Programi štetni za računalo?,,,

poruka: 29
|
čitano: 6.601
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Evo otvorio sam ovu temu da u njoj napisete iskustvo s pojedinim programima koji su nastetili vasem racunalu usporili ga,zarazili virusom,srusili sustav itd.Molim naseg moderatora IVU da nam malo podupre temu dok ne stanemo na noge...{#}

Evo nekih programa koje sam ja koristio

1. Vista,Seven,Xp Trasformation pack-jakooo uspori racunalo,i zauzme previse prostora na disku,tesko ili gotovo nemoguce se brise iz racunala,u krajnjim situacijama pomaze reinstall windowsa

2.BearShare-pun virusa i samo ih rijesava Reinstall Windowsa...

Evo ja sam neke napisao a i vas molim da napisete jer stvarno ako netko zna neki program koji nije dobro imati na racunalu nek napise i naravno razlog zbog kojeg ga nije dobro imati instaliranog,,,,...

Softwer

3 0 hvala 0
15 godina
moderator

pa evo naprimjer Windows...instalirao ga jednom i vidio kako je računalo sporo i kako zna izbacit poneki error...

problem riješen instalacijom Linuxa

{#}

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 22:48 (XXX-Man).
Moj PC  
24 3 hvala 1
14 godina
Re: Programi štetni za računalo?,,,
XXX-Man kaže...

pa evo naprimjer Windows...instalirao ga jednom i vidio kako je računalo sporo i kako zna izbacit poneki error...

{#}

Isti slučaj i kod mene, još kad dodaš i trojance (ne kužim kakve veze imaju grčki mitovi s računalima) i ostali zloćudni softver (vjerojatno su zbog njega i napravili ove tablete).{#}

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
XXX-Man kaže...

{#}

hehhe mislio sam na programe ne na sustave...

Softwer
15 godina
moderator
Softwer kaže...

na isto dođe :)

poanta je da sve te probleme koje si naveo možeš izbjeći instalacijom Linuxa, koji je uz to i besplatan {#}

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
16 godina

Još mogu pridodati program Imesh koji sluzi sa skidanje glazbe te je  svaka pjesma skinuta pomocu njega zarazena virusom...

Softwer
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 23:00 (Softwer).

0 0 hvala 0
16 godina
XXX-Man kaže...
Softwer kaže...

na isto dođe :)

poanta je da sve te probleme koje si naveo možeš izbjeći instalacijom Linuxa, koji je uz to i besplatan {#}

Dobro,de napisi koji program nebi skodilo.. {#}

Softwer
14 godina

Po tom pitanju svaki program škodi,ako znaš što radiš onda nemaš nikakvih problema ;)

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
XXX-Man kaže...

{#}

Ali na Linuxu nemožeš ništa raditi! ...Niti mail čitati, niti na facebooku biti..

Nema tog pitanja na kojeg ja imam pametan odgovor.
14 godina
Cromaki kaže...

Ali na Linuxu nemožeš ništa raditi! ...Niti mail čitati, niti na facebooku biti..

Šta će ti te opačine one samo dehumaniziraju ljude. Nema do papira i olovke pa lijepo na poštu ili zakvačiti na goluba.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
Cromaki kaže...
XXX-Man kaže...

{#}

Jooooojjj kad pocne pricat ovaj Pavel Đuga treba mi AK-47 nemojte mi njega molim vas...

Softwer
16 godina
kruskar kaže...

Po tom pitanju svaki program škodi,ako znaš što radiš onda nemaš nikakvih problema ;)

Što hoćeš reći da i web preglednik šteti računalu?...Nebih se bas slozio s tobom..

Softwer
14 godina
Softwer kaže...
kruskar kaže...

Što hoćeš reći da i web preglednik šteti računalu?...Nebih se bas slozio s tobom..

Pa šteti i on ako nepaziš na koje stranice ideš i ako nemaš antivirus.Malo razmisli.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
14 godina

Opet jedna tema koja je otišla u off... i nikom ništa. Kaj se tiče štetnih programa, vjerujem da postoji loše napravljen software koji može u krajnjem slučaju destabilizirati cijeli sistem ili čak oštetiti hardver. Ali većina programa radi dobro, a sve ovisi o tome kako i za što ih koristimo. Poput bearsharea, koristiš ga u ilegalne svrhe i čudiš se kad povuče virus, a da se raspitaš ili proguglaš vidio bi da su p to p mreže pune virusa. Da, čak i browser može biti štetan ako ga ne znaš koristi, ma zapravo najšetnija stvar za računalo je korisnik.

http://d-u-d.deviantart.com

0 0 hvala 0
16 godina
Dud kaže...

Opet jedna tema koja je otišla u off... i nikom ništa. Kaj se tiče štetnih programa, vjerujem da postoji loše napravljen software koji može u krajnjem slučaju destabilizirati cijeli sistem ili čak oštetiti hardver. Ali većina programa radi dobro, a sve ovisi o tome kako i za što ih koristimo. Poput bearsharea, koristiš ga u ilegalne svrhe i čudiš se kad povuče virus, a da se raspitaš ili proguglaš vidio bi da su p to p mreže pune virusa. Da, čak i browser može biti štetan ako ga ne znaš koristi, ma zapravo najšetnija stvar za računalo je korisnik.

PA nisu trebali onda ni izmisljat računalo..

Softwer
13 godina
neaktivan

Ja sam kraće vrijeme koristio imeš da preslušam neke nove pjesme i usput se nagledao dakfejsa i guzatih dekoltea.

Tako sam jednom skinuo mp3, koji nekako čudno izgledao kada sam zavirio u informacije.

Skeniram ja njega original kupljenim bitdefenderom i piše da je u redu.

Pokrenem pjesmu, pojavi se na tren cmd i nestane.

Sve dalje radi normalno, dok nisam ugasio računalo.

Više nisam mogao ni ponovno instalirati win, a kamoli ga pokrenuti.

Čeprkao sam po cedejima dok nisam našao fedoru

(koju sam snimio da ju nekada isprobam ali nisam jer sam slušao genijalce koji su govorili da se ništa ne može raditi na njoj)

pokrenuo ju i ne samo da sam uspio opet snimiti win, nego sam s njom spasio sve podatke s računala.

Bilo je još nekih programa (jako puno ih je bilo sa reklamom free), ali sam zaboravio kako se zovu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 10:39 (Staromodan).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a TubeCatcher. Instalira mp3downloader (preko te ikone se pristupa...ime mu govori sve) na desktopu kojeg MBAM "čita" kao trojana (ne sjećam se sad kako ga imenuje), uglavnom uvijek ga nađe prilikom provjere računala i premješta ga u karantenu. Poslije se taj "plugin" kroz program opet nudi za instalaciju. Veća šteta, nego korist kao download managera. Destabilizira sustav. Za svoju sigurnost i da se riješim smeća reinstalirao windows, što treba i češće raditi. Jest gnjavaža zbog podataka ali...treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
caramba kaže...

a TubeCatcher. Instalira mp3downloader (preko te ikone se pristupa...ime mu govori sve) na desktopu kojeg MBAM "čita" kao trojana (ne sjećam se sad kako ga imenuje), uglavnom uvijek ga nađe prilikom provjere računala i premješta ga u karantenu. Poslije se taj "plugin" kroz program opet nudi za instalaciju. Veća šteta, nego korist kao download managera. Destabilizira sustav. Za svoju sigurnost i da se riješim smeća reinstalirao windows, što treba i češće raditi. Jest gnjavaža zbog podataka ali...treba.

Svaka čast,kad bih ovako svi radili bila bi super tema. {#}

Softwer
16 godina

Evo sad instalirao TrojanRemover koji sam u sebi vec ima trojan tako da pazite se ovog programa..

Softwer

0 0 hvala 0
16 godina

Malo da podignem temu i molim admine da ne dobijem zuti karton,Program BearShare neznam jesam li ga naveo prije ali nema veze.Znači program je pun virusa svaku pjesmu koju skinem pomoću njega antivirus mi je prepozna kao virus,neznam jel to samo kod mene ili ima još netko da je bio u ovakvoj situaciji!...

Softwer

1 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

BearShare je neka vrsta Adwarea i Spywarea. Ne znam je li i danas takav kakav je bio prije par godina kada je bacao kojekakve reklame i instalirao nepotrebne toolbare...

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 19:18 (Marko :D).

0 0 hvala 0
16 godina
Marko :D kaže...

BearShare je neka vrsta Adware. Ne znam je li i danas takav kakav je bio prije par godina kada je bacao kojekakve reklame i instalirao nepotrebne toolbare...

Zbog tih toolbara ja poludim razbio bi računalo..

Softwer
17 godina

Sto imas luditi kad ne ides na custom install, pa malo procitas sto ce ti sve instalirati i jednostavno "odznacis" te toolbarove i ostala sr.nja i nemas problema. Najbolje je samo next next next i onda aaaaaaaa toolbarovi aaaaaaa kako cu ih se rijesiti?!?!? Ma daj molim te, to je u kategoriji tvrdnja nekih ljudi da internet samo kvari windowse {#}, a za bearshare sto ne gledas koliko ti megabajta ima ta pjesma sto je skidas? Naravno da se radi o virusu ako skidas pjesmu od 100kb {#}

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sint1 kaže...

Sto imas luditi kad ne ides na custom install, pa malo procitas sto ce ti sve instalirati i jednostavno "odznacis" te toolbarove i ostala sr.nja i nemas problema. Najbolje je samo next next next i onda aaaaaaaa toolbarovi aaaaaaa kako cu ih se rijesiti?!?!? Ma daj molim te, to je u kategoriji tvrdnja nekih ljudi da internet samo kvari windowse {#}, a za bearshare sto ne gledas koliko ti megabajta ima ta pjesma sto je skidas? Naravno da se radi o virusu ako skidas pjesmu od 100kb {#}

Samo malo. Ja svaki program kada instaliram idem na "Custom install", ali prije nekoliko godina u BearShareu nije bilo opcije da se ne instaliraju toolbari. I u vezi pjesama, ja ih nikada preko BearSharea nisam skidao već samo slušao...

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
15 godina
neaktivan

I u vezi pjesama, ja ih nikada preko BearSharea nisam skidao već samo slušao...

Gotovo pa ti izađe na isto.

What Andy giveth, Bill taketh away.
16 godina
Sint1 kaže...

Samo malo. Ja svaki program kada instaliram idem na "Custom install", ali prije nekoliko godina u BearShareu nije bilo opcije da se ne instaliraju toolbari. I u vezi pjesama, ja ih nikada preko BearSharea nisam skidao već samo slušao...

Imao sam BearShare i nikada nisma pokupio bas niti jednu gamad.

rustweaver kaže...

I u vezi pjesama, ja ih nikada preko BearSharea nisam skidao već samo slušao...

Gotovo pa ti izađe na isto.

Ne znam tko ti lupi TD ali to je istina.... jer da bi ti nesto mogao pokrenuti na svojem racunalo, to moras i skinuti (kliknuo ti na download, streaming. open ili sto vec). To je isto kao kada nades neki pdf file na netu, kliknes na njega i pojavi ti se download i open, neki misle da ako pritisnes open da to nece biti pohranjeno na HDD-u... eh. Slicno je i s youtube-om, sve sto se streama se naravno i preuzima na racunalo (e sad, je li to tamo negdje u temp ili na desktopu i nije toliko bitno). Posto je youtube ipak toliko popularan i tu se vrte veliki novci, normalno je za ocekivati da ce se google pobrinuti o njemu, tako da je prakticki nemoguce pokupiti virus s youtube-a..... dok se npr. BearShare i neki manji/nepoznatiji site financiraju zahvaljujuci oglasivacima, a cesto se ti oglasivaci uopce ne provjeraju, ima i drugih primjera kao npr. NeoBux (sve je u oglasivacima), legalan site i isplacuje novac preko PayPal-a u svega nekoliko sekundi, sve super....... ALI isto tako, tamo ima pun kufer fake oglasivaca odnosno lako se pokupi kakva gamad ako se ne pazi.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
14 godina
neaktivan

Ja nisam ništa skidao. Samo sam pokraj download ikone stisnuo play i to je to...

0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Ja nisam ništa skidao. Samo sam pokraj download ikone stisnuo play i to je to...

I misliš da se to nije skinulo? Skinulo se, samo u temp folder...

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
12 godina
protjeran

Dakle,na kažujal lapu,imam LinuxMint12,na sec hdd-u,a na prim imam w7..sve fino sve 5,sve radi savršeno..

Bed je nastao kad sam htio staviti Mint 15,instalacija super prošla ,restart ponovno dizanje u Mint.Idući dan uključim lap,pa se zblesalo,te neš u vezi virtualizacije,kao disejblano u Biosu,pa neš u vezi ip4 i 6,i neće da buta uopće..naravno u w7 je standardno butao..

E sad ono da li neš može štetiti..još dok je radio nakon instalacije i JEDNOG restarta,osjetio sam intenzivni miris plastike,kao,da je jako zagrijana,ili one neke mase od koje je matična napravljena..

Uz to što sam sve pregazio starom dobrom 12icom,nisam baš skužio do čega je bio bed..

Pretpostavljam,da je neš u vezi drivera,jer sam jednom čitao da neki driveri koje je nVidia izbacila mogu ozbiljno oštetiti grafičku,e sad..ne znam sa sigurnošću..

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice