sto ne vrijedi toliko
i nogom u guzicu je korak naprijed
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2025 17:49 (crodrot).
17 godina
Bojkot?

U zadnje vrjeme stalno iskaču nekakvi novi bojkoti.

AMD,........is that Epyc or what?
15 godina
Bojkot?

Koja hrpa klaunova s tim bojkotima lol 

It is always darkest just before the dawn.
16 godina
Bojkot?

ja osobno bojkotirat ne trebam. kupujem jednom tjedno za taj tjedan, radim popis i kupujem samo s popisa, pisem troskove svega i pratim potrosnju. a primanja su mi dovoljna da si priustim sto zelim od hrane. 

ali reko bit cu solidaran s ljudima, postivat cu bojkot, jer smatram da su cijene bolesne i ajde ako je ovo nacin podrzat cu. 

a onda vidim ekipu za koju znam da nemaju, zale se, sve je preskupo ovo ono i ti isti ne postuju opce bojkot s izlikom "joj pa trebam samo ovo".

tako da vise vjerojatno necu bojkotirat. 

recimo danasnje pekare bojkotiram jer u pekari nisam bio ne sjecam se od kad, a pogotovo u ovim sugavim tipa mlinar, dubravica itd. 

pa mi kazu ljudi "pa kaj da jedem za gablec ako ne odem u pekaru? pa bit ce mi slabo, umrijet cu od gladi...", eto je sam umro od gladi prije par godina vec i super mi je. 

9 godina
Bojkot?

gledam na tv, u punom jeku je bojkot "pekarskih proizvoda", elem bureci, sunka-piza rolica s kajmakom u omotu od tuninog repa posutog prepelicjim jajima, janjeca rebarca u umaku od svinjskih krilaca i pacje sunke......i ostale pizdarije...

Kruh je skup, amen, kifle su skupe, bojkotiraj....

samo, previse smo mi navuceni na taj neki fancy life style, realno, nikad se raja nije prehranjivala po pekarama, kupis kruh, slanac, kiflu i tjeraj dalje, ovo danas je izdrkavanje i preseravanje totalno.....

radio sam u firmi, jbt, 50 eura dnevno se ostavljalo u pekari za dorucak (10-12e po osobi) , mislim, ne hvala, ne sudjelujem ti ja u tom ludilu.....

pricao sam s covjekom koji je u ono zlatno doba kada je svake 3 minute stizao neki bus i vlak, kada je zeljeznicki/autobusni kolodvor bio pun dan i noc, drzao burekdjinicu i pekaru..... pekao je 10-15 bureka dnevno, tepsiju baklave tjedno. milione kifli i slanaca dnevno.

ne zato sto je burek bio skup, vec jednostavno, radnici ujutro dodju, kifla-dvije, tek poneki uzme burek, djeca u i iz skole - kifla, slanac, eventualno burek ponekad.....

skole su imale kuhinje, firme su imale menze, realno osim kruha, kifli i slanaca nisu imale sto kome prodavati, iz tih vremena se ne sjecam pekare koja je radila duze od 10 ili 12 sati, nije bilo potrebe, ujutro dodjes uzmes kruh i amen.... danas, od 0 do 25 rade, nema blagdana, nema svetaca, raja uzima nemilice, 7, 10, 20 eura ostavljaju kao da je sitnis kojeg su nasli na podu....

jos jedna besmislica ovog bojkota, slusam danas neka klinka, srednjoskoljka, eto, skupo je, sve je enormno poskupilo,omiljeni joj janjeci but u umaku od divljeg vepra sa tartufima i dubai premazom poskupio s 2.80 na 3,40 eura....pa ce i ona da da svoj doprinos bojkotu pekara halo....

sjetim se sebe u srednjoj skoli, nas 4 se skupi, obliznja trgovina, kila kruha, zamolis tetu da ti razreze na cetvrt, u svaki sendic 3 snitice salame, parizera i deri miki, sit kao prase za sicu....

nema bojkota bez dobrog upiranja prstom u celu i pitanja - sto ja to radim?

14 godina
Bojkot?

U državi s toliko loše razvijenom kulturom bojkota i prosvjeda podržavam svaku vrstu bojkota naravno ako je uzrok bojkota ispravan. Možemo se svi praviti pametni i savjetovati kako se to treba raditi i što treba bojkotirati, ali ne kužim čemu toliko polemike. Jednom tjedno izađe "pravilo" što se bojkotira, zapamtiš to, odrekneš se mrvicu svog komfora i život ide dalje. Potrebna je sloga, a ako će svaki pametnjaković odustajat od bojkota jer je on nadmoćniji i vidi da to nema smisla onda si u startu fulao jer svrha bojkota je sloga.

9 godina
Bojkot?

slazem se u potpunosti, medjutim, propustam uvidjeti svrhu takvog bojkota kad ne propustam uvidjeti da netko pravi budalu od mene....

ponavljam, ovakav tip bojkota nema krajnji cilj.

bojkotiramo pekare. odlicno, petjerali su s cijenama, da...

ali sto zelimo postici? da kruh i pekarski proizovdi pojeftine? super. koliko?

hocemo li sutra, u scenariju da pekari kazu, eto, mea culpa, snizavamo cijene svih proizvoda za 1cent, mi kao potrosaci biti zadovoljni?

formalno, poslusali su vox populi, snizili su cijene. dali je to ono sto smo imali na umu kad smo kretali u bojkot? dali je to nesto sto najugrozenijima cini razliku?

da je netko napravio analizu, uzeo prosjek, pronasao neki dio i neki iznos kojeg "struka" smatra neopravdanim u ukupnoj cijeni kruha, pa onda bojkotiramo da se cijena podesi prema tome, da pojeftini za neki smisleniji iznos.... ne.

ovako ostaje samo dojam da nas se pravi budalama. sto donosi ovaj bojkot? poplavu reklama trgovina koje se kunu kako su skinule cijenu par tisuca proizvoda, 99% toga je ono sto kupuje 1% populacije, a onih 1% sto kupuje 99% spomenute populacije je pojeftinilo 80% jer nas uvjeravaju da je cokolada kostala 48e, a sad, nakon njihove intervencije kosta samo 5.99.....

gazda istovara frisku posiljku kruha, lokalna prodavaonica pekarskih proizvoda. 30 ljudi ceka. 

majstore, vlada je rekla 1kg kruha 1.30e, ti prodajes 650 grama za 1.30, kad ce pojeftiniti?

odgovor je doslovce - boli me kita, tko hoce nek kupi tko nece nemora.

30 debila stoji i smije se njegovoj fori, kak je on duhovit... umjesto da se okrenu i odu, pa nek mu propadne tih 30 struca, pa da kazu eto, nebu on nas jebao.... ne, njima je to smijesno, boli ih ona stvar....

12 godina
Bojkot?

Ja ove naše kartele bojktorima evo već skoro dvije godine. Živile Brežice!

Doduše, sad idem samo preko tjedna jer je subota postala totalna ludnica.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
14 godina

Znaš koja je razlika Slavena i Germana? Poslušnost. Nisu oni ništa sposobniji ni pametniji od nas, samo su poslušni i dobro slijede naredbe, a povijest nas je učila da to nekad ode i u krivom smjeru . Poanta je da se ne zamaraš smislom bojkota toliko.

16 godina
Damir22 kaže...

skole su imale kuhinje, firme su imale menze, realno osim kruha, kifli i slanaca nisu imale sto kome prodavati, iz tih vremena se ne sjecam pekare koja je radila duze od 10 ili 12 sati, nije bilo potrebe, ujutro dodjes uzmes kruh i amen.... danas, od 0 do 25 rade, nema blagdana, nema svetaca, raja uzima nemilice, 7, 10, 20 eura ostavljaju kao da je sitnis kojeg su nasli na podu....

Baš sam to htio ukazati koliko smo bolesna nacija u prehrani i najdeblji u svitu. Prekrstim se kako bace po 20€ na to smeče od hrane.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.2.2025 16:04 (dery).
9 godina
Damir22 kaže...

gledam na tv, u punom jeku je bojkot "pekarskih proizvoda", elem bureci, sunka-piza rolica s kajmakom u omotu od tuninog repa posutog prepelicjim jajima, janjeca rebarca u umaku od svinjskih krilaca i pacje sunke......i ostale pizdarije...

Kruh je skup, amen, kifle su skupe, bojkotiraj....

samo, previse smo mi navuceni na taj neki fancy life style, realno, nikad se raja nije prehranjivala po pekarama, kupis kruh, slanac, kiflu i tjeraj dalje, ovo danas je izdrkavanje i preseravanje totalno.....

radio sam u firmi, jbt, 50 eura dnevno se ostavljalo u pekari za dorucak (10-12e po osobi) , mislim, ne hvala, ne sudjelujem ti ja u tom ludilu.....

pricao sam s covjekom koji je u ono zlatno doba kada je svake 3 minute stizao neki bus i vlak, kada je zeljeznicki/autobusni kolodvor bio pun dan i noc, drzao burekdjinicu i pekaru..... pekao je 10-15 bureka dnevno, tepsiju baklave tjedno. milione kifli i slanaca dnevno.

ne zato sto je burek bio skup, vec jednostavno, radnici ujutro dodju, kifla-dvije, tek poneki uzme burek, djeca u i iz skole - kifla, slanac, eventualno burek ponekad.....

jos jedna besmislica ovog bojkota, slusam danas neka klinka, srednjoskoljka, eto, skupo je, sve je enormno poskupilo,omiljeni joj janjeci but u umaku od divljeg vepra sa tartufima i dubai premazom poskupio s 2.80 na 3,40 eura....pa ce i ona da da svoj doprinos bojkotu pekara halo....

sjetim se sebe u srednjoj skoli, nas 4 se skupi, obliznja trgovina, kila kruha, zamolis tetu da ti razreze na cetvrt, u svaki sendic 3 snitice salame, parizera i deri miki, sit kao prase za sicu....

nema bojkota bez dobrog upiranja prstom u celu i pitanja - sto ja to radim?

Žalim svakoga tko kupuje ta sranja po pekarama i to mu je glablec ili nedaj boze nekaj vise od toga

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.2.2025 16:10 (Santana).
8 mjeseci
Keops kaže...

Poanta je da se ne zamaraš smislom bojkota toliko.

Pa i ne treba se zamarat, samim time ni prakticirat ga, jer nema veze s vezom i od početak se napada posljedica, a ne uzrok cijena.

Ali dobro, ionako je ispuhani balon i završena priča.

4 mjeseca
@Keops :
"U državi s toliko loše razvijenom kulturom bojkota i prosvjeda podržavam svaku vrstu bojkota naravno ako je uzrok bojkota ispravan. Možemo se svi praviti pametni i savjetovati kako se to treba raditi i što treba bojkotirati, ali ne kužim čemu toliko polemike. Jednom tjedno izađe "pravilo" što se bojkotira, zapamtiš to, odrekneš se mrvicu svog komfora i život ide dalje. Potrebna je sloga, a ako će svaki pametnjaković odustajat od bojkota jer je on nadmoćniji i vidi da to nema smisla onda si u startu fulao jer svrha bojkota je sloga."

Svaka čast u srž 🙏👍

A ovi što očekuju nerealno da se svi drže pravila pa jedva dočekaju da vide nekoga tko nije poštivao bojkot pa i oni odmah prestanu. Evo primjer iz povijesti , znate li kako se nekad davno to uređivalo, odeš s ljutom ekipom pred trgovine s toljagama i tko pokuša ući u trgovinu , UDRI bagru, a oni koji izađu iz trgovine još jače udri. Pa da vidiš kako bi svi bojkotirali i kako se može i bez bureka.

I ako želite vidjeti velike promjene na bolje ,zlatno pravilo je nekad bilo dok se ne "okite bandere" nema promjena, ali to je jako opasna praksa zato što i mnogi nevini završe na banderama.
Zato budimo umjereni u očekivanju , tek učimo kao nacija kako se štrajka i bojkotira i ne trebaju nam štrajkolomci i razjedinjenost, a glavni bit je da zaboli vlasnike i odgovorne a to je novac. I smatrajmo ovo kao kolektivni uspjeh što i je.
15 godina

za sve osim sačekuše pred trgovinama si dobio s kolegom Keopsom  paalac gore...

na ljudima je da biraju, ali ako daju da ih se j..e u zdrav mozak, onda se nemaju pravo žaliti...

ali, zato bih ja bih još samo stavio pravilo da na izborima, ako 1/3 birača (ali bi svi MORALI izlaziti na izbore) zaokruži zadnju opciju - svi su oni gamad - prvu 1/3 s kandidacijskih lista svih stranaka se javno smakne....

nakon par izbora, imali bi prave izbore i pravu vladu...

Ju je je? Je ju je!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice