Softver za TV karticu!
- poruka: 38
- |
- čitano: 9.314
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Koja je to kartica? Marka, proizvodac?
Koja je to kartica? Marka, proizvodac?
TechniSat Digital FLEXCOP.
-technisat je marka. potraži ovdje.
-model ili barem provjeri dali je TV-SAT (vjerojatno digital SAT) to se označava DVB-t, DVB-c, DVB-s ili stare analogne TV-PAL..
-model ili barem provjeri dali je TV-SAT (vjerojatno digital SAT) to se označava DVB-t, DVB-c, DVB-s ili stare analogne TV-PAL..
TechniSat Digital DVB-PC TV.
-sve ti je na gornjem linku, po sličnosti (ali to ne znači ništa..) možda je SkyStar 2 TV PCI (DVB-S)... imaš download za windows i linux, upute.. itd.
-ako je ta kartica, to je satelitska, nije za zemaljske programe (DVB-T)... ili može biti neki drugi model (hybrid) satelit+zemaljski.. u svakom slučaju još pogledaj neke oznake ili probaj s driverima pa vidi što će biti. (vjerojatno ne ono što želiš).
TechniSat Digital DVB-PC TV.
Ne moze biti to sto si napisa DVB-PC moze ti imati jedino dvb oznake koje je ihush napisa.
Ne moze biti to sto si napisa DVB-PC moze ti imati jedino dvb oznake koje je ihush napisa.
Tako piše, nisam ja to izmislio!!!
U redu, isprobat ću to, skinuo sam softver, samo mi kazite da li su mi potrebni još kakvi programi za gledanje TV-a, i koji su najbolji?
U redu, isprobat ću to, skinuo sam softver, samo mi kazite da li su mi potrebni još kakvi programi za gledanje TV-a, i koji su najbolji?
-korak, po korak.. (jer je zec još u šumi).
-ako kartica proradi, ako nije satelitska.. vjerojatno ima neki player koji dolazi s driverom.
-info? npr koji OS koristiš? -Windowsi? - može media centar, sasvim OK. Tek nakon tog pogooglaj za druge TV-playere.
dvb viewer, progdvb, dvbdream, altdvb, biraj
Jest satelitska kartica, bil ja mogao ikako to naštimati kao običnu TV karticu da nađem naše kanale?
ne.. Jedino probaj na satelitu pronac programe koji te zanimaju..
Znači, imam običnu antenu, s kojom se nalaze programi FTV, HAYAT, BHT1 i ostali, i nju trebam priključiti na računar i sad mi se pojavio problem jer imam satelitsku karticu, pa me zanima bil mogao instalirati kakav drugi softver za nju koji podržaje naše kanale?
Znači, imam običnu antenu, s kojom se nalaze programi FTV, HAYAT, BHT1 i ostali, i nju trebam priključiti na računar i sad mi se pojavio problem jer imam satelitsku karticu, pa me zanima bil mogao instalirati kakav drugi softver za nju koji podržaje naše kanale?
Nece ti radit..
Nece ti radit..
Znači ništa od moje improvizacije!
Cisto da znas to ti je onda DVB-S kartica, a tebi treba DVB-T kartica.
BiH je još na analogiji.
BiH je još na analogiji.
Šta mi time želiš reći?
Želim reći da ti ne treba DVB-T kartica kako Sint1 kaže.
Nego, šta mi treba?
Treba ti analogna TV kartica.
Daj marku i model pa ću ti reći. Ovo na slici može biti i analogna i digitalna.
Daj marku i model pa ću ti reći. Ovo na slici može biti i analogna i digitalna.
TechniSat FLEXCOP, tu karticu imam ja i ona je satelitska što znači da s njom ne mogu naći naše kanale?
Ne možeš.
Sa DVB-T karticom mozes hvatati analogne kanale bez problema.
Možeš ako je hibridna. Ako je samo DVB-T, ne možeš.
Sa DVB-T karticom mozes hvatati analogne kanale bez problema.
-ne, ali zato hybrid može analogni i digitalni signal. DVB-t (Terrestrial, Satelite, Cable) je digital, TV-PAL(NTSC) je analog (to je onaj stari signal, stari TV-prijemnik). To su dvije različite stvari, dva različita tunera. Kartica koja ima oba tunera (prijemnika) može, sam DVB-t ne može primati analogni signal. (valjda je sad dovoljno jasno).
pa dalje, digitalni signal može biti mpeg2 ili mpeg4. U HR je mpeg2, dok je npr. SLO mpeg4. Prijemnik za mpeg4 može dekodirati i mpeg2, mpeg2 ne može mpeg4. Jednako je kod kupnje prijemnika koji se spaja na TV (kutijica) ili PC-kartice. Kao i za satelitski sistem, vidi satelitsku antenu, to je rezlika-signal. Ostalo je skoro identično da ne ulazimo u razlike transport streema...
-ako je samo za gledanje TV programa, kupi običnu kutiju-prijemnik za TV. Od 100-200kn dok su za PC uglavnom iznad 200-300kn.