Stvarni hardver na virtualiziranom OS-u

poruka: 5
|
čitano: 1.347
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Da li postoji neki virtualizacijski program u kojem se može odabrati neka određena komponenta iz konfe i staviti je u virtuani komp ( konkretno testirao bi kako bi mi tv kartica radila pod Vista64bit i nekim distribucijama linuxa).

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't
stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Stvarni hardver na virtualiziranom OS-u
Paolo2612 kaže...

Da li postoji neki virtualizacijski program u kojem se može odabrati neka određena komponenta iz konfe i staviti je u virtuani komp ( konkretno testirao bi kako bi mi tv kartica radila pod Vista64bit i nekim distribucijama linuxa).

jbg stari, znam da moze da odaberes stvarni hdd i pridruzis ga virtualnom pc-u ali nisam siguran za tv karticu. mislim da nece moci. uvijek ti ostaje na drufu particiju podici vista64 i provjeriti...to ti je mozda i bolje, cak i da se moze podesititi na virtualnom

Mobo: ASUS P5K-E WiFi Edition (P35)
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz
RAM: 2 x 1024MB @ 800MHz
Hard Drive: 320 GB Total
Video Card: NVIDIA GeForce 8600 GT 256 GDDR3
Monitor: SyncMaster 920N 1280x1024
Operating System: Windows XP Professional Service Pack 2
17 godina
neaktivan

Hmm, nisam ga koristio, ali po ono malo što o njemu znam, XEN bi to trebao moći. Jel ima možda netko pametniji da potvrdi ili opovrgne? ( imene zanima)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozdrav.

Jja si koristim obično dva virtualna pc. Jedan ti je Mocrosoftov virtual PC 2007 , a drugi jači VMware Workstation 6.Što se tiče za Microsoftov virtualni PC, on ti nema mogučnosti da koristiš nekakvu, odnosno nikakvu, TV karticu, jer neče koristi ni grafičku, pa kad grafičku ne koristi, neče ni ostalo, osim dvd, flopia i LAN, čak stik usb ne možeš koristiti. A za VWware je nešto bolje ali.. ni na njima  se ne može koristiti grafička i ostale kartice, ali se može koristiti stik usb. Za  taj program trebaš imati puno DDR2 memorije HDD prostora i jak prosesor. Osim komponenta taj program praktički prima sve operativne sustave; mac os, vistu, xp, Lunix i ostale , dok Virtual PC 2007 prima samo Vistu, XP, LUnix i sličnih Widowsovih štema.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znam, već dulje vrijeme koristim VMware workstation 6.

Probat ću preko live distribucija linuxa i možda program za gledanje TV od tv-kartice preko WINE-a.

Za probavanje na OS-u na particiji mi se ne isplatit radit jer moram preko nekog programa smanjiti postojeće pa onda još instalacija OS-a (usput prije negdje godinu dana partition magic mi je kada sam resizao particiju sje..o mi je sve particije pa sam izgubio sve podatke- ne može se reći da sam raspoložen opet to radit)

Post Scriptum : TV-kartica mi je PCI pa mi neznači ništa što podržava USB TV kartice

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't
stand one bit of competition

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice