IMac Safari problem

poruka: 7
|
čitano: 2.185
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
IMac Safari problem

Dakle, u školi imamo iMac-ove, I kada napravimo nekakav HTML dokukment u Text Editu i spremimo ga na Desktop kao npr. vjezba.html i pokrenemo ga, u Safariu nam ne prikaže stranicu koju smo napravili nego prikazuje samo HTML kod.. Kao da autoamtski klikne "View page source, i prikaže tagove koje smo koristili.." Kako da to riješimo? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
IMac Safari problem

[DISCLAIMER] Nisam stručnjak za OS X [DISCLAIMER]

Jesi siguran da je file kao index.html, a ne recimo index.html.txt?  (neznam kako je na os x)

Lipstick junkie be funky all he wanty

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
IMac Safari problem

A da pitaš profesora/icu?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: IMac Safari problem
Diplomat kaže...

A da pitaš profesora/icu?

Problem i je u tome što svi skupa neznamo.. Macove smo dobili tek nedavno

14 godina
neaktivan
Re: IMac Safari problem

Najjednostavnije bi vam bilo koristiti besplatnu aplikaciju TextWrangler; lako se nađe preko Google-a, a bolja je za pisanje html koda od TextEdit-a...

Aplikacija se otvori, upiše kod i spremi kao html datoteka; samo je potrebno kod dodavanja imena dodati i .html ekstenziju... i to je to.. evo i slike da bude jednostavnije za shvatiti... ako trebaš pomoć, samo pošalji pp... pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 10:17 (josipjosip).
17 godina
neaktivan
IMac Safari problem

Postoji bug u TextEditu, izgleda da ga update na 10.7.2 rješava - pogledaj ovdje. Ako update nije primijenjen, koristi TextWrangler, kao što kaže jedan od korisnika u threadu iza linka kojeg sam naveo i josipjosip u postu iznad ovog.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 10:32 (hrx).

1 0 hvala 1
14 godina
IMac Safari problem

Isprobati ćemo na prvom satu izrade weba :) 

Hvala vam na pomoći!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice